Social Icons

Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014

«Βόμβα» από τον Εισαγγελέα για τις ανθρωποκτονίες των Ρομά

Την αθώωση των τριών βασικών κατηγορουμένων για τις ανθρωποκτονίες των τεσσάρων Ρομά τον Ιούλιο του 2013 στη Γαστούνη, πρότεινε ο Εισαγγελέας έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κακουργημάτων Πατρών κ. Παναγιώτης Μεϊδάνης, κατά τη χθεσινή αγόρευσή του, ενώ παράλληλα ζητά να διαβιβαστεί εκ νέου η υπόθεση στην Εισαγγελία Αμαλιάδας καθώς υποδεικνύει άλλα άτομα ως κατηγορούμενους για τις ανθρωποκτονίες.
Όπως είχε αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ η εφημερίδα ‘Πατρίς’, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης που έχει ξεκινήσει από τις 10 Οκτωβρίου έχουν σημειωθεί πολλές ανατροπές και το αρχικό κατηγορητήριο, σε ότι αφορά τους τρεις βασικούς κατηγορούμενους, φαίνεται ότι έχει κενά όπως προκύπτει και από τη διπλή εξέταση DNA που έγινε στα όπλα, που ελήφθη σοβαρά υπόψη στην πρόταση του Εισαγγελέα.  

Οι νεκροί και οι κατηγορούμενοι
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οκτώ άτομα, εκ των οποίων τα τρία σε βαθμό κακουργήματος και ήδη προφυλακισμένα αφού φέρονται ως υπεύθυνοι για τις τέσσερις ανθρωποκτονίες, ενώ οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούνται για συμμετοχή στη συμπλοκή.
Ο διαπληκτισμός μεταξύ των τριών οικογενειών ρομά που εξελίχθηκε σε μακελειό, ξεκίνησε από την πρόθεση της μίας οικογένειας να πάρει πίσω τη νύφη από την οικογένεια του γαμπρού, με αποτέλεσμα να πέσουν νεκροί από πυροβολισμούς ο 26χρονος γαμπρός Κ.Π. γιος του Η.Π., η 31χρονη αδελφή του, ο 50χρονος πατέρας τους και ο επίσης 50χρονος θείος τους Χ.Π.. Η οικογένεια της νύφης δεν έφερε κανένα νεκρό από τη συμπλοκή.
Οι τρεις πρώτοι έφεραν τραύματα από καραμπίνα και ο τελευταίος από περίστροφο.
Για την υπόθεση είχαν κριθεί προφυλακιστέοι, και σήμερα κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ο 55χρονος Δ.Π., πατέρας της νύφης ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον 26χρονο γαμπρό του και την 31χρονη αδελφή του γαμπρού, ο 28χρονος Χ.Π.. αδελφός του γαμπρού, ο οποίος φέρεται ότι σκότωσε τον 50χρονο θείο του Χ.Π. και ο 28χρονος Σ.Π., γιος του 50χρονου νεκρού Χ.Π., ο οποίος φέρεται ότι σκότωσε τον 50χρονο πατέρα του γαμπρού. Για συμμετοχή στη συμπλοκή κατηγορούνται δύο αδέλφια της νύφης, δύο γιοι του 50χρονου που έπεσε νεκρός και η μητέρα του γαμπρού.

