Social Icons

Παρασκευή, 15 Αυγούστου 2014

Aπορρίφθηκε η ένσταση Κατσιφάρα!


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσφύγει το αργότερο έως την Τρίτη ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, ύστερα και από την απόρριψη της ένστασης που είχε καταθέσει στις 25 Ιουλίου από το Διοικητικό Εφετείο Πατρών για την κατανομή των εδρών στο νέο περιφερειακό συμβούλιο. (σχετικό ρεπορτάζ)

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοδικείο Πατρών είχε δώσει 30 έδρες στη νικήτρια παράταξη «Δικαίωμα στην Πρόοδο» και 21 στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, κάτι που αντιβαίνει το άρθρο 138 του «Καλλικράτη», στο οποίο αναφέρεται ρητά ότι στα 51μελή συμβούλια η κατανομή είναι 31-20, όπως αναφέρουν στην εφ.Πατρίς στελέχη του συνδυασμού.

Με βάση αυτή την εξέλιξη, οι συνδυασμοί της αντιπολίτευσης καταλαμβάνουν 21 έδρες. Αξιοσημείωτο είναι το ότι δεν άλλαξε η σύνθεση του νέου συμβουλίου, συνεπώς από τις 5 έδρες που αντιστοιχούν στην «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας» του Βασίλη Χατζηλάμπρου καμία δεν είναι στην Ηλεία (3 στην Αιτωλοακαρνανία και δύο στην Αχαΐα), με αποτέλεσμα ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης να μένει εκτός.
Κατά συνέπεια, η παράταξη του κ.Κατσιφάρα εκλέγει τους 9 από τους 12 Ηλείους περιφερειακούς συμβούλους:

Δικαίωμα στην Πρόοδο (Κατσιφάρας)
 (αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γεωργιόπουλος)
Παναγιώτης Πλατανιάς
Κώστας Μητρόπουλος
Λάμπης Αριστειδόπουλος
Παναγιώτης Μπράμος
Παπαναγιώτου-Μαρτζάκλη Γεωργία
Αγιομυργιαννάκης Ιωάννης
Αρβανιτάκης Ιωάννης
Κωσταριάς Δημήτρης
Βεργοπούλου Εύη

Μαζί να φτιάξουμε τον τόπο μας (Κατσανιώτης)
Γιώργος Χήνος

Δυτική Συμπολιτεία
Παρασκευόπουλος Μάκης
Ανεξάρτητη Περιφερειακή Συμμαχία
Γιάννης Ζαφειρόπουλος

Στελέχη της παράταξης του Απόστολου Κατσιφάρα τόνισαν με νόημα ότι η συγκεκριμένη ανεξήγητη απόφαση δημιουργεί δεδικασμένο, για αυτό και αποφασίστηκε η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).
Σύμφωνα με πληροφορίες, η όλη «ζημιά» έγινε για μόλις 360 ψήφους, αφού το εκλογικό μέτρο για τον νικητή είναι 15.460 ψήφοι, τη στιγμή που ο συνδυασμός του κ.Κατσιφάρα έχει «αδιάθετο» υπόλοιπο 15.100 ψήφων!
Παναγιώτης Φωτεινόπουλος

Επεισόδιο με πυροβολισμούς στη Ζαχάρω!

