Social Icons

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

31χρονος επιτέθηκε με σφυρί σε οδηγό στο λιμάνι της Κυλλήνης

Ένας 31χρονος συνελήφθη στο λιμάνι της Κυλλήνης, καθώς κατά την αποβίβαση των επιβατών και την εκφόρτωση των οχημάτων από πλοίο που προερχόταν από την Κεφαλονιά, επιτέθηκε με σφυρί σε 47χρονο οδηγό αυτοκινήτου.
Άμεσα ο 31χρονος αφοπλίστηκε από στελέχη του Λιμενικού, ενώ προέβαλλε αντίσταση κατά τη σύλληψή του. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός παρά μόνο υλικές ζημιές στο αυτοκίνητο του 47χρονου.
Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Κυλλήνης του Λιμεναρχείου Κατάκολου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το σφυρί καθώς και ένα μαχαίρι μήκους 9 περίπου εκατοστών το οποίο βρέθηκε σε σάκο που κατείχε ο 31χρονος.

ΗΛΕΙΑ «Τα αστυνομικά κρατητήρια δεν είναι φυλακές»

Τις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, στον Πύργο, επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστος Φωτόπουλος, ο οποίος έφθασε στην περιοχή, με σκοπό να δει και να καταγράψει από κοντά τα προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας που παρουσιάζουν τα κρατητήρια.

Τον κ. Φωτόπουλο, υποδέχθηκε ο πρόεδρος της τοπικής ένωσης, Ηλίας Παναγούλης και μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ενώ ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ και οι συνεργάτες του αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γρηγόρης Γερακαράκος, Θανάσης Αθανασόπουλος από την εκτελεστική γραμματεία και τα μέλη της ΠΟΑΣΥ, Γιάννης Αθανασόπουλος και Βασίλης Κωνσταντόπουλος, ξεναγήθηκαν στους χώρους των κρατητηρίων, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα προβλήματα που αυτά αντιμετωπίζουν.
Για τα προβλήματα που αφορούν τα θέματα υγιεινής και ασφάλειας των κρατητηρίων, ο κ. Φωτόπουλος και οι συνεργάτες του ενημερώθηκαν από το μέλος της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας της Ομοσπονδίας, Μαρίνη Αχτύπη που βρέθηκε στο χώρο και ο οποίος παρουσίασε στον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ, τις ελλείψεις που υπάρχουν κυρίως στα κρατητήρια.
«Οι χώροι κράτησης εκτός από τα θέματα ασφάλειας αντιμετωπίζουν και θέματα υγιεινής. Είναι ένα ζήτημα που δεν αφορά μόνο τους συναδέλφους μας που εκτελούν υπηρεσία εκεί αλλά και τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι προσέρχονται στα Αστυνομικά Τμήματα και έρχονται σε επαφή ακόμα και με τους κρατούμενους», ανέφερε σε δηλώσεις του, λίγο αργότερα ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, Ηλίας Παναγούλης, που ζήτησε από τον κ. Φωτόπουλο, από κοινού να βρεθεί μια λύση στο ζήτημα αυτό.
«Δεν μπορεί σε έναν αστυνομικό χώρο, ένα κρατητήριο που είναι προορισμένο να φιλοξενεί έναν αριθμό δέκα συνανθρώπων μας, να φιλοξενείται εκεί ένας αριθμός τριπλάσσιος. Σε έναν χώρο που είναι δομημένος και κτισμένος για να φρουρείται ένας συνάνθρωπος μας, για να κρατείται για μια ημέρα το πολύ δύο αυτοί εκεί να παραμένουν επί μήνες ή και να παίρνουν αποφυλακιστήρια από αυτούς τους χώρους. Υγιεινή και ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει σε αυτούς τους χώρους, όσες και προσπάθειες να καταβάλλονται από οποιονδήποτε συνάδελφο. Τα αστυνομικά κρατητήρια δεν είναι φυλακές», ανέφερε μεταξύ των άλλων ο κ. Φωτόπουλος, που αναφέρθηκε διεξοδικά και στα ζητήματα υγιεινής που αντιμετωπίζουν τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, λόγω της μη απολύμανσης του χώρου.

