Social Icons

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

ΗΛΕΙΑ Καταγγελίες για οικονομικές διαφορές και υπεξαιρέσεις

Οι καταγγελίες για οικονομικές διαφορές και υπεξαιρέσεις,  διαδέχονταν η μία την άλλη, το απόγευμα της Δευτέρας, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας. Μια συνεδρίαση στη διάρκεια του οποίου το «θερμόμετρο» ανέβηκε αρκετές φορές, όπως και οι τόνοι, με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιώργο Αηδόνη να κατηγορεί τον πρώην πρόεδρο της Τ.Κ Στρεφίου Παναγιώτη Μουζή για αυθαίρετη διαχείριση δημόσιου χρήματος και τον πρώην συνεργάτη του δημάρχου, Γιάννο Παπαϊωάννου, να κατηγορεί τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Α.Ο Γιώργο Λινάργο, για υπεξαίρεση χρημάτων από το ταμείο του Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, διαβάστηκε η επιστολή του κ.Αηδόνη προς τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Πέτρο Γιάννακόπουλο, για το θέμα της μη απόδοσης χρημάτων για την άρδευση του ΤΟΕΒ, από τον πρώην πρόεδρο Παναγιώτη Μουζή, στον δήμο. Μίλησε για ποσό 5.000 ευρώγια τις χρονιές 2011 και 2012, τα οποία είχε συγκεντρώσει από πληρωμές δημοτών, για ποσό3.800 ευρώ που είχε εισπράξει από τους διοργανωτές της Εμποροπανηγύρεως για την ενίσχυση των συλλόγων, χωρίς παραστατικά ή αποδείξεις και τα οποία δεν αποδόθηκαν, αλλά και για προμήθεια υλικού, αξίας 5.700 ευρώ από συγκεκριμένη επιχείρηση, χωρίς να υπάρχει καμία απόφαση, κανένα έγγραφο, καμία περιγραφή ή κωδικός πληρωμής. «Όταν, παρά την προφορική διαβεβαίωση ότι θα τα επιστρέψει στον δήμο, δεν το έκανε, ενημέρωσα το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά τη διάρκεια του οποίου, είπε, ότι δαπάνησε τα χρήματα για εργασίες στο χωριό του, που δεν έκανε ο δήμος. Η δουλειά του προέδρου, είναι να υποδεικνύει τις ανάγκες του χωριού του και όχι να διαχειρίζεται τα χρήματα. Και ρωτάω τον δήμο, θα έχουν και τα υπόλοιπα 40 χρονιά την ίδια μεταχείριση;», σημείωσε ο κ.Αηδόνης, δηλώνοντας μάλιστα, στις δύσκολες αυτές εποχές, έχει δηλώσει ότι θα είναι στο πλευρό της δημοτική αρχή για να πάρει ο δήμος μπροστά, αλλά, σε θέματα παραβατικότητας , αυθαιρεσίας και αδιαφάνειας, η παράταξη του θα είναι «καταπέλτης».
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου πάντως, ο κ.Γιαννακόπουλος, όσον αφορά το θέμα της μη απόδοσης των χρημάτων στον δήμο, σημείωσε πως ο πρόεδρος, έχει καταθέσει αποδεικτικά στοιχεία στο δήμο, για την πραγματοποίηση έργων και εργασιών. Ο ίδιος πάντως, με τον οποίο προσπάθησε η εφημ. «Πατρίς» να επικοινωνήσει, δεν «ανευρεθεί» στο τηλέφωνο.
Οι εντάσεις δεν τελείωσαν εκεί όμως, όσον αφορά το Στρέφι, αφού κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο νέος πρόεδρος Θοδωρής Τζούβαλης, γνωστοποίησε την πρόθεσή του να ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη «Αηδόνη», με την οποία έχει εκλεγεί, κάτι που όμως, δεν έχει οριστικοποιηθεί και, πιθανότατα, να μείνει στα λόγια και να μην περάσει στα χαρτιά.
«Κατηγορώ» και για το Φεστιβάλ
