Social Icons

Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014

Κέρδισε την πρώτη «μάχη» το βρέφος από τη Γαστούνη!

Αίσιο τέλος είχε η αγωνία για τους γονείς ενός βρέφους 19 μόλις ημερών από τη Γαστούνη που γεννήθηκε με σοβαρό πρόβλημα καρδιοπάθειας αφού χθες, χειρουργήθηκε στην Αθήνα, στο Νοσοκομείο «Αγία Σοφία», κερδίζοντας τη πρώτη «μάχη» της ζωής του. Καθοριστικό ρόλο στην ομαλή έκβαση της υπόθεσης είχε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας κα Έφη Γεωργοπούλου Σαλτάρη, η οποία «έτρεξε» στο υπουργείο Υγείας και σε όλους τους αρμόδιους φορείς αμέσως μόλις έπεσε σε γνώση της η «κραυγή αγωνίας» των δύο γονέων, σε ένα εξώδικο που συνέταξαν προς την διοίκηση του νοσοκομείου κοινοποιώντας το παράλληλα στον πρωθυπουργό, στον υπουργό υγείας και τις Εισαγγελικές Αρχές ζητώντας βοήθεια για να κρατηθεί το παιδί τους στη ζωή!
Η χειρουργική επέμβαση διήρκησε τρεις ώρες με τους θεράποντες ιατρούς να εμφανίζονται αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του μωρού.  
Οι γονείς Ιωάννης Σιούτας και Θεοδώρα Παναγιωτοπούλου, οι οποίοι είναι ρομά και διαμένουν στη Γαστούνη, έφεραν στον κόσμο το μωρό τους στις 3 Αυγούστου. Από την πρώτη στιγμή διαπιστώθηκε ότι το μωρό αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και αμέσως μετά τη γέννησή του μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Πάτρας, όπου οι γιατροί διέγνωσαν σοβαρή καρδιοπάθεια.
Εκεί, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του παιδιού στην Αθήνα, αρχικά στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και στην συνέχεια στο «Αγία Σοφία».
Εκεί όμως, σύμφωνα με το εξώδικό τους, οι γονείς του βρέφους βρέθηκαν αντιμέτωποι με την απροθυμία των γιατρών να το χειρουργήσουν με αποτέλεσμα, κάθε μέρα που περνούσε, το νεογνό να αντιμετωπίζει ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο για τη ζωή του. 
Οι γονείς ζητούσαν βοήθεια από το Κράτος και τα όργανά του με το εξώδικό τους. Βοήθεια που ήρθε ευτυχώς χθες και όχι, όπως σε άλλες περιπτώσεις, πολύ αργά!
Κρατάμε μια φράση από το όλο εξώδικο των δύο γονέων που συγκίνησε τους πάντες: «Επειδή το γεγονός ότι εμείς είμαστε Ρομά και το παιδί μας είναι ανασφάλιστο   δεν σημαίνει ότι πρέπει να το αφήσετε να πεθάνει αβοήθητο».
Και εδώ βέβαια τίθεται ένα μεγάλο ερώτημα. Στην Ελλάδα του 2014 πρέπει να παρέμβει και να «τρέξει» ένας βουλευτής, που στην περίπτωση της κας Σαλτάρη έπραξε ότι καλύτερο μπορούσε και τις αξίζουν μόνο εύσημα, για να μπορέσει να κρατηθεί στη ζωή ένα βρέφος, μόλις 19 ημερών, απλά και μόνο επειδή είναι ρομά ή επειδή η υγεία βάλλεται από παντού;
Το patrisnews.com επικοινώνησε με την οικογένεια του βρέφους η οποία μας είπε: «Σαν γονείς δεν έχουμε τίποτα με το νοσοκομείο. Ίσα  - ίσα, το στηρίζουμε, απλά το εξώδικο ήταν η μόνη λύση που είχαμε για να μας προσέξουν κάποιοι. Πρέπει όλοι να στηρίξουμε αυτό το νοσοκομείο και το κράτος να το βοηθήσει ώστε να μπορεί να σώζει ακόμα περισσότερα παιδιά».