Το «έλα να δεις» έγινε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στην περιοχή της Αρήνης στη Ζαχάρω, όταν, σύμφωνα με καταγγελίες, ένας 78χρονος, κάτοικος της περιοχής, φαίρεται να επιτέθηκε φραστικά σε μια 54χρονη αλλοδαπή, υπήκοο Αλβανίας, που διαμένει στην Αρήνη.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της γυναίκας, που κατήγγειλε το συμβάν στους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως, ο 78χρονος άνδρας έφτασε στις 10 το βράδυ της περασμένης Τετάρτης έξω από το σπίτι της στην Αρήνη και εκεί, άρχισε να την εξυβρίζει με βωμολοχίες απειλώντας ταυτόχρονα για τη ζωή της
Μάλιστα όπως καταγγέλει η 54χρονη, ο 78χρονος χρησιμοποιώντας μια καραμπίνα που πήρε από το αυτοκίνητό του και την οποία είχε στην κατοχή του, λίγο πριν φύγει, πυροβόλησε τρεις φορές στον αέρα, κάτι που προκάλεσε αναστάτωση στην ίδια και στην γύρω περιοχή.
Πηγές του patrisnews.com αναφέρουν πως ο φερόμενος ως δράστης φαίνεται να είχε προσωπικές διαφορές με την 54χρονη και για το λόγο αυτό έφτασε έξω από την οικία της. Την έρευνα ωστόσο έχουν αναλάβει οι αστυνομικοί του Α.Τ. Ζαχάρως, οι οποίοι αναζητούν τον 78χρονο στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.

Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2014

ΗΛΕΙΑ Στηρίζει τη λειτουργία πολιτικού αεροδρομίου Ανδραβίδας το Επιμελητήριο

Με αφορμή τις τοποθετήσεις πολλών παραγόντων του Νομού μας, για το αεροδρόμιο  της Ανδραβίδας, το Επιμελητήριο Ηλείας, διευκρινίζει ότι, στηρίζει αταλάντευτα τη λειτουργία του, ως πολιτικού επιβατικού αερολιμένα, ενώ διερευνά και τη δυνατότητα μεταφοράς εμπορευματικών φορτίων (Cargo).

Ωστόσο, όπως τονίζει ο πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Κώστας Νικολούτσος, οφείλουμε να παρατηρήσουμε, ότι οι μέθοδοι που ακολουθήθηκαν μέχρι σήμερα, δεν επέφεραν κανένα θετικό αποτέλεσμα, πέραν της ανώφελης πρόσκαιρης δημοσιότητας.
Στην ίδια λογική είναι εξάλλου και το θέμα της κατάργησης του Πεδίου Βολής Παλαιοχωρίου, που απομειώνει το τουριστικό μας προϊόν. Σκοπεύουμε  έτσι να ζητήσουμε άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ώστε  με τη συνδρομή των συμβούλων μας, να επαναφέρουμε την υπόθεση σε θετική κατεύθυνση.

 Η Ηλεία και τα άλλα αεροδρόμια 

 Οσον αφορά τα αεροδρόμια Αράξου και Καλαμάτας ο κ. Νικολούτσος επισημαίνει, ότι η αποδοτικότητά τους, συναρτάται άμεσα με την Ηλεία. Σύμφωνα δε, με έρευνα του Επιμελητηρίου, το 75% των επιβατών του Αράξου, κατευθύνεται σε Ηλειακούς προορισμούς, και συνεπώς η καλή τους λειτουργία, επηρεάζει ιδιαίτερα τις τουριστικές επιχειρήσεις του Νομού.
Στις προθέσεις του Επιμελητηρίου είναι, η προβολή του τόπου μας, μέσω αυτών των αεροδρομίων ώστε ο επιβάτης να έχει επαρκείς πληροφορίες για  τον κύριο προορισμό του, που είναι η Ηλεία.
Είναι στιγμή – κατέληξε ο κ. Νικολούτσος – να αντιληφθούμε όλοι μας, ότι μόνο η διάρκεια  των προσπαθειών μας, και τα σοβαρά επιχειρήματα θα μας σώσουν θετικά αποτελέσματα.

Σπείρες θα «πλημμύριζαν» την Ηλεία με ναρκωτικά

Εξαρθρώθηκαν, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, δύο εγκληματικές ομάδες που διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η Ηλεία.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που οργάνωσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, επτά δράστες (έξι ημεδαποί άνδρες ηλικίας από 31 έως 68 ετών και ένας 50χρονος Αλβανός).
Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, περιλαμβάνει αδικήματα της σύστασης εγκληματικής ομάδας με σκοπό τη διακίνηση και την κατοχή ναρκωτικών ουσιών καθώς και για παραβάσεις του Τελωνιακού Κώδικα. Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν τέσσερις ακόμα συνεργοί τους, που αναζητούνται, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 32, 38 και 40 ετών και ένας 42χρονος Αλβανός τα στοιχεία των οποίων έχουν πλήρως ταυτοποιηθεί.