Κι ενώ όλα φαίνονταν πως θα κυλήσουν ήρεμα στην πορεία, ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του δημάρχου, Γιάννος Παπαϊωάννου, έχοντας ζητήσει το λόγο από το προεδρείο, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, κατηγόρησε ευθέως τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Α.Ο Γιώργο Λινάργο, και σύμβουλο τότε του Φεστιβάλ, για υπεξαίρεση χρημάτων από τα ταμεία του Φεστιβάλ. «Δεν υφίσταται τέτοιο θέμα», δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην εφημ. «Πατρίς» ο κ.Λινάρδος, σημειώνοντας μάλιστα ότι, «επί προσωπικού, θα «απαντήσει» μέσα στις επόμενες ημέρες».
Η απάντηση του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας
Ερωτηθείς, και για τα δυο ζητήματα, ο αναπληρωτής δημάρχου Γιώργος Δεββές, μετά από συνεργασία και επικοινωνία τόσο με τον δήμαρχος κ.Κοτζιάς (σ.σ βρίσκεται στην Αθήνα) δήλωσε τα παρακάτω:
Για το θέμα των καταγγελιών του κ.Παπαϊωάννου - πρώην συμβούλου του Δημάρχου- για  «κενό» που υπήρξε στην διαχείριση του Φεστιβάλ το έτος 2011 από μέλος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, ο οποίος αντικαθιστούσε τότε τον Πρόεδρο της Επιχείρησης, σημείωσε «Παρότι η καταγγελία έγινε με τρία χρόνια καθυστέρηση και μάλιστα την στιγμή που ο κος Παπαϊωάννου δεν επαναπροσελήφθη στην θέση του ειδικού συμβούλου του δημάρχου, ο Δήμος δεν πρόκειται να  αφήσει να αιωρείται οποιαδήποτε υπόνοια για κακοδιαχείριση  που αφορά το Φεστιβάλ.
Μετά από επικοινωνία με τον Δήμαρχο και σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, έχω να δηλώσω ότι θα γίνει εξονυχιστικός έλεγχος των παραστατικών του Φεστιβάλ για το συγκεκριμένο διάστημα, ακόμα και αν χρειαστεί η  παρουσία ορκωτού λογιστή.  Οτιδήποτε προκύψει θα τεθεί υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου για ενημέρωση και αξιολόγηση.
Θα παραπέμψουμε στις αρμόδιες αρχές για καταλογισμό αν προκύψει ότι έχει βλαφτεί το  συμφέρον του Δήμου από οιονδήποτε». 
Εξάλλου, για το θέμα της μη απόδοσης των χρημάτων του ΤΟΕΒ, ο κ.Δεββές σημείωσε «Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, όπου και συζητήθηκε το θέμα, εδόθησαν διάφορες εξηγήσεις από τον προηγούμενο πρόεδρο της Τ.Κ. Στρεφίου για τα καταγγελλόμενα. Τοποθετήσεις για το ίδιο θέμα έκανε και ο εν ενεργεία Πρόεδρος της Τ.Κ. Στρεφίου, ο οποίος μάλιστα με αφορμή τις καταγγελίες αυτές  παραιτήθηκε από την παράταξη του κου Αηδόνη δηλώνοντας πλέον ανεξάρτητος.  Άσχετα όμως  από τα παραπάνω ο δήμος, θα ελέγξει επισταμένως τα καταγγελθέντα, σε συνδυασμό με τα όσα κατατέθηκαν στην συνεδρίαση και θα ενημερώσει σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο.
Στην προσπάθεια του να διορθώσει στρεβλές λειτουργίες πολλών χρόνων σε  ότι αφορά την σχέση του με τον ΤΟΕΒ, θεσμοθετεί νέο τρόπο λειτουργίας της υπηρεσίας άρδευσης, την οποία μέχρι σήμερα υλοποιούν οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων με αποτέλεσμα πολλές φορές να εκτίθενται, καθώς και νέου τρόπου υπολογισμού του ανταποδοτικού της κόστους».
Καταλήγοντας, ο κ.Δεββές, διαβεβαίωσε, πως «Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντα μας η διαφάνεια και προπαντός η υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου ήταν και είναι πάνω από οτιδήποτε άλλο. Την εμπιστοσύνη των δημοτών να διαχειριστούμε και αυτή την δημοτική περίοδο τις τύχες του δήμου μας θα την διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Blogger Templates