Να μην παραλαμβάνουν κρατούμενους

Από την άλλη ο κ. Φωτόπουλος αναφερόμενος στην άρνηση των διοικητών των φυλακών να παραλαμβάνουν κρατούμενους επικαλούμενοι, όπως είπε, πληρότητα, έθεσε το ζήτημα και οι διοικητές των αστυνομικών υπηρεσιών που είναι επιφορτισμένοι με αυτή την αρμοδιότητα να μπορούν να έχουν την δυνατότητα να μην παραλαμβάνουν κρατούμενους ειδικά όταν πρόκειται για μεταγωγές ατόμων από φυλακές.
«Γίνεται μια μεταγωγή από την Αθήνα π.χ. στις φυλακές των Τρικάλων, ο διοικητής των φυλακών λέει έχω πληρότητα δεν τους παραλαμβάνω και τους μεταφέρουν στο Αστυνομικό Τμήμα Τρικάλων. Και εκεί κρατούνται επί μήνες. Είναι δυνατόν να μπορέσει να ανταπεξέλθει έτσι η υπηρεσία; Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και εδώ στην Ηλεία, στα αστυνομικά κρατητήρια και εδώ της έδρας που είμαστε, του Πύργου», σημείωσε ο κ. Φωτόπουλος που σχολίασε πως τόσο η τοπική ένωση όσο και η Ομοσπονδία θα πρέπει να μεταφέρουν το πρόβλημα των κρατητηρίων στη φυσική και πολιτική ηγεσία ώστε να δοθούν άμεσες λύσεις.
Παράλληλα ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Χρήστος Φωτόπουλος, αναφερόμενος και σε άλλα ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες αστυνομικούς, επεσήμανε πως από την πρώτη στιγμή έχει απασχολήσει την Ομοσπονδία η έξαρση του ιού του Έμπολα, που έκανε παρέμβαση στην πολιτική και φυσική ηγεσία και στο υπουργείο Υγείας για ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε να υπάρξει ενημέρωση του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ., συστήνοντας όμως να μην δημιουργηθεί πανικός αλλά να χειρισθούν όλοι το ζήτημα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Εντατικοποίηση των προληπτικών μέτρων στην Ηλεία για τον Έμπολα

