Social Icons

Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014

ΗΛΕΙΑ Τραυματισμός αλόγου στην εθνική οδό

Ένα άλογο κλήθηκαν να βοηθήσουν τα μέλη του Ιππικού Ομίλου Πύργου χθες το απόγευμα το οποίο φαίρεται να ένιωσε εξάντληση κατά τη μεταφορά του με τρέιλερ από περιοχή της Καλαμάτας.
Το άλογο που ακινητοποιήθηκε στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Πύργου Πάτρας, στο ύψος του Βουνάργου, ύστερα από την πτώση του μέσα στο τρέιλερ, παρέμεινε στο σημείο έως ότου έφθασε ο κτηνίατρος από τον Πύργο, Δημήτρης Γαλάνης, που του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες.
Όλα έληξαν λίγο μετά καλά και το άλογο με την ομάδα που το μετέφερε, από την Καλαμάτα, φιλοξενήθηκαν στον Ιππικό Όμιλο Πύργου έως ότου ανακτήσει τις αισθήσεις του. Στο σημείο έσπευσε και η Τροχαία Πύργου, που ρύθμισε την κυκλοφορία στο σημείο.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Στις 3 Αυγούστου τα εγκαίνια του μουσείου Αρχιμήδη στην Αρχαία Ολυμπία

Με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Αρχαίας Ολυμπίας, πρωτοβουλία του εμπορικού συλλόγου της περιοχής, στήριξη των ξενοδόχων της Αρχαίας Ολυμπίας και λοιπών φορέων, φιλοξενείται μόνιμα το μουσείο Αρχιμήδη (Κώστα Κοτσανά) σε διώροφο κεντρικό κτήριο που παραχωρήθηκε γι αυτόν το σκοπό από τον ομώνυμο δήμο.
 Το μουσείο Αρχιμήδη (www.kotsanas.com), τα εγκαίνια του οποίου αναμένεται να πραγματοποιηθούνστις 3 Αυγούστου και ώρα 8 μ.μ., αποτελεί ένα μοναδικό θεματικό μουσείο επιστήμης και τεχνολογίας στον ελλαδικό χώρο αφιερωμένο στο μεγαλύτερο μαθηματικό, φυσικό, μηχανικό, αστρονόμο και εφευρέτη της αρχαιότητας αλλά και στην ευρύτερη αρχαιoελληνική  τεχνολογία της εποχής του.

Ο Αρχιμήδης υπήρξε μοναδική και κορυφαία ιδιοφυία στον πνευματικό κόσμο όλων των εποχών. Κληροδότησε στον παγκόσμιο πολιτισμό σπουδαίες πραγματείες στα πεδία όλων των αρχαίων επιστημών και το σημαντικότερο αποτέλεσε το εφαλτήριο για την ανάπτυξη της σύγχρονης επιστήμης. Παράλληλα επινόησε πλήθος εφευρέσεων και ανακαλύψεων, μερικές από τις οποίες εξακολουθούν να είναι σε χρήση μέχρι σήμερα. Είναι γνωστό ότι ο εφευρέτης Αρχιμήδης ενέπνευσε τον Ντα Βίντσι και ο πανεπιστήμων Αρχιμήδης επηρέασε το Γαλιλαίο και το Νεύτωνα.

Σκοπός του μουσείου Αρχιμήδη είναι να αναδείξει με απόλυτη εγκυρότητα και αξιοπιστία την εξαιρετικά άγνωστη πτυχή του μέγιστου σοφού της αρχαιότητας και να αποδείξει ότι η ευρύτερη τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων του 3ου π.χ. αιώνα ήταν εξαιρετικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας. Αυτά τα κληροδοτήματα, ίδια και αναντικατάστατα, εξακολουθούν και σήμερα να αποτελούν τα δομικά στοιχεία της σύγχρονης τεχνολογίας μας, η εξέλιξη της οποίας θα ήταν αμφίβολη χωρίς την ανέξοδη και απροβλημάτιστη υιοθέτησή τους.

