Social Icons

Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2014

Υπογράψτε για να μην κλείσει το Τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ στον Πύργο!

Στο μεγαλύτερο και πιο αποτελεσματικό κίνημα πολιτών στο διαδίκτυο, το avaaz.org ξεκίνησε από την Παρασκευή η συγκέντρωση υπογραφών

Στο μεγαλύτερο και πιο αποτελεσματικό κίνημα πολιτών στο διαδίκτυο, το avaaz.org ξεκίνησε από την Παρασκευή η συγκέντρωση υπογραφών για να μην κλείσει το Τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ στον Πύργο. Όπως αναφέρεται στην σελίδα του ιστότοπου, η συγκέντρωση των υπογραφών που θα σταλούν στον Υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο είναι σημαντικό γιατί την ίδια στιγμή που ανοίγουν ιδιωτικές σχολές με τις νέες τεχνολογίες και διαφημίζονται σαν σπουδές με μέλλον (και αυτό είναι αλήθεια, υπάρχει μέλλον), το μοναδικό ΑΤΕΙ με σχετικές σπουδές, βρίσκεται σε μεταβατικότητα και το 2018 θα κλείσει.

Μπορείτε κι εσείς να υπογράψετε εδώ:https://secure.avaaz.org/el/petition/Ypoyrgos_Paideias_Andreas_Loverdos_...