«Δείχνει» άλλο ένοχο
Στην αγόρευσή του χθες ο Εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθούν οι τρεις παραπάνω αθώοι για τις ανθρωποκτονίες και να κριθούν και οι οκτώ κατηγορούμενοι ένοχοι για συμμετοχή στη συμπλοκή.
Πιο συγκεκριμένα, ο Εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί αθώος ο 28χρονος Χ.Π. για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας του 50χρονου θείου του Χ.Π., αφού όπως προκύπτει από την ακροαματική διαδικασία, την ανθρωποκτονία διέπραξε ο νεκρός πατέρας του Η.Π.
Επίσης, πρότεινε την αθώωση του 55χρονου Δ.Π. που φέρεται ότι διέπραξε την ανθρωποκτονία του 26χρονου γαμπρού του και της 31χρονης αδελφής του και την αθώωση του 28χρονου Σ.Π., που φέρεται ότι σκότωσε τον 50χρονο Η.Π.
Παράλληλα ο Εισαγγελέας ζήτησε να διαβιβαστεί εκ νέου ο φάκελος της υπόθεσης στην Εισαγγελία Αμαλιάδας, προκειμένου να απαγγελθεί κατηγορητήριο για τις τρεις ανθρωποκτονίες σε βάρος του Κ.Π., γιου του 50χρονου νεκρού Χ.Π., καθώς το δικό του DNA βρέθηκε στην επίμαχη καραμπίνα με την οποία διεπράχθησαν οι ανθρωποκτονίες και μέχρι σήμερα παραμένει ελεύθερος αφού δεν είχε ασκηθεί δίωξη σε βάρος του. Επίσης, ο Εισαγγελέας ζήτησε να απαγγελθεί κατηγορία και στα άλλα δύο αδέλφια του Κ.Π. στον Γ.Π. και στην Ε.Π. για συνέργεια στις ανθρωποκτονίες, καθώς επίσης να απαγγελθεί κατηγορία για συνέργεια και στον Ν-Δ. Π. γιο του 55χρονου κατηγορούμενου Δ.Π.
Μετά την αγόρευση του Εισαγγελέα ξεκίνησαν οι αγορεύσεις των δικηγόρων και πρώτοι αγόρευσαν οι δικηγόροι του 28χρονου, ο κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος από την Αμαλιάδα και ο κ. Θάνος Αμπατζής από την Πάτρα και σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των άλλων δικηγόρων, ενώ η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα

Με «θησαυρό» έφυγαν οι θρασύτατοι διαρρήκτες

Με ένα θησαυρό του οποίου η αξία ξεπερνά τις 450.000 ευρώ έφυγαν άγνωστοι από το σπίτι που διέρρηξαν προχθές το πρωί στο Φλόκα  την ώρα που το χωριό έσφυζε από ζωή.

Ο κ. Γιάννης Αντωνόπουλος και η συζυγός του απαρηγόρητοι για τα ενθύμια μίας ζωής που έχασαν που πέρα από την οποιαδήποτε αξία που είχαν, ήταν και συναισθηματικά δεμένοι λόγω του ότι το καθένα αντιπροσώπευε για το ζευγάρι και μία όμορφη ιστορία του παρελθόντος.

Οι δράστες λίγο μετά την αναχώρηση του κ Γιάννη και της γυναίκας του από το σπίτι την Τετάρτη το πρωί, μπήκαν από την μπαλκονόπορτα που βρίσκεται στο πίσω μέρος της μονοώροφης κατοικίας και δεν έχει οπτική επαφή από τον δρόμο.

Ανενόχλητοι οι θρασύτατοι διαρρήκτες κατόρθωσαν με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο να κάμψουν τη αντίσταση της ξύλινης πόρτας και να μπουν στο σαλόνι όπου άρχισαν να ψάχνουν για να βρουν κάτι αξίας. Ανακάτωσαν τα πράγματα και εν συνεχεία κατευθύνθηκαν στα υπνοδωμάτια. Σε ένα από αυτά βρήκαν το ποσό των 2.350 ευρώ το οποίο και πήραν. Στην συνέχεια κατευθύνθηνθηκαν στο δεύτερο υπνοδωμάτιο όπου και εκεί δεν άφησαν τίποτα όρθιο.
«Μέχρι και το πτυχίο του γιού μου πήραν…Δεν άφησαν τίποτα. Τα πήραν όλα και έφυγαν. Μου είχε πει το παιδί μου  να τα βάλω σε τράπεζα. Εγώ δεν τον άκουσα», μονολόγησε ο κ Γιάννης με τα μάτια του να βουρκώνουν.