Τα εκθέματα συνοδεύονται από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό (στα ελληνικά και αγγλικά) όπως επεξηγηματικές πινακίδες και γιγαντοαφίσες με πολλές πληροφορίες, αναλυτικά σχέδια, φωτογραφίες και πλήρεις βιβλιογραφικές αναφορές ενώ πολλά από τα εκθέματα είναι διαδραστικά. Υπάρχουν σταθμοί προβολής βίντεο και κινουμένων σχεδίων επίδειξης της λειτουργίας των μηχανισμών καθώς και προβολή ντοκιμαντέρ όπου εξηγούνται η λειτουργία και η σημασία των μηχανισμών.
Η έκθεση (ταξινομημένη σε ενότητες) ακολουθεί όλες τις σύγχρονες εκπαιδευτικές αντιλήψεις της Παιδαγωγικής και Μουσειακής Αγωγής ώστε να δρα πολυεπίπεδα ως προς το μέγεθος της αρχαίας ελληνικής τεχνολογικής σκέψης και τεχνικής τόσο στην εκπαιδευτική κοινότητα όλων των βαθμίδων όσο και στο ευρύτερο κοινό.

ΗΛΕΙΑ Επιστολή στον Πρωθυπουργό και κάθε αρμόδιο για το φλέγον θέμα των σκουπιδιών

Την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας, προκειμένου να βρεθεί λύση στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων του δήμου Πύργου, ζητούν ο δήμαρχος, Μάκης Παρασκευόπουλος και οι επικεφαλής των νέων παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Πύργου, που προσπαθούν το τελευταίο διάστημα να εξασφαλίσουν έκτακτη χρηματοδότηση προκειμένου να συνεχίσει η μεταφορά των απορριμμάτων σε ΧΥΤΑ εκτός Ηλείας, έως ότου λειτουργήσει ο δεματοποιητής στη νέα θέση που έχει ανευρεθεί.

Έτσι, με θέμα «Κατεπείγον αίτημα για συνδρομή του Δήμου Πύργου για την αποκομιδή και διάθεση των απορριμμάτων που απειλούν άμεσα τη δημόσια υγεία και πλήττουν τον τουρισμό» ο Δήμος Πύργου απευθύνει επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και κάθε αρμόδιο Υπουργείο, στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά και τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες, ζητώντας την άμεση συνδρομή τους ώστε να δοθεί λύση στο τεράστιο θέμα που έχει προκύψει με τα σκουπίδια και κυρίως στην αδυναμία να αντιμετωπιστεί το οικονομικό σκέλος της επιχείρησης μεταφοράς των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Φυλής.

Η επιστολή είναι το προϊόν της σύσκεψης όλων των παρατάξεων που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο δημαρχείο του Πύργου, ενώ το ραντεβού με τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο, που εκκρεμεί, θα γίνει, σύμφωνα με πηγές, πιθανότατα εντός της προσεχούς εβδομάδας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης όλων των παρατάξεων, εκτός από την κεντρική Πολιτεία, ο δήμος Πύργου και οι εκπρόσωποι των συνδυασμών καλούν επίσης τους βουλευτές Ηλείας, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και το γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου να αναλάβουν πρωτοβουλία για την άμεση εξασφάλιση των πιστώσεων που θα διασφαλίσει την ομαλότητα στο Δήμο ως προς το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

«Οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου και οι παρατάξεις που εξελέγησαν και θα απαρτίσουν το νέο Δημοτικό Συμβούλιο απευθύνονται στην Ελληνική Πολιτεία και ζητούν την άμεση συνδρομή της για την αντιμετώπιση του κινδύνου που απειλεί τη δημόσια υγεία 50.000 κατοίκων και δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών, πλήττοντας παράλληλα την εικόνα του ελληνικού τουρισμού.
Ανεξάρτητα από τις συμφωνίες μας η τις διαφωνίες μας για τις  επιλογές της Δημοτικής Αρχής, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να βρεθεί άμεσα λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί.
Ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του νομού Ηλείας  στον οποίο συμμετέχει ο Δήμος Πύργου έχει ήδη αρχίσει την κατασκευή του α΄ υποέργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης, του ΧΥΤΥ, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, και προχωρεί στην ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για το β΄  υποέργο, με ΣΔΙΤ , που είναι το εργοστάσιο διαχείρισης με μηχανική ανακύκλωση, αναερόβια ζύμωση και ενεργειακή αξιοποίηση. Το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης των έργων είναι 18 και 24 μήνες αντίστοιχα.
Στο νομό και στην ευρύτερη περιοχή δεν υπάρχει ΧΥΤΑ για να δεχθεί τα απορρίμματα του δήμου για το χρονικό διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση των έργων.
Για το μεσοδιάστημα από το κλείσιμο των ΧΑΔΑ (2009) μέχρι την ολοκληρωμένη διαχείριση επελέγη, όπως και σε άλλους δήμους, η προσωρινή αποθήκευση με τη μέθοδο της δεματοποίησης.
 Δυστυχώς, η  απρόβλεπτη επιμήκυνση του χρόνου κατασκευής του εργοστασίου και του ΧΥΤΥ, για λόγους μη οφειλόμενους στους δήμους, οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο.
Η ματαίωση εγκατάστασης του δεματοποιητή σε νέο χώρο που είχε αδειοδοτηθεί, μετά από κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής, γεγονός που δημιούργησε υγειονομική και ανθρωπιστική κρίση από τη σώρευση χιλιάδων τόνων σκουπιδιών στους κοινόχρηστους χώρους, ανάγκασε το δήμο Πύργου να αναζητήσει λύση στη μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ της Φυλής, με έκδοση ΚΥΑ των υπουργών Περιβάλλοντος και Εσωτερικών.
Νέες αγωνιώδεις προσπάθειες για την ανεύρεση νέου χώρου για προσωρινή αποθήκευση των απορριμμάτων, αποτύγχαναν.
Εκκρεμεί στο ΕΠΕΡΑ η  ένταξη αιτήματος του δήμου για εγκαταστάσεις και προμήθεια εξοπλισμού κομποστοποίησης και ανακύκλωσης στην πηγή. 
Ήδη σήμερα με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητροπόλεως διασφαλίσαμε χώρο για τη διαχείριση των απορριμμάτων, με σύντομο χρονοδιάγραμμα.
Παρίσταται επομένως επιτακτική ανάγκη ,ανάγκη που αφορά στην επιβίωση του πληθυσμού, να επιτευχθεί  άμεσα η αποκομιδή των απορριμμάτων μας από το αστικό κέντρο και τα χωριά για μικρό χρονικό διάστημα, μέχρις ότου αρχίσει η προσωρινή διαχείριση στο νέο χώρο.
Με την υπ αρ. 24202/2216/12-5-2014 (ΦΕΚ 1264Β/2014) ΚΥΑ των υπουργών Περιβάλλοντος και Εσωτερικών και σχετική απόφαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου Διαχείρισης του ΧΥΤΑ φυλής είναι δυνατή η μεταφορά και υγειονομική ταφή 4.000 τόνων απορριμμάτων. Είναι όμως αδύνατη η επιχείρηση της μεταφοράς και διάθεσης λόγω του υψηλού κόστους. Ο δήμος Πύργου, δεν διαθέτει την αναγκαία πίστωση για την κάλυψη της δαπάνης που θα ανέλθει στο ποσό των 480.000 ευρώ και προβλέπεται να καλύψει τις ανάγκες του Δήμου για μέχρι τις 15/9/2014.
Επιπλέον την 1η Σεπτεμβρίου αναλαμβάνει την διοίκηση του Δήμου Πύργου η νέα δημοτική αρχή. Το νέο δημοτικό συμβούλιο μέχρι να συσταθεί σε σώμα και να οριστούν οι προβλεπόμενες επιτροπές απαιτείται να έχει ένα χρονικό περιθώριο, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους, προκειμένου να αδειοδοτήσει και να υλοποιήσει τον δικό του τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων.
Ήδη αυτή τη στιγμή, εκατοντάδες τόνοι απορριμμάτων  σωρεύονται στους κοινόχρηστους χώρους του δήμου, εκτεθειμένοι στις υψηλές θερμοκρασίες ,με άμεσο τον κίνδυνο επιδημιών λοιμωδών νόσων. Εάν δεν αρχίσει αμέσως  η αποκομιδή θα ξεσπάσει υγειονομική αλλά και ανθρωπιστική κρίση, και θα είναι αδύνατη η διαβίωση στο αστικό κέντρο.
Παράλληλα οι εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες της κρουαζιέρας που επισκέπτονται αυτό το διάστημα το Κατάκολο, βιώνουν τον εφιάλτη και πλήττεται ανεπανόρθωτα η εικόνα της χώρας.
Δεν είναι ώρα για απόδοση των όποιων πολιτικών  ευθυνών, ευθυνών που βαραίνουν όλους: Αυτοδιοίκηση, κράτος, κοινωνίες. Είναι ώρα ευθύνης για τη σωτηρία δεκάδων χιλιάδων ψυχών.
Απευθυνόμαστε στην Κυβέρνηση της πατρίδας μας και ζητάμε την άμεση συνδρομή της για να επιβιώσουμε.
Ζητάμε άμεση έκτακτη οικονομική ενίσχυση του δήμου Πύργου με ποσό 480.000€ λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην οποία έχει περιέλθει για την κάλυψη της δαπάνης που απαιτείται για την μεταφορά μέχρι την 15 Σεπτεμβρίου 2014. Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Πύργου εκτιμά ότι θα απαιτηθεί επιπλέον ποσό ύψους 1.500.000 ευρώ για την κάλυψη των δαπανών διαχείρισης των απορριμμάτων μέχρι 31/12/2014 ώστε να δοθεί ο χρόνος στη νέα δημοτική αρχή να αδειοδοτήσει και να υλοποιήσει τη διαχείριση στο νέο χώρο.
Χωρίς διαθέσιμη πίστωση στο δήμο Πύργου είναι αδύνατη η σύναψη συμβάσεων για τη μεταφορά και διάθεση των απορριμμάτων».

Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

ΗΛΕΙΑ Τα θερινά δρομολόγια αστικών γραμμών

ΘΕΡΙΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ
(από 02.07.2014)

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΠΥΡΓΟΣ - ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ (ΚΑΣΤΡΟ) 12.45 14.15 15.30 17.15 18.45 
ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ (ΚΑΣΤΡΟ) - ΠΥΡΓΟΣ   13.15 14.45 16.00 17.45 19.15 

ΠΥΡΓΟΣ - ΚΑΤΑΚΟΛΟ 06.50  08.15 09.30 11.00 12.45   14.15 15.30 17.15 18.45 20.30
ΚΑΤΑΚΟΛΟ - ΠΥΡΓΟΣ 07.15 09.00 10.15 11.45 13.30 15.00 16.15 18.00 19.30 21.10

ΠΥΡΓΟΣ - ΣΠΙΑΝΤΖΑ 07.00*  08.15* 10.00* 12.00* 14.00* 16.00* 18.00* 20.00* 
ΣΠΙΑΝΤΖΑ - ΠΥΡΓΟΣ 07.30  09.00 10.45 13.00 14.45 16.45 18.45 20.30
Τα δρομολόγια 07.00 και 12.00 θα διέρχονται από ΚΑΤΑΡΑΧΙ (Οπου * ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ)
Όλα  τα δρομολόγια για Σπιάντζα  θα διέρχονται  από ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ εκτός από τα 07.00 και 20.00 που διέρχονται από ΚΑΒΟΥΡΙ. Τα δρομολόγια για Σπιάντζα είναι προαιρετικά.

