Social Icons

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Το σημαντικότερο πολιτιστικό γεγονός στις 28-29 Μαρτίου

Το σημαντικότερο πολιτιστικό και αθλητικό γεγονός που έχει διοργανωθεί στην Ηλεία τις τελευταίες δεκαετίες θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Μαρτίου.
Πρόκειται για τον μαραθώνιο «Αρχαία Ήλιδα-Πύργο-Αρχαία Ολυμπία» που θα συνδέσει τη γενέτειρα πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων με την κοιτίδα του παγκόσμιου πολιτισμού.
«Ξεκινάμε με  ένα φιλόδοξο σχέδιο, με την αρωγή και τη βοήθεια του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, του Δήμου Πύργου και Ήλιδας και συνδιοργανώνουμε με τα αθλητικά σωματεία του Ολυμπιονίκη και του Κόροιβου, Μαραθώνιο Δρόμο από την Ήλιδα στην Ολυμπία. Η διαδρομή αυτή έχει τεράστια συμβολική και ιστορική σημασία.  Ενώνει την μητέρα πόλη μετά από 2000 χρόνια, τη διοργανώτρια πόλη την Ήλιδα με τον ιερό τόπο τέλεσης των αγώνων την Αρχαία Ολυμπία. Οι αθλητές θα τρέξουν πάνω στα ίχνη, στην Ιερά Οδό που βάδιζαν οι Αρχαίοι αθλητές από την Ήλιδα μέχρι την Ολυμπία. Στα επόμενα χρόνια φιλοδοξούμε και έχουμε τη δυνατότητα αυτό τον Μαραθώνιο με ότι συμβολίζει να τον καταστήσουμε μεγάλο Διεθνές αθλητικό γεγονός. Πρώτο αθλητικό γεγονός για την Πελοπόννησο και να ανταγωνιστεί τον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας», επεσήμανε ο  αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ Γιώργος Γεωργιόπουλος κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε χθες το πρωί στο διοικητήριο μαζί με τους εμπλεκόμενους φορείς.
Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ Θύμιος Κοτζιάς αναφερόμενος στο σημαντικό αυτό πολιτιστικό  γεγονός τόνισε μεταξύ άλλων.                    «Ένα πάρα πολύ σημαντικό γεγονός θα ξεκινήσει από την Ήλιδα και θα καταλήξει στην Ολυμπία. Τέτοια αθλητικά γεγονότα πέρα από την ιστορική αξία που έχουν τεράστια σημασία και για την περιοχή μας αλλά και την προβολή της Ολυμπίας, της Ήλιδας αλλά και του Πύργου. Η ανάδειξη της σχέσης Ήλιδας- Ολυμπίας είναι μέσα στους στόχους που έχει αυτό το σημαντικό γεγονός… Προβάλλοντας έναν τόπο όπως είναι η Ολυμπία ουσιαστικά προβάλεις όλη σου την χώρα, κατά συνέπεια οι στόχοι είναι 3. Πρώτα το ιστορικό κομμάτι, δεύτερο η ανάδειξη σχέσης Ήλιδας- Ολυμπίας και τέλος είναι το κομμάτι της ανάπτυξης της περιοχής μας. θα πρέπει ένα τόσο σημαντικό γεγονός να πετύχει καθώς αυτό θα είναι και επιτυχία για τον τόπο μας».
 Θεσμός
Την φιλοδοξία ο διεθνής αυτός μαραθώνιος να γίνει θεσμός εξέφρασε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ Χρήστος Χριστοδουλόπουλος  που σε δηλώσεις του ανέφερε: «Φιλοδοξούμε αυτός ο Μαραθώνιος να γίνει θεσμός και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την διεθνή αθλητική κοινότητα. Πρόκειται για τον πρώτο αγώνα που ενώνει τις δύο ιστορικές πόλεις του παγκόσμιου αθλητισμού… Η προβολή του Νομού θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στην τουριστική ανάπτυξη και θα πρέπει όλοι να εργαστούμε σε αυτή την κατεύθυνση, στην δημιουργία ενός σπουδαίου αθλητικού θεσμού και στην προβολή του Νομού και των πόλεων μας σε κάθε γωνιά του κόσμου»
 Ο Τεχνικός Διευθυντής της διοργάνωσης ο οποίος κατέχει και το πανελλήνιο ρεκόρ της κλασσικής διαδρομής του μαραθωνίου κ Νίκος Πολιάς μίλησε για το σημαντικό αυτό γεγονός.
«Είναι ευκαιρία να αναδειχτεί μία ιστορική διαδρομή η οποία θα ξεκινήσει από την Ήλιδα και θα τερματίσει σε έναν ιερό χώρο εκείνο της Ολυμπίας. Θα συμμετέχουμε στηρίζοντας την προσπάθεια αυτή», τόνισε.
 Πρόεδρος της διοργάνωσης θα είναι ο βοηθός του Περιφερειάρχη σε θέματα αθλητισμού και πολιτισμού κ Παναγιώτης Μπράμος που μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Στις 28-29 Μαρτίου διεξάγεται στην περιοχή μας το σημαντικότερο γεγονός το οποίο θα μπορούσε να διεξαχθεί. Συνδέονται δύο ιστορικές πόλεις, η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων με τον τόπο διεξαγωγής τους».
 Ο Πρόεδρος της ομάδος Μπάσκετ του Κοροίβου κ Λαγός μίλησε για την συμμετοχή τους στην διοργάνωση:» Με μεγάλη χαρά δεχτήκαμε την πρόταση της συνδιοργάνωσης. Ο σύλλογος φέρει το όνομα του 1ου Ολυμπιονίκη του Κοροίβου και δεν θα μπορούσαμε να απουσιάζουμε από την διοργάνωση. Είναι η πρώτη φορά που για ένα μεγάλο γεγονός όλοι οι σύλλογοι και οι θεσμοί θα δουλέψουν γι΄αυτό και ο Νομός θα είναι ενωμένος για αυτή τη προσπάθεια».
«Είναι τιμή για εμάς ότι μας ζητήθηκε η συνδρομή μας στο Μαραθώνιο μεταξύ Ήλιδας -Ολυμπίας. Είναι η 1η φορά που διοργανώνεται ένα τόσο μεγάλο γεγονός το οποίο πρέπει να αναδείξουμε με όλες μας τις δυνάνεις», επεσήμανε ο πρόεδρος της ομάδος  μπάσκετ «Ολυμπιονίκης» κ Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Blogger Templates