Tη Δευτέρα η δημοπράτηση του Πάτρα-Πύργος

Τη Δευτέρα θα δημοπρατηθεί ο αυτοκινητόδρομος «Πάτρα-Πύργος», σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο συνεδριακό κέντρο της περιφερειακής διοίκησης Ν. Ηλείας.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρέσχε ο υπουργός στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργο Διδασκάλου, στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα,  στον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο, εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορείς της περιοχής, μετά από την εξαίρεση του αυτοκινητόδρομου «Πάτρα – Πύργος» από την Σύμβαση Παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού, με υπουργική απόφαση τον Απρίλιο του 2014, εγκρίθηκε η υλοποίησή του ως Δημόσιο Έργο.
Στο πλαίσιο αυτό, το έργο, προϋπολογισμού 443 εκατ. ευρώ, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, γεγονός που επιτρέπει την άμεση δημοπράτησή του, ενώ ταυτόχρονα προχωρούν οι διαδικασίες για την ένταξη του στο Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (Σ.Ε.Σ) 2014 - 2020.
«Το έργο ήταν και αυτό θύμα της οικονομικής κρίσης, όμως δεν το εγκαταλείψαμε. Προχωράμε στη δημοπράτησή του την ερχόμενη Δευτέρα, ούτως ώστε τα έργα να ξεκινήσουν στις αρχές του 2015. Η προκήρυξη είναι έτοιμη, θα σταλεί προς δημοσίευση, ώστε να αρχίσει να τρέχει ο ανοιχτός μειοδοτικός διαγωνισμός και οι νόμιμες προθεσμίες.
Οι μελέτες είναι πλήρεις και οριστικές, με όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις και τις απαλλοτριώσεις», υπογράμμισε ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και συνέχισε: «Οι υποσχέσεις δεν δεσμεύουν αυτούς που τις ακούν, αλλά αυτούς που τις λένε και τις πιστεύουν. Εκείνο που μένει είναι τα έργα. Αυτό που δημοπρατούμε είναι ένα έργο αναγκαίο. Ένα έργο αναπτυξιακό. Ένα έργο που θα μείνει και πιστεύω θα ήμαστε όλοι περήφανοι», σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Ακόμη, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε πως θα γίνουν έργα για τη βελτίωση της σύνδεσης του αυτοκινητόδρομου με την Αρχαία Ολυμπία, το λιμάνι της Κυλλήνης, το αεροδρόμιο του Αράξου και τη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας.
Αναφερόμενος στα οφέλη που θα προκύψουν την περίοδο κατασκευής, τόνισε ότι το έργο αναμένεται να δημιουργήσει 1.500 θέσεις εργασίας τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ μετά την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου, τουρισμός, αγροτικά προϊόντα, μεταποίηση και υπηρεσίες θα ευνοηθούν περισσότερο από ποτέ στην περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας.
Όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, με την κατασκευή του νέου οδικού δικτύου εξοικονομείται χρόνος στις μετακινήσεις των πολιτών, «αλλά πάνω από όλα σώζονται ανθρώπινες ζωές, αφού θα μπει τέλος και στη μαύρη σελίδα των πολύνεκρων και οδυνηρών δυστυχημάτων».
Αναφερόμενος στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου από τον κόμβο Καλού Νερού έως τον ανισόπεδο κόμβο Κυπαρισσίας, είπε πως ο αυτοκινητόδρομος έχει μήκος 30 χιλιομέτρων με εκτιμώμενο προϋπολογισμό που φθάνει στα 130 εκατ. ευρώ, ενώ σχετικά με τη δημοπράτηση τόνισε ότι θα γίνει μετά την ολοκλήρωση των υπολειπόμενων μελετών, προκειμένου να έχει περαιωθεί μέχρι το τέλος του 2016.
Σε ό,τι αφορά το τμήμα «Πύργος- Καλό Νερό», μήκους περίπου 60 χιλιομέτρων ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Υποδομών θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την εκπόνηση της μελέτης αναβάθμισης οδικής ασφάλειας του υπάρχοντος δρόμου, όπως ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα, κατασκευή στηθαίων, περισσότερος ηλεκτροφωτισμός, έλεγχος ισόπεδων διασταυρώσεων, δημιουργία κυκλοτερών κόμβων, κ.ά.
Τέλος, αναφερόμενος στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ο υπουργός Υποδομών είπε ότι «το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει απορρίψει κάθε λύση παραλιακής χάραξης αυτοκινητόδρομου ή αναβάθμισης σε αυτοκινητόδρομο της υφιστάμενης εθνικής οδού στο τμήμα από Κάτω Σαμικό, έως τον ποταμό Νέδα, δηλαδή σε μήκος 23 χιλιομέτρων», προσθέτοντας πως «η ανατολική χάραξη αυτοκινητοδρόμου στο τμήμα αυτό δεν είναι περιβαλλοντικά βιώσιμη και δεν στηρίζεται πλέον από τα κυκλοφοριακά δεδομένα».
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της δημοπράτησης του νέου αυτοκινητοδρόμου, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Διδασκάλου ανέφερε:
