Social Icons

Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2015

Ξεκαθαρίζει το τοπίο στα κομματικά ψηφοδέλτια της Ηλείας


Δύσκολο ήταν να καταλάβει κανείς τι εννοούσαν όταν έλεγαν στη ΝΔ ότι υπάρχει υπερπροσφορά ατόμων για να καλύψουν τις κενές θέσεις του ψηφοδελτίου στην Ηλεία. Ο γρίφος λύθηκε μετά την παρουσία τόσων προσώπων από την τοπική αυτοδιοίκηση στη συνεδρίαση της επιτροπής εκλογικού αγώνα.
Οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι είναι άλλωστε ακόμα «ζεστοί» από τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές. Δυνατά πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, κινείται η περιοχή της Ζαχάρως, που θα έχει και δεύτερο υποψήφιο, μετά τη Διονυσία Αυγερινοπούλου.
Πρόκειται για τον δημοτικό σύμβουλο Ζαχάρως-Φιγαλείας και υποψήφιο βουλευτή και στο παρελθόν με τη ΝΔ, Χάρη Λαμπρόπουλο. Ο κ.Λαμπρόπουλος είναι επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών με διδακτορικό από την  Οικονομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, ενώ έχει διατελέσει Πρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων (ΔΕΠΑΝΟΜ) ΑΕ.Η υποψηφιότητά του θεωρείται ισχυρή λόγω των γνώσεων και των επαφών του σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Έτσι ο Χάρης Λαμπρόπουλος, συμπληρώνει το πάζλ μαζί με τους ήδη δεδομένους Κώστα Τζαβάρα, Διονυσία Αυγερινοπούλου, Γιώργο ΚοντογιάννηΑνδρέα Μαρίνο και Θεόδωρο Βλαγκούλη.
Για τη μία θέση που απομένει πλέον, η μάχη θα γίνει ανάμεσα στην Ολυμπία Βλαχαντώνη ασφαλιστικής, μεσιτικής και επενδυτικής συμβούλου από τον Πύργο, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο με το συνδυασμό Κατσανιώτη, και στον Άγγελο Λαδά, παραγωγό με καταγωγή από τη Βροχίτσα, και πρώην υποψήφιο βουλευτή Ηλείας με το ΛΑΟΣ. Για τον τελευταίο, σας έχουμε ήδη γράψει, πως στόχος αν τελικά προτιμηθεί είναι να καλύψει τυχόν κενό στους δεξιούς ψηφοφόρους που το τελευταίο διάστημα φυλλοροούν προς άλλα κόμματα και έχουν χαμηλά ποσοστά συσπείρωσης.

Τελειώνει και ο ΣΥΡΙΖΑ
Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχει αισιοδοξία πως τα ψηφοδέλτια θα είναι έτοιμα το συντομότερο δυνατό, ιδιαίτερα μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής το ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασίες και συμμετοχές προσώπων, εκτός του στενού κομματικού πυρήνα.
Μπορεί αυτό σε κάποιες Περιφέρειες να σημαίνει πρόοδος, στην Ηλεία ωστόσο δημιουργεί έντονο προβληματισμό., αφού τα στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής δεν επιθυμούν τη συμμετοχή προσώπων εκτός του κομματικού πυρήνα και προβάλουν σθεναρές αντιστάσεις, που σταθμίζονται ανάλογα από την Κεντρική Επιτροπή.
Σίγουροι πάντως πρέπει να θεωρούνται σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα η βουλευτής Έφη-Γεωργοπούλου Σαλτάρη, ο Πάνος Βεργέτης, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Μάκης Μπαλαούρας, ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης και η Μάγδα Σπηλιοπούλου.  
Όπως και να χει το τοπίο και στον ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκαθαρίσει πολύ σύντομα, αφού αύριο αναμένεται να σταλεί η τελική λίστα από την Κεντρική Επιτροπή στην Νομαρχιακή που θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις.

Αμηχανία στο ΠΑΣΟΚ
Αμηχανία υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ, μετά την ανακοίνωση του νέου κόμματος, του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, του Γιώργου Παπανδρέου. Το νέο κόμμα φαίνεται πως τουλάχιστον σε Ηλεία και Αχαΐα έχει γίνει ευπρόσδεκτο και αρκετά στελέχη εγκαταλείπουν το ΠΑΣΟΚ για να ενταχθούν στους κόλπους του.
Πέραν του Γιάννη Κουτσούκου, του Μιχάλη Κατρίνη, του Κώστα Καραγιάννη και της ΜάγδαςΨαρρού που θεωρούνται σίγουροι υπάρχει προβληματισμός μέχρι την τελική εφτάδα.
Κίνημα Σοσιαλιστών Δημοκρατών
Με το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου πολύ δυνατά παίζουν ο Γιώργος Κράλλης, ο πρώην δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, ο οποίος ωστόσο «ζυγίζει» μέχρι την τελευταία στιγμή όλους τους παράγοντες για να πει το «ναι», ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος, ο Νώντας Κυριαζής, η Αγγελική  Πολυζωγοπούλου,  και ο Γιώργος Χρονόπουλος, ενώ βρίσκονται σε αναζήτηση γυναίκας.
Δυστοκία στο ΠΟΤΑΜΙ
Στο Ποτάμι όσο περνούν οι μέρες και τα περιθώρια στενεύουν υπάρχει δυσκολία στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου με τα πρώτα ονόματα να είναι οι Βασίλης Μανδαράκης, Νίκος Κανελλόπουλος και Γ. Παπανικολόπουλος.
Αισιοδοξία στους ΑΝΕΛ
Στους Ανεξάρτητους Έλληνες  «κλειδωμένες» θεωρούνται σύμφωνα με πληροφορίες η υποψηφιότητες του Γιάννη Κωνσταντόπουλου, του Διονύση Γιαννακούλια, της Βίκυς Σπηλιοπούλου και του Απόστολου Καπνίση.
Φαίνεται όμως πως στο ψηφοδέλτιο θα εισρεύσει και νέο «αίμα». Ειδικότερα, ο γιατρός από την Αμαλιάδα Πάνος Βαγιάνας, έχει θέσει ισχυρή υποψηφιότητα, όπως και ο Νίκος Κατσαμπέρης από τα Λεχαινά. Επίσης, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Βασιλικόπουλος, από την περιοχή της Πηνείας, είναι μια ακόμη επιλογή.
Κλεισμένο το ΚΚΕ
Κλεισμένο είναι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Ηλεία και αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας και επίσημα. Σίγουρα θα συμμετέχουν σ’ αυτό οι Άβα Βαγγελάτου, Χρήστος Γιάνναρος, ο Χρήστος Γιαννόπουλος, η Ζωή Τσάση, και η Νατάσσα Παναγιωτάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Blogger Templates