Social Icons

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

Αναγνωρίζουν και στηρίζουν τον αγώνα της Πυροσβεστικής


«Μάχιμο» είναι και πάλι το μικρό Πυροσβεστικό Όχημα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αρχαίας Ολυμπίας, χάρη στην πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου και της Ένωσης Ξενοδόχων Αρχαίας Ολυμπίας, να προσφέρουν τέσσερα ελαστικά, χωρίς τα οποία, το όχημα θα ήταν παροπλισμένο. Η προσφορά τους αποτελεί μεγάλη βοήθεια για το Πυροσβεστικό Σώμα, που τα τελευταία πέντε χρόνια, ουσιαστικά καλύπτει τις ανάγκες αυτές με προσφορές συλλόγων και επιχειρηματιών της Ηλείας, που με αυτό τον τρόπο αναγνωρίζουν την προσπάθεια των πυροσβεστών που δίνουν μάχη με τις φλόγες για την προστασία της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών και των περιουσιών τους.
   Χθες το πρωί, ο Διοικητής της Π.Υ Πύργου Νίκος Στασινόπουλος, και ο Προϊστάμενος του Γραφείου Κίνησης Τάσος Κοτσώνης, επισκέφθηκαν το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αρχαίας Ολυμπίας, όπου μαζί  με τον Προϊστάμενο Ανδρέα Γουργαριώτη, υποδέχθηκαν τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Νίκο Ζαρόκωστα, τον αντιπρόεδρο Νίκο Καρυώτη και τον γραμματέα Δημήτρη Μικελόπουλο, τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Βασίλη Τυλιγάδα και τον ταμία Γιώργο Σπηλιόπουλο, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες τους.

Η φωτιά είναι «πόλεμος» και τα οχήματα «όπλα»
   Ο Διοικητής της Π.Υ Πύργου κ.Στασινόπουλος, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την προσφορά του Εμπορικού Συλλόγου και της Ένωσης Ξενοδόχων, εξηγώντας πως, τα κονδύλια, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, είναι περιορισμένα και χωρίς τις προσφορές των συλλόγων και επιχειρηματιών της Ηλείας, το Πυροσβεστικό Σώμα δε θα μπορούσε να δώσει τον καλύτερο του εαυτό για τη διαφύλαξη της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. «Η φωτιά είναι «πόλεμος» και τα πυροσβεστικά οχήματα είναι τα «όπλα» των πυροσβεστών. Όταν δεν είναι εξοπλισμένα όπως πρέπει, τότε μπορεί να κινδυνεύσει και ο πολίτης, αν ο πυροσβέστης δεν φτάσει στο συμβάν, έγκαιρα και με ασφάλεια», σημείωσε ο κ.Στασινόπουλος.

47 οχήματα με ελαστικά, χορηγών
   Οι προσφορές των πολιτών, ιδιωτών επιχειρηματιών αλλά και συλλόγων, έρχονται ουσιαστικά να υποκαταστήσουν την πολιτεία, αφού τα τελευταία πέντε χρόνια, όπως εξήγησε ο Προϊστάμενος του Γραφείου Κίνησης κ.Κοτσώνης, η βοήθεια του Αρχηγείου για την αλλαγή ελαστικών ήταν ελάχιστη. «Η υπηρεσία μας έχει 47 οχήματα, για τα οποία τα τελευταία 5 χρόνια δεν είχαμε προμηθευτεί ελαστικά και η αλλαγή τους έγινε - σε κάποια και 2η φορά - χάρη στις προσφορές συλλόγων και επιχειρηματιών, στους οποίους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ», σημείωσε, εξηγώντας πως το κόστος των ελαστικών των οχημάτων της Πυροσβεστικής είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό, ενός κοινού οχήματος, ξεπερνώντας, τις περισσότερες φορές,  2.500 ευρώ.
«Κάναμε το αυτονόητο…»
   Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ.Ζαρόκωστας, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία στήριξης του έργου του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, εξήγησε πως «αξιολογήθηκε η σημαντική προσφορά της υπηρεσίας, και η προσπάθεια για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και γι’ αυτό θελήσαμε να προσφέρουμε κάτι μηδαμινό στην υπηρεσία, δεσμευόμενοι ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες προσφορές». Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ.Τυλιγάδας, εξήγησε πως «σαφώς οι σύλλογοι δεν έχουν περίσσευμα χρημάτων για προσοφορές. Βλέποντας ωστόσο από κοντά και συνειδητοποιώντας τον αγώνα της Πυροσβεστικής, στις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007,  αποφασίσαμε να συνεισφέρουμε, από το υστέρημα και από τις τσέπες μας. Είναι η 3η χρονιά και θα συνεχίσουμε όσο μπορούμε», δεσμεύτηκε.
   «Κάναμε το αυτονόητο», είπε ο γραμματέας του Εμπ. Συλλόγου κ. Μικελόπουλος, ενώ ο αντιπρόεδρος κ.Καρυώτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη  σημαντική συμβολή του Δημήτρη Σπηλιόπουλου, που ενημέρωσε τους συλλόγους για τις ανάγκες της υπηρεσίες, τις οποίες γνωρίζει αφού στηρίζει το Πυροσβεστικό Σώμα ως εθελοντής.
Ευχαριστούμε για τη στήριξη
   Ο Προϊστάμενος του Πυρ. Κλιμακίου Αρχαίας Ολυμπίας Ανδρέας Γουργαριώτης, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική τη συνδρομή των δυο συλλόγων στο έργο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αρχαίας Ολυμπίας, για την ανάγκη του οποίου ενημερώθηκαν μέσω του εθελοντή της υπηρεσίας,Δημήτρη Σπηλιόπουλου.  Κάτι που έκανε και ο Αξιωματικός υπηρεσίας, Αντώνης Μουζής, ευχαριστώντας τους εκ μέρους των συναδέλφων του, αφού - όπως είπε - διασφάλισαν την άμεση και ασφαλή μετάβαση των πυροσβεστών στα συμβάντα, ευχόμενος μάλιστα η κίνηση αυτή να βρει μιμητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Blogger Templates