Social Icons

Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014

Προβολές και παράλληλες εκδηλώσεις «γεμίζουν» το σημερινό πρόγραμμα

Με γεμάτες αίθουσες στις οποίες προβάλλονται οι ταινίες που συμμετέχουν στα διαγωνιστικά του τμήματα συνεχίζεται το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους και η 14ηCamera Zizanio…
Δείτε τι περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα με τις ταινίες του διαγωνιστικού προγράμματος και τις παράλληλες δράσεις…Ταινίες μεγάλου μήκους του διαγωνιστικού προγράμματος (θέατρο «Απόλλων», Πύργος)


«Booster» στις 7 μ.μ.
Βέλγιο, μυθοπλασία, διάρκεια 80΄ (2014)

Υπόθεση
Ο Brent, ταλαντούχος BMXας και νεοφερμένος στην πόλη, παλεύει με τις φιλοδοξίες του, τη θλίψη του και τον έρωτά του για μια κοπέλα ενώ γίνεται μέλος μιας ομάδας νεαρών που επιδεικνύουν τα φτιαγμένα μηχανάκια τους σε προαστιακούς δρόμους και πάρκα...

When I saw you στις 9 μ.μ.

Παλαιστίνη-Ιορδανία-Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Ελλάδα, διάρκεια 98΄ (2012)

Υπόθεση
Ιορδανία, 1967. Ο εντεκάχρονος Tarek, που χωρίστηκε από τον πατέρα του μέσα στο χάος του πολέμου, είναι ανάμεσα στο τελευταίο προσφυγικό κύμα μαζί με τη μητέρα του, τη Ghaydaa. Τοποθετούνται σε σκηνές και λυόμενα σε  «προσωρινούς» προσφυγικούς καταυλισμούς ώσπου να μπορέσουν να επιστρέψουν, και περιμένουν, όπως η προηγούμενη γενιά που ήρθε το 1948. O Tarek, που δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στη ζωή στον καταυλισμό και λαχταρά τον πατέρα του, αναζητά μια διέξοδο και βρίσκει νέα ελπίδα…

Διαγωνιστικό Πρόγραμμα 14ης Camera Zizanio
Συνεδριακό κέντρο (Πύργος)
Έως 5/12:   09:00-14:00: Ευρωπαϊκό Τμήμα

Συγγραφείς στα σχολεία
Ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος συζητά για την ποίηση, την καταγωγή και τους εμιγκρέδες με αφορμή μια αφηγηματική βιογραφία για παιδιά του Φερεϋντούν Φαριάντ (1949-2012), του Ιρανού ποιητή (Πέρσης, αυτοαποκαλούνταν ο ίδιος), που έζησε τα τελευταία τριάντα χρόνια της ζωής του στην Ελλάδα.

Πύργος, 1ο Δημοτικό Σχολείο, 09:00-10:00
Πύργος, 2ο Δημοτικό Σχολείο, 11:00-12:00


Storylab

Δυο εργαστήρια κινουμένου σχεδίου τριήμερης διάρκειας  για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.  Το Storylab διδάσκει με εμπειρικό τρόπο τις βασικές αρχές κινηματογράφου μέσω της τεχνικής stop motion. Οι συμμετέχοντες μυούνται σε όλη τη διαδικασία δημιουργίας μιας κινηματογραφικής ταινίας. Από την συγγραφή του σεναρίου, την επιλογή των ηρώων, την προετοιμασία και το γύρισμα μέχρι και την επιλογή της μουσικής που θα «ντύσει» την ταινία τους. Το υλικό μοντάρεται και προκύπτουν ταινίες 15 δευτερολέπτων έως 4 λεπτών. Υπεύθυνη: Αγάθη Δαρλάση, σκηνοθέτης  και σεναριογράφος που ειδικεύεται στο Storytelling.

Λεχαινά, Δημοτικό σχολείο, 3-5/12, 9:00-11:00
Λεχαινά, Γυμνάσιο & Λύκειο, 3-5/12, 11:30-13:30


Θεατρικό παιχνίδι
Οργάνωση θεατρικών παιχνιδιών με ελεύθερο θέμα για παιδιά των πρώτων τάξεων (Α’, Β’ και Γ’) του δημοτικού σχολείου.
Επιτάλιο, Δημοτικό Σχολείο, 17:00–18:30

Το θέατρο στη σχολική αίθουσα
Σκηνική δράση που απευθύνεται σε μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων (Δ’, Ε’ και Στ’) του δημοτικού σχολείου. Η παρουσίαση έχει σχεδιαστεί για να αναπτύσσεται σε διάρκεια δύο διδακτικών ωρών μέσα στη σχολική αίθουσα. Η παρουσίαση έχει τίτλο «Το βιβλίο που θα σε κάνει να αγαπήσεις τα βιβλία» και είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Francoize Boucher.
Αμαλιάδα, 4ο Δημοτικό Σχολείο, 08:30–10:30
Αμαλιάδα, 1ο Δημοτικό Σχολείο, 11:30–13:30


