Social Icons

Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014

Το πρόγραμμα των αγώνων του τριημέρου

27/9 /2014 ΣΑΒΒΑΤΟ
Α1 ΒΕΡΡΟΙΟΣ 16:30

ΚΟΥΡΤΕΣΙΟΥ: ΑΠΟ ΚΟΥΡΤΕΣΙΟΥ-ΝΙΚΗ ΤΡΑΓΑΝΟΥ
 ΣΦΥΡΗΣ ΣΤ ΦΤΕΡΝΙΑΤΗΣ ΚΩ ΚΟΡΔΑΤΟΣ ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΤΟΣ ΝΙ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΑΓΟΥΛΑΣ: ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ-ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ
 ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝ ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ ΓΕ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙ ΚΑΡΑΛΑΓΑΣ ΔΙ

16:30 Α2 ACS

ΚΑΚΟΒΑΤΟΥ: ΠΑΟΚ ΚΑΚΟΒΑΤΟΥ-ΝΕΟΣ ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΥ
ΓΚΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘ ΚΑΤΣΙΒΑΣ ΚΩ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕ

ΜΥΡΣΙΝΗΣ: ΗΛΕΙΑΚΟΣ ΛΕΧΑΙΝΩΝ-ΑΕΤΟΣ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑ ΠΑΝΔΗΣ ΠΑ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡ ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΤΟΣ ΝΙ ΚΟΡΜΠΑΚΗΣ ΑΝ

ΕΝΩΣΙΑΚΟ: ΠΕΛΟΨ ΠΥΡΓΟΥ-ΜΥΡΣΙΝΑΪΚΟΣ
 ΤΣΑΚΑΛΗΣ ΓΕ ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ ΔΗ ΧΙΩΝΗΣ ΔΗ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΟΙΛΙΟΜΕΝΙΑΤΗΣ


28/9 /2014 ΚΥΡΙΑΚΗ

Α1 ΒΕΡΡΟΙΟΣ 16:30

ΛΑΤΖΟΪΟΥ: ΕΝΙΠΠΕΑΣ ΛΑΤΖΟΪΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΑΒΑΛΙΩΝ
 ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΓΕ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΕΦΑΛΟΥΡΟΣ ΙΩ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙ ΚΑΡΑΛΑΓΑΣ ΔΙ
ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ: ΑΙΑΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ-ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ
ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΤΟΣ ΓΕ ΞΥΔΟΥΣ ΔΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝ ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ ΝΙ ΤΡΙΤΑΡΗΣ ΝΙ


ΣΚΟΥΡΟΧΩΡΙ: ΛΕΥΚΟΣ ΑΣΤΗΡ ΣΚΟΥΡΟΧΩΡΙΟΥ-ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛ ΔΟΥΛΑΒΕΡΗΣ ΗΛ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕ ΜΑΡΑΘΙΑΣ ΧΑ

Α2 ACS 16:30

ΑΛΦΕΙΟΥΣΑΣ: ΑΛΦΕΙΟΝΙΣ ΑΛΦΕΙΟΥΣΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΓΟΥΜΕΡΟΥ
ΠΗΤΤΑΣ ΑΓ ΚΑΡΙΩΡΗΣ ΔΗ ΜΑΥΡΑΕΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΩ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑ

ΚΑΡΑΤΟΥΛΑ: ΠΑΝΩΛΕΝΙΑΚΟΣ ΚΑΡΑΤΟΥΛΑ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΑΜΠΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡ ΤΣΙΟΜΗΤΑΣ ΓΕ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝ ΚΟΥΜΠΑΤΗΣ ΝΤ

ΕΠΙΤΑΛΙΟΥ: ΑΛΦΕΙΟΣ-ΑΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ
ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΟΣ ΙΩ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΣΤ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΑΚΡΙΣΙΩΝ: ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΛΙΚΩΜΟΥ-ΔΟΞΑ ΕΛΑΙΩΝΑ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑ ΛΙΑΓΚΟΥΡΑΣ ΚΩ ΜΠΛΟΣΚΑΣ ΓΕ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩ ΚΟΤΤΑΣ ΓΕ