Πού και πώς δρούσαν

Από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η δράση των δύο εγκληματικών ομάδων, οι οποίες δραστηριοποιούνταν παράλληλα το τελευταίο οκτάμηνο, είχε ως σκοπό τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Αχαΐας, της Ηλείας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ζακύνθου.
Τα μέλη των ομάδων είχαν ιεραρχική δομή, με διακριτούς ρόλους, με αρχηγικό ρόλο στη πρώτη εγκληματική ομάδα, να έχει ο 42χρονος Αλβανός, που αναζητείται, η οποία διακινούσε και προμήθευε ναρκωτικά τη δεύτερη εγκληματική ομάδα.

Ο ρόλος των μελών της δεύτερης ομάδας, με αρχηγικό ρόλο να έχει ο 50χρονος Αλβανός, ο οποίος έχει συλληφθεί, ήταν να τα διαθέτει σε μικρότερες ποσότητες σε τρίτους.

Οι ποσότητες που διακινούσαν

Σε έρευνες που ακολούθησαν, παρουσία δικαστικών λειτουργών, στις οικίες των δραστών στην Πάτρα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 749 γραμ. κάνναβης, 212 γραμ. αφορολόγητου καπνού, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, έντεκα κινητά τηλέφωνα, ένα επιβατηγό αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ. Από τη παράνομη δραστηριότητα των μελών, όπως έχει προκύψει από την αστυνομική έρευνα, φέρεται να έχουν διακινήσει περισσότερα από 150 κιλά κάνναβης με εκτιμούμενο οικονομικό όφελος μεγαλύτερο από 180 χιλ. ευρώ.
 Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών τους συνεχίζονται. Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πατρ

ΗΛΕΙΑ Τον χτύπησε με σίδερο στο πρόσωπο και τράπηκε σε φυγή!

Οι προσωπικές διαφορές φαίνεται να ήταν ο λόγος του διαπληκτισμού ενός 75χρονου από την περιοχή της Ζαχάρως και ενός 45χρονου, υπηκόου Αλβανίας την Τετάρτη το πρωί.
 Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του patrisnews.com, ο 75χρονος, κατήγγειλε στις Αρχές πως ο 45χρονος Αλβανός τού επιτέθηκε τη στιγμή που αυτός βρισκόταν στο κτήμα του στην περιοχή Άγιος Νικόλαος και τον κτύπησε με σίδερο που βρήκε στο χώρο στο πρόσωπο και τα πλευρά, τραυματίζοντάς τον σοβαρά, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο καβγάς προήλθε από προσωπικές διαφορές που είχαν οι δύο άνδρες.
Ο άτυχος ηλικιωμένος, αφού βρήκε τη δύναμη λίγο αργότερα να ειδοποιήσει τους αστυνομικούς του Α.Τ. Ζαχάρως, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ζαχάρως και στη συνέχεια διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας, στον Πύργο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
 Οι αστυνομικοί ήδη αναζητούν τον 45χρονο δράστη της επίθεσης, ο οποίος αμέσως μετά τράπηκε σε φυγή.

Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014

ΚΑΙΡΟΣ Έρχεται πενθήμερος καύσωνας!