Αναλαμβάνει η νέα Δημοτική Αρχή Ήλιδας

Νέα δημοτική αρχή και με τη «βούλα» για το δήμο Ήλιδας από την ερχόμενη Πέμπτη 28 Αυγούστου, καθώς οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου και των νέων δημοτικών και τοπικών συμβούλων.
Η ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 το πρωί της Πέμπτης στην αίθουσα του θεάτρου του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου και φυσικά θα πρέπει να είναι όλοι οι νεοεκλεγέντες εκεί για να ορκιστούν και να υπογράψουν το σχετικό πρωτόκολλο.
Η αίθουσα αναμένεται να είναι κατάμεστη, αφού στην ορκωμοσία καλούνται να παραστούν, και να ορκιστούν φυσικά, 124 άτομα!
Πρόκειται για το νέο Δήμαρχο κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, τα 33 μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, τα 11 μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Αμαλιάδας και τα 79 μέλη των τοπικών συμβουλίων.

Οι νέοι σύμβουλοι
Η παράταξη της πλειοψηφίας του κ. Χριστοδουλόπουλου καταλαμβάνει στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο 20 έδρες, οι 18 από το κεντρικό ψηφοδέλτιο και οι 2 από την περιφερειακή ενότητα Πηνείας.
Έτσι στην ορκωμοσία καλούνται να παραστούν οι νεοεκλεγέντες (με σειρά εκλογής): Ανδρέας Νικολακόπουλος, Ανδρέας Ανδρουτσόπουλος, Κώστας Καραΐνδρος, Κώστας Τσεριώνης, Χρήστος Φωτόπουλος, Μάκης Παπαγιαννόπουλος, Χρήστος Παναγόπουλος, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Ρούλα Γκουβίτσα, Αλέξης Μανωλόπουλος, Παντελής Δούλος, Παναγιώτης Μαυρίκος, Ιωάννης Πασσάς, Ηλίας Ευσταθόπουλος, Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος, Σπύρος Τζουλέκης, Ιωάννης Αθανασόπουλος, Παναγιώτης Παναγιωτάρας, Επαμεινώνδας Παναγιωτόπουλος και Γιώργος Ζάρρας.
Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του κ. Γιάννη Λυμπέρη, καταλαμβάνει δέκα έδρες στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, οκτώ από το κεντρικό ψηφοδέλτιο και δύο από την ενότητα Πηνείας. Έτσι, εκτός από τον ίδιο θα ορκιστούν στο νέο Συμβούλιο οι: Ευάγγελος Χριστοφόρου, Βασίλης Ζαχαρόπουλος, Αντώνης Πατρινός, Γιώργος Μπακέλλας, Νίκη Κοκκαλιάρη, Γιώργος Παρασκευόπουλος, Χαράλαμπος Ντάνασης, Νικόλαος Μπιλίρης και Νικόλαος Νικολόπουλος.
Σε ό,τι αφορά την ελάσσονα μειοψηφία, από την παράταξη του κ. Νίκου Διαμαντόπουλου έχει εκλεγεί ο ίδιος, από την παράταξη του κ. Αναστάσιου Σμέρου έχει επίσης εκλεγεί ο ίδιος και από την παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έχει εκλεγεί επίσης ο επικεφαλής ο κ. Άγγελος Κολόσακας.

Η Δημοτική Κοινότητα
Στη Δημοτική Κοινότητα Αμαλιάδας από την παράταξη του κ. Χριστοδουλόπουλου έχουν εκλεγεί επτά άτομα και θα ορκιστούν οι: Δήμητρα Βαρελά- Μπουσδούκου, Παναγιώτης Ευθυμίου, Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος, Μαριάνθη Χαδούλα- Παναγιωτοπούλου, Ελένη Παναγιωτοπούλου, Θεοδώρα Νοταρά και Ξενοφών Κότσιφας.
Από το συνδυασμό του κ. Λυμπέρη έχουν εκλεγεί τρία άτομα και θα ορκιστούν οι: Θεόδωρος Μπεράτης, Δημήτρης Αδαμόπουλος και Χριστίνα Οικονομοπούλου και από την παράταξη του κ. Διαμαντόπουλου έχει εκλεγεί ένα άτομο και θα ορκιστεί ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος.

