Social Icons

Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014

«Να μπει κάτω από την ομπρέλα του Υπουργείου ΚΕΠΕΠ!»

Την πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού από το Υπουργείο Εργασίας αλλά και την στήριξη του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών με έμψυχο δυναμικό του Υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε χθες, κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στο Παράρτημα ΑμεΑ στα Λεχαινά η Υφυπουργός Υγείας κα Κατερίνα Παπακώστα. Η κα Παπακώστα μετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Διοίκησής του, του προσωπικού, των βουλευτών του νομού, του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Ιατρικού Συλλόγου, που ανέλαβε την «υιοθεσία» του, ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκε στους χώρους του και είδε κάποια από τα παιδιά.
Αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης η κα Παπακώστα δήλωσε στην εφ. «Πατρίς»: «Δεν ασχολήθηκα με το θέμα μετά το ρεπορτάζ του BBC. Ασχοληθήκαμε με το θέμα παρότι δεν είναι της αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας, αλλά αυτό δεν έχει σημασία, ήδη από το καλοκαίρι, αμέσως μόλις ανέλαβα τα καθήκοντά μου. Ρώτησα, ενημερώθηκα, είδα τον πρόεδρο του Ιδρύματος που ήρθε στο γραφείο μου στο Υπουργείο, το συζητήσαμε, κάναμε κοινή σύσκεψη σε ανύποπτο χρόνο και πριν επιληφθούν τα όποια κανάλια. Είχαμε κάνει κοινή σύσκεψη με τον κ. Κεγκέρογλου που είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος και ήδη έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την στελέχωση γιατί κάποιοι προσωπικό συνταξιοδοτήθηκε. Επομένως πρέπει το Υπουργείο Εργασίας να κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες, να προσλάβει το εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο είναι απαραίτητο, και το κάνει. Πριν είχα μιλήσει με την Γενική Γραμματέα με την οποία επίσης συνεννοηθήκαμε και πριν απ’ όλα είχα ζητήσει να έρθει κάτω από την ομπρέλα του Υπουργείου Υγείας το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών προκειμένου να το φροντίσουμε όπως εμείς ξέρουμε ως Υπουργείο Υγείας. Μας υποσχέθηκε το Υπουργείο Εργασίας ότι θα το κάνει και έχουμε μείνει εκεί».

«Δεν είναι όπως το παρουσίασαν…»

Παράλληλα, η Υφυπουργός Υγείας είπε: «Ήρθα και μόνη μου να δω, διότι αυτό που μου είπαν οι επιστήμονες, τα πάρκα, όπου μια μερίδα παιδιών για λόγους προστασίας δικής τους πρέπει να βρίσκονται, κάποιοι τα παρουσίασαν τελείως διαφορετικά. Ρώτησα τους επιστήμονες που είναι εξειδικευμένοι και μου είπαν ότι σε αυτές τις περιπτώσεις έτσι γίνεται η προστασία των παιδιών, δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Με διαβεβαιώνουν εδώ και ο εθελοντής γιατρός που βρίσκεται εδώ και τον ευχαριστώ θερμά και οι δικές μου υπηρεσίες ότι σε αυτές τις περιπτώσεις έτσι συμβαίνει. Κατά συνέπεια λοιπόν πρέπει να μπαίνουν και κάποια πράγματα στη θέση τους για να μην είναι σε βάρος και των ίδιων των παιδιών όλη αυτή η ιστορία. Άρα λοιπόν βρισκόμαστε σήμερα εδώ εφ ωφελεία των παιδιών και για να ξέρουν οι ευαίσθητοι και οι ευάλωτοι πολίτες ότι είμαστε παρόντες να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά τους».