Την εντατικοποίηση  των  προληπτικών  μέτρων  για την αντιμετώπιση πιθανού περιστατικού του ιού Έμπολα στον νομό μας αποφασίστηκε σε  σύσκεψη,  που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το πρωί στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας,  με  την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου,   του Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αντώνη Χαροκόπου, την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κας Σοφίας  Συμεωνίδου, του αντιπρόεδρου του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου κ. Σάκη Αντωνόπουλου, υπηρεσιακών παραγόντων  καθώς και εκπροσώπου του Λιμεναρχείου Κατακόλου.
Όπως επισημάνθηκε επειδή το Κατάκολο αποτελεί σημείο εισόδου, λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας των κρουαζιερόπλοιων,  όλοι οι εμπλεκόμενοι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει αφενός να είναι ενημερωμένοι αφετέρου δε θα πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπίσουν πιθανό κρούσμα του ιού.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, υπήρξε ενημέρωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Α. Χαροκόπο, για την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα για την ενίσχυση των μέτρων αντιμετώπισης της επιδημίας  και αποφασίστηκε, και αυτό ουσιαστικά αναμένουν όλες οι αρμόδιες Υπηρεσίες και στη Δυτική Ελλάδα, να εκδοθούν οι σχετικές εγκύκλιοι προς ενημέρωση και εφαρμογή.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος ανέφερε ότι  είναι αναγκαίο   να είμαστε σε ετοιμότητα και σε γνώση των απαραίτητων ενεργειών που πρέπει να ακολουθήσουμε, όταν φθάσει και αν φτάσει στην  χώρα μας ο ιός Έμπολα.
«Με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό τουριστών που επισκέπτονται τον νομό μας με τα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι του Κατακόλου,  θα πρέπει να είμαστε σε θέση να τον  αντιμετωπίσουμε άμεσα και φυσικά να μην υπάρξει εξάπλωσή του και κυρίως να μην κινδυνεύσει κανένας από τους άμεσα εμπλεκόμενους με το περιστατικό που μπορεί να εμφανιστεί».
Από την πλευρά το κ Χαροκόπος διαβεβαίωσε πως σε περίπτωση κρούσματος το περιστατικό θα αντιμετωπιστεί με τον δέον αποτελεσματικό τρόπο για την μείωση των πιθανοτήτων εξάπλωσης του ιού έμπολα στον πληθυσμό της περιοχής.
Και δεύτερο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου
Την ύπαρξη και δεύτερου κρούσματος του ιού του Δυτικού Νείλου επιβεβαίωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ Γιώργος Γεωργιόπουλος κατά την διάρκεια συνέντευξης που έδωσε για τα μέτρα που θα πάρουν προκειμένου να περιοριστούν οι πιθανότητες να εμφανιστούν και νέα.
Όπως επεσήμανε η υγεία του ασθενούς πάει ιδιαίτερα καλά και βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ανάρρωσης ενώ τόνισε πως η Περιφέρεια θ προχωρήσει άμεσα στο ψεκασμό για την αντιμετώπιση του ιού .
«Όπως ξέρεται το προηγούμενο διάστημα είχαμε δύο κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ηλεία. Θα πρέπει ο ψεκασμός για την αντιμετώπιση του ιού να είναι στοχευμένος και να συνοδεύεται και από άλλα μέτρα. Εκείνο που αποφασίσαμε ως περιφέρεια είναι ότι ο διαγωνισμός θα πρέπει να είναι ενιαίος και για τις τρεις περιφερειακές ενότητες. Να πάμε γρήγορα σε διαδικασίες που θα δώσουν γρήγορα αποτελέσματα. Το άπαν στους ψεκασμούς είναι να γίνουν την κατάλληλη περίοδο. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε καθυστερήσει. Την σαιζόν που έρχεται θα είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα από το μήνα Μάρτιο που είναι ο μήνας που δημιουργούνται οι προνύφες και θεωρείται ότι είναι ο καταλληλότερος χρόνος  για να καταπολεμηθεί ο ιός. Θα είμαστε απόλυτοι έτοιμοι  για την καταπολέμησή του ώστε να έχουμε τα λιγότερα προβλήματα το χρόνο που έρχεται, δεδομένου  ότι έχουμε δύο νομούς με λίμνες, ποτάμια και λιμνάζουσα νερά όπου υπάρχουν οι δυνατότητες για να αναπτυχθεί ο ιός, το νομό Αιτωλοακαρνανίας και το νομό Ηλείας», τόνισε ο κ Γεωργιόπουλος.

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

«Στα καλά καθούμενα» με... άρωμα Ηλείας

Με… έντονο «άρωμα» Ηλείας η ξεκινά να προβάλλεται από σήμερα σε Πύργο και Αμαλιάδα η νέα κινηματογραφική ταινία του Νίκου Ζαπατίνα «Στα καλά καθούμενα».
Εκτός από το ότι μεγάλο μέρος των γυρισμάτων έγιναν σε περιοχές της Ηλείας -στις αρχές του περασμένου Ιουνίου- το αξιοσημείωτο είναι ότι οι θεατές σε σκηνές της ταινίας θα δουν γνώριμα πρόσωπα από την Αμαλιάδα (σ.σ. μέλη της θεατρικής ομάδας του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης του δήμου Ήλιδας)!
Πρωταγωνιστής στην ταινία είναι και ο Αμαλιάδίτης ηθοποιός Πάνος Σταθακόπουλος. Τα γυρίσματα στην Ηλεία έγιναν στην παραλία της Κυλλήνης, το δάσος της Μαραθιάς, στην πλατεία της Κουρούτας και στο λιμανάκι του Παλουκίου.