Οι τοπικές κοινότητες
Σε ότι αφορά τις Τοπικές Κοινότητες, από τον Άγιο Δημήτριο θα ορκιστούν οι: Βασίλης Ρουμελιώτης, Θεόδωρος Καράμπελας και Διονύσης Αγγελόπουλος, από τον Άγιο Ηλία ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, ο Παναγιώτης Μπαρτζίλας και ο Χαράλαμπος Σπηλιόπουλος, από τον Αμπελόκαμπο οι: Διονύσης Μαγκαφάς, Ιωάννης Μπελεκούκιας και Αναστάσιος Τσακοπιάκος, στην τοπική κοινότητα Αρχαίας Ήλιδας οι: Νικόλαος Καγιαννάς, Ευαγγελία Κόλλια και Ιωάννης Γουρδουμπάς, στην τοπική κοινότητα Αυγείου οι: Άγγελος Μπαρρός, Αθανάσιος Καμαρινός και Αθανάσιος Τριανταφυλλόπουλος, στην κοινότητα Γερακίου οι: Ιωάννης Κοντόπουλος, Ευάγγελος Παλυβός και Γιώργος Κατσαντώνης, στην τοπική κοινότητα Δάφνης οι: Ιωάννης Γκουβέρος, Μιχαήλ Προκόπης και Ηλίας Βλασσόπουλος, στην τοπική κοινότητα Δαφνιώτισσας οι: Διονύσης Ζαχαρόπουλος, Φώτης Ζωγόπουλος και Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, στην τοπική κοινότητα Δουνεΐκων οι: Νικόλαος ΞενόφοςΜαρία Λουρίδα και Δημήτρης Ηλιόπουλος, στην τοπική κοινότητα Καλυβίων Ήλιδας οι: Ανδρέας Κορμπάκης, Γεώργιος Τσουμπελής και Νικόλαος Τσάκωνας, στην τοπική κοινότητα Καρδαμά οι: Δημήτρης Αρβανιτάκης, Νικόλαος Γεωργόπουλος και Αντώνης Γιαννόπουλος, στην τοπική κοινότητα Κέντρου οι: Θεόδωρος Τσάκος, Γιώργος Κουτσουράκης και Αδαμαντία Σπυροπούλου, στην τοπική κοινότητα Κεραμιδιάς οι: Νικόλαος Χρυσανθόπουλος, Βασιλική Γιαννοπούλου και Χρήστος Αποστολόπουλος, στην τοπική κοινότητα Κρυονερίου οι: Κωνσταντίνος Παπαλεωνίδας, Δημήτρης Παπαλεωνίδας και Παναγιώτης Βασιλόπουλος, στην τοπική κοινότητα Περιστερίου οι: Περικλής Παναγιωτόπουλος, Βλάσης Αστερής και Αθανάσιος Σεϊντής, στην τοπική κοινότητα Ροβιάτας οι: Νικόλαος Κωνσταντόπουλος, Ιωάννης Κοτσιρώνης και Κώστας Νικολαβγένης, στην τοπική κοινότητα Σαβαλίων οι: Δημοσθένης Καραφλός, Μαρία Μητροπούλου και Ιωάννης Γκατζούνας, στην τοπική κοινότητα Σωστίου ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος και στην τοπική κοινότητα Χαβαρίου οι: Σπυρίδων Παπαζαφειρόπουλος, Κώστας Δέρβος και Παναγιώτης Ρούνης.
Στην Πηνεία
Σε ότι αφορά την περιφερειακή ενότητα Πηνείας, στην τοπική κοινότητα Αγνάντων ο Παναγιώτης Μπούρλας, στο Αγραπιδοχώρι ο Διονύσης Μπαντούνας, στην Ανθώνα ο Νικόλαος Χρυσανθόπουλος, στην Αυγή ο Παναγιώτης Ευσταθόπουλος, στο Βελανίδι ο Νικόλαος Γκάτζος, στη Βουλιαγμένη οι: Σπύρος Κολοβός, Παναγιώτης Γεωργακόπουλος και Νικόλαος Βασιλόπουλος, στην Εφύρα ο Αθανάσιος Γεωργούλιας, στον Κάμπο ο Κωνσταντίνος Σπηλιωτόπουλος, στο Λαγανά ο Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, στο Λάττα ο Γιώργος Τσαρούχας, στο Λουκά ο Θεόδωρος Αναστασόπουλος, στο Μαζαράκι οι: Νικόλαος Αυγερινόπουλος, Αργύρης Πετρόπουλος και Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, στην Οινόη οι: Γεώργιος Κοκκότης, Γεώργιος Μπαμάκος και Δημήτρης Μαραγκός, στη Ροδιά ο Χρήστος Αποστολόπουλος, στο Σιμόπουλο οι: Νίκος Αργυρόπουλος, Χαράλαμπος Ασημακόπουλος και Θεόδωρος Λεωνιδόπουλος και στο Σκλίβα ο Γεώργιος Κοντογιάννης.