«Είμαστε μια Task Force»
Τέλος, σε ότι αφορά στην πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας η Υφυπουργός Υγείας είπε: «Εδώ είμαστε μια task force με μένα μαζί αλλά κυρίως με τους γιατρούς, με τον Ιατρικό Σύλλογο, οι οποίοι θα έρθουν συμπληρωματικά και ουσιαστικά, να καλύψουν κάποια κενά και να ανακουφίσουν το προσωπικό έως ότου έρθουν οι μόνιμες προσλήψεις. Αυτό δείχνει ότι μας ενδιέφερε, μας ενδιαφέρει και θα μας ενδιαφέρει υ υγεία των συμπολιτών μας, ανεξάρτητα από το πόσο αναδεικνύεται ένα θέμα κάθε φορά ή όχι. Θέλω να ευχαριστήσω τον Ιατρικό Σύλλογο ο οποίος δίνει έναν πολύ ισχυρό συμβολισμό στις τοπικές κοινωνίες ότι μπορούμε και πρέπει όλοι, ο καθένας από την δική του πλευρά, να προσφέρουμε ότι περισσότερο μπορούμε στους συμπολίτες μας, στον συνάνθρωπο, με πνεύμα αλληλεγγύης, να αφήσουμε λίγο τη μιζέρια κατά μέρος, έχουμε πολλές δυνατότητες, ας τις εξαντλήσουμε. Όλοι μαζί κάνουμε μια ισχυρή αλυσίδα αλληλεγγύης αλλά πάνω απ’ όλα θέλω να ξέρετε ότι η Πολιτεία μέσω του Υπουργείου Υγείας αγκαλιάζει κάτω από την ομπρέλα της όλους τους πολίτες, ανασφάλιστους, απόρους, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και είμαστε εδώ στη διάθεση του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, των παιδιών να προσφέρουμε την αρωγή μας εκεί  όπου την χρειάζονται».
Από την πλευρά του ο βουλευτής κ. Γιώργος Κοντογιάννης είπε: «Περιμένουμε τα αποτελέσματα καθώς εμπλέκονται δύο υπουργεία για να μπορέσουμε να καλυτερέψουμε τη ζωή αυτών των παιδιών που είχαν την ατυχία να είναι σε αυτή την κατάσταση. Είναι χρέος της Πολιτείας να σταθεί δίπλα  τους, είναι χρέος όλων μας να βοηθήσουμε. Γι’ αυτό αξίζουν διπλά συγχαρητήρια στον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας».
Ακολούθως η βουλευτής κα Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου τόνισε μεταξύ άλλων:  «Η παρουσία μας εδώ είναι συνεχής, εμένα είναι τουλάχιστον η τέταρτη μέσα στο 2014. Είχαμε κάνει προηγούμενη επίσκεψη στον αρμόδιο Υφυπουργό Εργασίας κ. Κεγκέρογλου ο οποίος μας ενημέρωσε ότι τις αμέσως επόμενες εβδομάδες θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της απόσπασης όλου του προσωπικού, του ιατρικού, του νοσηλευτικού, του διοικητικού το οποίο είναι απαραίτητο για να μπορέσει να δοθεί φροντίδα στον βαθμό τον οποίο χρειάζεται. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας πήρε μια εξαιρετική πρωτοβουλία για την «υιοθεσία» αυτών των παιδιών. Όλη η κοινωνία πρέπει να το υιοθετήσει, όλα αυτά τα παιδιά είναι και δικά μας παιδιά».

Ζητά «εδώ και τώρα» υπογραφή συμβάσεων!

Την άμεση σύγκληση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του νομού πριν την 4ηΔεκεμβρίου, όπου έχει οριστεί συνεδρίαση για την εκλογή νέου προεδρείου, ζητά με επιστολή του προς τον δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρίστο Χριστοδουλόπουλο ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός. Η επιστολή κοινοποιείται στον πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Γιάννη Λυμπέρη και στους δημάρχους του νομού, με την παράκληση να ενημερώσουν και τα οριζόμενα μέλη τους, ενώ το κατεπείγον της συνεδρίασης έχει να κάνει με την επιπλέον απευθείας προγραμματική σύμβαση που πρέπει να υπογράψει ο Σύνδεσμος με την Ένωση Εταιρειών για το εργοστάσιο επεξεργασίας των απορριμμάτων. 

Στην επιστολή του ο κ. Καστρινός αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κύριε δήμαρχε, σύμφωνα με την υπογραφθείσα προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Ήλιδας και του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Ηλείας για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Νομού Ηλείας», ο Δήμος Ήλιδας έχει οριστεί ως «Φορέας Υλοποίησης» του έργου και ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Ηλείας ως «Κύριος του Έργου» με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις όπως προκύπτουν από το άρθρο 2 της ως άνω αναφερόμενης σύμβασης και για τα δύο συμβαλλόμενα μέρη.
Επιπροσθέτως, ενημερωθήκαμε πως ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Ηλείας παρέλαβε έγγραφο με ημερομηνία 24/11/2014 από την Ένωση Εταιρειών «Μεσόγειος Α.Ε. – J&P ΑΒΑΞ Α.Ε.  – ΑΑΓΗΣ Α.Ε.» σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να συναφθεί επιπλέον απευθείας προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Ένωσης και του Συνδέσμου καθώς τούτο κρίνεται ως απαραίτητη προϋπόθεση από τις τράπεζες εφόσον ο Σύνδεσμος έχει, από τον Νόμο, πρόσβαση στους πόρους από τους Δήμους.