«Χρυσαφικά»

Οι δράστες χωρίς να χάσουν καθόλου χρόνο άρχισαν να ψάχνουν και στο δεύτερο δωμάτιο και αφού πέταξαν όλα τα ρούχαν από τις ντουλάπες κατευθύνθηκαν σε μία από τις γωνίες του δωματίου όπου υπήρχε μία φορητή μηχανήγια ράψιμο. Τη σήκωσαν και από κάτω βρήκαν το κουτί με τα χρυσαφικά τα οποία πήραν και έφυγαν από το σημείο που είχαν μπει χωρίς να γίνου αντιληπτοί.
«Εδώ τα είχα κάτω από την μηχανή τα πήραν όλα και έφυγαν παιδί μου», λέει η σύζυγος του κ. Αντωνόπουλου, μην μπορώντας να πιστέψει πως είχε χάσει όλα τα χρυσαφικά που με κόπο είχε αποκτήσει.

«Επιστρέφοντας στο σπίτι επιχειρήσαμε αν μπούμε από την κεντρική είσοδο και δεν μπορούσαμε με τίποτα διότι η πόρτα δεν άνοιγε. Έσπρωξα με αρκετή δύναμη  για να καταφέρω να α μπω μέσα στο σπίτι και τι να δω. Όλα άνω κάτω», επεσήμανε ο κ Γιάννης.
Οι δράστες εξαφανίστηκαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανένα ενώ έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών διενεργεί το Α.Τ. Αρχαίας Ολυμπίας.

Aπό την Αμαλιάδα οι «μαϊμού» πρωτοσύγγελοι


Συνεχίζονται οι έρευνες σχετικά με την παράνομη δράση της εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας είναι και μένουν στην Αμαλιάδα, διέπρατταν απάτες σε βάρος ιερέων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά.
 Υπενθυμίζεται ότι, την (28-11-2014), οι δράστες είχαν διαπράξει το τελευταίο εξάμηνο, τουλάχιστον (13) απάτες σε βάρος ιερέων σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Μεσσηνία, Αρκαδία, Τρίκαλα, Κοζάνη, Σέρρες και Πρέβεζα, ενώ το περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, ξεπερνά τις 235.000 ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα που ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Πρεβέζης εξιχνιάστηκαν άλλες δύο περιπτώσεις απόπειρας εξαπάτησης σε ιερείς,  που συνέβησαν πριν δεκαπέντε μέρες περίπου, στην Πρέβεζα.

Η - κακουργηματικού χαρακτήρα  - δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί συμπληρωματικά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών.
Ποιοι είναι
Οι φωτογραφίες και τα ονόματα τω δραστών δημοσιοποίθηκαν μετα την έκδοση σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πατρών, οι οποίοι συνελήφθησαν σε Πάτρα,  Αμαλιάδα και Αγία Βαρβάρα Αττικής, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε ιερείς. 
Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες είχαν διαπράξει το τελευταίο εξάμηνο, τουλάχιστον (13) απάτες σε βάρος ιερέων σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Μεσσηνία, Αρκαδία, Τρίκαλα, Κοζάνη, Σέρρες και Πρέβεζα, ενώ το περιουσιακό όφελος που είχαν αποκομίσει από την παράνομη δράση τους, ξεπερνά τις 235.000 ευρώ.
Πρόκειται για τους:
•       Καραγκιόζη Στέφανο του Γεωργίου και της Δήμητρας, που γεννήθηκε στις 25-3-1987 στην Αμαλιάδα Ηλείας, κάτοικο Αμαλιάδας.

•       Κουτούλα Νίκο του Χρήστου και της Φρειδερίκης, που γεννήθηκε στις 9-3-1985 στην Αμαλιάδα Ηλείας, κάτοικο Αμαλιάδας.
         
•       Γκαϊτατζή Παναγιώτη του Νικολάου και της Ελευθερίας, που γεννήθηκε στις 14-7-1980 στην Πάτρα, κάτοικο Αμαλιάδας.

Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014

Εξαρθρώθηκε σπείρα ναρκωτικών που δρούσε σε Ηλεία και Μεσσηνία

Πάνω από δέκα συλλήψεις στην Ηλεία μετά από την μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην περιοχή, στα πλαίσια της εξάρθρωση εγκλματικής οργάνωσης που διέθετε ναρκωτικά στην Αττική και στους γειτονικούς νομούς Μεσσηνίας και Λακωνία.
Συνολικά συνελήφθησαν 15 άτομα  εκ των οποίων πέντε στην Αμαλιάδα, τρία στον Πύργο, τρία στο Λευκοχώρι, δύο στο Βαρθολομιό και ένα στην Γαστούνη και ένα στην Σαλμώνη, ενώ εγκέφαλος της σπείρας θεωρείται ένας πρώην αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας ο οποίος πριν από 30 χρόνια είχε υπηρετήσει και στην τροχαία του Πύργου.
Στην επιχείρηση που έγινε νωρίς το πρωί  συμμετείχαν άνδρες των  ΟΠΚΕ και των υποδιευθύνσεων Ασφαλείας  Ηλείας και Μεσσηνίας, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και 40.000 ευρώ, όπως λένε πληροφορίες, που κατασχέθηκαν ως προϊον προερχόμενο από την διάθεση ναρκωτικών.
Οι αστυνομικοί από την Μεσσηνία έφθασαν στον Πύργο νωρίς το πρωί και κατευθύνθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας όπου εκεί έγινε ο συντονισμός της επιχείρησης και μαζί με τους συναδέλφους τους από το νομο προχώρησαν, λίγο πριν τις 6:00 το πρωί, σε έρυνες στα σπίτια των φερόμενων δραστών και τους προσήγαγαν στο κτίριο της Α.Δ.
Η επιχείρηση και οι έρευνες στις οικίες των εμπλεκομένων στην υπόθεση  έγινε παρουσία δικαστικού λειτουργού, ενώ το έργο της προανάκρισης το διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μεσσηνίας.
«Εγκληματική οργάνωση» 
Οι διωκτικές αρχές μιλούν για εγκληματική οργάνωση με πολύ μεγάλη ακτίνα δράσης στην Πελοπόννησο ενώ εκτιμούν πως τις επόμενες μέρες θα βρεθούν και ποσότητες ηρωίνης που είχαν στην κατοχή τους για να τις διαθέσουν στην αγορά.
Η παρακολούθηση για την διαπίστωση της σχέσης όλων αυτών των ατόμων μεταξύ τους είχε αρχίσει εδώ και δύο μήνες τουλάχιστον, σύμφωνα με πληροφορίες.
Κυρίως, όπως λένε πηγές, παρακολουθούνταν τα τηλέφωνά τους και μόλις οι ενδείξεις που είχαν στο χέρια τους οι αστυνομικοί θεωρήθηκαν ικανές  για την σύλληψή τους προχώρησαν στην πρωτόγνωρη αυτή επιχείρηση. Τις προσεχείς μέρες αναμένεται να δοθούν από την αστυνομία νέα στοιχεία για την υπόθεση αυτή.
Παναγιώτης Παυλόπουλος 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Το Φεστιβάλ γίνεται θεσμός!

Ένα πάγιο αίτημα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους τα τελευταία χρόνια αναμένεται να ικανοποιηθεί το προσεχές διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΠΑΤΡΙΣ. Αυτό δεν είναι άλλο από το αίτημα της θεσμοθέτησης του από το Υπουργείο Πολιτισμού, εξέλιξη, που αν συμβεί, θα λύσει τα χέρια των διοργανωτών ως προς την απρόσκοπτη υλοποίηση του στο μέλλον, δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία να ανοίξει ακόμα περισσότερο τα φτερά του…