Μπλόκα στην Αχαΐα για τους ληστές του Διστόμου

Όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα κι αυτό των ασύλληπτων μελών της ομάδας Μαζιώτη και μάλιστα με τη συμμετοχή του Νο 1 καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα, εξετάζει η αστυνομία, στελέχη της οποίας κάνουν λόγο για ληστεία με πρωτοφανή οργάνωση.
Αυτή την ώρα, έχουν ενισχυθεί τα μπλόκα σε όλα τα πιθανά σημεία, εντοπισμού των δραστών, οι οποίοι έφυγαν με λεία μεγαλύτερ των 300.000 ευρώ. 

Οι δύο δράστες κρατούσαν πιστόλια και ο ένας βαρύ όπλο, μπήκαν μαζί με τον όμηρο στο κλεμμένο τζιπ, μαύρο RAV, που τους περίμενε απ' έξω και διέφυγαν. Κατόπιν άφησαν και έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο στο σημείο Παραλία Ποταμοί, σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από την τράπεζα. Το τζιπ φαίνεται να είχε κλαπεί πρόσφατα, καθώς δεν είχε δηλωθεί η κλοπή του. 
Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές του PatrasTimes, οι δράστες της ένοπλης ληστείας φαίνεται πως πέρασαν από την Στερεά Ελλάδα στην Πελοπόννησο χρησιμοποιώντας σκάφος, αφού πρώτα άφησαν τον όμηρο που είχαν αρπάξει φεύγοντας από την τράπεζα στο Δίστομο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δράστες έφθασαν στα παράλια της Κορινθίας και από εκεί εικάζεται πως κατευθύνονται προς την Αχαΐα και για αυτό έχουν τεθεί επί ποδός όλες οι Αστυνομικές Δυνάμεις, ενώ ήδη έχουν στηθεί μπλόκα σε Αίγιο και άλλα σημεία της Δυτικής Ελλάδας
Mε τη συμμετοχή της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίς διεξάγονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των μεταμφιεσμένων κακοποιών οι οποίοι στις 13:55 το μεσημέρι της Παρασκευής λήστεψαν το υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας και διέφυγαν με... ταχύπλοο παίρνοντας μαζί τους ως όμηρο τον ταμία!
Οι δράστες, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν τρεις βαριά οπλισμένοι με αυτόματο ο ένας και πιστόλια οι άλλοι δυο αλλά πιθανότατα διέθεταν και τέταρτο συνεργό, περίμεναν πέντε λεπτά ώσπου να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο που λειτουργούσε με χρονοκαθυστέρηση. Άρπαξαν από μέσα γύρω στα 300.000 ευρώ, αλλά πίστεψαν ότι πατήθηκε το μπουτόν του συναγερμού και έφυγαν βιαστικά, παίρνοντας μαζί τους τον υπάλληλο.
Στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο διαφυγής και κατευθύνθηκαν προς την παραλία της Αγίας Σωτήρας Βοιωτίας, όπου τους περίμενε ένας ακόμη συνεργός τους με φουσκωτό.
Εκεί, προκειμένου να  εξαφανίσουν τα ίχνη τους, οι δράστες έβαλαν φωτιά στο μαύρο τζιπ μάρκας Toyota Rav4 με το οποίο διέφυγαν από την τράπεζα και μαζί με τον υπάλληλο, διέφυγαν μέσω θαλάσσης.
Λίγη ώρα αργότερα, το σκάφος της διαφυγής βρέθηκε καμένο στο Κάτω Λουτρό Ξυλοκάστρου, ενώ στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε και ο όμηρος ο οποίος είναι καλά στην υγεία του και αυτή την ώρα δίνει κατάθεση στις αρχές.
Ο τύπος του οχήματος παραπέμπει στον δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα που προτιμά τέτοιου είδους τζιπ για τις ληστείες που διαπράττει! Με αφορμή το γεγονός ότι οι ληστές ήταν μεταμφιεσμένοι δεδομένη την πεποίθηση των αστυνομικών για τις σχέσεις του «Φαντομά» με άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενημερώνεται διαρκώς η Αντιτρομοκρατική για την εξέλιξη των ερευνών.
Πηγές από την Αστυνομία αναφέρουν ότι το modus operandi των δραστών θυμίζει τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας του φυλακισμένου Νίκου Μαζιώτη. Διερευνάται επίσης το ενδεχόμενο συνεργασίας της λεγόμενης ομάδας Μαζιώτη με το Βασίλη Παλαιοκώστα.

Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014

Αντιρατσιστικό φεστιβάλ στον Πύργο

Αντιρατσιστικό φεστιβάλ διοργανώνουν το Σάββατο 23 Αυγούστου και ώρα 6:30 το απόγευμα στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας στον Πύργο, τα μέλη του Αντιφασιστικού Μετώπου Ηλείας.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν συναυλίες με τους: Frank Panx(Panx Romana) & Δημήτρης Δ., Στάθης Δρογώσης & Μανώλης Φάμμελος, Jolly Roger & Σφάλμα, Micky n Mallory, CFS, Villa Garage, ενώ θα μιλήσουν οι Πέτρος Κωνσταντίνου και Δημοσθένης Χριστόπουλος.

Πού απαγορεύεται και πού επιτρέπεται το κυνήγι

Ξεκίνησε από χθες η κυνηγετική περίοδος 2014-2015, με τους περισσότερους κυνηγούς να έχουν ήδη προετοιμαστεί για να ασκήσουν το αγαπημένο τους χόμπι σε διάφορες περιοχές της Ηλείας αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Ήδη οι κυνηγοί, έχουν εκδώσει τις νέες άδειες θήρας, οι περισσότερες από τις οποίες, είναι για την Περιφέρεια ενώ και οι τοπικές άδειες προτιμήθηκαν τη φετινή χρονιά. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο patrisnes.com, ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας, ήδη το δασαρχείο του Πύργου, έχει προχωρήσει στην έκδοση της δασικής ρυθμιστικής απαγορευτικής διάταξης θήρας για την νέα κυνηγετική περίοδο ενώ από χθες πρώτη ημέρα του κυνηγιού στην Ηλεία, έχουν ξεκινήσει και οι κατά τόπους έλεγχοι στις περιοχές αρμοδιότητας του δασαρχείου Πύργου, ώστε να αποφευχθούν ή να διαπιστωθούν περιπτώσεις παράνομης θήρας.
Πού απαγορεύεται το κυνήγι

Σύμφωνα με την νέα ρυθμιστική του δασαρχείου Πύργου, στην περιοχή αρμοδιότητας του, το κυνήγι απαγορεύεται στους κηρυγμένους αρχαιολογικούς χώρους της Αρχαίας Ολυμπίας, της Κοίτης του Αλφειού, στα Άσπρα Σπίτια, στον Άγιο Ανδρέα Κατακόλου, στην Καυκανιά, στο Φλόκα και στο Λούβρο. Επίσης απαγορεύεται το κυνήγι της Μπεκάτσας στο καρτέρι το πρωί και το βράδυ, το κυνήγι σε θαλάσσια ζώνη πλάτους 300 μέτρων από τις ακτές, στα μόνιμα καταφύγια άγριας ζωής, σε όλες τις περιοχές που ισχύουν ειδικοί περιορισμοί θήρας καθώς και στις καμένες εκτάσεις για τις οποίες έχουν εκδοθεί ή πρόκειται να εκδοθούν δασικές απαγορευτικές διατάξεις κυνηγιού.

Τι επιτρέπεται

Όπως αναφέρεται στην ρυθμιστική, επιτρέπεται το κυνήγι του λαγού από 15 Σεπτεμβρίου έως 10 Ιανουαρίου 2015 μόνο κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή, το κυνήγι του αγριόχοιρου από τις 15 Σεπτεμβρίου έως και τις 20 Ιανουαρίου 2015 κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή, το κυνήγι της αλεπούς και του πετροκούναβου κατά το διάστημα από 15 Σεπτεμβρίου μέχρι και 20 Ιανουαρίου 2015 με χρησιμοποίηση κυνηγετικού όπλου και σκύλου δίωξης και από 21 Ιανουαρίου 2015 μέχρι και 28 Φεβρουαρίου 2015 χωρίς σκύλο δίωξης μόνο στους νομούς που δεν έχουν χαρακτηρισθεί αρουραιόπληκτοι. Διευκρινίζεται πως η χρησιμοποίηση του σκύλου δίωξης για το κυνήγι της αλεπούς και του πετροκούναβου θα γίνεται μόνο Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή από 15 Σεπτεμβρίου έως 20 Ιανουαρίου 2015 δηλαδή μόνο κατά τις ημέρες που επιτρέπεται το κυνήγι του λαγού και του αγριόχοιρου.