Δεδομένης της ανωτέρω εκκρεμότητας και της άμεσης σχέσης του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Ηλείας ως Κύριος του Έργου παρακαλούμε όπως συγκαλέσετε άμεσα σύσκεψη και προ της υπογραφής όλων των εκκρεμών συμβάσεων προκειμένου να συζητηθούν τεχνικά και νομικά ζητήματα αναφορικά με το έργο «Μονάδα Επεξεργασίας 
Απορριμμάτων Νομού Ηλείας» στην οποία θα πρέπει να παρευρίσκονται οι εκπρόσωποι όλων Δήμων – Μελών του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Ηλείας όπως επίσης και οι κάτωθι: Πρόεδρος Επιτροπής Ανταγωνιστικού Διαλόγου, Πρόεδρος Επιλογής Συμβούλων, Τεχνικοοικονομικός Σύμβουλος ΜΕΑ, Σύμβουλος Διαχείρισης ΜΕΑ, Νομικός Σύμβουλος ΜΕΑ, Τεχνικός Σύμβουλος ΧΥΤΥ (να προσκληθεί και ας εκκρεμεί η υπογραφή της σύμβασής του) Τεχνικός Σύμβουλος ΜΕΑ (να προσκληθεί και ας εκκρεμεί η υπογραφή της σύμβασής του).

Σας υπενθυμίζουμε ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Ηλείας που πραγματοποιήθηκε στις 20/11/2014, όλοι οι Δήμοι – Μέλη αποφασίσαμε από κοινού την αναβολή της εκλογής του Προεδρείου για την 4η Δεκεμβρίου 2014 προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες συζητήσεις και διαβουλεύσεις για τα θέματα που απασχολούν τον Σύνδεσμο. Ως εκ τούτου, θεωρούμε δεδομένο πως η σύσκεψη θα πρέπει να συγκληθεί πριν την 4η Δεκεμβρίου 2014».

Ερωτηματικά

Πάντως η επιστολή της κοινοπραξίας που έχει αναδειχθεί από τη διαγωνιστική διαδικασία για την κατασκευή και τη διαχείριση του εργοστασίου τη δεδομένη χρονική στιγμή, κι ενώ εκκρεμεί η συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ προκαλεί εύλογα ερωτηματικά. Γνώστες του θέματος ισχυρίζονται ότι σχετίζεται με τη δημόσια τοποθέτηση του δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου περί τροποποίησης του όρου ελάχιστης εγγυημένης ποσότητας των σύμμικτων απορριμμάτων που θα αποστέλλονται για διάθεση, όρος που θα «αιχμαλωτίσει» τους δήμους της Ηλείας για τα επόμενα 30 χρόνια. Όπως είναι γνωστό ο κ. Χριστοδουλόπουλος επανέλαβε την προεκλογική του δέσμευση και κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ του ΦΟΔΣΑ, θέση η οποία βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και το δήμαρχο της πρωτεύουσας κ. Γαβρίλη Λιατσή, αλλά και τους συναδέλφους του των άλλων δήμων του νομού. Ήδη τόσο στο δήμο Πύργου, όσο και στους υπόλοιπους δήμους του νομού έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια αύξησης του ποσοστού των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων, προκειμένου να μειωθεί ο όγκος αυτών που θα πηγαίνουν για τελική διάθεση