Οδηγίες για την αντιμετώπιση του καύσωνα εξέδωσε το υπουργείο Υγείας, μετά το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ στη χώρα μας τις επόμενες πέντε ημέρες, σύμφωνα με το οποίο θα επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες που σε ορισμένες περιοχές θα ξεπεράσουν τους 41 βαθμούς Κελσίου.
Το υπουργείο Υγείας, για προληπτικούς λόγους και προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες, έχει, ήδη, ενημερώσει τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας να βρίσκονται σε ετοιμότητα έως και το τέλος της εβδομάδας, που αναμένεται να διαρκέσει ο καύσωνας.
Τα μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο για την πρόληψη της εμφάνισης συμπτωμάτων κατά τον καύσωνα είναι τα εξής:
- Αποφυγή έκθεσης στο ηλιακό φως.
- Αναζήτηση σκιερών και δροσερών μερών.
- Προτίμηση στα ανοιχτόχρωμα και ελαφρά ρούχα και κάλυψη κεφαλιού (χρήση, ομπρέλας κ.λπ.).
- Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας.
- Ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή, όπως, πρόσληψη άφθονων υγρών, κατά προτίμηση νερού και φυσικών χυμών, αποφυγή των οινοπνευματωδών ποτών, ολιγοθερμική δίαιτα, που θα περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά και πάσης φύσεως φρούτα, με περιορισμό των λιπαρών, συχνά λουτρά και ελαφρύ ντύσιμο σε βρέφη και παιδιά.
Το υπουργείο Υγείας εφιστά την προσοχή στις αποκαλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου του καύσωνα, που είναι τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως καρδιοπάθειες, νεφροπάθειες, πνευμονοπάθειες, ηπατοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη κ.λπ. και τα άτομα τα οποία, για καθαρά ιατρικούς λόγους, παίρνουν φάρμακα για τα χρόνια νοσήματά τους, όπως διουρητικά, αντιχολινεργικά, ψυχοφάρμακα, ορμονούχα (συμπεριλαμβανομένης της ινσουλίνης και των αντιδιαβητικών δισκίων). Ιδιαίτερα κατά την περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών περιβάλλοντος θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους για ενδεχόμενη τροποποίηση της δοσολογίας.

ΑΓΡΟΤΙΚΑ «Τα όπλα παρά πόδα» οι αγρότες της Ηλείας

Σε… «αναμμένα κάρβουνα» βρίσκονται οι παραγωγοί του νομού από το ρωσικό εμπάργκο, λίγες μόλις μέρες πριν από την έναρξη της καλλιέργειας της φθινοπωρινής πατάτας και ενώ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη η καλλιέργεια των εσπεριδοειδών, της ελιάς και των άλλων εξαγώγιμων προϊόντων.

Στις 8:30 το βράδυ της Πέμπτης η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηλείας - Ολυμπίας, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Τραγανού και η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας καλούν, στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τραγανού, τους παραγωγούς, τους Βουλευτές και όλους τους θεσμικούς παράγοντες του νομού σε ανοιχτή συζήτηση για τα προβλήματα που προκύπτουν και θα προκύψουν τη νέα καλλιεργητική περίοδο από το εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την ίδια στιγμή, οι παραγωγοί του νομού αποδίδουν το «κατρακύλισμα» της φετινής καλλιέργειας του καρπουζιού και την ολοκληρωτική καταστροφή της ανοιξιάτικης πατάτας στις απαρχές του ρωσικού εμπάργκο, διεκδικώντας το δικό τους μερίδιο στο «παραθυράκι» των αποζημιώσεων που ανοίγει η Πολιτεία και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Το εμπάργκο σιγόβραζε…»

