Social Icons

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014

ΗΛΕΙΑ Υγειονομική «βόμβα» στο Νοσοκομείο

Χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη και επικίνδυνη πλέον την κατάσταση που επικρατεί για την δημόσια υγεία, πλησίον του νοσοκομείου Πύργου , στο χώρο της πρώην «Αγροτέκ» , νοσοκομειακοί γιατροί, εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Μεταφορών της Π.Ε Ηλείας , κάτοικοι της περιοχής της Συντριάδας, αλλά και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων ζήτησαν άμεσα λύση του προβλήματος.
 Επισημαίνουν τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία , αφού οι χώροι του νοσοκομείου δέχονται κυριολεκτικά επιδρομή από χιλιάδες μύγες, ενώ πολλοί ασθενείς αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Είναι εξωφρενικό επισημαίνουν με νόημα να υπάρχει δίπλα στο νοσοκομείο μια άτυπη χωματερή, που αποτελεί εστία μόλυνσης για όλους.
 Από νωρίς το πρωί χθες είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο και όση ώρα παρέμειναν εκεί, δεν επέτρεπαν στα απορριμματοφόρα που προσέρχονταν να κάνουν εναπόθεση απορριμμάτων .
«Υγειονομική βόμβα» χαρακτήρισε το σημείο ο πρόεδρος των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου Ανδρέας Βγενόπουλος και συμπλήρωσε «Η κατάσταση είναι απαράδεκτη και κανείς θεσμικός εδώ και μήνες, δεν έχει βρεθεί να δώσει λύση. Καθημερινά ζούμε παρέα με τα ποντίκια και τα κουνούπια. Υπάρχουν άνθρωποι με αναπνευστικά προβλήματα, που φεύγουν για να νοσηλευτούν σε άλλα ιδρύματα» συμπλήρωσε.
Η Αθανασία Σπυροπούλου, που έχει συγγενή στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού τονίζει με δραματικό τόνο «Είναι δυνατόν δίπλα στο νοσοκομείο να βρίσκεται αυτή η εστία μόλυνσης; Να επέμβει άμεσα ο εισαγγελέας»
Στο σημείο βρέθηκαν και οι εργαζόμενοι του  τμήματος Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας που βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από το σημείο. Μάλιστα, πριν λίγες εβδομάδες ο σύλλογος εργαζομένων είχε καλέσει τους συναδέλφους τους, στη συγκεκριμένη διεύθυνση, να μην προσέρχονται για εργασία στα γραφεία τους, αλλά στο Διοικητήριο της Οδού Μανωλοπούλου.
«Σήμερα γίνεται κατανοητό σε όλους γιατί οι εργαζόμενοι της διεύθυνσης Μεταφορών διαμαρτύρονται από το καλοκαίρι για αύτη τη ντροπή που συμβαίνει δίπλα από το νοσοκομείο. Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία να γίνεται εναπόθεση απορριμμάτων δίπλα σε νοσοκομείο.» τόνισε ο υπάλληλος Δ/νσης μεταφορών Θοδωρής Τσίπας.
Στο πλευρό τους δημοτικές παρατάξεις σύλλογοι και συνδικάτα
«Είναι απαράδεκτο κοντά στο νοσοκομείο να βρίσκονται τόνοι σκουπιδιών με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία. Απορώ με την ψυχραιμία των ανθρώπων και με την επίμονη προσπάθειά τους να συνεχίσουν να εκτελούν το έργο του. Κάθε φορά που γίνεται Δημοτικό Συμβούλιο ζητάμε επίμονα από το δήμαρχο να κάνει αυτό που ίδιος έχει πει, δηλαδή ένα δημοτικό συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα τη διαχείριση των σκουπιδιών. Αυτό που συμβαίνει εδώ δεν είναι διαχείριση, αλλά αποθήκευση, με τραγικές συνέπειες» δήλωσε η επικεφαλής της «Ανοιχτής Συμπολιτείας» του Δήμου Πύργου, Δώρα Καλάκου.
Παρόν στο σημείο και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χρήστος Γιάνναρος ο οποίος υπογράμμισε «Έχουμε πει πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι θα έπρεπε ο δήμος να είχε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απομάκρυνση των σκουπιδιών από την πόλη, χωρίς το κόστος αυτό να το πληρώσει ο απλός εργαζόμενος. Το ζήτημα αντιμετωπίζεται όπως και από την προηγούμενη αρχή με επιπολαιότητα.
Την συμπαράσταση του εξέφρασε και ο οργανωτικός γραμματέας του συνδικάτου οικοδόμων Γιώργος Ηλιόπουλος, ενώ ευθύνες και στην κεντρική εξουσία καταλόγισε ο Θεόδωρος Δάβος Πρόεδρος Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Φίλοι λίμνης Μουριάς».
Ιδιοκτησία του Νοσοκομείου Ηλείας το Οικόπεδο
Την απομάκρυνση των απορριμμάτων από το οικόπεδο της πρώην ΑΓΡΟΤΕΚ, εντός των επόμενων δέκα ημερών, θα ζητήσει, εξωδίκως, από τον Δήμο Πύργου ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ηλείας Βασίλης Δημόπουλος, με την πιστοποίηση ότι το εν λόγω οικόπεδο, αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του Νοσοκομείου Ηλείας. 
 Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας του Νομικού Συμβούλου, ο δήμος Πύργου, πράγματι διαθέτει, με απόφαση της διοίκησης του ΠΕΣΥ Δυτικής Ελλάδας από το 2003, παραχωρητήριο χρήσης αορίστου χρόνου, του οικοπέδου. Ωστόσο, όπως εξήγησε ο κ.Δημόπουλος, με νέο Νόμο του 2005, διαπιστώνεται ότι όλες οι παραχωρηθείσες ιδιοκτησίες, επιστρέφουν στους έχοντες την υψηλή κυριότητας, συνεπώς, στο Νοσοκομείο Ηλείας. Τα στοιχεία αυτά, παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου Ηλείας, χθες το μεσημέρι, που ομόφωνα αποφάσισε να ζητήσει την απομάκρυνση των απορριμμάτων από το χώρο.
 Η έρευνα θα συνεχιστεί και σύμφωνα με την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου, θα αποφασιστούν οι επόμενες νομικές κινήσεις της Διοίκησης και ενδεχομένως ο τρόπος αξιοποίησης του εν λόγω οικοπέδου. Πάντως, όσον αφορά το γεγονός της μη ύπαρξης εγγράφων και στοιχείων στον φάκελο των περιουσιακών στοιχείων του Νοσοκομείου, για πολλά χρόνια, θα κινηθεί ΕΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Blogger Templates