Social Icons

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

Σε αποχή για δεύτερη εβδομάδα

Αποχής συνέχεια για τους ανταποκριτές του ΟΓΑ, οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για δεύτερη εβδομάδα και απέχουν από τα καθήκοντά τους, ενώ το τι μέλλει γενέσθαι αναμένεται να αποφασιστεί στις 20 Νοεμβρίου, ημερομηνία που συνεδριάζει στην Αθήνα το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ).

Με δεδομένο ότι εκεί θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις, η ΠΟΕ- ΟΤΑ ζήτησε από τους ανταποκριτές όλων των δήμων να αποστείλουν τις προτάσεις τους για να ληφθούν υπόψη, γι’ αυτό και χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων δήμων περιοχής Πρωτοδικείου Αμαλιάδας κ. Χρήστος Βούλγαρης είχε συνάντηση με τους ανταποκριτές του δήμου Ήλιδας και σήμερα αναμένεται να γίνουν ανάλογες συναντήσεις στους δήμους Πηνειού και Ανδραβίδας- Κυλλήνης, προκειμένου ο Σύλλογος να αποστείλει μία ενιαία πρόταση στην Ομοσπονδία.

Να συνεχίσουν

Πάντως, σε ότι αφορά με τη συνάντηση στην Αμαλιάδα, οι ανταποκριτές του ΟΓΑ είναι υπέρ της συνέχισης της αποχής από τα καθήκοντά τους, μέχρι να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια διαλόγου με τη διοίκηση του ΟΓΑ. Σε περίπτωση βέβαια που δεν βρεθεί λύση, οι ανταποκριτές ανάλογα και με το γενικότερο κλίμα, τάσσονται ακόμη και υπέρ της υποβολής των παραιτήσεών τους.
Υπενθυμίζεται ότι οι ανταποκριτές του ΟΓΑ σε όλους τους δήμους βρίσκονται σε αποχή διαρκείας από τα καθήκοντά τους από τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, καθώς  η διοίκηση του ΟΓΑ περιέκοψε τις αποζημιώσεις των ανταποκριτών και παρά τις ανακοινώσεις για αποκατάσταση των αποδοχών, δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα.
Όπως ανέφερε ο κ. Βούλγαρης δεν υπήρχε άλλος δρόμος πλην της κινητοποίησης και η ΠΟΕ- ΟΤΑ έχει ξεκαθαρίσει εξ αρχής ότι την ευθύνη για την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του Οργανισμού φέρει ακέραια η διοίκηση του ΟΓΑ. Σήμερα αναμένεται να διαμορφωθεί η τελική πρόταση του Συλλόγου εργαζομένων δήμων περιοχής Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, που θα αποσταλεί στην ΠΟΕ- ΟΤΑ.

Το χαλάζι αποτελείωσε τις καλλιέργειες

Ανάστατοι είναι από χθες το βράδυ οι κάτοικοι και οι αγρότες της Εφύρας, ύστερα από την έντονη κακοκαιρία που έπληξε την ευρύτερη περιοχή και είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστιες ζημιές σε καλλιέργειες, αυτοκίνητα και σπίτια.

Το έντονο χαλάζι που επί μισή ώρα έπεφτε ασταμάτητα προκάλεσε τεράστιες καταστροφές τόσο μέσα στο χωριό όσο και στην γύρω περιοχή, ενώ κυριολεκτικά αποτελείωσε τις ελαιοκαλλιέργειες και τις καλλιέργειες κηπευτικών προϊόντων.
Όπως δήλωσε στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» ο πρώην αντιδήμαρχος Πηνείας και νυν δημοτικός σύμβουλος Ήλιδας, Κώστας Αναγνωστόπουλος, η έντονη κακοκαιρία συνοδευόταν από ανεμοθύελλα και χαλάζι, το μέγεθος του οποίου έμοιαζε με «καρύδι» και άφησε πίσω του σοβαρές ζημιές.
Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Αναγνωστόπουλος, πριν από ένα περίπου μήνα, οι αγρότες της Εφύρας, είχαν έλθει αντιμέτωποι και πάλι με τα ακραία καιρικά φαινόμενα, με το ποσοστό της ζημιάς να ξεπερνά το 70%.

«Από τις 9 παρά τέταρτο και για περίπου μισή ώρα είχαμε ακραία καιρικά φαινόμενα, στην περιοχή μας που συνοδεύονταν από ανεμοθύελλα με έντονη χαλαζόπτωση. Το μέγεθος του χαλαζιού ξεπερνούσε το καρύδι και δυστυχώς η καταιγίδα αυτή αποτελείωσε την παραγωγή της ελιάς, των κηπευτικών και σε πολλές περιπτώσεις υπήρξαν καταστροφές σε σπίτια και σε αυτοκίνητα», τόνισε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Λόγω του μεγέθους του χαλαζιού, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Αναγνωστόπουλος, αρκετά σπίτια υπέστησαν ζημιές καθώς έσπασαν παράθυρα και αλουμίνια ενώ την ίδια τύχη είχαν και αυτοκίνητα που βρέθηκαν στο έλεος της κακοκαιρίας.