Μιλώντας στo patrisnews.com ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τραγανού κ. Ανδρέας Τσουκαλάς ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η καταστροφή είναι μεγάλη για ολόκληρη την Ηλεία. Το εμπάργκο τώρα βγήκε προς τα έξω. Γνωρίζουμε όμως όλοι μας, άλλοι περισσότερο, άλλο λιγότερο, ότι σιγόβραζε και αυτό μπορούμε να το αποδείξουμε και εμείς με τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει ξεκινώντας οπωσδήποτε από την πατάτα.
Η ανοιξιάτικη πατάτα καταστράφηκε ολοσχερώς γιατί οι πατάτες της Πολωνίας που εξάγονται στη Ρωσία γνωρίζουμε ότι εισήχθηκαν όλες στην Ελλάδα.
Η Κύπρος είμαι μια πολύ μικρή χώρα που έχει πολύ μικρές ποσότητες. Δυστυχώς ακόμα και αυτή την ώρα που μιλάμε εισάγονται Κυπριακές πατάτες στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας, ότι όλη η πατάτα στα κατεχόμενα αλλά και της Συρίας ήρθαν εδώ, ως αποτέλεσμα του σιωπηλού εμπάργκο της Ρωσίας, με κατάληξη οι πατάτες μας να κατρακυλήσουν στα 8 λεπτά, με κοστολόγιο περίπου τα 25 λεπτά και να χαθούν από τους παραγωγούς της Ηλείας περίπου 500 – 700 ευρώ ανά στρέμμα γιατί έμειναν και πολλές στα χωράφια.
Τέτοια καταστροφή στην ανοιξιάτικη πατάτα δεν έχει προηγούμενο».
Παράλληλα, ο κ. Τσουκαλάς είπε: «Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι χιλιάδες τόνοι καρπούζια εξάγονται στις ανατολικές χώρες. Αυτά μπορεί να μην έφευγαν από εμάς κατευθείαν στη Ρωσία, όμως γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι Ρουμάνοι, Βούλγαροι, Σέρβοι έμποροι έπαιρναν τα καρπούζια μας και τα πουλούσαν στη Ρωσία και στις γύρω χώρες. Καταστροφή και εκεί . Το μέλλον είναι αβέβαιο για τις καλλιέργειες που έρχεται. Τι πρόγραμμα υπάρχει για τη φθινοπωρινή πατάτα; Εμείς έχουμε επενδύσει και δεν έχουμε επενδύσει γιατί έτσι θέλαμε. Θα καλλιεργήσουμε και αν καλλιεργήσουμε θα έχουμε την ίδια τύχη; Έρχονται τα εσπεριδοειδή. Αυτό και αν είναι πρόβλημα. Ποιο είναι το σκεπτικό; Τι θα κάνει η Πολιτεία; Πρέπει να σκύψει πάνω στο πρόβλημα και να ξεκινήσουμε, διεκδικώντας και εμείς».
«Σε δύο μήνες κόβουμε τα εσπεριδοειδή…»
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τραγανού κ.  Κώστας Θεοδωρόπουλος είπε στο patrisnews.com: «Εκτός του ότι ξεκινάει η νέα καλλιεργητική περίοδος είναι ήδη σε εξέλιξη τα εσπεριδοειδή που καλλιεργούνται από την αρχή του χρόνου. Και ο νομός μας και ιδιαίτερα η περιοχή μας το Τραγανό έχει πολλά εσπεριδοειδή και ελαιώνες με πάρα πολύ λάδι το οποίο εδώ και μια εβδομάδα που ο κόσμος έχει ακούσει για το εμπάργκο είναι πολύ προβληματισμένος. Και εμείς είμαστε προβληματισμένοι που θα βάλουμε πατάτες και οι εσπεριδοπαραγωγοί. Τι θα γίνει που σε δύο μήνες που θα είναι έτοιμα για συγκομιδή; Ξεκινάμε τέλος Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου. Είμαστε μετέωροι. Πολλά από αυτά τα πράγματα έφευγαν για Ρωσία. Τώρα είμαστε παγωμένοι όλοι και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε».
Τέλος, ένας ακόμα παραγωγός, ο κ. Θανάσης Καραβέλας λέει στο patrisnews.com: «Τα κοστολόγια τρέχουν, συνέχεια μπαίνουν νέοι φόροι, πληρώνουμε ΟΣΔΕ. Θέλουμε κάθε χρόνο 12.000 ευρώ πάγια έξοδα χωρίς να έχουμε κάνει ένα μεροκάματο. Θέλω να ρωτήσω τους κυβερνήτες που αποφασίζουν το δικό μας μέλλον, για ποιο λόγο να τα τραβάμε όλα αυτά και εμάς μας έχουν πιόνια; Θα χρεωθούμε πλέον για να καλλιεργήσουμε χωρίς να ξέρουμε πως είναι τα πράγματα, αν θα βγάλουμε ένα μεροκάματο. Ας φροντίσουν οι αρμόδιοι να τα διορθώσουν όλα αυτά».
 
Blogger Templates