«Στα καλά καθούμενα»

Σκηνοθεσία: ΝΙΚΟΣ ΖΑΠΑΤΙΝΑΣ
Παίζουν: ΠΑΝΟΣ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΑΤΑΛΙΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ, ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΠΑΠΑΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ, ΖΕΤΑ ΜΑΚΡΥΠΟΥΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΨΙΔΑΣ, ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ , ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ , ΤΖΟΫΣ ΕΥΕΙΔΗ , ΤΑΣΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΙΔΗΣ , ΘΩΜΑΪΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ
Διάρκεια: 93 λεπτά
Υπόθεση
Η ζωή του Μπάμπη (Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος), θα ανατραπεί μετά την επεισοδιακή συνάντηση του με την ωραία και δυναμική Αθηνά (Ζέτα Μακρυπούλια). Οι δυο τους θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Ένα πιάνο που κρύβει ένα μεγάλο θησαυρό, και που κανείς δεν γνωρίζει, η Εύα (Άννα – Μαρία Παπαχαραλάμπους) που το έχει σκάσει από το σπίτι της, μια περιουσία που αναζητά κληρονόμο, μια άπιστη αρραβωνιαστικιά, η εμπλοκή της αστυνομίας, ένα ύποπτο μοναστήρι και τελικά ο απρόσκλητος έρωτας μας φέρνουν μια κωμωδία για όλα όσα μπορούν να μας συμβούν… στα καλά καθούμενα!

Οι ώρες προβολής της ταινίας στο Cineplex «Ορφέας» στον Πύργο και στο Cine Cinema στην Αμαλιάδα είναι στις 8 και 10 μ.μ.

Σύμμαχος στη μάχη με τα σκουπίδια ο υφυπουργός οικονομικών Γ. Μαυραγάνης

Το θέμα της εξεύρεσης  κονδυλίων για την οριστική λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων μονώπολησε το ενδιαφέρον της συνάντησης που είχε χθες το μεσημέρι στην Αθήνα ο δήμαρχος Πύργου κ. Γαβρίλης Λιατσής με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη.
Από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα υπήρξαν θετικά αποτελέσματα τα οποία θα φανούν στο άμεσο μέλλον. Ο κ. Λιατσής υπογράμμισε ότι από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία του δήμου καταβάλει, μαζί με τους συνεργάτες του, μια τιτάνια προσπάθεια νοικοκυρέματος και μείωσης των δαπανών κυρίως στον τομέα της διάθεσης των απορριμμάτων. «Παραλάβαμε ένα χάος και παλεύουμε με νύχια και με δόντια να σταθούμε όρθιοι» τόνισε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «Δεν έρχομαι ως επαίτης για να διώξω τα σκουπίδια από τους δρόμους του Πύργου και των δημοτικών διαμερισμάτων, αλλά απαιτώ από την κυβέρνηση να στηρίξει έμπρακτα τον αγώνα μας και να βρει τρόπο να χρηματοδοτήσει τη μόνιμη λύση που έχουμε καταθέσει προς αδειοδότηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».
Από την πλευρά ο κ. Μαυραγάνης αναγνώρισε το δίκαιο του αιτηματος επισημαίνοντας ότι «εκτός όλων των άλλων στα όρια του δήμου Πύργου βρίσκεται το Κατάκολο το οποίο επισκέπτονται εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες που βλέποντας αυτές τις τριτοκοσμικές εικόνες με τα σκουπίδια θα γίνουν αρνητικοί πρεσβευτές για όλη την  περιοχή».
Στο πλαίσιο αυτό ο κ Μαυραγάνης τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει και η συμβολή του υπουργείου Τουρισμού, εκτιμώντας ότι η «λαμπερή εικόνα της Αρχαίας Ολυμπίας  αποτελεί εθνικό ζήτημα και όχι αντικείμενο κάποιων υπηρεσιακών παραγόνωτων ή ακόμη και αποσπασματικών κυβερνητικών επιλογών».

«Άναψαν» τα αίματα στη Λαϊκή…

Να απαγορεύεται η είσοδος για να στήσουν τους πάγκους τους στη λαϊκή αγορά του Πύργου, η οποία χθες διεξήχθη στην περιοχή της Τάκη Πετροπούλου, είδαν, τα μέλη του σωματείου βιομηχανικών προϊόντων «Άγιος Χαράλαμπος», οι οποίοι έφτασαν το πρωί στην πόλη του Πύργου για να συμμετάσχουν στην λαϊκή αγορά όπως κάθε εβδομάδα.