ΠΥΡΓΟΣ – ΒΟΥΝΑΡΓΟ  07.05* 08.45 11.25* 14.30 (* και Φωναΐτικα)
ΒΟΥΝΑΡΓΟ- ΠΥΡΓΟΣ  07.35  09.10  12.00  15.00

ΠΥΡΓΟΣ-ΕΛΑΙΩΝΑΣ   07.10  11.00 14.30
ΕΛΑΙΩΝΑΣ – ΠΥΡΓΟΣ 07.30  11.50  14.50

ΠΥΡΓΟΣ – ΚΟΛΙΡΙ-ΛΑΜΠΕΤΙ 07.40  11.20  13.30

ΠΥΡΓΟΣ – ΑΓΙΟΣ ΗΛΙΑΣ  08.15 11.00 13.15  21.15

ΠΥΡΓΟΣ – ΑΛΦΕΙΟΥΣΑ 07.30-10.15-13.15


ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

ΠΥΡΓΟΣ - ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ (ΚΑΣΤΡΟ) 12.45 14.15 15.30 17.15 18.45 
ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ (ΚΑΣΤΡΟ) - ΠΥΡΓΟΣ   13.15 14.45 16.00 17.45 19.15 

ΠΥΡΓΟΣ - ΚΑΤΑΚΟΛΟ 06.50  08.15  09.30 11.00 12.45   14.15 15.30 17.15 18.45 20.30
ΚΑΤΑΚΟΛΟ - ΠΥΡΓΟΣ 07.15 09.00  10.15 11.45 13.30   15.00 16.15  18.00 19.30 21.10

ΠΥΡΓΟΣ - ΣΠΙΑΝΤΖΑ   08.15* 10.00* 12.00* 14.00* 16.00* 18.00* 20.00* 
ΣΠΙΑΝΤΖΑ - ΠΥΡΓΟΣ    09.00 10.45 13.00 14.45 16.45 18.45  20.30
Το δρομολόγιο   12.00 θα διέρχεται από ΚΑΤΑΡΑΧΙ (Οπου *ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ)
Όλα  τα δρομολόγια για Σπιάντζα  θα διέρχονται  από ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ εκτός από το  20.00 που διέρχεται από ΚΑΒΟΥΡΙ. Τα δρομολόγια για Σπιάντζα είναι προαιρετικά.

ΠΥΡΓΟΣ – ΒΟΥΝΑΡΓΟ 08.00 12.30

ΒΟΥΝΑΡΓΟ – ΠΥΡΓΟΣ 08.30 13.00

ΠΥΡΓΟΣ – ΕΛΑΙΩΝΑΣ 07.10 12.20
ΕΛΑΙΩΝΑΣ – ΠΥΡΓΟΣ 07.30 12.50

ΠΥΡΓΟΣ -ΚΟΛΙΡΙ – ΛΑΜΠΕΤΙ 07.40 11.20 

ΠΥΡΓΟΣ – ΑΓ. ΗΛΙΑΣ 08.30 11.00 13.30 21.15

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΠΥΡΓΟΣ - ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ (ΚΑΣΤΡΟ) 12.45 14.15 15.30 17.15 18.45 
ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ (ΚΑΣΤΡΟ) - ΠΥΡΓΟΣ   13.15 14.45 16.00 17.45 19.15 

ΠΥΡΓΟΣ - ΚΑΤΑΚΟΛΟ 08.00 09.30 11.00 12.45 14.15 15.30 17.15  18.45 20.30
ΚΑΤΑΚΟΛΟ - ΠΥΡΓΟΣ 08.30 10.15 11.45 13.30 15.00 16.15 18.00 19.30 21.10

 ΠΥΡΓΟΣ - ΣΠΙΑΝΤΖΑ   10.00* 12.00* 14.00* 16.00* 18.00* 20.00*  (Οπου * ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ)

ΣΠΙΑΝΤΖΑ - ΠΥΡΓΟΣ  10.45 13.00 14.45 16.45 18.45 20.30
Όλα  τα δρομολόγια για Σπιάντζα  θα διέρχονται  από ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ εκτός από το  20.00 που διέρχεται από ΚΑΒΟΥΡΙ. Τα δρομολόγια για Σπιάντζα είναι προαιρετικά.