29/9 /2014 ΔΕΥΤΕΡΑ
Α1 ΒΕΡΡΟΙΟΣ 16:30

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ: ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΒΑΣΙΛΩΝ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛ/ΠΑΝΟΠ
ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ ΓΕ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑ ΚΟΡΔΑΤΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ
ΧΑΒΑΡΙΟΥ: ΑΟ ΧΑΒΑΡΙ-ΗΛΕΙΑΚΟΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ
ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑ ΦΤΕΡΝΙΑΤΗΣ ΚΩ ΤΣΙΟΜΗΤΑΣ ΓΕ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ ΣΤ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

16:30 Α2 ACS
ΒΑΡΒΑΣΑΙΝΑ: ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΑΛΑΙΟΒΑΡΒΑΣΑΙΝΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ
 ΚΟΥΡΤΗΣ ΛΕ ΚΑΡΑΛΗΣ ΙΩ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥ

Αυξάνονται οι «αρπαγές» ζώων από τις αλεπούδες!

Σοβαρότατα προβλήματα δημιουργεί στους κτηνοτρόφους αλλά και τους κυνηγούς των ημιορεινών και ορεινών περιοχών του δήμου Ήλιδας (όπως και ολόκληρου του νομού) η αύξηση του πληθυσμού των «αρπάγων» (αλεπού, τσακάλι, πετροκούναβο, κορακοειδή κ.ά.) αλλά και η «μετανάστευσή» τους σε πιο πεδινές περιοχές εξαιτίας της έλλειψης τροφής. Οι επιθέσεις σε κοπάδια είναι πολύ συχνές, ενώ σοβαρό πρόβλημα εντοπίζεται και στα ενδημικά θηράματα όπως π.χ. στους λαγούς.

Υπάρχουν περιπτώσεις μάλιστα που οι αλεπούδες κατεβαίνουν στα «πεδινά» ψάχνοντας για τροφή ακόμα και… σε κάδους απορριμμάτων (εμπειρία που μας κατέθεσε πριν λίγες μέρες αναγνώστης του patrisnews.com από την περιοχή της Πηνείας).

Μιλώντας στο patrisnews.com ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ηλείας κ. Κώστας Θεοδωρόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο. Απ’ ό,τι γνωρίζω το τσακάλι, η αλεπού και ο λύκος δεν έχουν φυσικούς εχθρούς. Πολλαπλασιάζονται σαν τα κουνέλια. Από τη στιγμή που τα τσακάλια εντάχθηκαν στα προστατευμένα είδη δεν έχει μείνει ούτε γίδα, ούτε προβατίνα αλλά σοβαρό πρόβλημα έχουν και οι κυνηγοί με τους λαγούς. Να ληφθεί μια μέριμνα, να μειωθεί ο αριθμός αυτών των ζώων. Δεν τίθεται θέμα αφανισμού του είδους. Αυτά τα είδη δεν αφανίζονται γιατί δεν έχουν φυσικούς εχθρούς. Από την άλλη μεριά έχουμε πρόβλημα με το τσακάλι στην ημιορεινή και ορεινή Ηλεία με τον ΕΛΓΑ γιατί δεν αποζημιώνεται. Να βρεθεί και εκεί μια λύση και να τροποποιήσει ο ΕΛΓΑ τον κανονισμό του πάνω στο θέμα του τσακαλιού».