 
Όπως προαναφέραμε, το πάγιο αίτημα έχει κατατεθεί τα τελευταία χρόνια από την τριμελή γραμματεία του Φεστιβάλ προς τους αρμόδιους φορείς του υπουργείου κι απ` ότι φαίνεται η στιγμή για την υλοποίηση του έφτασε! Ας μην ξεχνάμε ότι εδώ και 17 χρόνια το Φεστιβάλ έχει καταθέσει τα διαπιστευτήρια του και γι` αυτό διαθέτει αναγνώριση όχι μόνο ως το καλύτερο τους είδους του στην Ελλάδα αλλά κι ως ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης και του κόσμου! 
Η θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ από πλευράς Πολιτείας θα αποτελέσει το επιστέγασμα και παράλληλα την επιβράβευση αυτής της πολύχρονης προσπάθειας και πορείας κάτι που αναμένεται να ανακοινωθεί το βράδυ του Σαββάτου στην τελετή απονομής των βραβείων (σ.σ. που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στον Πύργο), διά στόματος της υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Άντζελας Γκερέκου…

Παρουσίασε την πρόταση του δήμου για την ανάπτυξη της περιοχής της Αγίας Βαρβάρας

«Ο καλός δήμαρχος, επιβεβαιώνει την παρουσία του σ’ ένα δήμο, αν γκρεμίσει ένα οικοδομικό τετράγωνο», είπε πει ο αείμνηστος οραματιστής πολιτικός - υπουργός Χωροταξίας, Παιδείας και Δήμαρχος Αθηναίων - Αντώνης Τρίτσης. Αυτή τη φράση του έχει σκοπό να κάνει πράξη ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, γκρεμίζοντας το σχολικό συγκρότημα που στεγάζεται το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Πύργου, προκειμένου να δημιουργήσει εκεί «στην καρδία του Πύργου, στο καλύτερο και ζωτικότερο κομμάτι της πόλης», όπως είπε ένα πνεύμονα πρασίνου στην πόλη, ένα χώρο σημείο αναφοράς για την πόλη, που θα αναδεικνύει την ομορφιά και τη φιλοξενία της. Ένα χώρο που - όπως αποκάλυψε - φιλοδοξεί να περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κι ένα χώρο πολιτισμού εφάμιλλο του Μεγάρου Μουσικής, που θα δίνει διέξοδο στις πολιτιστικές δράσεις του χειμώνα.
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας και της υλοποίηση του ονείρου του Γαβρίλη Λιατσή για την πόλη, που έμεινε στη μέση το 2006 - όπως είπε, παρουσίασε τα σχέδια του δήμου Πύργου, που έχουν ήδη πάρει τη μορφή προμελέτης, για την ανέγερση δυο σχολείων - αυτόνομων μεν, αλλά ενοποιημένα στο χώρο με τη μορφή συγκροτήματος - στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, και την ταυτόχρονη αναβάθμιση του Αθλητικού Κέντρου, όπως τα παρουσίασε ο Αρχιτέκτονας του Δήμου Πύργου και Διευθυντή της Υπηρεσίας Προγραμματισμού, Άρης Φιλιππόπουλος. Η παρέμβαση, περιλαμβάνει τη δημιουργία μικρού θεάτρου, πιστοποιημένη Παιδική Χαρά καθώς επίσης τη δημιουργία, κάτω από αυτό το χώρο αυτό, υπόγειου χώρου δωρεάν στάθμευσης 150 θέσεων.
Το όνειρο που ξεκινά από τη…μέση
Τα πολλά, σοβαρά και δυσεπίλυτα προβλήματα της λειτουργίας της πόλης και του δήμου Πύργου συνολικά, με τα οποία καταπιάστηκε ο δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής και οι συνεργάτες του, αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων τους την 1η Σεπτέμβρη, δεν εμπόδισε την ανάπτυξη παράλληλων δράσεων και εργασιών για την ανάπτυξη της πόλης, που σταμάτησαν με τη λήξη της προηγούμενης δημαρχιακής του θητείας. «Από τη μια μεριά έχουμε την καθημερινότητα και τη μεγάλη προσπάθεια για ανατροπή μιας δύσκολης κατάστασης και από την άλλη πλευρά, αρχίζει το όνειρο για την πόλη που είχα ονειρευτεί και που η αλλαγή της ήταν παραδεκτή από όλο τον κόσμο. Δε θα μπορούσε λοιπόν, η αφετηρία να είναι άλλη από την εκπλήρωση του διακαούς μου πόθου, να γκρεμίσουμε το 2ο Γυμνάσιο Λύκειο και να ενοποιήσουμε το χώρο  με το Πάρκο ΣΠΚ», είπε ο κ.Λιατσής, σημειώνοντας πως, για να φτάσει στην οριστική του μορφή, θα πρέπει να περάσει από πολλά και δύσκολα στάδια. «Ελπίζω αυτά τα στάδια να καλυφθούν στη διάρκεια της θητείας μου. Κι αν ακόμα δεν καλυφθούν θέλω να έχω το προνόμιο να κάνω την αρχή και ας το ολοκληρώσουν οι επόμενοι», σημείωσε ο κ. Λιατσής. Γνωστοποίησε, ότι ο δήμος Πύργου θα απευθυνθεί στηνΑρχιτεκτονική Σχολή του Μετσόβιου Πολυτεχνείου για την ανάπτυξη της πρότασης για την αξιοποίηση του χώρου και μολονότι δε θέλησε να αποκαλύψει τις σκέψεις του, ωστόσο, όλοι θυμούνται ότι το όνειρό του αφορούσε τη δημιουργία ενός «πνεύμονα πρασίνου» στην καρδιά της πόλης για ντόπιους και επισκέπτες.