«Με αποφασιστικότητα, σταθερότητα και βήμα - βήμα υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας, ανοίγοντας νέους δρόμους για το μέλλον της χώρας. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες σύγχρονες υποδομές, που θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε ένα ελπιδοφόρο αύριο. Με την ολοκλήρωση του νέου αυτού έργου, η Δυτική Ελλάδα βγαίνει από το περιθώριο και μπαίνει στην τροχιά μιας σημαντικής και αναγκαίας ανάπτυξης».
Τι αφορά το έργο
Την πλήρη παρουσίαση του έργου έκανε ο Διευθυντής της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων/ Μελετών Κατασκευής/ Έργων Παραχώρησης Πελοποννήσου του Υπουργείου Γιάννη Καρνέση. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Καρνέσης «Η δημοπράτηση αφορά την ολοκλήρωση του κλειστού αυτοκινητόδρομου «Πάτρα – Πύργος» μήκους 75 χλμ., με προϋπολογισμό κατασκευής 443 εκατομμύρια ευρώ  και συνολική δημόσια δαπάνη 475 εκατομμύρια ευρώ (που περιλαμβάνει επί πλέον δαπάνες για απαλλοτριώσεις αρχαιολογικές έρευνες), μέσω της αξιοποίησης εθνικών και κοινοτικών πόρων. Στόχος, η κατασκευή του να έχει ολοκληρωθεί κατά το δυνατόν παράλληλα με  ολοκλήρωση του έργου της Σύμβασης Παραχώρησης Ελευσίνα - Κόρινθος – Πάτρα».
Αναφερόμενος στα οφέλη που θα προκύψουν κατά την περίοδο κατασκευής, αλλά και μετά την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου ο κ. Χρυσοχοΐδης, τόνισε:  «Το έργο αναμένεται να δημιουργήσει 1.500 θέσεις εργασίας τα επόμενα δύο χρόνια. Μοχλός της οικονομικής ανάκαμψης είναι οι δημόσιες επενδύσεις, τροφοδοτούν τη ζήτηση, δημιουργούν πολλαπλές θέσεις εργασίας και λειτουργούν πολλαπλασιαστικά για την οικονομία. Τουρισμός, αγροτικά προϊόντα, μεταποίηση, υπηρεσίες θα ευνοηθούν περισσότερο από ποτέ στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας.
Τα έργα που είναι σε εξέλιξη σε λίγο χρόνο θα μετατρέψουν την απομονωμένη Δυτική Ελλάδα σε ένα σύγχρονο πόλο επενδύσεων αντάξιων της ιστορίας, της ομορφιάς, του τόπου και των ανθρώπων της. Με την κατασκευή του νέου οδικού δικτύου εξοικονομείται χρόνος στις μετακινήσεις των πολιτών αλλά πάνω απ’ όλα σώζονται ανθρώπινες ζωές. Μπαίνει τέλος και στη μαύρη σελίδα των πολύνεκρων και οδυνηρών δυστυχημάτων».
Η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου θα περιλαμβάνει 2 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και λωρίδες Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), 7 ανισόπεδους κόμβους, 2 Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών, πλήρες παράπλευρο και κάθετο (με ανισόπεδες διαβάσεις) δίκτυο, συνδετήριες οδούς, καθώς και έργα για την βελτίωση της σύνδεσης του αυτοκινητοδρόμου με σημαντικά κέντρα οικονομικής σημασίας (Αρχαία Ολυμπία, Λιμάνι Κυλλήνης, Αεροδρόμιο Αράξου και Βιομηχανική Περιοχή Πάτρας). Στο τμήμα «Πάτρα –Πύργος» έχει ήδη συντελεσθεί το σύνολο των απαιτουμένων απαλλοτριώσεων για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου και εντός του έτους θα συντελεστούν και οι υπολειπόμενες απαλλοτριώσεις, που αφορούν το παράπλευρο δίκτυο.
Το τμήμα του αυτοκινητόδρομου από τον Κόμβο Καλού Νερού έως τον Ανισόπεδο Κόμβο Κυπαρισσίας, μήκους 30 χλμ., με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 130 εκατομμύρια ευρώ, θα δημοπρατηθεί μετά την ολοκλήρωση των υπολειπόμενων μελετών, προκειμένου να έχει περαιωθεί μέχρι το τέλος του 2016.
Πύργος - Καλό Νερό
Σε ό,τι αφορά το τμήμα Πύργος - Καλό Νερό, μήκους 60 περίπου χλμ., το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την εκπόνηση της μελέτης αναβάθμισης οδικής ασφάλειας της υφιστάμενης Εθνικής Οδού στο τμήμα μετά τον Πύργο και μέχρι το Καλό Νερό και την υλοποίηση των παρεμβάσεων της μελέτης αυτής (ενδεικτικά: ανακατασκευή ασφαλτικού τάπητα, στηθαία, ηλεκτροφωτισμός, έλεγχος ισόπεδων διασταυρώσεων, δημιουργία κυκλοτερών κόμβων, όρια ταχύτητας).
«Το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει απορρίψει κάθε λύση παραλιακής χάραξης  αυτοκινητόδρομου ή αναβάθμισης σε αυτοκινητόδρομο της υφιστάμενης Εθνικής Οδού στο τμήμα από Κάτω Σαμικό, έως τον ποταμό Νέδα, δηλαδή σε μήκος 23 χλμ. Η ανατολική χάραξη αυτοκινητοδρόμου στο τμήμα αυτό δεν είναι περιβαλλοντικά βιώσιμη και δεν στηρίζεται πλέον από τα κυκλοφοριακά δεδομένα», δήλωσε για το θέμα ο Υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ και κατέληξε: «Αυτό που για μένα προέχει, είναι ο σεβασμός του περιβάλλοντος. Είναι επιλογή πολιτική, αλλά και αναπτυξιακή. Η περιοχή πρέπει να προστατευθεί, όπως γίνεται σε όλα τα πολιτισμένα κράτη του κόσμου».

