Social Icons

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014

SOS για το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας!

Ουσιαστικές απαντήσεις και ενίσχυση του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας θα επιδιώξει το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στις συναντήσεις που θα έχουν μαζί τους την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ για την επόμενη Τετάρτη αποφασίστηκε συμβολική κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου.
Οι παραπάνω αποφάσεις ελήφθησαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου, υπό την προεδρία του κ. Νίκου Κυπρούλη, μπροστά στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη δικαστικών λειτουργών στο Πρωτοδικείο και έχει οδηγήσει τους δικηγόρους σε αποχή διαρκείας μέχρι και τις 30 Οκτωβρίου.

Οι επόμενες κινήσεις
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου προγραμμάτισε συνάντηση στις 10 το πρωί της Δευτέρας με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και στη 1 το μεσημέρι με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ενώ στις συναντήσεις αυτές θα κληθούν να παραστούν και οι βουλευτές του Νομού Ηλείας, για να στηρίξουν τα αιτήματα όχι μόνο του Συλλόγου αλλά ολόκληρου του λαού του δήμου Ήλιδας και των δήμων του κάμπου.
Την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου από τις 9 έως τις 11 το πρωί προγραμματίστηκε να γίνει συμβολική κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου Αμαλιάδας, σε μια προσπάθεια να ακουστεί η φωνή των δικηγόρων και να αναδειχθεί το πρόβλημα. Γι’ αυτό άλλωστε ο Σύλλογος θα καλέσει και θα ζητήσει να έχει στο πλευρό του, τους βουλευτές του νομού, τους Δημάρχους Ήλιδας και κάμπου, τους φορείς και τους Συλλόγους, αλλά και τους πολίτες που εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο Πρωτοδικείο.

Αντέδρασε έγκαιρα αλλά…
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας είχε εντοπίσει εγκαίρως τα προβλήματα με τις ελλείψεις δικαστικών λειτουργών και από τις 20 Αυγούστου είχε αποστείλει σχετικά έγγραφα τόσο στον Πρόεδρο το Αρείου Πάγου και τον διευθύνοντα του Εφετείου Πατρών, ενώ στη συνέχεια, στις 27 Αυγούστου, επανήλθε με νέο έγγραφο στους παραπάνω, το οποίο απευθυνόταν και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά και τον πρόεδρο Εφετών Πατρών.
Και δεν σταμάτησε εκεί, καθώς ακολούθησε επίσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου στον Αντιπρόεδρο, την Εισαγγελέα και τους Αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου και στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου έλαβε την προφορική διαβεβαίωση για την αποστολή ενός Αντιεισαγγελέα, ενός Πρωτοδίκη και ενός Ειρηνοδίκη.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες στην εφημερίδα ‘Πατρίς’ ο κ. Κυπρούλης, η ενημέρωση που έχει ο Σύλλογος είναι ότι ο Αντιεισαγγελέας Πύργου που αποσπάται στην Αμαλιάδα κατέθεσε ένσταση για μη μετάθεσή του, επειδή στο Πρωτοδικείο Αμαλιάδας υπηρετεί ως Πρωτοδίκης η σύζυγός του. Επίσης, η Ειρηνοδίκης που επρόκειτο να αποσπαστεί έχει επίσης υποβάλλει ένσταση αφού υπηρετεί στη Σπάρτη και ο σύζυγός της στην Καλαμάτα. Σε ότι αφορά την έλευση Πρωτοδίκη, δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση.
«Με αφορμή τα παραπάνω θα επισκεφθούμε εκ νέου τον Υπουργό Δικαιοσύνης και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για να ζητήσουμε την πλήρωση των κενών θέσεων. Συγχρόνως θα ενημερώσουμε τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια του δήμου Ήλιδας και των δήμων του κάμπου, καθώς επίσης και όλους τους βουλευτές του νομού και τους φορείς της πόλης, από τους οποίους θα ζητήσουμε συμπαράσταση, γιατί εξαιτίας της υποβάθμισης του Πρωτοδικείου κινδυνεύουμε με κατάργησή του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κυπρούλης.

Τα κενά
Από τις τοποθετήσεις που έγιναν στο Πρωτοδικείο Αμαλιάδας, επί της ουσίας παρουσιάστηκαν και υπηρετούν κανονικά αυτή τη στιγμή, μόνο ο πρόεδρος Πρωτοδικών κ. Δημήτρης Νέγκας και οι πρωτοδίκες κ. Ααθανάσιος Πανταζόπουλος και κ. Κωνσταντίνος Μέτος. Μία νεοπροαχθείσα πρωτοδίκης έλαβε άδεια κύησης, ενώ μία πρωτοδίκης που κατέχει οργανική θέση στο Πρωτοδικείο βρίσκεται σε άδεια ανατροφής διδύμων τέκνων.
Η πρωτοδίκης- ανακρίτρια απουσιάζει επίσης με άδεια κύησης. Και στο Ειρηνοδικείο Αμαλιάδας απουσιάζει μία ειρηνοδίκης με άδεια κύησης, ενώ με άδεια κύησης απουσιάζει και μία ειρηνοδίκης από το Ειρηνοδικείο Μυρτουντίων.
Πρόβλημα έχει ανακύψει και με την Εισαγγελία Αμαλιάδας, καθώς η αντιεισαγγελέας που παρουσιάστηκε πήρε επίσης άδεια κύησης, ενώ και η Εισαγγελέας βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια και οι ανάγκες καλύπτονται από Εισαγγελείς άλλων Πρωτοδικείων και από έναν πρωτοδίκη.
Όλα τα παραπάνω κενά σε ένα Πρωτοδικείο με μεγάλη δυναμική, πολλές υποθέσεις, τακτικές δικάσιμους και φυσικά αυτόφωρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Blogger Templates