Σχολεία, Σχέδιο Πόλης, Μελέτες, ΕΣΠΑ
Ωστόσο, αυτό το όνειρο δε θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, πριν εξασφαλιστεί ο χώρος που θα στεγάσει τους μαθητές των δυο σχολικών μονάδων και θα ενταχθεί στο πλαίσιο της κτιριακής αναβάθμισης της σχολικής στέγης στον Πύργο. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μοναδικό θέμα, αφού υπάρχουν δυο ακόμα σοβαρά ζητήματα, που έχουν να κάνουν, αφενός με το ισοζύγιο πρασίνου και αφετέρου με την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την υλοποίηση των δυο σημαντικών έργων, τόσο στο σημερινό χώρο του 2ου Γυμνασίου - Λυκείου όσο και στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας. «Πρώτα θα φροντίσω μέσα από Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την τροποποίηση του Σχεδίου Πόλης και τη μεταφορά του ισοζυγίου πρασίνου και ακολούθως, με όλη μου τη δύναμη θα φροντίσω - όταν ανοίξει το μέτρο στο ΕΣΠΑ για τα κτίρια - να έχουμε ώριμη μελέτη και να είμαστε από τους πρώτους που θα διεκδικήσουν τα χρήματα για το τεράστιο αυτό έργο διπλής κατεύθυνσης. Αφενός της τακτοποίησης και ανανέωσης των σχολείων της πόλης και αφετέρου της ανάδειξης του Πύργου σε μια επισκέψιμη πόλη, τη στιγμή μάλιστα που διεκδικούμε ένα κομμάτι της κρουαζιέρας στον Πύργο», εξήγησε ο κ.Λιατσής.
Το νέο πρόσωπο της Αγίας Βαρβάρας
Την πρόταση του δήμου Πύργου για τη μεταφορά των σχολείων στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και συνολικά την πρόταση για την ανάπτυξη της περιοχής, παρουσίασε ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Προγραμματισμού, Αρχιτέκτονας Άρης Φιλιππόπουλος, που, όπως αποκάλυψε ο κ.Λιατσής, δεν χρειάστηκε να συζητήσουν πολύ, για να καταλάβει ο ίδιος και οι συνεργάτες του στην Υπηρεσία, τις σκέψεις και το όραμά του, σε αυτό το κομμάτι, καθώς είναι πράγματα για τα οποία είχαν συνεργαστεί και στο παρελθόν. «Το κτιριολογικό πρόγραμμα των δυο σχολείων, αφορά 600 περίπου μαθητές, και αρχικά διερευνήσαμε τη δυνατότητα ανάπτυξης του κτιριακού προγράμματος στο συγκεκριμένο χώρο. Η διερεύνηση, σε επίπεδο προμελέτης έχει γίνει, το σύνολο του κτιριολογικού προγράμματος που απαιτείται από τον ΟΣΚ εκπληρώνεται μέσα από το σχεδιασμό και έχουμε δυο σχολεία αυτόνομα και ενοποιημένα ταυτόχρονα στο χώρο σαν ένα ενιαίο σύνολο», σημείωσε ο κ.Φιλιππόπουλο, εξηγώντας πως «Το κτιριακό συγκρότημα αναπτύσσεται με «επαφή» κυρίως επί της οδού Ρήγα Φεραίου και η διάταξη είναι τέτοια ώστε να μην υπάρχει επιβάρυνση στον περιβάλλοντα χώρο του αθλητικού κέντρου. Επίσης, υπάρχουν διατάξεις αίθριων οι οποίες «ανακουφίζουν» όλο το αθλητικό κέντρο και το σύνολο της κατασκευής».
Ταυτόχρονα, στο σχέδιο της συνολικής παρέμβασης, σημείωσε ο κ.Φιλιππόπουλος, δόθηκε έμφαση στην ανάπτυξη και αναβάθμιση του Αθλητικού Κέντρου, ως χώρος ζωτικής σημασίας για την περιοχή, ενώ ταυτόχρονα, για την εξυπηρέτηση της περιοχής, στον υπόγειο χώρο κατασκευάζεται χώρος δωρεάν στάθμευσης χωρητικότητας 150 θέσεων. Τέλος, πέραν των γηπέδων, προβλέπεται επίσης η δημιουργία μικρού θεάτρου και μιας μεγάλης, απολύτως οργανωμένης και με όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, Παιδική Xαρά.

Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014

Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε τοίχο στη Νέα Φιγαλεία

Παρ' ολίγον τραγωδία σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο της Νέας Φιγαλείας, όταν Ι.Χ αγροτικό όχημα εξετράπη της πορείας του και αφού καρφώθηκε σε άλλο Ι.Χ σταθμευμένο, κατέληξε σε τοίχο σε κατάστημα της περιοχής.

Ήταν λίγο μετά τις 15:30 όταν το αγροτικό όχημα, κινούμενο από Πετράλωνα προς το κέντρο της Νέας Φιγαλείας, εξετράπη της πορείας του, καρφώθηκε σε σταθμευμένο όχημα και κατέληξε μέσα στο προαύλιο χώρο καταστήματος με χρώματα, ενώ και εκεί καρφώθηκε σε τοίχο, με τον άνδρα οδηγό του αγροτικού να έχει τραυματιστεί.
Ευτυχώς δεν μπήκε στο μαγαζί διότι τα χρώματα αλλά και τα είδη χρωματοπωλείου θα μπορούσαν να προκαλέσουν πυρκαγιά.

Αμέσως στο σημείο έσπευσε η Διασωστική Εθελοντική Ομάδα Φιγαλείας με 4 διασώστες και μία νοσοκόμα με σκοπό να δώσουν τις πρώτες βοήθειες, ενώ κλήθηκε και ασθενοφόρο αλλά και η αστυνομία. Η Δ.Ε.Ο.Φ απεγκλώβισε τον οδηγό, ο οποίος φέρει τραύματα στο πρόσωπο, και τον μετέφερε με φορείο στο κτήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου (έτυχε και ήταν ανοιχτό λόγω δραστηριοτήτων), όπου ανέλαβε τη φροντίδα των τραυμάτων του η νοσοκόμα.
Λίγη ώρα μετά έφθασε στο σημείο ο ιατρός του Κ.Υ. Ζαχάρως κ.Παπαζαφίρης με δικό του Ι.Χ όχημα, ο οποίος και αυτός βρισκόταν τυχαία στη Νέα Φιγαλεία για ένα άλλο περιστατικό, με σκοπό να ελέγξει τα τραύματα.

 
Blogger Templates