«Αχτίδα φωτός» για τα σκουπίδια του Πύργου

Την έκτακτη χρηματοδότηση που θα του «ανοίξει» τον δρόμο για την προσωρινή επίλυση του ζητήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, ζήτησε χθες Παρασκευή από τον υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, ο δήμαρχος του Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, που είχε συνάντηση με τον υπουργό στο γραφείο του στην Αθήνα, συνοδεύομενος από τους αντιδημάρχους, Γιώργο Ανδριόλα, Ανδρέα Σκαρτσιάρη και το νομικό σύμβουλο του δήμου Χάρη Αντύπα.
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό κατά τη διάρκεια της σύσκεψης είχε και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Τάκης Αντωνακόπουλος.

Οι εκπρόσωποι του Δήμου Πύργου εξέθεσαν στον Υπουργό και τους συνεργάτες του το εκρηκτικό πρόβλημα της διαχείρισης των αστικών αποβλήτων στον Πύργο και ζήτησαν την άμεση παρέμβασή του, με καθαρές και νόμιμες λύσεις, ώστε να αντιμετωπισθεί η κατάσταση στον ενδιάμεσο χρόνο μέχρι την ολοκλήρωση των έργων διαχείρισης που προβλέπονται από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό στην Τριανταφυλλιά. 
Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο βουλευτής, Κώστας Τζαβάρας ο οποίος δήλωσε τη στήριξή του στην δημοτική αρχή Πύργου και στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη, με τον εφιάλτη να έχει ήδη «ζωντανέψει» για τους πολίτες καθώς καθημερινά τα σκουπίδια συγκεντρώνονται σε σωρούς στους κάδους.
Μάλιστα ο κ. Τζαβάρας, ήταν ο ίδιος που έκλεισε το ραντεβού με τον υπουργό και προτίμησε να βρίσκεται δίπλα στον δήμαρχο, Γαβρίλη Λιατσή στη «σκληρή μάχη» που όπως είπε, δίνει για τα σκουπίδια.
«Δεν μπορεί η πόλη να είναι όμηρος αδιαφανών και αβέβαιων για την αποτελεσματικότητά τους μεθοδεύσεων», ανέφερε λίγο μετά την συνάντηση ο κ. Τζαβάρας και επεσήμανε πως το ζήτημα που αντιμετωπίζει ο δήμος του Πύργου, τέθηκε στον υπουργό, με σοβαρότητα ενώ μαζί του συζητήθηκαν όλα τα ενδεχόμενα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος  Πύργου μετέφερε στον υπουργό το αίτημα του δήμου για έκτακτη χρηματοδότηση ενημερώνοντάς τον για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η πόλη του Πύργου και παράλληλα μέσα από την τεχνική έκθεση που έχει ήδη συντάξει η δημοτική αρχή, παρουσίασε στον υπουργό τον σχεδιασμό που προτίθεται να εφαρμόσει για τη διαχείριση των σκουπιδιών στην νέα έκταση της «Οσίας Ξένης» στην Τριανταφυλλιά.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο δήμος Πύργου «στη συνάντηση εκφράστηκε η θετική βούληση του Υπουργού για την υποστήριξη των προσπαθειών του Δήμου. Υπήρξε διαβεβαίωση από πλευράς ΥΠΕΚΑ για τη διερεύνηση όλων των δυνατοτήτων επίλυσης του προβλήματος και εξετάστηκαν οι προτάσεις του Δήμου και άλλες δυνατότητες.
Στόχος είναι η διαμόρφωση και υλοποίηση λύσεων τεχνικά άρτιων, επιλέξιμων και συμβατών με την ολοκληρωμένη διαχείριση στερεών αποβλήτων, με την κάθε είδους υποστήριξη της κεντρικής διοίκησης».

Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014

Πύργος: Πέρασε από το ΚΑΣ η "Αγία Ξένη" - Προχωρά ο δήμος για τα σκουπίδια

Θετική είναι η εξέλιξη για το θέμα των σκουπιδιών στον Πύργο, σε ότι αφορά το χώρο της Αγίας Ξένης. Το ΚΑΣ στη χθεσινή του συνεδρίαση γνωμοδότησε θετικά για το ζήτημα που αφορά την περιοχή που προορίζεται για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων του δήμου Πύργου. Η απόφαση που έλαβε το ΚΑΣ ήταν ομόφωνη και σύμφωνα με πληροφορίες παρέμβαση για το θέμα έκανε ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος βρισκόταν στο Παρίσι στη συνεδρίαση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. 
Πρακτικά η εξέλιξη αυτή σημαίνει πως ο δήμος Πύργου έχει στα χέρια του όλες τις νόμιμες άδειες,  για να χρησιμοποιήσει για την διαχείριση των σκουπιδιών τον χώρο που βρίσκεται εντός των ορίων του δήμου Πύργου, στη θέση Αγία Ξένη. Η μόνη που απομένει, είναι η νέα παράταση της έκτακτης ανάγκης που έχει ζητήσει η δημοτική αρχή να υπογράψει ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και όπως εκτιμούν δημοτικοί κύκλοι, επιτέλους ανοίγει ο δρόμος για τα σκουπίδια!

Καμπάνια ενημέρωσης στον Πύργο από θεραπευόμενους του δικτύου ΓΕΦΥΡΑ του ΟΚΑΝΑ


Okana

"Τα ναρκωτικά κλέβουν χρόνο από τη ζωή σου"

