Social Icons

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014

"Είναι συκοφάντες, δεν τους φοβάμαι"

Αναλυτικά η απάντηση του Μάκη Παρασκευόπουλου:

Έχοντας λάβει γνώση αποσπασμάτων  της απολογίας του κ. Θ. Καράμπελα , από την δημοσίευσή της στο περιοδικό  HOT  DOC  ,  είμαι υποχρεωμένος να προβώ στην ακόλουθη δήλωση :
Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι κρύβεται πίσω από τα όσα φέρεται να καταθέτει απολογούμενος ο κ. Θ. Καράμπελας .Αν δηλαδή πρόκειται απλά για μια ενέργεια ενός απελπισμένου ανθρώπου που βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και θεωρεί ότι εμπλέκοντας εμένα προσωπικά και στελέχη της δημοτικής μου αρχής  θα βελτιώσει τη θέση του , ή αν χειραγωγείται και καθοδηγείται  από κάποιους με σκοπό να πληγεί η δημοτική μας πολιτεία. Όμως είτε το ένα συμβαίνει ,είτε το άλλο ,μια στοιχειώδης δημοσιογραφική έρευνα ,πριν την θριαμβική αποδοχή και αναπαραγωγή των ισχυρισμών του ,θα αποκάλυπτε τη σαθρότητα της σκευωρίας .
Έχω να πω προς τους συκοφάντες και τους τυχόν υποκινητές τους , ότι δεν φοβάμαι τίποτε , όπως δεν φοβήθηκα στην ζωή μου ποτέ  . Έχω να δηλώσω ότι η ζωή μου, η ιστορία μου , η πολιτεία μου είναι γνωστά σε όλους στην κοινωνία του Πύργου .Υπερασπίστηκα τα συμφέροντα του Δήμου στην διάρκεια της θητείας μου , εξυγιαίνοντας τον Δήμο και βάζοντας τις βάσεις για τα μεγάλα έργα του μέλλοντος ,έργα που ήδη εκτελούνται. Ως Δήμαρχος διαχειρίστηκα με δέος το δημόσιο χρήμα ελέγχοντας αυστηρά κάθε δαπάνη και μηδενίζοντας τη σπατάλη . Είχα παραχωρήσει το μισό μισθό μου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο  και σε άλλες δομές κοινωνικής αλληλεγγύης .
Εργάστηκα επί 30 χρόνια ως δικηγόρος και απέκτησα περιουσία  με τη δουλειά μου.
Είναι λοιπόν άδικο και ανήθικο να αναγορεύεται αίφνης  ο κατηγορούμενος σε αξιόπιστο μάρτυρα και να χειραγωγείται με σκοπό να πλήξει εμένα και την  παράταξή μου .
 Για τους επί μέρους ψευδείς ισχυρισμούς του κ Καράμπελα έχω να πώ ότι : 
Είναι ψεύδος  με πολύ συγκεκριμένη σκόπευση η αναφορά  ότι τον κάλεσα εγώ προσωπικά στο  δήμο και  παρουσία και άλλων αντιδημάρχων του ζήτησα να αναλάβει την διαχείριση των σκουπιδιών μέχρι το τέλος και να καλύψει με δικά του τιμολόγια εργασίες μεταφοράς  και μεταφόρτωσης που είχαν ήδη εκτελεστεί από άλλους .Τον κ. Καράμπελα  δεν τον γνώριζα ούτε κατ’ όψιν. Τον συνάντησα για πρώτη φορά κατά την υπογραφή του συμφωνητικού με το οποίο του ανέθεσα την διαχείριση των σκουπιδιών ( μεταφόρτωση , μεταφορά και διάθεση –εναπόθεση  σε νόμιμους χώρους υποδοχής απορριμμάτων  ) κι έκτοτε δεν είχα την παραμικρή επαφή μαζί του. Το συμφωνητικό αυτό είχε συνταχθεί με βάση σχέδιο ,μελέτες  και προϋπολογισμό  από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου . Τον συνάντησα μια ακόμη φορά, τον Οκτώβριο του  2012 ,όταν του ανέθεσα μεταφορά μετά το κλείσιμο του δεματοποιητή στο Ποτόκι ,αλλά την ίδια μέρα ανακάλεσα την απόφασή μου και έλυσα τη σύμβαση. Ουδέποτε  επικοινώνησα μαζί του τηλεφωνικά.