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε ιερείς

Μέσα από τις φυλακές Αγίου Στεφάνου της Πάτρας, καθοδηγούσε ο «εγκέφαλος»  τα μέλη σπείρας που εξαπατούσαν κατ” εξακολούθηση ανυποψίαστους ιερείς.
Το κόλπο ήταν καλά στημένο από τον 42χρονο Τσιγγάνο με καταγωγή την Αμαλιάδα, που βρίσκεται προφυλακισμένος εδώ και δυο χρόνια στο σωφρονιστικό κατάστημα Πατρών, συλληφθείς για το ίδιο αδίκημα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο «εγκέφαλος» μαζί με ακόμα 5 άτομα τα οποία και συνελήφθησαν σε αστυνομικές επιχειρήσεις της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σε Ηλεία και Αττική, είχαν καταφέρει να αποκομίσουν, σε διάστημα ενός περίπου χρόνου, χρηματικό ποσό που αγγίζει τις 200.000 ευρώ.
Προσέγγιζαν ιερείς, που ήταν λίγο πριν την σύνταξη ή δικαιούντο την χορήγηση κάποιων επιδομάτων και με το πρόσχημα πως έχουν διασυνδέσεις για να «τακτοποιήσουν» τις υποθέσεις τους, κατάφερναν και τους αποσπούσαν σημαντικά ποσά.
Μάλιστα πηγές, αναφέρουν πως σε αρκετές περιπτώσεις συνόδευαν τα ανυποψίαστα θύματα τους ακόμα και μέχρι τα τραπεζικά υποκαταστήματα, περιμένοντας να κάνουν αναλήψεις χρημάτων για να τους δώσουν την προκαταβολή, για την παροχή των υπηρεσιών τους.
Η αποκάλυψη της υπόθεσης, έγινε μετά από πολύμηνη έρευνα των ανδρών της Δημόσιας Ασφάλειας Πατρών. Αύριο οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πατρών.

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

Με παλμό και αρκετό κόσμο οι πορείες στην Ηλεία

Με ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι πορείες και οι συγκεντρώσεις στην Ηλεία, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Πανεργατικής απεργίας, παρότι ο καιρός δεν στάθηκε σύμμαχος.
Οι πορείες του ΠΑΜΕ και των Πρωτοβάθμιων σωματείων χαρακτηρίστηκαν από παλμό και δυναμική, δείχνοντας ότι το εργατικό κίνημα μπορεί να μην είναι στο ιδανικό σημείο αλλά σίγουρα δεν είναι «νεκρό» και ανενεργό.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΜΕ Ηλείας συγκεντρώθηκαν στις 10:30 στην πλατεία 25ης Μαρτίου (ΟΤΕ) και ακολούθησε ομιλία της Ζωής Τσάση, προέδρου του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κάστρου-Κυλλήνης και στη συνέχεια πορεία στις κεντρικές οδούς του Πύργου.
Με αφορμή τη σημερινή απεργία, ο γραμματέας του ΠΑΜΕ Ηλείας, Θανάσης Καραμπέτσος δήλωσε στις Πρωινές Αιχμές (ΟΡΤ FM 92,3): «Δεν είναι κομματικά τα προβλήματα της εργατικής τάξης και να δουμε ποιοι μιλάνε και διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά, πλήρη εργασιακά δικαιώματα και αξιοπρεπείς συντάξεις. Πρέπει να χτιστεί η λαϊκή συμμαχία εργαζομένων-αυτοαπασχολούμενων-αγροτών για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Εδώ και δεκαετίες καλλιεργείται ο ατομισμός και κανείς δεν πετυχαίνει τίποτα αν δεν είναι οργανωμένος και να διεκδικεί κοινούς συλλογικού στόχους και ταξικά συμφέροντα».

Η συγκέντρωση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων ξεκίνησε στις 11 μπροστά από το 2ο Λύκειο Πύργου (συμμετείχαν οι απολυμένοι της ΕΡΤ/ΕΡΑ, η ΕΛΜΕ Ηλείας, κ.ά.) και στο πλαίσιο της απεργίας μίλησε στις Πρωινές Αιχμές ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλεία, Γιάννης Γιαννόπουλος: «Ανάπτυξη και προοπτικές βλέπει μόνο η συγκυβέρνηση σε αυτό που είναι μαρτύριο για την υπόλοιπη κοινωνία. Θέλουν να αναγκάσουν τη Βουλή να ψηφίσει μέτρα δήθεν για το καλό του λαού. Η επένδυση στην παιδεία είναι επένδυση στο μέλλον ενός λαού. Όποια κυβέρνηση δώσει έμφαση στην παιδεία, θα ωφεληθούν οι πολίτες του αύριο. Όμως στη μνημονιακή περίοδο βλέπουμε περικοπές και αυστηροποίηση του πειθαρχικού πλαισίου για μαθητές και καθηγητές, την ίδια ώρα που σε ορισμένα σχολεία της Ηλείας οι μαθητές δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα να διδάσκονται βασικά μαθήματα. Ανερυθρίαστα ο κ.Σαμαράς δήλωσε ότι οι καθηγητές θα πρέπει να αξιολογηθούν από την επίδοση των μαθητών τους, κάτι που δεν στέκει επιστημονικά και παιδαγωγικά παρά μόνο σε χώρες από όπου έχει περάσει το ΔΝΤ. Αποτέλεσμα ήταν ο αποκλεισμός μαθητών στην εκπαίδευση και η απόλυση εκπαιδευτικών. Καταλαβαίνετε τι δυνατότητες θα έχει ένα παιδί από αγροτική οικογένεια σε σχέση με ένα παιδί που μένει σε μια συνοικία ευπόρων στην Αθήνα. Η οπτική τους είναι "δεν είναι για όλους το σχολείο"».