Τα σκουπίδια του Πύργου «προκαλούν» την Αμαλιάδα

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στην Αμαλιάδα και ευρύτερα στο δήμο Ήλιδας, η λύση που δρομολογείται για την επίλυση του θέματος της διάθεσης των απορριμμάτων του δήμου Πύργου.
Λύση που «περνά» από το χώρο της ‘Τριανταφυλλιάς’, το σημείο δηλαδή που έχει δρομολογηθεί η κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας στερεών αποβλήτων.
Η απόφαση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού, να προχωρήσει στη δωρεάν παραχώρηση έκτασης που ανήκει στην Ιερά Μονή Φραγκοπηδήματος, προκειμένου να διαθέσει τα απορρίμματά του ο δήμος Πύργου, έθεσε σε συναγερμό το δήμο Ήλιδας, καθώς εκτιμάται ότι με την κίνηση αυτή θα μετατραπεί η περιοχή της ‘Τριανταφυλλιάς’ σε ανεξέλεγκτο σκουπιδότοπο και επί της ουσίας τορπιλίζεται το έργο της κατασκευής του εργοστασίου επεξεργασίας στερεών αποβλήτων, που απευθύνεται σε ολόκληρο το νομό Ηλείας.

Άμεση αντίδραση
Η αντίδραση του νέου Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου ήταν άμεση και χθες απηύθυνε κατεπείγον έγγραφο προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, το οποίο κοινοποιείται στο νυν Δήμαρχο και τους επικεφαλής των παρατάξεων, για έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της ‘Τριανταφυλλιάς’.
Με το συγκεκριμένο έγγραφο ο κ. Χριστοδουλόπουλος καλεί τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να μεριμνήσει για την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου έγκαιρα ο δήμος Ήλιδας να διαμορφώσει τη στάση του απέναντι στις προκλητικές, όπως τις χαρακτηρίζει, πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν παράγοντες του δήμου Πύργου- μεταξύ των οποίων και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής- στο μέγα θέμα της μεταφοράς του δεματοποιητή στην ‘Τριανταφυλλιά’.

Τετελεσμένα σε βάρος του δήμου
«Με δεδομένο ότι διαχρονικά, δήμος Αμαλιάδας και δήμος Ήλιδας, έχουν αναλάβει βιώσιμες πρωτοβουλίες στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων προς όφελος όλου του νομού, είναι απαράδεκτο ο Πύργος να προχωρά ανενόχλητος και μονομερώς στη δημιουργία επιβλαβών- τετελεσμένων σε βάρος μας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό έγγραφο και ο κ. Χριστοδουλόπουλος ζητά να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο εντός της τρέχουσας εβδομάδας με μοναδικό θέμα αυτό των απορριμμάτων.
Ο κ. Χριστοδουλόπουλος μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίς» για την κατάσταση που διαμορφώνεται, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν μπορούμε να θέσουμε σε κίνδυνο τη λύση που έχει δρομολογηθεί για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, μέσω της κατασκευής και λειτουργίας του εργοστασίου επεξεργασίας στερεών αποβλήτων. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να πυροδοτεί αυτή τη λύση. Αυτό άλλωστε το είχαμε επισημάνει και στην τελευταία συνεδρίαση του Φορέα Διαχείρισης στερεών αποβλήτων του νομού Ηλείας. Γι’ αυτό και ζητώ την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, προκειμένου να συζητήσουμε το θέμα και να διαμορφώσουμε τη στάση μας, απέναντι σε αυτές τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται από την πλευρά του Πύργου, οι οποίες θεωρούμε ότι είναι προκλητικές και θέτουν σε κίνδυνο το έργο που θα λύσει το πρόβλημα για ολόκληρο το νομό».
 
Blogger Templates