Social Icons

Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2014

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ηλείας

Ανακοινώθηκαν το πρόγραμμα και οι διαιτητές των αγώνων του Κυπέλλου Ηλείας

Σάββατο 6/9 κι ώρα 17:00

Βαρθολομιού: ΕΛΠΙΔΑ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ-ΠΑΝΩΛΕΝΙΑΚΟΣ: ΒΙΣΒΑΡΔΗΣ, ΣΑΜΠΑΝΙΩΤΗΣ -ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ (ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Ν)

Αμαλιάδας: ΛΕOΝΤΕΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ- ΠΕΛΟΨ ΠΥΡΓΟΥ: ΣΦΥΡΗΣ ΣΤ., ΚΟΡΔΑΤΟΣ- ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ (ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Βροχίτσας: ΑΦΟΒΟΣ ΒΡΟΧΙΤΣΑΣ-ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ: ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ -ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚ (ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ)

Παλαιοχωρίου: ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΒΑΣΙΛΩΝ- ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΧΕΙΜΑΔΙΟΥ: ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΙΑΓΚΟΥΡΑΣ-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ (ΤΡΙΤΑΡΗΣ ΝΙΚ)

Χαβαρίου: ΑΟ ΧΑΒΑΡΙ-ΗΛΕΙΑΚΟΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ: ΚΥΡΙΑΖΗΣ, ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ- ΚΕΦΑΛΟΥΡΟΣ (ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΤ)

Λεχαινών: ΗΛΕΙΑΚΟΣ ΛΕΧΑΙΝΩΝ-ΑΟ ΜΑΚΡΙΣΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΛΑΖΑΡΗΣ Κ- ΜΠΟΣΙΝΑΚΗΣ (ΚΛΑΔΗΣ ΕΥΘ)


Κυριακή 7/9 κι ώρα 17:00

Ενωσιακό: ΘΥΕΛΛΑ ΠΥΡΓΟΥ- ΔΑΦΝΗ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Κ., ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ-ΚΑΤΣΙΒΑΣ (ΜΑΡΑΘΙΑΣ ΧΑΡ.)

Μακρισίων: ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΛΙΚΩΜΟΥ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΑΜΠΟΥ: ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ Δ. , ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝ -ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ )

Επιταλίου: ΑΛΦΕΙΟΣ-ΠΗΝΕΙΑΚΟΣ: ΚΟΥΡΤΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ, ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ- ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩ. (ΚΟΥΜΠΑΤΗΣ ΝΤ)

Τραγανού: ΝΙΚΗ ΤΡΑΓΑΝΟΥ- Ν. ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΥ: ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΤΟΣ , ΠΑΝΔΗΣ- ΞΥΔΟΥΣ (ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ)

Μυρτιάς: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΥΡΤΙΑΣ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Ν, ΦΤΕΡΝΙΑΤΗΣ-ΦΩΤΕΙΝΟΠΟΥΛΟΣ (ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ )

Γουμέρου: ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΓΟΥΜΕΡΟΥ- ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΤΑΒΑΡΗΣ ΑΘ.- ΝΤΑΒΑΡΗΣ ΕΛΕΥ. (ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ)

Βαρβάσαινα: ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΠΟ ΚΟΥΡΤΕΣΙΟΥ: ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΟΣ , ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ -ΓΟΥΡΓΟΥΡΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ (ΚΟΤΤΑΣ ΓΕΩΡΓ)

Λατζοΐου: ΕΝΙΠΠΕΑΣ ΛΑΤΖΟΪΟΥ - ΜΥΡΣΙΝΑΪΚΟΣ: ΚΥΡΙΑΖΗΣ , ΜΠΛΟΣΚΑΣ-ΤΣΙΟΜΗΤΑΣ (ΚΑΡΑΛΑΓΑΣ ΔΙΟΝ) Φ

Φιλικοί αγώνες
Ώρα έναρξης 17:30

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛ- ΔΟΞΑ ΝΕΑΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ: ΤΣΑΚΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓ., ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ- ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ (ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ)

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ - ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ: ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ , ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ -ΜΑΥΡΑΕΙΔΟΠΟΥΛΟΣ (ΜΑΓΟΥΛΑΣ)