Αντιδρούν για τις παρακρατήσεις στις επιδοτήσεις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στον Πύργο πραγματοποίησαν οι κτηνοτρόφοι διαμαρτυρόμενοι για τις παρακρατήσεις που έγιναν στις επιδοτήσεις που καταβλήθηκαν πρόσφατα.
Ειδικότερα ο ΟΓΑ, ο ΕΛΓΑ καθώς και οι τράπεζες  σε όσους  χρωστούσαν αφαίρεσαν το ποσό που όφειλαν ενώ δέσμευσαν και λογαριασμούς ζητώντας από τους παραγωγούς να κινήσουν την διαδικασία για ρύθμιση των οφειλών τους.
«Οι υποσχέσεις που έδωσε ο κ Κουκουλόπουλος πριν από 20 μέρες 25 ότι θα πληρωθούμε  κανονικά  διαψεύστηκαν αφού είδαμε ότι δεν πληρώθηκε ούτε το ένα τρίτο. Εγώ θα  ντρεπόμουν να γράφω κάθε μέρα ότι δεν ακουμπούν τις επιδοτήσεις και να μην ισχύει. Οι τράπεζες κάνουν το κουμάντο και είδαμε από τις επιδοτήσεις να έχουν αφαιρεθεί τα χρήματα που χρώσταγαν οι αγρότες στον ΟΓΑ και  στον ΕΛΓΑ. Μάλιστα υπάρχουν δεσμεύσεις βιβλιαρίων για άλλα χρέη και η τράπεζα σου λέει λύσε το θέμα για να αποδεσμευτούν τα χρήματα.  Καλώ τον κόσμο να αντιδράσει γιατί θα πρέπει οι αγρότες να ξεσηκωθούν τώρα αν θέλουμε να γίνει κάτι» επεσήμανε ο πρόεδρος των Κτηνοτρόφων της Ηλείας κ Κώστας Θεοδωρόπουλος καταγγέλλοντας  παράλληλα  την στάση του υπαλλήλου του γραφείου του ΟΠΕΚΕΠΕ απέναντί τους.
Ο κ Μιχάλης Πλαστουργός πρόεδρος Αγρ. Συνεταιρισμού Πύργου βρέθηκε στο  πλευρό των κτηνοτρόφων και εξέφρασε την συμπαράστασή του στον αγώνα που κάνουν ενώ ο κ Δημήτρης Δημόπουλος από το Γούμερο κτηνοτρόφος αναφέρθηκε στα προβλήματα που τους απασχολούν και καυτηρίασε αρνητικά την στάση των υπευθύνων για τις παρακρατήσεις που έγιναν στις επιδοτήσεις.

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014

ΗΛΕΙΑ Υγειονομική «βόμβα» στο Νοσοκομείο

Χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη και επικίνδυνη πλέον την κατάσταση που επικρατεί για την δημόσια υγεία, πλησίον του νοσοκομείου Πύργου , στο χώρο της πρώην «Αγροτέκ» , νοσοκομειακοί γιατροί, εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Μεταφορών της Π.Ε Ηλείας , κάτοικοι της περιοχής της Συντριάδας, αλλά και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων ζήτησαν άμεσα λύση του προβλήματος.
 Επισημαίνουν τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία , αφού οι χώροι του νοσοκομείου δέχονται κυριολεκτικά επιδρομή από χιλιάδες μύγες, ενώ πολλοί ασθενείς αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Είναι εξωφρενικό επισημαίνουν με νόημα να υπάρχει δίπλα στο νοσοκομείο μια άτυπη χωματερή, που αποτελεί εστία μόλυνσης για όλους.
 Από νωρίς το πρωί χθες είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο και όση ώρα παρέμειναν εκεί, δεν επέτρεπαν στα απορριμματοφόρα που προσέρχονταν να κάνουν εναπόθεση απορριμμάτων .
«Υγειονομική βόμβα» χαρακτήρισε το σημείο ο πρόεδρος των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου Ανδρέας Βγενόπουλος και συμπλήρωσε «Η κατάσταση είναι απαράδεκτη και κανείς θεσμικός εδώ και μήνες, δεν έχει βρεθεί να δώσει λύση. Καθημερινά ζούμε παρέα με τα ποντίκια και τα κουνούπια. Υπάρχουν άνθρωποι με αναπνευστικά προβλήματα, που φεύγουν για να νοσηλευτούν σε άλλα ιδρύματα» συμπλήρωσε.
Η Αθανασία Σπυροπούλου, που έχει συγγενή στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού τονίζει με δραματικό τόνο «Είναι δυνατόν δίπλα στο νοσοκομείο να βρίσκεται αυτή η εστία μόλυνσης; Να επέμβει άμεσα ο εισαγγελέας»
Στο σημείο βρέθηκαν και οι εργαζόμενοι του  τμήματος Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας που βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από το σημείο. Μάλιστα, πριν λίγες εβδομάδες ο σύλλογος εργαζομένων είχε καλέσει τους συναδέλφους τους, στη συγκεκριμένη διεύθυνση, να μην προσέρχονται για εργασία στα γραφεία τους, αλλά στο Διοικητήριο της Οδού Μανωλοπούλου.
«Σήμερα γίνεται κατανοητό σε όλους γιατί οι εργαζόμενοι της διεύθυνσης Μεταφορών διαμαρτύρονται από το καλοκαίρι για αύτη τη ντροπή που συμβαίνει δίπλα από το νοσοκομείο. Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία να γίνεται εναπόθεση απορριμμάτων δίπλα σε νοσοκομείο.» τόνισε ο υπάλληλος Δ/νσης μεταφορών Θοδωρής Τσίπας.
Στο πλευρό τους δημοτικές παρατάξεις σύλλογοι και συνδικάτα
«Είναι απαράδεκτο κοντά στο νοσοκομείο να βρίσκονται τόνοι σκουπιδιών με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία. Απορώ με την ψυχραιμία των ανθρώπων και με την επίμονη προσπάθειά τους να συνεχίσουν να εκτελούν το έργο του. Κάθε φορά που γίνεται Δημοτικό Συμβούλιο ζητάμε επίμονα από το δήμαρχο να κάνει αυτό που ίδιος έχει πει, δηλαδή ένα δημοτικό συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα τη διαχείριση των σκουπιδιών. Αυτό που συμβαίνει εδώ δεν είναι διαχείριση, αλλά αποθήκευση, με τραγικές συνέπειες» δήλωσε η επικεφαλής της «Ανοιχτής Συμπολιτείας» του Δήμου Πύργου, Δώρα Καλάκου.
Παρόν στο σημείο και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χρήστος Γιάνναρος ο οποίος υπογράμμισε «Έχουμε πει πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι θα έπρεπε ο δήμος να είχε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απομάκρυνση των σκουπιδιών από την πόλη, χωρίς το κόστος αυτό να το πληρώσει ο απλός εργαζόμενος. Το ζήτημα αντιμετωπίζεται όπως και από την προηγούμενη αρχή με επιπολαιότητα.
Την συμπαράσταση του εξέφρασε και ο οργανωτικός γραμματέας του συνδικάτου οικοδόμων Γιώργος Ηλιόπουλος, ενώ ευθύνες και στην κεντρική εξουσία καταλόγισε ο Θεόδωρος Δάβος Πρόεδρος Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Φίλοι λίμνης Μουριάς».
Ιδιοκτησία του Νοσοκομείου Ηλείας το Οικόπεδο
Την απομάκρυνση των απορριμμάτων από το οικόπεδο της πρώην ΑΓΡΟΤΕΚ, εντός των επόμενων δέκα ημερών, θα ζητήσει, εξωδίκως, από τον Δήμο Πύργου ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ηλείας Βασίλης Δημόπουλος, με την πιστοποίηση ότι το εν λόγω οικόπεδο, αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του Νοσοκομείου Ηλείας. 
 Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας του Νομικού Συμβούλου, ο δήμος Πύργου, πράγματι διαθέτει, με απόφαση της διοίκησης του ΠΕΣΥ Δυτικής Ελλάδας από το 2003, παραχωρητήριο χρήσης αορίστου χρόνου, του οικοπέδου. Ωστόσο, όπως εξήγησε ο κ.Δημόπουλος, με νέο Νόμο του 2005, διαπιστώνεται ότι όλες οι παραχωρηθείσες ιδιοκτησίες, επιστρέφουν στους έχοντες την υψηλή κυριότητας, συνεπώς, στο Νοσοκομείο Ηλείας. Τα στοιχεία αυτά, παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου Ηλείας, χθες το μεσημέρι, που ομόφωνα αποφάσισε να ζητήσει την απομάκρυνση των απορριμμάτων από το χώρο.
 Η έρευνα θα συνεχιστεί και σύμφωνα με την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου, θα αποφασιστούν οι επόμενες νομικές κινήσεις της Διοίκησης και ενδεχομένως ο τρόπος αξιοποίησης του εν λόγω οικοπέδου. Πάντως, όσον αφορά το γεγονός της μη ύπαρξης εγγράφων και στοιχείων στον φάκελο των περιουσιακών στοιχείων του Νοσοκομείου, για πολλά χρόνια, θα κινηθεί ΕΔΕ