Αγωνίστηκαν και κατάφεραν να περάσουν την ΓΕΦΥΡΑ που τους ενώνει ξανά με τη ζωή, αφήνοντας πίσω τους τον εφιάλτη των ναρκωτικών. Νέοι άνθρωποι που πάλεψαν γενναία να ξαναβρούν τον αληθινό τους εαυτό, έχοντας σύμμαχο στον δύσκολο αγώνα τους το Δίκτυο Θεραπευτικών Υπηρεσιών ΓΕΦΥΡΑ του ΟΚΑΝΑ, επισκέφθηκαν χθες τον Πύργο με μοναδικό στόχο να στείλουν το δικό τους μήνυμα απέναντι σε όλους όσους βρίσκονται αντιμέτωποι με τις ουσίες και να τους ενημερώσουν ότι υπάρχει διέξοδος, αρκεί να το θέλουν! Ο Σπύρος, ο Φώτης και ο Άγγελος, που βρίσκονται στο στάδιο της επανένταξης, μαζί με τον  υπεύθυνο του προγράμματος Κοινωνικής δραστηριοποίησης του Δικτύου Θεραπευτικών Υπηρεσιών «Γέφυρα» Νίκο Τσίπη, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με έφηβους, νέους αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους της πόλης του Πύργου και να τους ενημερώσουν για το στεγνό θεραπευτικό πρόγραμμα που υλοποιεί η θεραπευτική κοινότητα στην Πάτρα. Κυρίως όμως να τους αφυπνίσουν για τη μάστιγα των ναρκωτικών δίνοντας τους τη συμβουλή ότι ο πειραματισμός με τις ουσίες, αποτελεί χάσιμο χρόνο και δεν προσέφερε ποτέ τίποτα σε κανέναν. Μόνο πήρε.
«Υπάρχει λύση»
Ο κ. Τσίπης, επισήμανε ότι η επίσκεψη στον Πύργο εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων αγωγής κοινότητας που υλοποιούν με στόχο να ενημερώσουν τους κατοίκους της περιοχής για την ύπαρξη του μοναδικού αυτού προγράμματος και για τη λύση που υπάρχει απέναντι στην εξάρτηση των ναρκωτικών. «Είμαστε από τη Γέφυρα, ένα στεγνό θεραπευτικό πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ που δε βασίζεται στη χρήση υποκατάστατων. Λειτουργούμε από το 1998 στην Πάτρα (οδός Αλ. Υψηλάντου 185, 2610 279795) και μέσω της θεραπευτικής κοινότητας Γέφυρα έχουν βρει λύση στο θέμα της εξάρτησης πολλές οικογένειες. Προσπαθούμε παρόλες τις αντιξοότητες της εποχής και τις δύσκολες συνθήκες που ζει ο κόσμος, να δίνουμε μια λύση, να αλλάζουμε, να προσπαθούμε να εντάξουμε στη λειτουργία μας όσο περισσότερους ανθρώπους μπορούν με τις δυσκολίες που έχουν. Μάλιστα πρόσφατα η θεραπευτική κοινότητα «άνοιξε» και δέχεται ανθρώπους που σπουδάζουν ή εργάζονται, άτομα που έχουν δυσκολίες οι οικογένειες τους ή που δεν έχουν ένα οικογενειακό πλαίσιο να τους υποστηρίξει, που παλαιότερα ήταν αποκλεισμένοι. Αρκεί βέβαια οι δραστηριότητες των θεραπευόμενων να είναι καθαρές και να συμβαδίζουν με αυτό που κάνουν στο θεραπευτικό πρόγραμμα». Ο κ. Τσίπης ξεκαθάρισε ότι υπάρχει λύση στο πρόβλημα της εξάρτησης αρκεί κάποιος να το θέλει. «Τρόποι υπάρχουν πολλοί. Οποιος θέλει πραγματικά ή ο ίδιος ή η οικογένεια του μπορεί να απευθυνθεί στη Γέφυρα και αν δε  μπορούμε εμείς να βοηθήσουμε για κάποιους λογούς θα τον παραπέμψουμε σε κάποιο άλλο θεραπευτικό πρόγραμμα. Αρκεί να μη διστάζει, να μη θεωρεί την εξάρτηση ένα ταμπού που θα επιτρέπει στον ίδιο να συνεχίζει να κάνει χρήση και στην οικογένεια να βιώνει αυτή την κατάσταση για πολλά χρόνια ακόμα. Εμείς τον περιμένουμε!».
Κική Κολοβέρου

Στην Ηλεία αύριο ο Χρυσοχοΐδης ανακοινώνει επίσημα το Πάτρα - Πύργος


xrisoxo
Στην Ηλεία έρχεται την Παρασκευή ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να ανακοινώσει επίσημα το έργο κατασκευής της Πάτρα – Πύργος για την Ολυμπία Οδό. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Χρυσοχοΐδης, έρχεται με τα τεύχη δημοπράτησης ανά χείρας, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου και πολλά άλλα ακόμα στοιχεία για τους οδικούς άξονες της περιοχής. Με βάση τις ίδιες πηγές ο κ. Χρυσοχοΐδης θα αναφερθεί και στο τμήμα Τσακώνα – Καλό Νερό, για το οποίο αναμένεται να ανακοινώσει και εδώ χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Δεν αποκλείεται δεν να μιλήσει και για το τμήμα Πύργος – Αρχαία Ολυμπία, ένα τμήμα που είχαν ζητήσει Ηλείοι παράγοντες να βελτιωθεί σαν μια επέκταση της Ολυμπίας Οδού με δεδομένο τον τελικό προορισμό που αποτελεί επίκεντρο για εκατομμύρια τουρίστες. 
Ο υπουργός Υποδομών στις δώδεκα το μεσημέρι θα συναντηθεί με παράγοντες της Ηλείας στο συνεδριακό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας όπου θα προβεί σε ανακοινώσεις.

Πηγή

Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014

Εν αναμονή του «ναι» από το ΚΑΣ ο δήμος Πύργου

Μέχρι αργά συνεδρίαζε την Τρίτη το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο του υπουργείου Πολιτισμού το οποίο περιελάμβανε στο πρόγραμμα της τακτικής συνεδρίασης και το ζήτημα του δήμου Πύργου που αφορά τα σκουπίδια.