Στο Νοσοκομείο τραυματίας μετανάστης ύστερα από συμπλοκή

Στο Νοσοκομείο του Ρίου διακομίστηκε το βράδυ της Παρασκευής ένας αλλοδαπός εργάτης από το Μπαγκλαντές που τραυματίστηκε σε συμπλοκή με ομοεθνείς του στην κεντρική πλατεία της Νέας Μανωλάδας.
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 8:30 περίπου το βράδυ, όταν μια παρέα τεσσάρων αλλοδαπών άρχισε να διαπληκτίζεται για προσωπικές διαφορές.
Η συμπλοκή δεν άργησε, με τον έναν από τους αλλοδαπούς να τραυματίζεται όταν, σπρωγμένος από ομοεθνή του, έπεσε με φόρα στην πλατεία.
Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο όπου παρέλαβε τον τραυματία και τον μετέφερε στο νοσοκομείο του Ρίου, ενώ άμεσα κατέφθασε και δύναμη του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας.

«Αγκάθι» η γραμματεία στο ΤΕΙ Πύργου

Συνάντηση κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν το ΤΕΙ του Πύργου, είχε την Παρασκευή με τους προϊσταμένους των δύο τμημάτων Διοίκησης Οικονομίας Επικοινωνίας Τουριστικών και Πολιτιστικών Μονάδων καθώς και Πληροφορικής και ΜΜΕ, Αναστασία Ζαφειροπούλου – Μακρυγιάννη και Λάμπρο Δρόσο, αντίστοιχα, ο δήμαρχος του Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής.

Η συνάντηση έγινε με σκοπό οι δύο προϊστάμενοι να ανταλλάξουν απόψεις με τον κ. Λιατσή και να συζητήσουν μαζί του όλα τα ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του ενώ παράλληλα, συζητήθηκε και το ζήτημα της λειτουργίας του ΤΕΙ Πύργου, το οποίο πρέπει να στελεχωθεί με προσωπικό γραμματείας ώστε να εξελίσσονται κανονικά οι εγγραφές και όλα τα διαδικαστικά ζητήματα που αφορούν γενικότερα τη λειτουργία του.
Μάλιστα, όπως τόνισαν και οι δύο προϊστάμενοι των τμημέτων, αυτή τη στιγμή έρχονται σπουδαστές στο ΤΕΙ του Πύργου για να κάνουν τις εγγραφές τους και δεν υπάρχει προσωπικό για να τους εξυπηρετήσει, κάτι το οποίο δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην λειτουργία του καθώς όλες οι εργασίες πρέπει να γίνονται αυτή τη στιγμή από τους ιδίους τους προϊστάμενους των τμημάτων.

«Ερχονται γονείς και νέοι φοιτητές για να ρωτήσουν, πως θα είναι οι σπουδές, τι χαρτιά χρειάζονται και για όλα αυτά πρέπει να υπάρχει ένα άτομο που θα είναι εξειδικευμένο για να μπορεί να δώσει λύσεις και απαντήσεις. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένας να εξυπηρετήσει τους νέους σπουδαστές», ανέφερε η κ. Ζαφειροπούλου – Μακρυγιάννη.
Το σοβαρό πρόβλημα του προσωπικού τόνισε και ο προϊστάμενος του υπό κατάργηση τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ, Λάμπρος Δρόσος που επεσήμανε ότι: «Το πρόβλημα του προσωπικού είναι άλυτο τόσο στο δικό μας τμήμα όσο και στης κυρίας Ζαφειροπούλου που δεν υπάρχει ούτε ένας υπάλληλος να εκδώσει μια βεβαίωση και προσπαθούμε με δανεικούς υπαλλήλους ή κάποιους παλιούς να έρχονται παρακαλετά».

«Ξεκινάμε από μηδενική βάση»