Έγινε το πρώτο βήμα για την δημιουργία υδατοδρόμιου στο Κατάκολο

Tο πρώτο βήμα για την ένταξη του Κατακόλου στο δίκτυο των υδατοδρομίων που θα λειτουργήσει στη χώρα από την άνοιξη του 2015 έγινε, κατά τη συνάντηση που είχαν  την περασμένη Δευτέρα  το απόγευμα ,στο υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πύργου κ. Λεωνίδας Βαρουξής με τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, παρουσία του Ηλείου βουλευτή και πρώην υπουργού κ. Κώστα Τζαβάρα.  

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέλυσε στους συνομιλητές του όλο το σχεδιασμό του υπουργείου για τη δημιουργία υδατοδρομίων σε 80 σημεία της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά στόχος του υπουργείου με τη λειτουργία των υδατοδρομίων είναι «η λύση στα προβλήματα της σύνδεσης των παράκτιων περιοχών της χώρας μας και θα εξελιχθεί σε μοχλό ανάπτυξης για την Ελλάδα και τα νησιά μας, καθώς τα οφέλη από τη λειτουργία τους είναι πολλαπλασιαστικά, οι προοπτικές ανάπτυξης τεράστιες και η επίδρασή τους εκτείνεται σε ευρύ φάσμα κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων».