Πρόβλημα και με τα θηράματα…

Από την πλευρά του μιλώντας στo patrisnews.com ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κώστας Μουσσάς ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όντως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με κάποια θηράματα, τα επιβλαβή όπως τα αποκαλούσαμε στο παρελθόν τα οποία δεν είναι άλλα, πέρα από την αλεπού, από τα πετροκούναβα, το κοράκι, την κουρούνα, την καρακάξα. Είδη θηρεύσιμα που επιτρέπεται ο κυνηγός να θηρεύσει καθ’ όλη τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου.
Αλλά θα ήθελα να εστιάσω στην αλεπού όπου είναι γνωστό άλλωστε ότι στο παρελθόν ο Σύλλογός μας είχε κάνει κάποιες δράσεις με στόχο τη μείωση του πληθυσμού της και αυτές δεν ήταν άλλες πέρα από την επιβράβευση του κυνηγού με ένα χρηματικό ποσό φέρνοντάς μας κάποια αποδεικτικά στοιχεία, δηλαδή την ουρά της αλεπούς. Η επιβράβευση αυτή γινόταν μόνο κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου και εφόσον ο κυνηγός είχε θηρεύσει την αλεπού με νόμιμο τρόπο.
Δυστυχώς όμως αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε κάτι ανάλογο, μια και ο αριθμός των αδειών μειώνεται πανελλαδικά και άρα μειώνονται τα έσοδα του συλλόγου μας. Πέραν αυτού όμως ήδη έχουμε κάνει κάποιες ενέργειες από την πλευρά μας προκειμένου να γίνει κάτι για τον έλεγχο, δεν ζητάμε προς Θεού την εξαφάνιση των επιβλαβών που θεωρούνται εξυγιαντές της πανίδας.
Πριν από τρεις εβδομάδες είχα συνάντηση με τη βουλευτή και πρόεδρο της Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής κα Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και είχαμε θίξει το θέμα των επιβλαβών. Μας είχε υποσχεθεί ότι θα προωθήσει το θέμα αυτό στο υπουργείο. Δεν ελπίζω όμως πολλά, όχι από την πλευρά της, αλλά καθαρά λόγω του ότι υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί από ευρωπαϊκή οδηγία.

Ειδικότερα για το ενδημικό θήραμα, τον λαγό, η αλεπού κάνει τεράστιες ζημιές. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Δεχόμαστε παράπονα και από τον αγροτικό κόσμο γιατί χτυπάνε και τα οικόσιτα είτε είναι κότα είτε αρνί είτε κατσίκι».

Στο Ίδρυμα Ανηλίκων Αγωγής Βόλου ο 13χρονος που έπνιξε τα αδέλφια του

Η ιστορία που συγκλόνισε πέρσι το καλοκαίρι το πανελλήνιο με τον πνιγμό δύο αδελφών 7 και 4 ετών, βουλγαρικής υπηκοότητας, σε αρδευτικό κανάλι στο Στρέφι με δράστη τον 13χρονο τότε θείο τους (αδελφό της μητέρας τους) εκδικάστηκε χθες Παρασκευή στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Πύργου. (σχετικό ρεπορτάζ)
 Το δικαστήριο αποφάσισε να τοποθετηθεί ο 14χρονος σήμερα δράστης στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης στο Βόλο.
Όπως είναι γνωστό στις 31 Ιουλίου 2013 ο 13χρονος, αναζητούσε τα δυο αδέλφια στην περιοχή, καθώς είχαν καθυστερήσει να επιστρέψουν, μετά από θέλημα που τα είχαν στείλει οι γονείς τους στο σπίτι του παππού τους, σε απόσταση περίπου μισό χιλιόμετρο από το δικό τους.
Αφού συνάντησε τα δύο αδέλφια να επιστρέφουν, συνέχισαν όλοι μαζί την πορεία τους, κατά μήκος του αρδευτικού αύλακα, όπου κάποια στιγμή χωρίς συγκεκριμένη αφορμή, έσπρωξε αρχικά τον 8χρονο και στη συνέχεια τον 4χρονο, με αποτέλεσμα τα δύο άτυχα αδέλφια να πέσουν στο νερό και να πνιγούν.
Τα συναισθήματα ζήλιας που έτρεφε για τα δύο ανήλικα ανίψια του, ήταν η αιτία που τον οδήγησε στην αποτρόπαιη πράξη του, όπως ισχυρίστηκε στις Αρχές, κατά τη διάρκεια της ομολογίας του. Ο 13χρονος μη μπορώντας να αντιμετωπίσει την συμπεριφορά του πατέρα του και παππού των παιδιών προς τα δύο ανήλικα αδέλφια, προέβη στην πράξη του αυτή.

Την επόμενη μέρα φοβούμενος τις κυρώσεις είχε πει ότι η γιαγιά του ευθύνεται για τον πνιγμό των 2 αδελφών χωρίς όμως να ευσταθούσε κάτι τέτοιο.

Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014

Σύσκεψη για την ετοιμότητα των γηπέδων

Η ετοιμότητα των γηπέδων και των  εγκαταστάσεών τους ενόψει της έναρξης της νέας αγωνιστικής ποδοσφαιρικής περιόδου, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (25/9/2014) στο Δημαρχείο Αμαλιάδας, υπό τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Ηλείας,  Άρης Κουλούρης και εκπρόσωποι των ποδοσφαιρικών σωματείων της περιφέρειας του Δήμου Ήλιδας. Τέθηκαν τα προβλήματα που παρουσιάζονται, σχετικά με την καταλληλότητα των γηπέδων όπως αυτή ορίζεται από την Πολιτεία, αλλά και ζητήματα που είχαν να κάνουν με τις ομάδες που είτε δεν διαθέτουν γήπεδο, είτε αυτά που διαθέτουν δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν λόγω ακαταλληλότητας και άρα θα πρέπει να φιλοξενηθούν σε άλλα.
Ο Δήμαρχος Ήλιδας άκουσε και κατέγραψε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία ενόψει της έναρξης των τοπικών πρωταθλημάτων και διαβεβαίωσε ότι με  τους συνεργάτες  του θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να δοθούν λύσεις και οι γηπεδικές εγκαταστάσεις να είναι έτοιμες στο χρόνο που πρέπει.
Αυτές  οι διαδικασίες, είπε ο κ. Χριστοδουλόπουλος θα επιταχυνθούν, μια και την Παρασκευή (26/9/2014) συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο και θα οριστούν οι Επιτροπές, μεταξύ των οποίων και αυτές που έχουν να κάνουν με το αθλητικό «κομμάτι» των αρμοδιοτήτων τους.

Απάτη ύψους 120.000 ευρώ στη Ροδιά Ήλιδας!

Με την κατηγορία της απάτης κατ’ εξακολούθηση συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης από τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αμαλιάδας μια 52χρονη γυναίκα από την περιοχή της Ροδιάς του δήμου Ήλιδας.
 Σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης που εκρεμμούσε σε βάρος της από τον Δεκέμβριο του 2013, από τον 9ο Τακτικό Ανακριτή Αθηνών φέρεται η 52χρονη να έχει αποκομίσει περιουσιακό όφελος από την παράνομη δραστηριότητά της, το συνολικό ποσό των 120.000 ευρώ!
Πιο συγκεκριμένα οι αστυνομικοί ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες και αξιοποίηση πληροφοριών κατάφεραν να εντοπίσουν την 52χρονη γυναίκα στη Ροδιά Ήλιδας, όπου διαβιούσε το τελευταίο διάστημα, καθώς η ίδια διώκεται με ένταλμα σύλληψης για το αδίκημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση από την οποία το συνολικό περιουσιακό όφελος και η αντίστοιχη προξενηθείσα ζημιά υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν χθες στη 1 το μεσημέρι τη δράστιδα, η οποία αναμένεται να οδηγηθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ξέσπασε νέος «πόλεμος»… μεταξύ προπονητών και ΕΠΣΗ!