Ο κ. Λιατσής, σε δηλώσεις του λίγο αργότερα, τόνισε χαρακτηριστικά πως το ΤΕΙ του Πύργου πρέπει να ξεκινήσει από μηδενική βάση για να λειτουργήσει και να οργανωθεί σωστά ενώ παράλληλα επεσήμανε πως και ο ίδιος από την πλευρά του θα κάνει ότι είναι δυνατόν – πραγματοποιώντας συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς και το υπουργείο – προκειμένου το ΤΕΙ του Πύργου να αναβαθμισθεί και να αποκτήσει γραμματειακή υποστήριξη.
«Πιστεύω ότι ξεκινάμε σχεδόν από μηδενική βάση για την οργάνωση του ΤΕΙ. Είδαμε ότι το ΤΕΙ που λειτουργεί σήμερα στον Πύργο δεν έχει κανένα βάθος. Οι δυο προϊστάμενοι κάνουν μια ηρωική προσπάθεια για να μπορέσουν να τα φέρουν βόλτα. Γραμματειακή υποστήριξη εκ μέρους του δήμου δε μπορεί να δοθεί διότι οι δυο που φεύγουν ήδη τους χρωστάνε 15 χιλ. ευρώ και δε ξέρω από πού και πως πληρώνονταν. Εγώ δε μπορώ να επαναλάβω την ίδια ιστορία και γιατί δεν υπάρχουν ούτε χρήματα αλλά ούτε και μια ασφαλής σύμβαση που θα μπορούσε να γίνει.
Θα γίνουν όμως σοβαρές ενέργειες προς το υπουργείο γιατί πιστεύω ότι δεν υπάρχει βούληση εκ μέρους του ΤΕΙ Πατρών να στείλει υπαλλήλους ή έχει αδυναμία αντικειμενική. Εγω θα ζητήσω πολιτική προστασία σε αυτή την περίπτωση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιατσής.

Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014

Στο επίκεντρο το ΤΕΙ Πύργου - Κλειστό το πάρκο ΣΠΚ


Στη σημερινή ατζέντα των συναντήσεων του δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή κυριαρχεί το ΤΕΙ Πύργου. Η δημοτική αρχή θεωρεί ότι αυτό που προέχει είναι η ισχυροποίηση του τεχνολογικού ιδρύματος με στοχευμένες ενέργειες.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του δημάρχου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο με τη συμμετοχή των προϊσταμένων των δύο τμημάτων όπου θα τεθούν επί τάπητος όλα τα ανοιχτά ζητήματα… 
Κλειστό από σήμερα το Δημοτικό Πάρκο ΣΠΚ

Μετά από πολλές καταγγελίες των περιοίκων δημοτών, τα δημιουργηθέντα επεισόδια με περιθωριακά άτομα και τις λεηλασίες που έχουν γίνει σε όλο του χώρο του Δημοτικού Πάρκου ΣΠΚ, ο δήμαρχος κ. Γαβρίλης Λιατσής αποφάσισε το κλείσιμό του. Παράλληλα, με έγγραφό του στον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας ζητά την αστυνόμευση του χώρου.
Το Πάρκο θα επαναλειτουργήσει μετά την αποκατάστασή του σε καθιερωμένο ωράριο και υπό τον έλεγχο της Δημοτικής Αρχής. Η σημερινή εικόνα του Πάρκου είναι ντροπιαστική για το ήθος και τον πολιτισμό της πόλης.

Κτιριακός έλεγχος του Δημοτικού Θεάτρου «ΑΠΟΛΛΩΝ»

Στην εξέταση της στατικής και στεγαστικής πληρότητας του Δημοτικού Θεάτρου «ΑΠΟΛΛΩΝ» προχωρεί η Δημοτική Αρχή Πύργου. Με έγγραφό της προς τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, ζητά όπως αρμόδιοι υπάλληλοι προβούν σε γενικό έλεγχο του κτιρίου για την καταλληλότητά του προκειμένου να διαπιστωθεί η λειτουργική του ικανότητα.
Ο έλεγχος θα επικεντρωθεί κυρίως στον εσωτερικό χώρο και την στέγη του. Από το αποτέλεσμα του ελέγχου θα εξαρτηθεί η λειτουργία ή μη του Θεάτρου τη νέα σαιζόν.

Καθαριότητα παντού… 

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες καθαριότητας  στους δρόμους και τα πάρκα του δήμου από τα συνεργεία καθαριότητας. Στόχος είναι άμεσα η πόλη να αποκτήσει ξανά ποιότητα μετά τις άσχημες εικόνες με τα σκουπίδια στους δρόμους… 

Mε πυρετώδη ρυθμό οι εργασίες στην Πατρών-Κορίνθου

Οι εργασίες της Ολυμπίας Οδού στο τμήμα Κόρινθος-Πάτρα συνεχίζονται σε πυρετώδη ρυθμό. Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται στο ypodomes.com. Σε αρκετά σημεία είναι ιδιαίτερα δύσκολη η διέλευση λόγω της στενότητας του δρόμου από τα εργοτάξια.

