Social Icons

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015

Συζήτησαν τρόπους για την επίλυσή της διαχείρισης των απορριμμάτων

Συνάντηση με τους εκπροσώπους πέντε επιστημονικών συλλόγων και φορέων της Ηλείας, είχε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, ο δήμαρχος, Γαβρίλης Λιατσής, κατά τη διάρκεια της οποίας αναλύθηκε το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και συζητήθηκαν τρόποι για την επίλυσή του.

Οι πέντε πρόεδροι των επιστημονικών συλλόγων και φορέων της Ηλείας, που επισκέφθηκαν το γραφείο του κ. Λιατσή και συναντήθηκαν μαζί του, ζήτησαν από τον δήμαρχο, να κάνει πλήρη ενημέρωση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η όλη διαδικασία αυτή τη στιγμή και παράλληλα, δήλωσαν αρωγοί στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής, ώστε τα σκουπίδια να απομακρυνθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα από τους δρόμους της πόλης και των χωριών ενώ τόνισαν ότι θα παρακολουθούν στενά την όλη διαδικασία και θα επέμβουν όπου κρίνουν πως είναι απαραίτητο.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ηλείας, Βασίλης Κανελλόπουλος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου – Ολυμπίας, Νίκος Κατσαρός, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας, Αλέκος Γαλανόπουλος και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου του Νομού, Δημήτρης Θεοδωρόπουλος.

«Βρεθήκαμε οι άνθρωποι που πρέπει για να πούμε αυτά που πρέπει και εγώ κατάλαβα ότι στην πόλη δεν είμαι μόνος μου κι ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν. Να τους ευχαριστήσω και να τους υποσχεθώ πως ακόμα κι όταν δεν θα έχουμε τις φουρτούνες που έχουμε τώρα, θα συνεργαζόμαστε για πιο ευχάριστα θέματα, άλλωστε με τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου το έχουμε πει εδώ και καιρό, για πιο ευχάριστα θέματα θα έχουμε την δυνατότητα να συνεργαστούμε», ανέφερε ο δήμαρχος του Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής.

«Θα βοηθήσουμε αλλά
θα είμαστε και επικριτικοί»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου – Ολυμπίας, Νίκος Κατσαρός, επεσήμανε ότι: «Ήρθαμε για να εκφράσουμε στον κ. Δήμαρχο την αγωνία μας και τον προβληματισμό μας και να ακούσουμε επίσης τα σχέδια και τις προτάσεις του ιδίου για το σοβαρό αυτό πρόβλημα που λέγεται σκουπίδια. Είναι πάρα πολύ σημαντικό θέμα, το έχουμε επανειλημμένα αναλύσει από πολλές πλευρές και ο κ. Δήμαρχος μας έδωσε μια άποψη των σκέψεων που έχει για την λύση του θέματος. Εμείς σαν πρόεδροι των συλλόγων θα συσκεφθούμε ξανά με μια διάθεση συνεργασίας με τον κ. Δήμαρχο ούτως ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε από την μεριά μας με προτάσεις και με δράσεις να βοηθήσουμε κι εμείς να λυθεί αυτό το θέμα. Επίσης θα είμαστε επικριτικοί αν κάτι συνεχίσει να διαιωνίζεται χωρίς να λύνεται στο άμεσο μέλλον. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κ. Δήμαρχο και ευελπιστούμε στη συνέχιση αυτής της συνεργασίας μας».

«Παρακολουθούμε την διαδικασία»

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, στην τοποθέτησή του, εξήγησε πως το πρόβλημα των σκουπιδιών δεν μπορεί να λυθεί εύκολα, κάτι που κατανοούν οι επιστημονικοί σύλλογοι της περιοχής, ωστόσο τόνισε πως οι εκπρόσωποι των φορέων θα παρακολουθούν από κοντά την όλη διαδικασία και θα παρέμβουν όπου κρίνουν απαραίτητο.

«Ο κ. Δήμαρχος μας ενημέρωσε για τις δυνατότητες και τις προοπτικές επίλυσης του προβλήματος το οποίο είναι προφανές πως δεν μπορεί να επιλυθεί, ούτε εύκολα ούτε με μια λύση που υπάρχει στο τσεπάκι κάποιου και ανά πάσα στιγμή μπορεί να την εμφανίσει. Εμείς εκφράσαμε στον κ. Δήμαρχο την πρόθεσή μας να συμβάλλουμε στην επίλυση του προβλήματος αυτού, θα σταθούμε δίπλα στις αποφάσεις που θα ληφθούν από τους επίσημους φορείς της πόλης, ταυτόχρονα όμως θα παρακολουθούμε από κοντά την όλη διαδικασία προσπαθώντας να παρέμβουμε οπουδήποτε κρίνεται ότι πρέπει να παρέμβουμε ή οπουδήποτε θεωρούμε ότι υπάρχουν ολιγωρίες, καθυστερήσεις ή προσπάθειες να τορπιλισθεί η λύση η οποία τελικά θα επιλεγεί. Με τα ζητήματα της υγείας των πολιτών, με τα ζητήματα της φήμης και της εικόνας της πόλης αλλά και γενικότερα με τα ζητήματα τα οποία σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία της πρωτεύουσας του Νομού θεωρούμε ότι δεν μπορεί κανείς να παίζει. Θα είμαστε λοιπόν αρωγοί, θα είμαστε δίπλα του αλλά ταυτόχρονα θα παρακολουθούμε από κοντά την σχετική διαδικασία με σκοπό να παρέμβουμε όταν θεωρούμε ότι η προσπάθεια που καταβάλλεται δεν έχει την εξέλιξη που θα αναμέναμε όλοι να έχει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, Δημήτρης Δημητρουλόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Blogger Templates