Επειδή οι ποσότητες των σκουπιδιών ήσαν τεράστιες ,ξεπερνούσαν ακόμη και τους 100 τόνους την ημέρα,( άρχιζε η θερινή περίοδος ) και  ο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου μας είχε θέσει ασφυκτικό χρονικό περιορισμό , αναζητήθηκε μεταφορέας που θα διέθετε και άλλο νόμιμο χώρο υποδοχής απορριμμάτων και θα αναλάμβανε την ευθύνη και το συντονισμό όλων των εργασιών. ( μεταφόρτωση- μεταφορά- και εναπόθεση )    
Ο κ. Καράμπελας ήταν ο μόνος που προσήλθε  στις  υπηρεσίες ,υπέβαλε προσφορά και  διαβεβαίωσε τον δήμο ότι είχε συνεργασία με νόμιμο χώρο υποδοχής και αφού ελέγχθηκε η νομιμότητα της  συγκεκριμένης επιχείρησης , προχώρησα στην υπογραφή του συμφωνητικού ,λόγω της κατεπείγουσας κατάστασης ανάγκης που αντιμετώπιζε ο δήμος. Με τον κ. Καράμπελα ούτε συζήτησα προσωπικά ,ούτε διαπραγματεύθηκα προσωπικά τις συνθήκες της συνεργασίας.
2. Κατά την περίοδο αυτή ο δήμος Πύργου  μετέφερε  τα σκουπίδια 140 ημερών περίπου . Οι συνολικές ποσότητες  ξεπέρασαν τις 9.500 τόνους ,υπολογίζοντας κατ ελάχιστο 70- 80 τόνους την ημέρα. Οι ποσότητες αυτές δεν μπορούν να αμφισβητηθούν ,αφού προκύπτουν τόσο από των αριθμό των δρομολογίων και την χωρητικότητα των απορριμματοφόρων ,όσο και από τη δεματοποίηση που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2009. 
Είναι επομένως αναμφισβήτητο ότι κατά την περίοδο αυτή φορτώθηκαν και μεταφέρθηκαν πάνω από 9.500 τόνοι.
 Ο δήμος πλήρωσε συνολικά για την μεταφορά 9.500 τόνων περίπου.
Ο Θ. Καράμπελας  πληρώθηκε για την διαχείριση 6.800 τόνων ( μεταφόρτωση, μεταφορά, εναπόθεση ) με δύο χρηματικά εντάλματα συνολικής αξίας  885.000 €  . Είναι προφανές  και ήταν σε γνώση του δήμου ότι οι εργασίες μεταφόρτωσης και εναπόθεσης ,αλλά και μέρος της μεταφοράς  εκτελέστηκαν από υπεργολάβους  του Θ. Καράμπελα. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τις εσωτερικές σχέσεις εργολάβου και υπεργολάβων , αλλά είναι σίγουρο ότι από τα χρήματα που πήρε πλήρωσε τους υπεργολάβους του.
Το ποσό που πληρώθηκε στον κ. Καράμπελα είναι ανάλογο με τις ποσότητες των σκουπιδιών βάσει επιμετρήσεων των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου .Τα ποσά αυτά πλήρωναν και άλλοι Δήμοι την ίδια εποχή  [Αιγίου κλπ ] Με ανάλογες τιμές έγινα  οι μεταφορές και η εναπόθεση και μέσα στο έτος 2014  στην Φυλή και τη Ναυπακτία.
3. Αν αυτοί που δούλεψαν για την μεταφόρτωση, τη μεταφορά και τη εναπόθεση των 6.800 τόνων δεν πληρώθηκαν  από τον  Θ. Καράμπελα , τότε από ποιόν πληρώθηκαν ; και με τι χρήματα ;
4. Είναι ψέμα ότι ο δήμος είχε έλλειμμα κατά την περίοδο αυτή. Αντίθετα ήταν πλεονασματικός. Και αυτό αποδεικνύεται από επίσημους ελέγχους, δημόσια έγγραφα και παραστατικά που δεν αμφισβητούνται.
Θέλω να διαβεβαιώσω τους δημότες με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο ότι κατά την διαδικασία αυτή δεν δαπανήθηκε  από το δήμο ούτε ένα ευρώ πλέον του απολύτως αναγκαίου. Μοναδική μας έγνοια και  αγωνία ήταν να φύγουν τα σκουπίδια από τους δρόμους  και να κρατηθεί ο δήμος καθαρός μέχρι τη λειτουργία του δεματοποιητή . Δουλέψαμε με νύχια και με δόντια σε δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες ,απολύτως μόνοι μας , για να προστατέψουμε την δημόσια υγεία ,υπό την ηχηρή αδιαφορία της Πολιτείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Blogger Templates