«Μποναμάς» για εκατοντάδες σεισμοπαθείς

Χριστουγεννιάτικος μποναμάς θα αποτελέσει για εκατοντάδες σεισμόπληκτους της Ηλείας, αλλά και της Αχαΐας η καταβολή της επόμενης δόσης της κρατικής αρωγής για τους σεισμούς του 2008. Τα χρήματα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων μετά το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.
Ήδη δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια» η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης για την αποδέσμευση ποσού συνολικού ύψους 11.522.821,18 ευρώ, που υπογράφεται από τον υπουργό κ. Κ. Σκρέκα και τον υφυπουργό κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλο. Σ
ύμφωνα με εκτιμήσεις της αρμόδιας υπηρεσίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης θα χρειαστούν περίπου 15 μέρες για να ξεκινήσει η διάθεση των χρημάτων από το ΤΑΣ. Η απόδοση των χρημάτων στους δικαιούχους, όπως τόνισε ο Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Γιώργος Διδασκάλου, θα γίνει με απ’ ευθείας τηλεφωνική τους ενημέρωση από το ΤΑΣ, το οποίο και θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να τους διευκολύνει, ώστε να φτάσουν στα χέρια τους πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.
«Οι δικαιούχοι δεν χρειάζεται να συνωστίζονται στο ΤΑΣ. Μέσα στις επόμενες μέρες θα προβούμε σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις για τον τρόπο καταβολής και οι πολίτες θα λάβουν γνώση προσωπικά από την υπηρεσία για το χρόνο αποπληρωμής τους», επεσήμανε οκ. Διδασκάλου, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση του για την εκταμίευση των χρημάτων.