Συνεχίζεται η έκδοση αδειών

Ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας, επεσήμανε στο patrisnews.com, πως συνεχίζεται καθ’ όλο το διάστημα της κυνηγετικής περιόδου και η έκδοση των αδειών θήρας, τόσο από τους κατά τόπους Κυνηγετικούς Συλλόγους όσο και από την υπηρεσία του δασαρχείου, από την οποία ο ενδιαφερόμενος κυνηγός, έχει την ευκαιρία να καταβάλλει μικρότερα τέλη. 

Φοβούνται για την τιμή και την πωλούν χλωρή!

Στα σταφιδοχώρια της Ηλείας καθημερινό αντικείμενο συζήτησης είναι η τιμή της σταφίδας. Όσοι αποφάσισαν να την «ρίξουν»  στα αλώνια περιμένουν τις ανακοινώσεις από την ΣΚΟΣ και τις Ενώσεις ενώ αρκετοί είναι αυτοί που την πούλησαν χλωρή στην πλειοψηφία τους ( με 0,25 λεπτά το κιλό)  με τον φόβο ότι η τιμή φέτος δεν θα πιάσει το 1,25 ευρώ το κιλό που άγγιξε πέρυσι.  Οι παραγωγοί από την αρχή της καλλιεργητικής περιόδου μετρούν σημαντικές ζημιές με την παραγωγή να είναι μειωμένη φέτος στην Ηλεία. Και αυτό γιατί είναι μεγάλη η ζημιά από τον περονόσπορο και τη θειαφασθένεια στην περιοχή  εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.  Πρέπει να τονιστεί ότι οι ζημιές από τον περονόσπορο δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ. Επίσης όπως είχε αποκαλύψει η εφημ. «ΠΑΤΡΙΣ» με ρεπορτάζ στις 7 Ιουλίου 2014, τα αποθέματα σταφίδας από την περσινή χρονιά  που υπάρχουν στην αποθήκες είναι ένας ακόμα παράγοντας που δείχνει ότι η τιμή φέτος δεν θα ικανοποιήσει τους παραγωγούς…    

Αρχίζει την παραλαβή… 

Η Ένωση Συνεταιρισμών Ηλείας- Ολυμπίας  ΑΕΣ ΑΕ κάνει γνωστό στους Σταφιδοπαραγωγούς ότι, από τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014 θα παραλαμβάνει ξηρή Κορινθιακή Σταφίδα εσοδείας 2014 στα κάτωθι αποθηκευτικά κέντρα: 
1. Καρούτες: από τις 08:00π.μ. - 13:30 μ.μ. κάθε Δευτέρα και Τρίτη
2. Κρέστενα: από τις 08:00π.μ. - 13:30 μ.μ όλες τις καθημερινές εκτός Παρασκευής
3. Σταφιδεργοστάσιο: από τις 08:00π.μ. - 13:30 μ.μ. κάθε Τετάρτη και Πέμπτη     
   Η συγκέντρωση της Κορινθιακής Σταφίδας θα γίνεται για λογαριασμό της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΗΛΕΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΑΕΣ ΑΕ και της ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΑΕΣ ΑΕ.  Για περισσότερες πληροφορίες και δυνατότητα προκαταβολής, οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί θα πρέπει να  επικοινωνήσουν  με τον κύριο Θανόπουλο Παναγιώτη στα τηλέφωνα 2621029752 & 6976880944.  

Γιώργος Κ.Ροζής

** Όπως είχε αποκαλύψει η εφημ. «ΠΑΤΡΙΣ» με ρεπορτάζ στις 7 Ιουλίου 2014, τα αποθέματα σταφίδας από την περσινή χρονιά  που υπάρχουν στις αποθήκες είναι ένας ακόμα παράγοντας που δείχνει ότι η τιμή φέτος δεν θα ικανοποιήσει τους παραγωγούς…     

 
Blogger Templates