Οι μικροπωλητές, βρήκαν στο κομμάτι του δρόμου που βρίσκονταν οι θέσεις τους, την αστυνομία και οχήματα της πολιτικής προστασίας του δήμου, ενώ όπως επεσήμαναν, τους αναφέρθηκε πως δεν μπορούν να στήσουν πάγκους καθώς δεν διαθέτουν άδειες λειτουργίας για τη λαϊκή, μια απόφαση που έλαβε το προηγούμενο βράδυ η ΔΕΠ, Πύργου.

Αυτό ήταν αρκετό για να «ανάψουν» τα αίματα στο σημείο και οι μικροπωλητές, περίπου 50 άτομα, να ζητούν εξηγήσεις τόσο από την αστυνομία όσο και από τον δήμο Πύργου, για την συγκεκριμένη απόφαση, τη στιγμή που στο υπόλοιπο κομμάτι της οδού αλλά και της Τάκη Πετροπούλου, η λαϊκή λειτουργούσε κανονικά.
 Όπως εξήγησε σε δηλώσεις του στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» ο πρόεδρος του σωματείου «Άγιος Χαράλαμπος» Στέφανος Τομαρόπουλος, το κομμάτι της λαϊκής που οι ίδιοι είχαν τις θέσεις τους, έκλεισε με ξαφνικό τρόπο χωρίς να υπάρχει κάποια ενημέρωση από τον δήμο του Πύργου, για την απόφαση αυτή ενώ ισχυρίστηκε πως η απόφαση της ΔΕΠ, δεν μπορεί να ισχύει από τη στιγμή που δεν υπάρχει η έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

«Με έναν ξαφνικό τρόπο είδαμε να κλείνει ένα κομμάτι της λαϊκής αγοράς. Ζητήσαμε την απόφαση η οποία όντως υπήρχε από την ΔΕΠ προς την αστυνομία ώστε να κλείσει ο δρόμος για την διευκόλυνση των πολιτών. Αυτό όμως δεν ισχύει. Εμείς κατ’ εξακολούθηση εδώ και δύο χρόνια ζητάμε οι λαϊκές του Πύργου να νομιμοποιηθούν από το Περιφερειακό Συμβούλιο όπως προβλέπεται από το νόμο αλλά και από τον τελευταίο νόμο του 2014 που λέει ξεκάθαρα ότι πρέπει η εισήγηση του δημοτικού συμβουλίου και η εισήγηση της αστυνομίας να πάνε στην Περιφέρεια και να εγκριθούν από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει για όλη τη λαϊκή», ανέφερε ο κ. Τομαρόπουλος.

«Είναι παράνομοι»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΠ, Νίκος Δουφεξής, μιλώντας στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» για το συγκεκριμένο ζήτημα, τόνισε πως η απόφαση της Επιχείρησης του δήμου Πύργου, λήφθηκε διότι δημιουργείται πρόβλημα με τους παράνομους συμμετέχοντες οι οποίοι δεν έχουν άδεια και καταλαμβάνουν χώρους που δεν είναι χωροθετημένοι για λειτουργία λαϊκής αγοράς.

«Με τις λαϊκές αγορές και ιδιαίτερα με τη συγκεκριμένη που δημιουργήθηκε το ζήτημα, υπάρχει ένα πρόβλημα με τους παράνομους συμμετέχοντες. Δεν έχουν άδεια και καταλαμβάνουν χώρους που δεν είναι χωροθετημένοι για τη λειτουργία λαϊκών αγορών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο χώρος που κλείσαμε και περιορίσαμε την δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί είναι χώρος που δεν περιλαμβάνεται μέσα στη λαϊκή αγορά. Συνεπώς νομίμως και σωστά πράξαμε. Και θέλουμε να σταματήσει το παρεμπόριο και η ασυδοσία, δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά», τόνισε ο κ. Δουφεξής, ενώ σημείωσε πως το επόμενο διάστημα θα αποκαλυφθούν κι άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με θέματα λειτουργίας της λαϊκής αγοράς, αφήνοντας να εννοηθεί, πως η δημοτική αρχή, είναι έτοιμη να σταματήσει το παρεμπόριο.
 
Blogger Templates