Σύμφωνα με όσα έχουν δηλώσει στελέχη της κοινοπραξίας,  θα αποδίδονται όλα τα νέα κομμάτια τμηματικά, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αισιοδοξία ότι από το 2015 θα δίνονται μικρά τμήματα δύο ρευμάτων, έως ότου γίνει η οριστική παράδοση σε 15 μήνες. 

ΗΛΕΙΑ Πειθαρχικό για τον... οξύθυμο γιατρό!

Την πειθαρχική διαδικασία κίνησε χθες Πέμπτη ο διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Λέανδρος Καλογεράκος, με αφορμή το περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Νοσοκομείο, με «πρωταγωνιστή» γιατρό, ο οποίος επιτέθηκε και ξυλοκόπησε δύο γιατρίνες. (σχετικό ρεπορτάζ)
Το συγκεκριμένο περιστατικό έχει προκαλέσει σάλο, όχι μόνο στην Αμαλιάδα και την Ηλεία αλλά σε ολόκληρη τη χώρα και με δεδομένο ότι ο κ. Καλογεράκος απουσίαζε προχθές σε σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, χθες το πρωί που επέστρεψε ζήτησε πλήρη ενημέρωση για το θέμα και άμεσα κίνησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες, προκειμένου να ξεκαθαρίσει η υπόθεση και σε περίπτωση που προκύψει ότι όντως υπάρχει ευθύνη του γιατρού, τότε θα τιμωρηθεί σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία.
Θα κληθεί σε απολογί
Ο κ. Καλογεράκος παρέλαβε το πρωί της Πέμπτης τη σχετική αναφορά του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας κ. Σταύρου Νοταρά σχετικά με το περιστατικό και ξεκίνησε άμεσα την πειθαρχική διαδικασία, ενώ αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να κληθεί και σε απολογία ο γιατρός.
Παράλληλα, ο διοικητής του Νοσοκομείου έχει ζητήσει και γνωμοδότηση από νομικό σύμβουλο, προκειμένου να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.
Τα «σήκωσαν» οι γιατρο
Η υπόθεση πάντως δεν σταματά εδώ, αφού την Πέμπτη το πρωί παραδόθηκε έγγραφο στον κ. Καλογεράκο, το οποίο συνυπογράφουν αρκετοί γιατροί του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, οι οποίοι ζητούν την απομάκρυνση του γιατρού από τη θέση του στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας.
Οι γιατροί που συνυπογράφουν το σχετικό έγγραφο, εστιάζουν στην επιθετικότητα που επιδεικνύει ο συγκεκριμένος γιατρός και καταγράφουν και περιστατικά με επιθέσεις του γιατρού σε συναδέλφους του. Και το συγκεκριμένο έγγραφο να αναμένεται να συμπεριληφθεί στο φάκελο του γιατρού.
Σχολιάζοντας στο patrisnews.com το περιστατικό, ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Λέανδρος Καλογεράκος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πραγματικά πρόκειται για ένα πολύ λυπηρό γεγονός που χαλάει την εικόνα του Νοσοκομείου μας. Σύμφωνα με τις αναφορές  οι οποίες περιήλθαν στα χέρια μου, φέρεται ο διευθυντής της παθολογικής κλινικής να έχει βιαιοπραγήσει εναντίον συναδέλφων του. Τέτοιες συμπεριφορές είναι απαράδεκτες και οφείλουμε να μεριμνήσουμε για την ασφάλεια όλων των εργαζομένων και των ασθενών του Νοσοκομείου. Με δεδομένο ότι έχει ξεκινήσει η πειθαρχική διαδικασία, μετά την ολοκλήρωσή της θα έχουμε πλήρη στοιχεία για το τι ακριβώς συνέβη και θα προχωρήσουμε σύμφωνα με ότι ορίζει η σχετική νομοθεσία».
Ο συγκεκριμένος γιατρός έχει «πρωταγωνιστήσει» και σε άλλα επεισόδια στο παρελθόν, γι’ αυτό και δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι συνάδελφοί του ζητούν πλέον και εγγράφως την απομάκρυνσή του από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας.
 
Blogger Templates