Όσον αφορά τι θεσμικό πλαίσιο που διέπει την ίδρυση και λειτουργία των υδατοδρομίων υπήρξε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ενδελεχής ενημέρωση από τη νομικό σύμβουλο του υπουργείου κ. Δέσποινα Κεφαλίδου. Ειδικότερα η κ. Κεφαλίδου αναφέρθηκε στις αλλαγές που έχουν προκύψει στο καθεστώς ίδρυσης και λειτουργίας των υδατοδρομίων βάσει των σχετικών διατάξεων του νόμου 4146/2013 με σημαντικότερη αυτή που δίνει τη δυνατότητα στα κατά τόπους Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία, ή στα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια να αναλαμβάνουν τις σχετικές πρωτοβουλίες, κάτι που δεν ίσχυε μέχρι πρότινος.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες ο κ. Βαρουξής θα συγκαλέσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και θα εισηγηθεί την υποβολή αιτήματος στο υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων για τη λειτουργία υδατοδρομίου στο Κατάκολο.
Ο κ. Βαρουξής εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρόθεση του υπουργείου να εντάξει το Κατάκολο στο δίκτυο των υδατοδρόμιων, επισημαίνοντας ότι θα ακολουθήσουν και άλλες πρωτοβουλίες για την ανάδειξη του λιμανιού ως τουριστικού κόμβου για ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο κ. Τζαβάρας,  ο οποίος διατηρεί  φιλική σχέση με τον υφυπουργό κο Παπαδόπουλο , επεσήμανε τα εξής: «Παρέχεται μία μοναδική δυνατότητα ολοκλήρωσης του τουριστικού χαρακτήρα του λιμανιού του Κατακόλου με την ίδρυση και λειτουργία του υδατοδρομίου. Πράγματι, όπως συζητήσαμε με τον αρμόδιο υφυπουργό στο γραφείο του, με πενιχρά μέσα το λιμάνι θα αποκτήσει μία υποδομή που θα του δώσει το δικαίωμα και την δυνατότητα να παίξει πρωτεύοντα ρόλο αρχικά στο τουριστικό και αργότερα σττο συγκοινωνιακό δίκτυο υδατοδρομίων, αφού  μέχρι την επόμενη τουριστική σεζόν του 2015 θα λειτουργούν σε όλο το Ελλαδικό χώρο περίπου 70 σταθμοί. Το υδροπλάνο προσφέρεται, όχι μόνο για τουριστικές μετακινήσεις αλλά και για ασφαλείς αερομεταφορές, δεδομένου ότι κινείται κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, έχει χαμηλό κόστος και υπ’ αυτή την έννοια μπορεί να αναπληρώσει με επιτυχία τις σημερινές ανάγκες για αερομεταφορές που έχει η περιοχή, η οποία εκπροσωπεί διεθνώς το brand name της Ολυμπίας. Οι διαδικασίες με τον πρόσφατο αναπτυξιακό νόμο 4146 έχουν επιταχυνθεί χωρίς γραφειοκρατία και με χαμηλό κόστος. Είναι δε φανερό πως το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο μπορεί να αποτελέσει φορέα που θα αναπτύξει μία μοναδική πρωτοβουλία αναπτυξιακής κατεύθυνσης».
Αξίζει να σημειωθεί ότι  μέχρι σήμερα, πολλοί οργανισμοί λιμένος και λιμενικά ταμεία έχουν ζητήσει αδειοδότηση για τη λειτουργία υδατοδρομίων. Ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας έχει υποβάλλει αίτημα για τέσσερα υδατοδρόμια τα οποία αφορούν την Κέρκυρα, τους Παξούς, την Ερείκουσα και τους Οθωνούς.
Επίσης, άδεια για υδατοδρόμιο έχουν ζητήσει ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών, ο Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου, ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, ο οργανισμός Λιμένος Βόλου, το δημοτικό λιμενικό ταμείο Σκύρου, το δημοτικό λιμενικό ταμείο Ρεθύμνου και το δημοτικό λιμενικό ταμείο Ζακύνθου.

Τίμησαν τη μνήμη και τον ηρωισμό των πεσόντων συναδέλφων τους

Τη μνήμη και τον ηρωισμό των πεσόντων πυροσβεστών, συναδέλφων, που χάθηκαν την ώρα του καθήκοντος, τίμησε χθες το πρωί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου, στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στο Μνημείο Πεσόντων Πυροσβεστών που βρίσκεται στην περιοχή του παλιού νοσοκομείου, παρουσία του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος, Βασίλη Παπαγεωργίου.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι των ηρωικών πυροσβεστών που έπεσαν στο καθήκον, βρέθηκαν εκεί για να αποτίσουν τον ελάχιστο φόρο τιμής για τα παιδιά που έπεσαν στην εκτέλεση του καθήκοντος και που χάθηκαν τη στιγμή που προσπαθούσαν να σώσουν άλλες ανθρώπινες ζωές. Την ημερήσια διαταγή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Παπαγεωργίου, ανέγνωσε ο πυραγός, Θεόδωρος Λεβέντης ενώ συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο πυραγός, Τάσος Κοτσώνης.

Ο Επιπυραγός Φώτης Αναγνώπουλος έχασε τη ζωή του την 9η Αυγούστου 2005 σε κατάσβεση αστικής πυρκαγιάς στη συμβολή των οδών Αλαμάνας και Τάκη Σινόπουλου στον Πύργο Ηλείας, οι Εποχικοί Πυροσβέστες Ανδρέας Τζούμας, Αθανάσιος Νιάρχος και Ιωάννης Δρακόπουλος έχασαν τη ζωή τους την 24η Αυγούστου 2007 κατά τη διάρκεια κατάσβεσης μεγάλης δασικής πυρκαγιάς στην Αρτέμιδα Ηλείας. Η Εποχική Πυροσβέστρια Ιωάννα Τασσοπούλου και οι Δασοπυροσβέστες Γεώργιος Διονυσόπουλος και Κων/νος Φωτακόπουλος έπεσαν και αυτοί στο βωμό, θυσία, κατά την κατάσβεση μεγάλων δασικών πυρκαγιών.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε στις 11.30 το πρωί ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας, Γερμανός ενώ μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν, ο Διοικητής της Π.Υ. Πύργου, Νίκος Στασινόπουλος, ο υποδιοικητής, Ηλίας Μανιάτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας, Κώστας Δίπλας, ο Διοικητής της ΣΕΤΤΗΛ, Ιωάννης Ζαφείρης, ο Λιμενάρχης Κατακόλου, Ευστάθιος Κουκουνάρης, εκπρόσωπος της 117 Π.Μ. Ανδραβίδας, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο δήμαρχος Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Δημήτρης Μεσσαλάς, ο δημοτικός σύμβουλος, Λεωνίδας Δημουλιάς, ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας και συγγενείς των θυμάτων.

