Social Icons

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014

O Χρήστος Χριστοδουλόπουλος νέος πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ

Σε «μονομαχία» ανάμεσα στους δημάρχους Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και Πηνειού κ. Αλέξη Καστρινό εξελίχθηκαν οι χθεσινές εκλογές για την ανάδειξη νέου προεδρείου στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων του νομού. Πρόεδρος, με μία μόλις ψήφο διαφορά, εκλέχτηκε ο κ. Χριστοδουλόπουλος λαμβάνοντας 9 έναντι του κ. Καστρινού που έλαβε 8.

Αντίθετα, για την θέση του αντιπροέδρου, εύκολη ήταν η επικράτηση του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου Πύργου κ. Γιάννη Αργυρόπουλου που έλαβε 10 ψήφους, έναντι του εκπροσώπου του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Δημήτρη Χάρδα που έλαβε 4, ενώ υπήρξαν και 3 λευκές ψήφοι!

Τακτικά μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής εκλέχτηκαν, με ισχυρή πλειοψηφία, οι δήμαρχοι Ανδρίτσαινας Κρεστένων και Αρχαίας Ολυμπίας κ.κ. Σάκης Μπαλιούκος και Θύμιος Κοτζιάς και αναπληρωματικό μέλος ο αντιδήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Τάσος Μυλωνόπουλος.

Η ψηφοφορία, όπως και όλες οι προηγούμενες του Συνδέσμου, ήταν φανερή, με την υποψηφιότητα του κ. Χριστοδουλόπουλου να στηρίζουν (αλφαβητικά) οι κ.κ.: Γιάννης ΑργυρόπουλοςΓιάννης ΔάγκαρηςΚώστας ΚαραΐνδροςΘύμιος ΚοτζιάςΣάκης ΜπαλιούκοςΤάσος ΜυλωνόπουλοςΧρήστος Φωτόπουλος και Δημήτρης Χάρδας.
Αντίθετα, την υποψηφιότητα του κ. Καστρινού στήριξαν οι (αλφαβητικά): Νίκη Κοκκαλιάρη,Δημήτρης ΚόσσυφαςΔημήτρης ΛαγανόπουλοςΓαβρίλης ΛιατσήςΔημήτρης Μεσσαλάς,Ανδρέας Σκαρτσιάρης.
Αμέσως μετά την εκλογή του ο κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος δήλωσε: «Σαν πρόεδρος θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν να προχωρήσει η οριστική λύση όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Θα επιδιώξουμε να συζητήσουμε για την ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα γιατί τη θεωρούμε υπερβολική. Θα γίνει συνάντηση με τους συμβούλους του Φορέα και θα καλέσουμε και την Κοινοπραξία να δούμε τι μπορεί να γίνει».
Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Αργυρόπουλος δήλωσε: «Από εδώ και πέρα ξεκινά η κοινή προσπάθεια για να λύσουμε επιτέλους το θέμα που μας ταλανίζει όλους».

«Ήρθε η ώρα των αποφάσεων»

Ξεκινώντας η συνεδρίαση και καταθέτοντας την υποψηφιότητά του ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο δήμος Πηνειού είναι από τους πιο συνεπείς μαζί με την Κρέστενα και με την Αμαλιάδα ως προς τις πληρωμές στον Φορέα, κάνει τη γραμματειακή και την οικονομική υποστήριξη, να σημειώσω ότι η διαδικασία ξεκίνησε με πρώτο πρόεδρο τον Χρήστο Βρυώνη, μετά ακολούθησε η Νίκη Κοκκαλιάρη και ο Γιάννης Λυμπέρης.
Παραχωρήθηκε με γαλαντομία, όταν αντίστοιχα άλλες περιοχές δεν έδιναν ούτε χώρο για να μπει το κοντέινερ που θα πάρει τα ανακυκλώσιμα υλικά, χώρος για τον σταθμό μεταφόρτωσης των ανακυκλώσιμων.
Η Τριανταφυλλιά είναι ένας χώρος που δεν απεμπολεί το δικαίωμά του ούτε ο δήμος Ήλιδας ούτε ο δήμος Πύργου. Όπως αντίστοιχα ο σταθμός ανακυκλωσίμων που είναι μέσα στη Γαστούνη».

 «Η όχληση στην πλευρά της Αμαλιάδας»

Καταθέτοντας την υποψηφιότητά του ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλοςανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να πω αν ο χώρος της Τριανταφυλλιάς ανήκει στα διοικητικά όρια του δήμου Πύργου ή Αμαλιάδας, αυτά θα τα βρει η γεωγραφική υπηρεσία, όμως, όλη η όχληση και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό, είναι από την πλευρά της Αμαλιάδας. Για το λόγο και μόνο αυτό εμείς σαν Αμαλιάδα διεκδικούμε την προεδρία του ΦΟΔΣΑ».

Παράλληλα, ο κ. Χριστοδουλόπουλος είπε: «Πιστεύω ότι η οριστική λύση έχει δρομολογηθεί και βρίσκεται σε καλό σημείο, όμως έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα όλοι μας με την ενδιάμεση διαχείριση, από σήμερα, από χθες μέχρι να λειτουργήσει το εργοστάσιο. Όλοι οι δήμοι έχουν σοβαρότατα προβλήματα και είναι γνωστό. Ενδιάμεσα θα πρότεινα από κοινού να βρούμε μια ολοκληρωμένη διαχείριση, όπως κάνουν γειτονικοί μας δήμοι, να το εξετάσουμε, να δούμε πώς αυτοί κατάφεραν και μείωσαν το κοστολόγιο. Έχουν ανεβάσει σε ποσοστό 30-35% την ανακύκλωση, είναι κάτι το οποίο πρέπει να επιδιώξουμε όλοι εμείς. Πρέπει όλοι οι δήμοι να είναι συνεπείς στον Φορέα για να λειτουργήσει ο σταθμός μεταφόρτωσης».

«Δεν θέτω υποψηφιότητα»

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πύργου κ. Γαβρίλης Λιατσής είπε: «Ο δήμαρχος έχει μια μακρά πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, φοβερά μεγάλη εμπειρία και η λογική του εδράζεται πάνω στο συμφέρον της πόλης και των πολιτών. Και επειδή έφτασα σε μια ηλικία πια που να λέω ότι έχω βάλει τελεία, βέβαια δεν έχω βάλει παύλα ακόμα αλλά θα τη βάλω μέσα σε αυτή την τετραετία, εγώ που είπα ναι για τα ΤΕΙ της Αμαλιάδας, εγώ που έκανα χίλια πράγματα για τους γύρω δήμους, θα ήταν υποκρισία και απαράδεκτο γεγονός να έρθω απόψε και να κάνω τις πράξεις ακόμα πιο δύσκολες. Η συνεισφορά μου είναι να μη θέσω υποψηφιότητα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Blogger Templates