Πιο συγκεκριμένα, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο φάκελος που έχει ετοιμάσει ο δήμος του Πύργου, για την προσωρινή αποθήκευση των απορριμμάτων στην νέα έκταση της Τριανταφυλλιάς, απαιτείτο και η έγκριση ή μη της άδειας από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίαζε χθες από τη μία το μεσημέρι έως αργά το βράδυ.
Το θέμα που είχε τεθεί προς συζήτηση στο ΚΑΣ ήταν η έγκριση ή μη του αιτήματος του Δήμου Πύργου για τη χορήγηση αδείας εγκατάστασης συστήματος προσωρινής αποθήκευσης σύμμεικτων αστικών αποβλήτων, στη θέση «Τριανταφυλλιά», ένας χώρος στον οποίο ο δήμος του Πύργου προτίθεται να κάνει διαχείριση των απορριμμάτων του προσωρινά έως ότου ολοκληρωθεί το έργο του εργοστασίου.
Η απόφαση που θα λάβει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα είναι εκείνη που θα «ανάψει» το πράσινο φως στον δήμο του Πύργου για να προχωρήσει τις διαδικασίες αποθήκευσης των αποβλήτων του στον συγκεκριμένο χώρο ενώ, σύμφωνα με πηγές, αναμένεται η απόφαση να ανακοινωθεί σήμερα στη δημοτική αρχή.
Πάντως οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η απόφαση του ΚΑΣ, αναμένεται θετική για τον δήμο του Πύργου, καθώς ήδη υπάρχει η θετική εισήγηση και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας της Ηλείας, στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων


   Ο Γιάννης Δάγκαρης, ο Μιλτιάδης Γεωργακόπουλος, η Κωνσταντίνα Στρουμπάκου και ο Βασίλης Δημητρακόπουλος είναι και επίσημα από χθες, οι νέοι αντιδήμαρχοι Ανδρίτσαινας Κρεστένων, σύμφωνα με την απόφαση του δημάρχου Σάκη Μπαλιούκου, με την οποία τους μεταβίβασε και τις αρμοδιότητες που θα έχουν, μέχρι τη λήξη της θητείας τους, δηλαδή στις 31 Μαρτίου 2017.

   Εξάλλου, ο κ.Μπαλιούκος, με άλλη απόφαση, όρισε τους Ρούσσα Μωραΐτου, Αγγελική Σαραντοπούλου, Δημήτρη Μπατζάκα, Θανάση Παπαγρηγορίου, Νίκο Τσιληβήτα, Παναγιώτη Βασιλόπουλο, Χρήστο Φούρναρη, Γιώργο Τουρή, Παναγιώτη Καραντώνη, Τρύφωνα Τουρή και Δήμο Φωτεινόπουλο, ως Εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους, με θητεία, επίσης δυόμιση ετών, αναθέτοντάς τους την εποπτεία - συντονισμό και διαχείριση δράσεων.

Οι αντιδήμαρχοι και οι αρμοδιότητές τους

Ο Γιάννης Δάγκαρης και ο Μιλτιάδης Γεωργακόπουλος είναι οι δυο έμμισθοι αντιδήμαρχοι και οι αρμοδιότητες που τους μεταβίβασε οι είναι οι παρακάτω:

Ο Γιάννης Δάγκαρης θα είναι υπεύθυνος του τομέα Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Οργάνωσης του δήμου, των Οικονομικών Υπηρεσιών και θεμάτων, της ενοποίησης κανονισμού και τελών του δήμου, του τομέα Εμπορικών Δραστηριοτήτων, του τομέα Ύδρευσης – Αποχέτευσης ομβρίων και λυμάτων. Επίσης, θα είναι υπεύθυνος καθαριότητας δημοτικών χώρων, καθαρισμού – απολύμανσης δεξαμενών ύδρευσης, λυμάτων, αγωγών όμβριων, κτιρίων κλπ υποδομών, συντήρησης δημοτικού ηλεκτροφωτισμού, της αγροτικής οδοποιίας και των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Τοπική Κοινότητα Μακρισίων. Επίσης, θα είναι υπεύθυνος του Γραφείου Κίνησης, του χώρου στάθμευσης οχημάτων Δ. Ε. Σκιλλούντος, της αποκομιδής απορριμμάτων και υπεύθυνος χώρου προσωρινής εναπόθεσης απορριμμάτων Δ. Ε. Σκιλλούντος. Τέλος, θα είναι υπεύθυνος θεμάτων Πολιτικής Προστασίας στη Δ. Ε. Σκιλλούντος.