Στεφάνια στο μνημείο πεσόντων πυροσβεστών κατέθεσαν, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού, Νίκος Στασινόπουλος, εκ μέρους των συγγενών του θανόντα επιπυραγού, Φωτίου Αναγνώπουλου, ο πατέρας του Ιωάννης Αναγνώπουλος, εκ μέρους των συγγενών των θανόντων εποχικών πυροσβεστών, Ανδρέα Τζούμα, Αθανασίου Νιάρχου και Ιωάννη Δρακόπουλου ο πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης, Βασίλης Τσουτσάνης, εκ μέρους των συγγενών της εποχικής πυροσβέστριας, Ιωάννας Τασσοπούλου, η αδελφή της Αλεξία Τασσοπούλου, εκ μέρους των συγγενών του δασοπυροσβέστη Γεωργίου Διονυσόπουλου, ο πατέρας του, Χαράλαμπος Διονυσόπουλος, εκ μέρους της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηλείας, ο πρόεδρος, Χρήστος Γιαννακόπουλος, εκ μέρους του Σωματείου Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Πενταετούς Υποχρέωσης Ηλείας, ο πρόεδρος, Αλέξης Γεωργακόπουλος και εκ μέρους του Συλλόγου Συνταξιούχων Πυροσβεστών Ηλείας, ο Χαρίλαος Αλεξανδρόπουλος.

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014

Παράσταση διαμαρτυρίας για να φύγουν τα σκουπίδια δίπλα από το νοσοκομείο

Τη συνολική λύση του τεράστιου προβλήματος των σκουπιδιών καθώς και τη μόνιμη απομάκρυνσή τους από τον χώρο που γειτνιάζει με το Νοσοκομείο του Πύργου (πρώην ΑΓΡΟΤΕΚ), ζητά η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών και το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Πύργου, και καλεί εργαζόμενους και πολίτες σε παράσταση διαμαρτυρίας, σήμερα, στις 9:00 το πρωί, στην είσοδο της ΑΓΡΟΤΕΚ.
Η κατάσταση είναι πλέον επικίνδυνη, για εργαζόμενους και νοσηλευόμενους, από την παρατεταμένη απόθεση των απορριμμάτων της πόλης, δίπλα στο Νοσοκομείο του Πύργου. Πέραν της αποπνικτικής ατμόσφαιρας, οι μύγες έχουν κάνει «κατάληψη» σε κάθε χώρο της νοσηλευτικής μονάδας. Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, Νίκος Χαροκόπος, χαρακτήρισε «απαράδεκτο και εξωφρενικό αυτό να έχει δημιουργηθεί μια άτυπη χωματερή, δίπλα στο Νοσοκομείο, η οποία αποτελεί πηγή μολύνσεων για τους ασθενείς, με ήδη επιβαρυμένη κατάσταση, για τους επαγγελματίες υγείας και για όλους τους πολίτες, αφού μολύνεται και ο υδροφόρος ορίζοντας». Σημείωσε μάλιστα, πως, «…η ύπαρξη τόνων σκουπιδιών δίπλα σε ένα νοσοκομείο, μας καθορίζει ως πολίτες στην κοινωνία», ενώ απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου, εργαζόμενους σε πρωτοβάθμια σωματεία και όλους τους πολίτες, να ενώσουν τις δυνάμεις τους, στη σημερινή κινητοποίηση, και να διεκδικήσουν την επίλυση του προβλήματος.
«Δεν υπάρχει ή δεν θέλουν να δώσουν λύση;»
«Να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους», κάλεσε τους πολίτες και ο πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Πύργου, Θάνος Γιαννόπουλος, εξηγώντας ότι οι υποσχέσεις όλων των αρμοδίων, για την άμεση απομάκρυνση των σκουπιδιών, έπεσαν στο κενό. Έτσι, καθημερινά οι όγκοι των σκουπιδιών μεγαλώνουν ολοένα και περισσότερο, οι μύγες έχουν «καταλάβει» όλους τους χώρους και η ανησυχία εργαζομένων, ασθενών και συνοδών, είναι μεγάλη. «Δεν μπορεί η Διεύθυνση Υγιεινής, οι Επιθεωρητές Υγείας, ο Εισαγγελέας, ο Δήμος Πύργου, όλοι οι αρμόδιοι, να μην ασχολούνται με το θέμα αυτό…Οι ευαισθησίες των πολιτών για το συγκεκριμένο θέμα, εξαντλούνται στο αν τα σκουπίδια θα ταθούν σε κάποιο απόμερο μέρος, και τα αφήνουμε εκτεθειμένα, δίπλα στο Νοσοκομείο να μολύνουν την περιοχή και όλη την πόλη σιγά-σιγά», σημειώνει ο κ.Γιαννόπουλος. Τέλος, αναφερόμενος στις, κατά καιρούς, δηλώσεις των πολιτικών φορέων για την ανάγκη εξεύρεσης μόνιμης λύσης, συμφώνησε μαζί τους, αλλά τόνισε πως, μέχρι τότε, πρέπει να γίνει κάτι άμεσα, δηλαδή να γίνει η ταφή τους σε ενδεδειγμένους χώρους.
Η κινητοποίηση, στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι πολίτες, θα γίνει σήμερα στις 9:00 το πρωί, στην είσοδο της (πρώην) ΑΓΡΟΤΕΚ, δίπλα στο Νοσοκομείο.
Νάνσυ Σπυροπούλου

