Social Icons

Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015

Αισιοδοξία για τις εκπτώσεις σε Πύργο και Αμαλιάδα

Ικανοποιητική, για τα δεδομένα της εποχής, ήταν η κίνηση στην αγορά του Πύργου κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Ο κόσμος βγήκε στην αγορά και έκανε τα ψώνια του, αλλά, συγκρατημένα και χωρίς υπερβολές, αφού ο οικογενειακός προϋπολογισμός τα τελευταία χρόνια είναι «παραφορτωμένος» με λογαριασμούς και οικονομικές υποχρεώσεις. Την προσεχή Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου, αρχίζουν οι χειμερινές εκπτώσεις και οι καταστηματάρχες του Πύργου, ελπίζουν ότι και σ’ αυτή την περίοδο.
Κατά τη διάρκεια των γιορτών, η κίνηση στην πόλη ήταν αυξημένη και οι εορταστικές εκδηλώσεις «βοήθησαν» στο να βγει ο κόσμος, να κάνει τις βόλτες του και τις αγορές τους. Βέβαια, ο βροχερός καιρός της πρώτης εβδομάδας κατά την οποία η αγορά λειτούργησε με εορταστικό ωράριο - πρωί και απόγευμα - ήταν ανασταλτικός παράγοντας για τους καταναλωτές, που όμως, τις 3-4 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, έδειξαν ότι είχαν διάθεση να κάνουν κάποιες αγορές. Βέβαια, όσοι ψώνισαν περιορίστηκαν στα απαραίτητα, προκειμένου να καλύψουν και τις δικές τους ανάγκες και ενδεχομένως κάποιες κοινωνικές υποχρεώσεις, επιλέγοντας οικονομικές λύσεις. Σ’ αυτό, βοήθησαν  όμως και οι καταστηματάρχες, που φροντίσει να διαθέτουν στο καταναλωτικό κοινό ποιοτικά προϊόντα σε καλές τιμές, προκειμένου να βοηθήσουν τους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους, αλλά και να κινηθεί κάπως η αγορά. Σίγουρα όμως, αυτή η «ανάσα» των γιορτών, δεν μπορεί να καλύψει το κενό της προηγούμενης «νεκρής» περιόδου για την αγορά, που διαρκώς «συρρικνώνεται» επιφορτισμένη από τις πολλές υποχρεώσεις και τα έξοδα.
Από Δευτέρα, με εκπτώσεις…
Από εδώ και στο εξής, οι επαγγελματίες, ελπίζουν σε αύξηση της κίνησης στην περίοδο των εκπτώσεων, που θα ξεκινήσουν στις 12 Ιανουαρίου, αφού μεγάλο ποσοστό καταναλωτών περιμένει τις εκπτώσεις για τις αγορές του, αν και γενικά οι όλοι  οι έμποροι φροντίζουν να κάνουν κάτι καλύτερο στις τιμές, ανεξάρτητα από το αν είναι εκπτωτική περίοδος ή όχι.
Στήριξη της τοπικής αγοράς
Οι εκπρόσωποι της αγοράς πάντως, για μια ακόμα αφορά, τονίζουν την ανάγκη για στήριξη της τοπικής αγοράς, η οποία είναι «ενημερωμένη» και δεν έχει να ζηλέψει τις αγορές μεγαλύτερων πόλεων της Ελλάδας. Διαθέτει επάρκεια προϊόντων και μάλιστα ποιοτικών καθώς και πολύ καλές τιμές, οι οποίες κάθε φορά γίνονται καλύτερες, καθώς υπάρχει και η διαπροσωπική σχέση με τους καταναλωτές.

Νάνσυ ΣπυροπούλουΑντίστροφη μέτρηση για τις εκπτώσεις!
Ο εμπορικός σύλλογος Αμαλιάδας καλεί τους καταναλωτές να στηρίξουν την τοπική αγορά

 
Πρεμιέρα για τις χειμερινές εκπτώσεις την ερχόμενη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου και στα καταστήματα της Αμαλιάδας. Βάσει του άρθρου 15 του Ν. 4177/13, οι τακτικές χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου και λήγουν το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Γιώργος Μαραγκός συνιστά στους καταστηματάρχες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τηρώντας κατά την διάρκεια των εκπτώσεων όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία για να μην υπάρξουν παρατράγουδα και επιβολή αυστηρών κυρώσεων.

Προσοχή
Πιο συγκεκριμένα, οι καταστηματάρχες θα πρέπει να προσέξουν σε ότι αφορά την αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων μετά την έκπτωση, καθώς είναι υποχρεωτική.
Επίσης, η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι.
Ωστόσο, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά, γιατί σε διαφορετική περίπτωση προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 16 του Ν 4177/2013, επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των εκπτώσεων, δηλαδή τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν την Κυριακή 18 Ιανουαρίου, ωστόσο ως προς το συγκεκριμένο θέμα ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας δεν έχει εκδώσει ακόμη σχετική απόφαση.
Ποιότητα και καλές τιμές
Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου, καλούν το καταναλωτικό κοινό να επωφεληθεί της εκπτωτικής περιόδου και να εμπιστευτεί τις ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης, οι οποίες θα προσφέρουν και πάλι προϊόν τα ποιότητας σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.
«Οι χειμερινές εκπτώσεις είναι μία καλή ευκαιρία και για τους καταναλωτές και για τους καταστηματάρχες. Ελπίζουμε ότι οι καταναλωτές θα εμπιστευτούν τα καταστήματα της πόλης για τις αγορές τους και θα επενδύσουν επί της ουσίας στις καλές τιμές και στα ποιοτικά προϊόντα. Είναι μία ευκαιρία για τους καταναλωτές να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες και θέλουμε να πιστεύουμε ότι και για τα καταστήματα θα είναι μία καλή περίοδος» σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Γιώργος Μαραγκός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Blogger Templates