ΑΓΡΟΤΙΚΑ Παρέλαβαν προχθές τα ειδοποιητήρια και τους ζητούν να τα πληρώσουν σήμερα!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους χθες και προχθές ασφαλισμένοι του ΟΓΑ στην Ηλεία  παραλαμβάνοντας τα σχετικά ειδοποιητήρια με τα οποία καλούνται εντός 2 ημερών να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές του τελευταίου εξαμήνου του 2014. Η έκπληξή τους είχε να κάνει τόσο με το γεγονός ότι παρέλαβαν τα σχετικά ειδοποιητήρια κυριολεκτικά τελευταία στιγμή όσο και με το ότι τις συγκεκριμένες εισφορές τις καταβάλλουν κάθε χρόνο, τέλος Δεκεμβρίου, μα ποτέ τέλος Νοεμβρίου για το δεύτερο εξάμηνο του χρόνου.
Η αλλαγή αυτή όπως είναι φυσικό προκαλεί αντιδράσεις καθώς ανατρέπεται πλήρως ο προγραμματισμός εκατοντάδων ασφαλισμένων που για να συγκεντρώσουν τα χρήματα που πρέπει να καταβάλλουν κάθε εξάμηνο για να πάρουν μετά από 25, 30 και 40 χρόνια σύνταξη από τον ΟΓΑ, πρέπει να κάνουν αιματηρές οικονομίες.
Επίσημη αιτιολογία εκ μέρους του ΟΓΑ δεν υπάρχει για το συγκεκριμένο θέμα παρά μόνο μία ανακοίνωση χθες στην οποία αναφέρεται «λαμβάνοντας υπόψη την καθυστέρηση στην αποστολή των ειδοποιήσεων για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών και προκειμένου να διευκολύνει τους ασφαλισμένους, παρατείνει μέχρι την Παρασκευή 28-11-2014 την προθεσμία πληρωμής των εισφορών των τριμηνιαίων δόσεων παλαιότερων ρυθμίσεων που έληγε στις 14-11-2014. Με απόφαση της Διοίκησης, ο ΟΓΑ θα δέχεται πληρωμές των ασφαλιστικών εισφορών των τριμηνιαίων δόσεων, μέχρι 28-11-2014, χωρίς να χάσουν οι ασφαλισμένοι το δικαίωμα της ρύθμισης ή να έχουν κάποια άλλη επιβάρυνση».
«Εμείς που να βρούμε τόσα λεφτά να πληρώσουμε μέσα σε δύο μέρες εγώ και ο άντρας μου 1000 ευρώ. Στις 26 άνοιξε το σύστημα στον ΟΓΑ και τα ειδοποιητήρια που ήρθαν μας ζητούν έως και σήμερα να πληρώσουμε», επεσήμανε η κ Βασιλική Κουφωλιά.
Θα πρέπει να σημειωθεί όσον αφορά τις εισφορές ότι τα τελευταία δύο χρόνια οι αγρότες βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα πρόσθετο βάρος, αφού η επιλογή κατηγορίας δεν είναι πια προαιρετική, αλλά υποχρεωτική, ανάλογα με τα χρόνια ασφάλισης καθώς μέχρι και το 2012 ο κάθε αγρότης επέλεγε την ασφαλιστική κατηγορία του και κατά συνέπεια και το ποσό των εισφορών του με αποκλειστικό κριτήριο το... πορτοφόλι του.
Οι ασφαλιστικές κατηγορίες είναι επτά και οι εισφορές αυξάνουν κλιμακωτά από την 1η μέχρι και την 7η. Συνεπώς, οι αγρότες μπορούσαν να επιλέξουν την κατώτατη κατηγορία, ανεξάρτητα από τα χρόνια ασφάλισής τους στον ΟΓΑ, ώστε να πληρώνουν κάτι παραπάνω από 250 ευρώ το εξάμηνο. Αυτό όμως άλλαξε, σύμφωνα και με τις επιταγές του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και έτσι οι αγρότες μεταπηδούν πλέον ασφαλιστική κατηγορία υποχρεωτικά ανά τριετία, μέχρι να φτάσουν στην 5η κατηγορία.
Οι δύο επόμενες είναι προαιρετικές (θα κατατάσσεται δηλαδή ο αγρότης σε αυτές και θα πληρώνει υψηλότερες εισφορές μόνο εφόσον το ζητήσει, ώστε να εξασφαλίσει και μεγαλύτερη σύνταξη) ενώ μόνη εξαίρεση αποτελεί η μεταπήδηση από την 1η στη 2η ασφαλιστική κατηγορία, για την οποία θα απαιτούνται πέντε χρόνια.
Παράταση;
Πληροφορίες  θέλουν η διοίκηση του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων να προσανατολίζεται στο ενδεχόμενο της παραχώρησης παράτασης της προθεσμίας για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών από τους αγρότες και αναμένεται άμεσα Ο να γίνει και η επίσημη ανακοίνωση.
Για το θέμα αυτό επικοινώνησε ο βουλευτής Ηλείας κ Γιώργος Κοντογιάννης με τον πρόεδρο του ΟΓΑ κ Βεργίνη.
Ρωτήσαμε λοιπόν τον Γιώργο Κοντογιάννη, έναν εκ των 20 Βουλευτών που έχουν συνυπογράψει την Ερώτηση του Δάνη Τζαμτζή για να δοθεί παράταση στην καταβολή των εισφορών του ΟΓΑ, αν έχει κάποιο νέο από το… «μέτωπο», δεδομένου ότι η προθεσμία λήγει σήμερα, 28 Νοεμβρίου.
Όπως μας είπε ο κ. Κοντογιάννης επικοινώνησε με τον διοικητή του ΟΓΑ κ. Βεργίνη, με τον οποίο άλλωστε διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις από την εποχή που τον είχε καθηγητή στο Οικονομικό, και του ζήτησε να δώσει παράταση στην καταβολή των εισφορών.  Ο βουλευτής της ΝΔ δεν μας είπε ευθέως την απάντηση που του έδωσε ο διοικητής του ΟΓΑ, αλλά επισήμανε ότι ο ίδιος είναι βέβαιος πως ο κ. Βεργίνης εντός της ημέρας θα αποδείξει για μια ακόμη φορά την ευαισθησία του προς τους αγρότες. Ε, νομίζουμε ότι το μήνυμα ήταν σαφές…

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

Έφοδος εισαγγελέα στο δήμο Πύργου παρουσία αστυνομικών δυνάμεων

Έφοδος εισαγγελέα στο δήμο Πύργου το μεσημέρι της Τετάρτης παρουσία αστυνομικών δυνάμεων μετά τη συμπληρωματική κατάθεση του εργολάβου Θ. Καράμπελα για τη διαχείριση των απορριμάτων το 2009