Βαριές ποινές σε Καφύρα - Χρονόπουλο

Βαριές ποινές, μειωμένες ωστόσο σε σχέση με αυτές της πρωτόδικης απόφασης, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Πάτρας στους τέσσερις  εκ των πέντε κατηγορουμένων  για την υπόθεση των  φονικών πυρκαγιών του Αυγούστου του 2007 στην Ηλεία, στη διάρκεια των οποίων είχαν χάσει την ζωή τους 63 άτομα.
Ειδικότερα καταδίκασε τον πρώην νομάρχη Ηλείας, Χαράλαμπο Καφύρα, τον τότε δήμαρχο Ζαχάρως, Πανταζή Χρονόπουλο, τον δασοφύλακα Μίνθης, Παναγιώτη Τσούρα, καθώς και την 84χρονη Σοφία Νικολοπούλου, κάτοικο Παλαιοχωρίου  για τις κατηγορίες του εμπρησμού  δάσους και της ανθρωποκτονίας  από αμέλεια κατά συρροή.  Αντίθετα κήρυξε αθώο τον πρώην διοικητή του κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρεστένων κ. Νίκο Μιχαλόπουλο, σύμφωνα και με την άποψη που είχε εκφράσει ο Εισαγγελέας της έδρας. Η ποινή που τους επέβαλλε είναι φυλάκιση 77 ετών η οποία λόγω της συγχώνευσης περιορίστηκε στα 40 χρόνια.
Επειδή όμως  το αδίκημα είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα, η ανώτατη εκτιτέα ποινή είναι 10 χρόνια για τον κάθε ένοχο.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι ποινές και για τους τέσσερις καταδικασθέντες είναι εξαγοράσιμες προς πέντε ευρώ την ημέρα. Όμως, έπειτα από αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης, το δικαστήριο δέχθηκε να καταβληθούν τα χρήματα σε δόσεις, δηλαδή 1.200 ευρώ τον μήνα.
Όσον αφορά την 84χρονη Σοφία Νικολοπούλου, από αμέλεια της οποίας ξεκίνησε η καταστροφική πυρκαγιά, δεν θα καταβάλει τα χρήματα, αλλά θα εκτίσει την ποινή της σε κατ' οίκον περιορισμό.
Στις φωτιές του 2007 έχασαν τη ζωή τους συνολικά 63 άνθρωποι ενώ κάηκαν περισσότερα από 268.834 εκτάρια (≈2.700km2) γης. Πάνω από 6.000 πολίτες έμειναν άστεγοι και το ύψος των καταστροφών υπολογίστηκε σε 5 δισεκατομμύρια ευρώ. Επίσης αξίζει να σημειωθεί  ότι η φωτιά έκαψε 4,5 εκατομμύρια ελαιόδεντρα καθώς και 60.000 ζωντανά (πρόβατα και κατσίκες).
«Επιτέλους τελειώσαμε»
«Επιτέλους τελειώσαμε» είναι η έκφραση που βγήκε από τα χείλη των ανθρώπων που έχασαν τους δικούς τους τον Αύγουστο του 2007. Συγκλονισμένος ο Σπήλιος Κάρτας τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:                                             
«Μετά από 6 χρόνια σχεδόν ακροαματικής διαδικασίας, αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι μετά από όλα αυτά που έχουμε ζήσει και έχουμε περάσει  θα πρέπει να γίνουμε πιο καλοί και πιο σοφοί άνθρωποι. Η απόφαση του Δικαστηρίου είναι σεβαστή. Θέλω να ευχαριστήσουμε τους δικαστές γιατί διεξήχθη μια δίκαιη δίκη και τους δικηγόρους που αγωνίστηκαν για αυτό. Ευχαριστώ τον Θεό και την Παναγία γιατί μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές είχα παρακαλέσει τον Θεό και την Παναγία για να αποκτήσω ένα παιδί και μου «έφεραν» μετά από τρία χρόνια ένα κοριτσάκι, στο οποίο έδωσα το όνομα της αδελφής μου, της Αθανασίας…»
«Οι άνθρωποί μας δεν γυρίζουν πίσω…»
 «Οι άνθρωποί μας δεν γυρίζουν πίσω και ο πόνος της απώλειας δεν θα καλυφθεί ποτέ. Εμείς, ξέρουμε ότι όποια και να ήταν η απόφαση οι νεκροί μας δεν θα γυρίσουν πίσω. Για μας ήταν μια δικαίωση και για να ησυχάσουν επιτέλους αυτές οι ψυχές», ανέφερε η Χριστίνα Δρακοπούλου, αδελφή του Γιάννη Δρακόπουλου και κατέληξε
«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την απόφαση του Δικαστηρίου για τους τέσσερις κατηγορούμενους. Για τον κ. Μιχαλόπουλο περίμενα κάτι διαφορετικό αλλά αυτό απεφάνθη η Δικαιοσύνη και αυτό είναι απόλυτα σεβαστό. Το Δικαστήριο έκρινε ότι δεν είχε ενημερωθεί ότι η φωτιά ήταν αστική. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι καταργήθηκε ο Νόμος 124, γιατί υπάρχει κίνδυνος να υπάρχουν και άλλα θύματα πυροσβέστες».
«Απόλυτα δικαιωμένος»
Ο Κώστας Γιαννάτος, συνήγορος υπεράσπισης του αθωωθέντος πρώην προϊσταμένου του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων, Νίκου Μιχαλόπουλου μίλησε για απόλυτη δικαίωση:                                         
«Ο εντολέας μου αισθάνεται απόλυτα ικανοποιημένος για τη δίκαιη απόφαση του Δικαστηρίου. Μετά από αγώνες επτά ετών, δικαιώθηκε, γιατί από την πρώτη στιγμή -και στο πρωτόδικο και στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο - καταδείχθηκε ότι εξέπεμπε όλη τη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που είχε στη διάθεσή του με την αναγγελία της φωτιάς. Έκανε κάθε τι που μπορούσε και ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν. Ήταν παρών, φύλαγε Θερμοπύλες και κατά την αποφράδα εκείνη μέρα σε αντίθεση με κάποιους άλλους από την Πυροσβεστική Υπηρεσία που ήταν απόντες».
