Social Icons

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014

ΗΛΕΙΑ Το «στίγμα» της εβδομάδας στην Ηλεία

Εκρηκτική η κατάσταση με τους Ηλείους αγρότες που είδαν στους λογαριασμούς τους «κουτσουρεμένες» τις οικονομικές ενισχύσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Μετά τα πρώτα… εγκεφαλικά άρχισε ο αγώνας δρόμου για να καταλάβουν τι έχει συμβεί. Όταν ανακάλυψαν ότι  από τις αιτήσεις που κατέθεσαν έλειπαν τα μισθωτήρια των εκτάσεων που καλλιεργούν πέρα από τις ιδιόκτητες, η επίσκεψη στα γραφεία της οργάνωσης ήταν η αυτονόητη κίνηση.

Οι απαντήσεις που έλαβαν δεν ξέρω αν τους έπεισαν…

Η υπόθεση έχει και συνέχεια, καθώς η ΟΑΣΗ σκοπεύει να ακολουθήσει τον δρόμο της ΠΑΣΥ και να κινηθεί κατά της τράπεζας Πειραιώς (Gaia Επιχειρείν) που έχει αναλάβει το έργο των αιτήσεων για την ενιαία ενίσχυση, όπως επίσης και κατά της ΠΑΣΕΓΕΣ και στα «περιβόητα» ΚΕΑ ανά νομό. Από την άλλη οι αγρότες που βρίσκονται επί ποδός πολέμου διοργανώνουν συλλαλητήριο στον Πύργο στην πλατεία του ΟΤΕ την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου.

«Θερμός χειμώνας» για την αγροτιά!

Στις επάλξεις και οι κτηνοτρόφοι που μαζί με αγρότες πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στον Πύργο διαμαρτυρόμενοι για τις εξισωτικές. Διά στόματος του προέδρου τους οι κτηνοτρόφοι διαμηνύουν ότι ήρθε η ώρα να κάνουν την επανάστασή τους.

Στα κάγκελα για το αυτονόητο
Και για να περάσουμε σε άλλα θέμα, χαμός γίνεται στον δήμο Πύργου μετά την αναπάντεχη «έφοδο» πιστωτικού ιδρύματος στον τραπεζικό λογαριασμό του δήμου για ληξιπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις.
Η αφαίμαξη που έγινε ερήμην και εν αγνοία της δημοτικής αρχής επιδείνωσε περαιτέρω την ήδη δύσκολη οικονομική κατάσταση του δήμου και έθεσε σε κίνδυνο την μισθοδοσία των υπαλλήλων για τον μήνα Δεκέμβριο.

Τι έχουμε να δούμε ακόμα…
Χωρίς λεφτά και  χωρίς καύσιμα… Αν και καθαρά διαδικαστικό το συγκεκριμένο ζήτημα δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στη λειτουργία του δήμου Πύργου τα μηχανήματα και τα φορτηγά του οποίου έχουν μείνει από καύσιμα. Αναμένεται πάντως να λυθεί άμεσα καθώς ο σχετικός διαγωνισμός ήδη έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη.

Με την ευχή να μη βγει άγονος…
Και να ‘ταν μόνο τα καύσιμα το πρόβλημα στο θέμα των σκουπιδιών. Οι εμπλοκές διαδέχονται η μια την άλλη.
Τη στιγμή που ο δήμος δεν μπορεί – ελέω καυσίμων – να μαζέψει τα σκουπίδια  τρέχει και  η δεκαήμερη προθεσμία που ετέθη από την Διοίκηση του Νοσοκομείου Ηλείας για την απομάκρυνση σκουπιδιών από τη Συντριάδα.

Τρεχάτε ποδαράκια μου…

Το καλό κλίμα των… πρώτων ημερών μεταξύ των δήμων Πύργου και Αμαλιάδας βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή.
Αυτό διεφάνη στην άκρως επεισοδιακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου Ήλιδας όπου πολλά ακούστηκαν. Από τη μία τα σκουπίδια και από την άλλη το θέμα του νοσοκομείου. Θέματα καυτά και σοβαρά.
Παιδιά ας πρυτανεύσει η ψυχραιμία και η λογική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Blogger Templates