Περισσότερα σε νεότερη ενημέρωση

Πλωτοί γερανοί στο λιμάνι Κατακόλου

Συνεχίζονται οι εργασίες της εταιρείας «Κάστωρ» με την κατασκευή σήμερα και του τμήματος κατά μήκος της παραλίας της χερσαίας λιμενικής ζώνης Κατακόλου θέτοντας σε λειτουργία δύο πλωτούς της γερανούς.
Ο ένας κατά μήκος της επέκτασης στην λεγόμενη «σπίθα», κατά 150 μέτρα από τον υφιστάμενο μώλο και ο δεύτερος μπροστά την παραλία όπου κατασκευάζεται παράλληλα το κρηπίδωμα επιπλέον 8 μέτρων από τον υφιστάμενο δρόμο.
Ήδη ρίχτηκαν ογκόλιθοι και ειδικού τύπου χωματουργικά υλικά για την επίστρωση στην επιφάνεια της θάλασσας του «μπαστουνιού» που θα χρησιμευσει ως εσωτερικός κυματοθραύστης για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση καιρικών φαινομένων. 
Η ολοκλήρωση των εργασιών αυτών θα ανάψει έπειτα το «πράσινο φως» για τη συνέχιση και δημοπράτηση των έτοιμων προγραμματικών σχεδίων σε ό,τι αφορά στην κατασκευή και τρίτης προβλήτας –εκεί όπου βρίσκεται η σημερινή μαρίνα με τη μετατόπιση αυτής όπως προβλέπεται από το προγραμματικό σχέδιο- ώστε στο προσεχές μέλλον να ελλιμενίζονται στο Κατάκολο τρίτης γενιάς κρουαζιερόπλοια, άνω δηλαδή των 350 μέτρων.
Τα έργα έχουν χρονικό ορίζοντα τον Ιούνιο του 2015 και οι συμπληρωματικές εργασίες της κτιριακής ανάπλασης στην υπόλοιπη χερσαία ζώνη αναμένονται το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους με εγγυημένες πιστώσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που είναι ο φορέας υλοποίησής τους.
                             

Συνελήφθη ο Αλβανός πιστολέρο Αρμπέρ Μπάκο που έσπειρε τον τρόμο στον Πειραιά

Συνελήφθη ο Αλβανός πιστολέρο Αρμπέρ Μπάκο που έσπειρε τον τρόμο τα ξημερώματα του Σαββάτου σε μπαρ στο Μικρολίμανο του Πειραιά πυροβολώντας και τραυματίζοντας 15 θαμώνες. 
Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της ασφαλείας και των ΕΚΑΜ, περίπου στις 12:30 το μεσημέρι, ο Αλβανός κακοποιός συνελήφθη σε διαμέρισμα υπογείου στο Γουδί, επί της οδού Αγίας Λαύρας 36, κοντά στην εκκλησία του Αγίου Θωμά. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερις μέρες μετά το πρωτοφανές περιστατικό στο Μικρολίμανο ο μανιακός με το καλάσνικοφ, ο Αρμπέρ Μπάκο  εντοπίστηκε από συμπατριώτες του να κοιμάται μαζί με συνεργό του στο υπόγειο διαμέρισμα.
Πάνοπλοι άνδρες της ΕΚΑΜ περικύκλωσαν το κτήριο , μπήκαν από μια μπαλκονόπορτα που επικοινωνεί με τον ακάλυπτο και με μια αστραπιαία επιχείρηση κατάφεραν να τον συλλάβουν.
Για την ενίσχυση της επιχείρησης , σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛΑΣ είχε κινητοποιήσει ακόμη και το ελικόπτερο της αστυνομίας στο πλαίσιο της επιχείρησης που εξελίχθηκε σε συνθήκες απόλυτης μυστικότητας.

Με την χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης κατάφεραν να βγάλουν εκτός μάχης τον επικίνδυνο κακοποιό ο οποίος δεν πρόλαβε καν να αντισταθεί.
Ο Αρμπερ Μπάκο κατηγορείται όχι μόνο για την επίθεση με τους 15 τραυματίες στο Μικρολίμανο, αλλά και για ακόμη 3 επιθέσεις. Μια από αυτές έγινε στο Μεταξουργείο όπου έχασε τη ζωή του ένας 43χρονος άνδρας ενώ τραυματίστηκε και μια γυναίκα. Λίγες μέρες νωρίτερα είχε πυροβολήσει σε μπαρ στην οδό Μιχαλακοπούλου και λίγο αργότερα σε καφενείο στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.
 Δείτε την επιχείρηση των ΕΚΑΜ για την σύλληψη του αλβανού που τραυμάτισε 15 άτομα σε μπαρ στο Μικρολίμανο