  «Με αυτό το βάρος θα φύγει από τη ζωή…»
«Το φέρει βαρέως το γεγονός ότι η πυρκαγιά που ξεκίνησε από το σπίτι της προκάλεσε τέτοιο κακό. Και με αυτό το βάρος, όπως μου έχει δηλώσει η ίδια κατ’ επανάληψη θα φύγει από τη ζωή». Αυτό τόνισε ο συνήγορος υπεράσπισης της 84χρονης Σοφίας Νικολοπούλου, Ιωάννης Παπαδημητρίου, μετά από το άκουσμα της καταδικαστικής απόφασης.
 «Σεβόμαστε απόλυτα την κρίση του Δικαστηρίου και δεχόμαστε την απόφαση. Υποβάλαμε αίτημα για να εκτίσει την ποινή της κατ’ οίκον εξαιτίας του γεγονότος ότι διανύει τα 84 της χρόνια και το Δικαστήριο το έκανε αποδεκτό», ανέφερε, ενώ για μία ακόμη φορά εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων που χάθηκαν στις πυρκαγιές του 2007.
«Ηθική Δικαίωση»
«Η απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί μια μεγάλη ηθική δικαίωση τόσο για τους νεκρούς όσο και για τους συγγενείς των νεκρών», επεσήμανε ο κ Αντώνης Φούσας δικηγόρος πολιτικής αγωγής.
« Η απόφαση, επίσης, στέλνει ένα σπουδαίο και ηχηρό μήνυμα προς εκείνους, οι οποίοι ασκούν δημόσιο λειτούργημα ώστε να σέβονται τους νόμους και ιδίως τις ζωές των ανθρώπων, σε κρίσιμες στιγμές, όπως είναι τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως ήταν οι φωτιές του Αυγούστου του 2007 στην Ηλεία. Συνειρμική παρουσία στις δίκες αυτές, στον α και β΄ βαθμό, ήταν του πατέρα των τεσσάρων παιδιών, του συζύγου και γιου, ο οποίος με συγκινητική αξιοπρέπεια παρακολούθησε όλη αυτή τη δίκη. Το ίδιο ισχύει και για τους γονείς των τριών εποχικών πυροσβεστών, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να σωθούν και να σώσουν τους ανθρώπους, δυστυχώς, κάηκαν – δυστυχώς- με τη μάνικα στο χέρι…Ο πατέρας συνεχίζει να είναι συγκινημένος, αισθάνεται δικαιωμένος γιατί έμαθε επιτέλους ποιοι έχουν ευθύνη γιατί χάθηκαν τα τέσσερα παιδιά του, η γυναίκα του και η μητέρα του…» κατέληξε ο κ Φούσας.
«Ιστορική απόφαση»                                                                               
«Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση. Η ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελειοδικείου Πατρών και η ποινή των 40 ετών που επεβλήθη σε κάθε κατηγορούμενο, θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν από όλα τα στελέχη της ελληνικής πολιτείας, τα οποία διαχειρίζονται ζητήματα πολιτικής προστασίας, έτσι ώστε να μην ξαναθρηνήσουμε στον τόπο μας τέτοιους είδους τραγωδίες. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι για όλον αυτόν τον πολυετή δικαστικό αγώνα», υποστήριξε ο  δικηγόρος πολιτικής αγωγής, Δημήτρης Κουσούρης,
Χ. Καφύρας «Είμαι αθώος»
Μετά το τέλος της δίκης στο Τριμελές Εφετείο Πατρών  για τις πυρκαγιές του 2007  ο Χαράλαμπος Καφύρας σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:
«Με σεβασμό στις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης και ακόμα πιο πολύ με σεβασμό στις ψυχές που χάθηκαν και τους ανθρώπους τους, επιμένω ότι είμαι αθώος και αυτή μου η αθωότητα θα αποδειχτεί στον  Άρειο  Πάγο , όπου και θα προσφύγω παλεύοντας για την  αποκάλυψη της αλήθειας,  που θα είναι και η δικαίωσή μου.
Η απόφαση σε δεύτερο βαθμό του Τριμελούς Εφετείου Πατρών  για τη υπόθεση των πυρκαγιών του 2007, θέτει για μια ακόμη φορά, το ζήτημα της ουσιαστικής εξουσίας που ασκούν οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης της χώρας μας και αντίστοιχα της ουσιαστικής ευθύνης που τους αναλογεί.
Με το κεντρικό Κράτος σε πλήρη αδυναμία να κατανοήσει έγκαιρα την έκταση και την ένταση του κινδύνου  των πυρκαγιών του 2007,  σε πλήρη αδυναμία να σχεδιάσει και να συντονιστεί, σε πλήρη αδυναμία  να διαθέσει όλα τα αναγκαία μέσα και να παρέμβει αποτελεσματικά, πώς είναι δυνατόν να αποδίδεται η ευθύνη στους αιρετούς της αυτοδιοίκησης.
Χωρίς μέσα και αποφασιστικές αρμοδιότητες, στη δίνη μιας ανεπανάληπτης ιστορικά θεομηνίας, που από μια στιγμή και μετά, κανένα μέσο και καμιά τεχνολογία δεν μπορούσε να σταματήσει, η αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για την ακριβοδίκαιη απόδοση των ουσιαστικών ευθυνών.
Εγώ, έχω ήσυχη τη συνείδησή μου και  επαναλαμβάνω ότι είμαι αθώος,  έκανα το ανθρωπίνως δυνατόν  για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών του 2007 και των συνεπειών αυτών απέναντι σε μια κυβέρνηση και κεντρική διοίκηση εν παραλυσία και πιστεύω  ότι θα δικαιωθώ στον  Άρειο  Πάγο»