Έχουμε αναφερθεί  σε προηγούμενα ρεπορτάζ, στους επίκαιρους κανονισμούς της ΕΠΟ όπου επισημαίνεται ότι τα σωματεία θα πρέπει να έχουν διπλωματούχους προπονητές, από την Σούπερ Λίγκα μέχρι και τις ακαδημίες.
Σε ότι αφορά την Α1 Κατηγορία της ΕΠΣΗ, η Ένωση επιμένει  σε ένα ... παράθυρο,  ώστε να  μην εφαρμοστεί ούτε φέτος αυτός ο κανονισμός (στη συγκεκριμένη ερασιτεχνική τοπική κατηγορία),  έχοντας βέβαια δημιουργήσει μεγάλο ....μπέρδεμα μέχρι να επιλυθεί  το θέμα, με το σύλλογο προπονητών ποδοσφαίρου Ηλείας, ο οποίος χθες πέρασε στην αντεπίθεση… βλέποντας στον τοπικό Τύπο αλλά και την ιστοσελίδα της ΕΠΣΗ, το ενημερωτικό δελτίο πιστοποίησης προπονητή!
Η θέση της ΕΠΣΗ είναι ότι: ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ την ερμηνεία που κάνει η ΕΠΟ και λαμβάνει συνολικά τον αριθμό των ομάδων Α1 ΚΑΙ Α2 μαζί! Δηλ. δεν θεωρεί ξεχωριστές τις κατηγορίες, κι έτσι με 32 ομάδες (που ουσιαστικά είναι 31 μιας και δεν κατεβαίνει ο Άρης Αρχ. Ολυμπίας , αλλά στην προκειμένη περίπτωση αυτό που μετράει είναι ο συνολικός αριθμός της κατηγορίας) στην Α1 κατηγορία,  δεν υπάρχουν οι διπλάσιοι διπλωματούχοι προπονητές, και άρα δεν  πρέπει να εφαρμοστεί αυτός ο κανονισμός!
Όμως έτσι, ακόμα κι αν δεν υπάρξει αυτεπάγγελτη παρέμβαση της ΕΠΟ, κι ακόμα κι αν αρχίσουν τα πρωταθλήματα το Σαββατοκύριακο, ουσιαστικά αυτά είναι στον ...αέρα, όπως και  κάθε αγώνας τους (όλων των κατηγοριών), τονίζει  από την πλευρά του Σύνδεσμος Προπονητών Ποδόσφαιρου  Ηλείας , αλλά και η Ομοσπονδία  Προπονητών Ποδοσφαίρου Ελλάδας, δια των προέδρων τους,  κ. Άρη Ρουμελιώτη  κ. Ηλία Λογαρά! Αφού μπορεί λοιπόν να γίνει ένσταση κατά του κύρους του αγώναο οποίος τελέστηκε μη νόμιμα και κατά παράβαση διάταξης του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (όπως προβλέπεται στο άρθρο 23 του ΚΑΠ, περί υποβολής ενστάσεων). Και είναι από τις περιπτώσεις των ενστάσεων που υποβάλλονται μέσα σε δυο εργάσιμες μέρες από τη μέρα διεξαγωγής του αγώνα...
Δεν ανησυχεί ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ
 «Η διοργάνωση των πρωταθλημάτων σε όλη την Ελλάδα γίνονται από τους εκπροσώπους της ΕΠΟ δηλαδή τις ΕΠΣ. Αν διαβάσει κανείς την προκήρυξη θα δει για ποιο λόγο δεν είναι υποχρεωτική η παρουσία πτυχιούχου προπονητή στην Α' κατηγορία (κανονισμός προπονητών). Ως εκ τούτου είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε τους κανονισμούς, αυτό κάνουμε, και τα πρωταθλήματα θα γίνουν και θα τελειώσουν κανονικά όπως κάθε χρόνο. Οι ...Κασσάνδρες για άλλη μια φορά θα διαψευστούν, γιατί αυτό που διακρίνει την ΕΠΣ Ηλείας είναι η σοβαρότητα, η γνώση και η διαφάνεια, τονίζει ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ κ. Άρης Κουλούρης. Από την υποχρέωση πρόσληψης προπονητή κατά τα ανωτέρω, εξαιρούνται τα ερασιτεχνικά σωματεία Α' και Α1 κατηγορίας των ΕΠΣ εφόσον στον οικείο Νομό δεν υπάρχουν προπονητές με Δίπλωμα, όπως ορίζεται στο Άρθρο 2 του παρόντος Κανονισμού με αριθμό διπλάσιο, τουλάχιστον, από τον αριθμό των ομάδων της κατηγορίας. Ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ υποστηρίζει ότι ο κανονισμός αναγράφει σαφώς - και μάλιστα δυο φορές στο παραπάνω άρθρο - την Α' και Α1 ως ΜΙΑ κατηγορία (ή την Α1 και Α2 όπως έχουν ονομαστεί στην Ηλεία) με αποτέλεσμα ο αριθμός των σωματείων αυτής της κατηγορίας να είναι 32 και οι προπονητές λιγότεροι από το διπλάσιο των ομάδων. Οπότε δεν υπάρχει υποχρέωση για πρόσληψη διπλωματούχου προπονητή από τις ομάδες».