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014

Ζήτησαν την ανατροπή της διαδικασία της Αξιολόγησης

Την ανατροπή του Προεδρικού Διατάγματος 152 για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, διεκδικούν τα μέλη της ΕΛΜΕ Ηλείας, στην παράστασή διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν χθες το πρωί στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, σημειώνοντας πως, «…η διαδικασία της Αξιολόγησης, δημιουργεί νέα τάξη πραγμάτων στο Δημόσιο Σχολείο, διαχωρίζοντας τον εκπαιδευτικό κλάδους στους ελεγκτές και ελεγχόμενους, με τους δεύτερους να βλέπουν την «έξοδο» από το Δημόσιο Σχολείο που σιγά-σιγά επιχειρείται η αποδόμηση του».
Η παράσταση διαμαρτυρίας, πραγματοποιήθηκε με αφορμή την προαξιολογική συνάντηση που είχε χθες το πρωί ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας Βασίλης Δημητρέλλος με διευθυντές σχολικών μονάδων από διάφορες περιοχές της Ηλείας. Στην παράσταση διαμαρτυρίας, συμμετείχαν μέλη του Δ.Σ και εκπαιδευτικοί από σχολικές μονάδες όλης της Ηλείας, σημειώνοντας ότι η Αξιολόγηση δεν έχει καμία εγκυρότητα και γίνεται με άνισους όρους, αφού ουσιαστικά - σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας Γιάννης Γιαννόπουλος - «χαρίζεται» στα στελέχη της εκπαίδευσης και γίνεται μόνο και μόνο για συνεχίσει η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, οι οποίοι αποτελούν τη βάση της εκπαιδευτικής κοινότητας και αυτοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ποσόστωση και την προοπτική διαθεσιμότητας και απολύσεων. «…δεν ερχόμαστε σε ρήξη με τη διαδικασία της προσωπικής διοικητικής ανέλιξης των διευθυντών των σχολικών μονάδων. Αλλά αυτό, στρέφεται ευθέως κατά των ίδιων των εκπαιδευτικών, αφού αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσει η δική τους αξιολόγηση από τον Ιανουάριο», σημείωσε ο κ.Γιαννόπουλος, εξηγώντας πως, η ΕΛΜΕ Ηλείας και ο κλάδος συνολικά, θα βρίσκεται πάντα στο δρόμο και ενάντια στην διαδικασία, μέχρι την ανατροπή της.
Σε συναντήσεις της ΕΛΜΕ Ηλείας με τους διευθυντές, τους ζητήθηκε να συνταχθούν με τον μεγάλο όγκο των εκπαιδευτικών, να κάνουν χρήση της διαρκούς απόφασης αποχής -από κάθε διαδικασία αξιολόγησης - της ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, αλλά και της ΑΔΕΔΥ (για όλο το πλαίσιο του Δημόσιου Τομέα). «Είναι ανθρώπινη η έννοια της διοικητικής εξέλιξης, όμως αυτή τη στιγμή πρέπει να αναχαιτίσουμε το Προεδρικό Διάταγμα»  σημείωσε ο κ.Γιαννόπουλος.
Κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας, τέθηκε και το θέμα των χαμένων διδακτικών ωρών, με το υπουργείο να μη διαθέτει κονδύλια για την πρόσληψη αναπληρωτών αλλά να δαπανεί7 εκατομμύρια ευρώ, για το έργο της Αξιολόγησης.
Οι εκπαιδευτικοί έχουν ελεύθερη έκφραση και βούληση
Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Βασίλης Δημητρέλλος, στην σύντομη τοποθέτησή του, εξήγησε πως πρόκειται για προαξιολογική συνάντηση με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για να συντάξουν την αξιολογική τους έκθεση. «Το Συνδικαλιστικό Κίνημα έχει ενημερώσει τον εκπαιδευτικό χώρο, όσον αφορά την αξιολόγηση και εκτιμώ ότι οι διευθυντές είναι ακέραιες προσωπικότητες, έχουν ελεύθερη έκφραση, βούληση και άποψη», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ, όσον αφορά το θέμα της κάλυψης των κενών, σημείωσε πως, υπάρχουν πράγματι κενά σε κάποια σχολεία, γίνεται προσπάθεια από την διεύθυνση, για την κάλυψή τους, με το εκπαιδευτικό να βρίσκεται σε πλήρη απασχόληση, περιμένοντας παράλληλα και στην πρόσληψη εκπαιδευτικών από το Υπουργείο Παιδείας.
 
Blogger Templates