Κεντρικός πόλος ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας το λιμάνι του Κατακόλου

Μία ολοκληρωμένη παρέμβαση με αναπτυξιακή κατεύθυνση υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όσον αφορά τον λιμένα Κατακόλου, καθώς αποτελεί τον κεντρικό πόλο στόχευσης της περιοχής μας.
Κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας ενημέρωσε αναλυτικότερα, μετά και την επιτόπια αυτοψία πριν λίγες ημέρες στο σημείο, τον πρόεδρο Λ. Βαρουξή και τον αντιπρόεδρο Δ. Αντωνόπουλο, του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου για τις ενέργειες και τα έργα υποδομής που γίνονται στην περιοχή.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επιπλέον, ο πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Δημήτρης Αποστολόπουλος, η διευθύντρια της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Άλκηστις Σταθοπούλου, η Εκτελεστική Γραμματέας της Π.Δ.Ε. Διονυσία Μαράτου και στελέχη της ΕΔΑ.
Ουσιαστικά, στο επίκεντρο βρέθηκε το έργο της εκτέλεσης των συμπληρωματικών έργων στο λιμένα Κατακόλου με υποέργα την επέκταση του παραλιακού κρηπιδώματος έμπροσθεν καταστημάτων και την επέκταση του προσήνεμου μώλου και κεντρικού προβλήτα με κατασκευή νησίδας παραβολής, συνολικού προϋπολογισμού 12.464.000 ευρώ.
Επιπλέον, συζητήθηκε η δημιουργία χώρων υποδοχής επισκεπτών και ανάπλασης χερσαίας ζώνη; στο λιμάνι Κατακόλου και η κατασκευή της οδού Λαστέικα – Παράκαμψη Αγίου Ιωάννη – Κατάκολο, η οποία και θα συνδέσει το λιμάνι με τη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου.
Το έργο της κατασκευής της Οδού εντάχθηκε για συγχρηματοδότηση στο Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας με συνολικό προϋπολογισμό 10.898.640 ευρώ. Πρόκειται για την κατασκευή νέας χαράξεως της οδού που συνδέει τον δρόμο Πύργου–Κατακόλου απευθείας με την Εθνική οδό Πατρών –Πύργου –Αρχαίας Ολυμπίας και τον βορειοδυτικό άξονα Πάτρα –Πύργος –Τσακώνα.
Όσον αφορά τη δημιουργία χώρων υποδοχής επισκεπτών στο λιμάνι Κατακόλου, περιλαμβάνει νέα κτίρια υποδοχής, ελέγχου, αναπαλαίωση παλαιών αποθηκών, ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου και γενικότερα χερσαίων ζωνών. Πρόκειται για ένα έργο που έχει προγραμματιστεί να υλοποιηθεί κατά τη νέα προγραμματική περίοδο στα πλαίσια του Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας 2014 – 2020.
«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει προβλέψει και σχεδιάζει την υλοποίηση αυτών των τόσων σημαντικών έργων στη νέα Π.Π. 2014-2020 μέσω επιχειρηματικών προγραμμάτων. Θέλουμε και έχουμε στο επίκεντρο το Κατάκολο καθώς είναι πολύ σημαντική για εμάς η κρουαζιέρα και η ανάπτυξη που έρχεται ως επακόλουθο από αυτήν στην τοπική οικονομία και για αυτό έχουμε θέσει το λιμάνι ως κεντρικό πόλο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας και συμπλήρωσε: «Η Περιφέρειά μας και ειδικότερα η Ηλεία έχει σημαντικά σημεία που επισκέπτονται οι τουρίστες που καταφθάνουν μέσω του Κατακόλου στην περιοχή, όπως είναι η κοιτίδα του Ολυμπισμού, η Αρχαία Ολυμπία, αλλά και η Αρχαία Ήλιδα και για αυτό θέλουμε να προχωρήσει και άμεσα η σύνδεση με την Εθνική Οδό».
Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης έθεσε το ζήτημα της αναβάθμισης της σιδηροδρομικής γραμμής, με χαρακτηρισμό ως τουριστικής, που συνδέει το Κατάκολο με την Αρχαία Ολυμπία και με ενδιάμεση στάση στον Πύργο. Μάλιστα, όπως τόνισε, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επικοινωνήσει και με τον πρόεδρο του ΟΣΕ για να συζητήσει για το θέμα αυτό.
«Η σημερινή συνάντηση με τα στελέχη της Περιφέρειας και της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής ήταν στο πλαίσιο των προσδοκιών μας και για αυτό άλλωστε είμαστε και εμείς εδώ. Όλοι μαζί πρέπει να συνεργαστούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» σημείωσε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου Λεωνίδας Βαρουξής.
 
Blogger Templates