Ο Μιλτιάδης Γεωργακόπουλος, ορίστηκε υπεύθυνος του τομέα Δημοτικής Περιουσίας, του Γραφείου Διοικητικής Βοήθειας του δήμου, του Γραφείου Δημοτικής Κατάστασης Δ.Ε Ανδρίτσαινας και υπεύθυνος συντονισμού – παρακολούθησης προγράμματος Βοήθειας Σπίτι στην ίδια Δ.Ε. Επίσης, υπεύθυνος του Επιχειρησιακού Προγράμματος και του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης του δήμου, του τομέα Ύδρευσης – Αποχέτευσης ομβρίων και λυμάτων, για την κίνηση των οχημάτων και του χώρου στάθμευσης Δ. Ε. Ανδρίτσαινας, για την αποκομιδή απορριμμάτων και υπεύθυνος χώρου προσωρινής εναπόθεσης απορριμμάτων, υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δ.Ε Ανδρίτσαινας και του τομέα  Πρασίνου, Αθλητικών εγκαταστάσεων και Παιδικών Χαρών για την Δ.Ε.

Επίσης, υπεύθυνος καθαριότητας Δημοτικών χώρων, καθαρισμού – απολύμανσης δεξαμενών ύδρευσης, λυμάτων, αγωγών ομβρίων, κτιρίων κλπ υποδομών, συντήρησης δημοτικού ηλεκτροφωτισμού και αγροτικής οδοποιίας στη Δημοτική Ενότητα Ανδρίτσαινας. Συνολικά, θα είναι υπεύθυνος καθημερινών προβλημάτων Δημοτών Δ. Ε. Ανδρίτσαινας.

Η Κωνσταντίνα Στρουμπάκου και ο Βασίλης Δημητρακόπουλος, είναι οι δύο άμισθοι αντιδήμαρχοι και οι αρμοδιότητες που τους μεταβίβασε οι είναι οι παρακάτω:
Η Κωνσταντίνα Στρουμπάκου ορίστηκε υπεύθυνη Διοικητικής Υπηρεσίας, τέλεσης Πολιτικών Γάμων για τη Δημοτική Ενότητα Σκιλλούντος, Τεχνικής Υπηρεσίας, Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής, Πολεοδομίας, Τεχνικών Έργων και Μελετών καθώς επίσης  κατάρτισης, παρακολούθησης, επίβλεψης, υλοποίησης Τεχνικού Προγράμματος Δήμου. Ακόμα, υπεύθυνη κοιμητηρίων Δ. Ε. Σκιλλούντος, για την παρακολούθηση προγραμμάτων Κοινωνικής Πολιτικής,  για τον  εορταστικό διάκοσμο, για την προβολή του Δήμου.
Ο Βασίλης Δημητρακόπουλος ορίστηκε υπεύθυνος του τομέα Ύδρευσης – Αποχέτευσης ομβρίων και λυμάτων  Δ. Ε. Αλιφείρας, αρδευτικών έργων δήμου, για την κίνηση των οχημάτων και του χώρου στάθμευσης Δ. Ε. Αλιφείρας, για την αποκομιδή απορριμμάτων – υπεύθυνος χώρου προσωρινής εναπόθεσης απορριμμάτων Δ. Ε. Αλιφείρας, Πολιτικής Προστασίας Δημοτικής Ενότητας Αλιφείρας, Γραφείου Δημοτικής Κατάστασης Δημοτικής Ενότητας Αλιφείρας, για τη Δ.Ε. Αλιφείρας του τομέα  Πρασίνου, Αθλητικών εγκαταστάσεων και Παιδικών Χαρών. Επίσης, υπεύθυνος Καθαριότητας Δημοτικών χώρων, καθαρισμού – απολύμανσης δεξαμενών ύδρευσης, λυμάτων, αγωγών ομβρίων, κτιρίων κλπ υποδομών, συντήρησης Δημοτικού Ηλεκτροφωτισμού και Αγροτικής Οδοποιίας στην Τοπική Κοινότητα Καλλιθέας και συνολικά, υπεύθυνος καθημερινών προβλημάτων Δημοτών Δ.Ε. Αλιφείρας.

Οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Η Ρούσσα Μωραΐτου - Ζαφειροπούλου ορίστηκε υπεύθυνη του τομέα Κοινωνικής Πολιτικής, συντονισμού – παρακολούθησης προγράμματος Βοήθειας Σπίτι Δ. Ε. Σκιλλούντος, αρχαιολογικών χώρων, Μονών και περιοχών ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους.
Η Αγγελική Σαραντοπούλου ορίστηκε υπεύθυνη προστασίας και προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, εθελοντισμού και προώθησης της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ζητημάτων περιβάλλοντος στο τομέα ανακύκλωσης, κομποστοποίησης κλπ, προώθησης πολιτικών ισότητας των φύλων και καταπολέμηση φαινομένων διάκρισης και ρατσισμού.
Ο Δημήτρης Μπατζάκας ορίστηκε υπεύθυνος νέων τεχνολογιών, Λαϊκής αγοράς έδρας του δήμου, για την παρακολούθηση ανταποδοτικών και μη τελών του Δήμου, παρακολούθησης προμηθειών, δαπανών Δήμου και αποθήκης, επικοινωνίας με Μ.Μ.Ε.
Ο Θανάσης Παπαγρηγορίου ορίστηκε υπεύθυνος σε σθέμα Αθλητισμού και Νέας Γενιάς και Τουρισμού.
Ο Νίκος Τσιληβήτας ορίστηκε υπεύθυνος στους τομείς καθαριότητας Δημοτικών χώρων (οδών, πλατειών, κτιρίων, κοιμητηρίων, γηπέδων), καθαρισμού – απολύμανσης δεξαμενών ύδρευσης, λυμάτων, αγωγών ομβρίων, κτιρίων κλπ υποδομών, συντήρησης Δημοτικού Ηλεκτροφωτισμού και γροτικής Οδοποιίας στις Τοπικές Κοινότητες Ραχών, Σαμικού, Κάτω Σαμικού, Βρίνας, Διασέλλων και Τρυπητής.
Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ορίστηκε υπεύθυνος για ζητήματα αγροτικής παραγωγής (Γεωργία, Κτηνοτροφία), ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, καθημερινών προβλημάτων Δημοτών Δ.Ε. Σκιλλούντος, ζητημάτων ένδειας και μέριμνας στέγασης Δημοτών. Επίσης, υπεύθυνος στους τομείς καθαριότητας δημοτικών χώρων (οδών, πλατειών, κτιρίων, κοιμητηρίων, γηπέδων), καθαρισμού – απολύμανσης δεξαμενών ύδρευσης, λυμάτων, αγωγών ομβρίων, κτιρίων κλπ υποδομών, συντήρησης Δημοτικού Ηλεκτροφωτισμού και ααγροτικής Οδοποιίας, στις Τοπικές Κοινότητες Καλυβακίων, Φρίξας, Σκιλλουντίας, Πλουτοχωρίου, Πλατιάνας και Γραίκα.
Ο Χρήστος Φούρναρης ορίστηκε υπεύθυνος στους τομείς καθαριότητας δημοτικών χώρων (οδών, πλατειών, κτιρίων, κοιμητηρίων, γηπέδων), καθαρισμού – απολύμανσης δεξαμενών ύδρευσης, λυμάτων, αγωγών ομβρίων, κτιρίων κλπ υποδομών, συντήρησης δημοτικού ηλεκτροφωτισμού και αγροτικής οδοποιίας στις Τοπικές Κοινότητες Αμυγδαλιών, Αλιφείρας, Βρεστού, Μυρωνίων και Λιβαδακίου.
Ο Γιώργος Τουρής ορίστηκε υπεύθυνος στους τομείς καθαριότητας Δημοτικών χώρων (οδών, πλατειών, κτιρίων, κοιμητηρίων, γηπέδων), καθαρισμού – απολύμανσης δεξαμενών ύδρευσης, λυμάτων, αγωγών ομβρίων, κτιρίων κλπ υποδομών, συντήρησης δημοτικού ηλεκτροφωτισμού στη Δημοτική Κοινότητα Κρεστένων και τη Τοπική Κοινότητα Γρύλλου.
Ο Παναγιώτης Καραντώνης ορίστηκε υπεύθυνος ζητημάτων Εκπαίδευσης (κτίρια, μεταφορά μαθητών κλπ), ζητημάτων Δια Βίου Μάθησης και Μαζικού Αθλητισμού.
Ο Τρύφωνας Τουρής ορίστηκε υπεύθυνος προγραμματισμού έργων οδοποιίας, οδικής ασφάλειας, οδικής σήμανσης, παραλίας – κατασκηνώσεων, Πρασίνου και Παιδικών Χαρών Δ. Ε. Σκιλλούντος, λοιπών αθλητικών χώρων Δ. Ε. ΣΚιλλούντος και Αγροτικής Οδοποιίας Δ. Κ. Κρεστένων.
Ο Δήμος Φωτεινόπουλος ορίστηκε υπεύθυνος στους τομείς αγροτικής οδοποιίας, κοιμητηρίου, αθλητικών εγκαταστάσεων, καθαριότητας Δημοτικών χώρων (οδών, πλατειών, κτιρίων, κοιμητηρίων, γηπέδων), καθαρισμού – απολύμανσης δεξαμενών ύδρευσης, λυμάτων, αγωγών ομβρίων, κτιρίων κλπ υποδομών και συντήρησης δημοτικού ηλεκτροφωτισμού στην Τοπική Κοινότητα Καλλικώμου.
 
Blogger Templates