Τι λέει η ΕΠΟ, ο Σύνδεσμος Προπονητών και η Ομοσπονδία Προπονητών Ελλάδας!  
Σε ό,τι αφορά την Ηλεία, ο αριθμός των διπλωματούχων φαίνεται ανέρχεται περίπου στους 53 (για53  συγκεκριμένα, και ενεργούς, με τις προβλέψεις του κανονισμού, είναι η τελευταία σχετική πληροφορία από το Σύνδεσμο Ηλείας) και πρόθεση του Συνδέσμου Προπονητών είναι το μέτρο να εφαρμοστεί... απαρέγκλιτα! Στην ίδια κατεύθυνση, έχει ήδη κινηθεί και η Ομοσπονδία Προπονητών Ποδοσφαίρου Ελλάδας, της οποίας είναι μέλος ο Σύνδεσμος της Ηλείας.
Η «Πατρίς Σπορ» επικοινώνησε χθες τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Προπονητών Ποδοσφαίρου Ελλάδας  κ. Ηλία Λογαρά, ο οποίος τόνισε:
" Σε σχέση με το θέμα: «Κανονισμός Προπονητών Ποδοσφαίρου Ε.Π.Ο», τα μέλη του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Ηλείας, είναι υπερδιπλάσια σε αριθμό από τον αριθμό των Σωματείων της Α1' κατηγορίας, που εμείς ζητάμε αρχικά να εφαρμοστεί ο κανονισμός για πρώτη φορά. Σύμφωνα με τον κανονισμό προπονητών του ΚΑΠ 2014, Άρθρο 7 παράγραφος 2 και της Ε.Π.Ο (Κανονισμός Προπονητών Ποδοσφαίρου), τα Σωματεία της Α1΄ κατηγορίας της δικαιοδοσίας σας, υποχρεούνται να έχουν προπονητές με δίπλωμα UEFA. Καλώ λοιπόν και εγώ με την σειρά μου, διαβάζοντας την ιστοσελίδα της ΕΠΣ Ηλείας σχετικά με το δελτίο πιστοποίησης προπονητή, όλα τα μέλη του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Ηλείας, να μην προβούν στην έκδοση δελτίου πιστοποίησης προπονητή, καθώς αυτό δεν προβλέπεται από την υπάρχουσα προκήρυξη, όσο για τα σωματεία θα μπορούν να κάνουν ένσταση κατά του κύρους του αγώνα τους!» 
Άρης  Ρουμελιώτης  (Πρόεδρος Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Ηλείας):
«Κατόπιν εντολής της Ομοσπονδίας Προπονητών Ποδοσφαίρου Ελλάδας , καλούνται τα μέλη του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Ηλείας, να μην προβούν στην έκδοση δελτίου πιστοποίησης προπονητή, καθότι αυτό δεν προβλέπεται από την υπάρχουσα προκήρυξη, που έχει δημοσιεύσει στην υπάρχουσα ιστοσελίδα της, αλλά και στον τοπικό τύπο, η ΕΠΣ Ηλείας(άρθρο 17 που αφορά τους προπονητές). Αναμένουμε τη γνωμάτευση του Νομικού Συμβουλίου καθώς και του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου της ΕΠΟ, σχετικά με την τύχη… της σταλμένης καθυστερημένα, προκήρυξης της ΕΠΣΗ στην ΕΠΟ! Θα ακολουθήσει κατόπιν Γενική Συνέλευση των μελών μας, για να παρθούν περαιτέρω αποφάσεις, μετά  τις εξελίξεις που θα έχουμε! Δεν έχουμε τίποτα κατέληξε ο κ. Ρουμελιώτης  με τα σωματεία(μπορούν αν θέλουν φυσικά… να κάνουν ένσταση), ούτε με την ΕΠΣΗ, απλά ζητάμε και εμείς ως σύνδεσμος, να εφαρμοστεί ο κανονισμός και η νομιμότητα και στην Ηλεία, όπως εφαρμόζεται πλέον σε όλες τις άλλες ενώσεις της χώρας μας!»
*Τέλος από πλευράς  της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΠΟ, όπου έχει μεταφερθεί η διαμάχη ΕΠΣΗ και Πτυχιούχων Προπονητών, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, μας τόνισαν ότι ήδη μελετούν την προκήρυξη της ΕΠΣΗ και θα αποφανθούν σχετικά την επόμενη… όμως εβδομάδα! 
 
Blogger Templates