Εργαστήριο Πολυφωνίας
Το Εργαστήρι Πολυφωνίας και το Πολυφωνικό Καραβάνι συνταξιδεύουν για πέμπτη χρονιά με το Φεστιβάλ Ολυμπίας. Κάθε φορά με άλλο προορισμό και νέους συνταξιδιώτες. Φέτος δοκιμάζει ένα τολμηρό εγχείρημα! Να σμίξει όχι μόνο πολλές φωνές αλλά και πολλές γλώσσες και λαούς στο ίδιο τραγούδι! Προσκαλώντας σε συμμετοχή και τους πιο μακρινούς ταξιδιώτες του φεστιβάλ. Ξεκινώντας από τις πηγές της Ηπειρώτικης Πολυφωνίας, διατρέχοντας τα ποτάμια της βαλκάνιας πολυφωνίας, εκβάλλοντας στην άλλη θάλασσα των πολυφωνιών του κόσμου. Ένα τραγούδι όλοι μαζί! Το εργαστήρι συντονίζουν ο Αλέξανδρος Λαμπρίδης και η Αλίκη Γκανά με μέλη του πολυφωνικού συνόλου «Χαονία».
Πύργος, «Τετράστιχο», 3-4-5/12, 15:00-16:30


Ελληνική φιλοξενία
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Δεξαμενή» Πύργου υποδέχεται στον ομώνυμο κοινωνικό πολυχώρο τους καλεσμένους της 14ης Camera Zizanio, οργανώνοντας προς τιμήν τους μια ελληνική βραδιά με παραδοσιακή μουσική, χορούς και εδέσματα που παρασκευάζουν μέλη του.
Πύργος, Δεξαμενή, 22:30
Γιώργος ΓουβιάςΣυνέντευξη με τον Ισπανό Iniaki Lamour
«Όταν ξεκινάει το Φεστιβάλ ο Πύργος γίνεται μια άλλη πόλη!»

 

Καταρχάς να συστηθείς στους αναγνώστες του patrisnews;
Με λένε Iniaki Lamour, είμαι 19 ετών και κατάγομαι από την Βαρκελώνη της Ισπανίας.
Έχεις έρθει ξανά στην Ελλάδα;
Έχω ταξιδέψει άλλες 8 φορές στην Ελλάδα.
Πόσες φορές έχεις λάβει συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου εδώ στην Ηλεία;
Έχω πάρει μέρος 6 φορές στο φεστιβάλ και έχω έρθει και άλλες δυο φορές στην Ελλάδα για το καλοκαίρι.
Να πούμε επίσης πως έχεις γυρίσει και μια ταινία εδώ στην πόλη του Πύργου;
Ναι πέρυσι πήρα μέρος στο φεστιβάλ με την ταινία «Διαφορά», τα γυρίσματα της οποίας έγιναν στον Πύργο και σε διάφορα μέρη της Ηλείας το καλοκαίρι.
Πως τα πήγε η ταινία «Διαφορά» στο περσινό φεστιβάλ; Είχε κερδίσει κάποιο σημαντικό βραβείο;
Πήρε το βραβείο Special Screening γιατί ήταν καλογυρισμένη.
Φέτος με ποια ταινία παίρνεις μέρος και ποια η υπόθεση της;
Η φετινή μου ταινία έχει τίτλο «Hey men, I fell in love with Greece». Η ταινία αφορά ένα παιδί από την Βαρκελώνη που γνωρίζει και ερωτεύεται με την πρώτη ματιά  ένα κορίτσι από την Ελλάδα.
Ποιες οι προσδοκίες σου για το φετινό σου εγχείρημα;
Θέλω να πιστεύω πως θα τα πάει πολύ καλά και θα κερδίσει και κάποιο βραβείο.
Από πού εμπνέεσαι τις ταινίες σου;
Η έμπνευση μου μπορώ να πω πως είναι η Ελλάδα. Από μικρός είμαι ερωτευμένος με αυτή την χώρα και από την πρώτη φορά που ταξίδεψα εδώ στα 14 μου, έρχομαι δύο φορές το χρόνο τουλάχιστον.
Ποια μέρη έχεις επισκεφθεί στην Ελλάδα;
Έχω πάει φυσικά στην Αθήνα, στην Αρχαία Ολυμπία επειδή είναι κοντά στον Πύργο και το καλοκαίρι πηγαίνω στο Κατάκολο που έχει θάλασσα.
Με τι θα ήθελες να ασχοληθείς στο μέλλον;
Θα ήθελα να ασχοληθώ πολύ με την υποκριτική γι` αυτό και μου αρέσει να παίζω και στις ταινίες που σκηνοθετώ.
Τι πιστεύεις για το Φεστιβάλ μέχρι στιγμής; Πως σου φαίνεται όλα αυτά τα χρόνια που παίρνεις μέρος;
Όταν ξεκινάει το Φεστιβάλ ο Πύργος ζωντανεύει και γίνεται μια άλλη πόλη. Είναι πολύ διαφορετική, με πολλούς ανθρώπους και παντού παίζονται ταινίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Blogger Templates