Social Icons

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015

Επικίνδυνος δρόμος-βούρκος στον Πλάτανο

Σε παγίδα θανάτου για τους ανυποψίαστους διερχόμενους, οδηγούς ή πεζούς, έχει μετατραπεί ο δρόμος στη θέση «Καμάρι» στον Πλάτανο, που από τις 2 Ιανουαρίου «αναβλύζει» νερό, πιθανότατα λόγω ζημιάς στον αγωγό ύδρευσης του Ερυμάνθου, που διέρχεται από το σημείο.
Η γη έχει «φουσκώσει» και το σημείο έχει μετατραπεί σε κινούμενη άμμο, χωρίς καμία δόση υπερβολής. Μάλιστα, τις τελευταίες εβδομάδες, δύο αυτοκίνητα βούλιαξαν στη λάσπη και από τύχη δεν υπήρχαν θύματα.
«Είμαστε μέσα στο βούρκο. Το νερό φεύγει από εγώ και πέφτει μέσα στα περιβόλια, στα ποιμνιοστάσια και στις αποθήκες μας. Δε θα μιλήσω για τη σπατάλη, αν και το νερό τρέχει ασταμάτητα από τις 2 Ιανουαρίου, αλλά για το γεγονός ότι το νερό καταλήγει μέσα στις περιουσίες. Γιατί - ειδικός δεν είμαι - αλλά δε νομίζω ότι οι πορτοκαλιές μπορούν να επιβιώσουν αν το ριζικό τους σύστημα είναι μόνιμα μέσα στο νερό. Εγώ, για να μην πάθω ζημιά, έσπασα τη μάντρα για να περνάει το νερό και να μη λιμνάζει στην αποθήκη», λέει ο Δημοσθένης Αναστόπουλος, που ενάμιση μήνα τώρα βλέπει την περιουσία του μέσα στο βούρκο, αλλά καμία παρέμβαση από τους αρμόδιους. Στο βούρκο όμως είναι και οι όμορες περιουσίες, ελαιώνες, περιβόλια και εκτάσεις που μέχρι πριν τη ζημιά βοσκούσαν τα ζώα τους οι κτηνοτρόφοι της περιοχής. Τώρα, ούτε αυτό δεν μπορούν να κάνουν..
Από τύχη δεν υπάρχουν θύματα…

Έχουν περάσει 40 ημέρες και από τότε, παρά τις εκκλήσεις των κατοίκων, δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση για την αντιμετώπιση του προβλήματος, για την θωράκιση των περιουσιών και κυρίως για την ασφάλεια των κατοίκων, αφού πρόκειται για αγροτικό δρόμο που καταλήγει στο Φλόκα και χρησιμοποιείται συχνά, όχι μόνο από τους κατοίκους του Πλατάνου που γνωρίζουν το πρόβλημα και αποφεύγουν να περνούν από την περιοχή.
«Η ζημιά έγινε στις 2 Ιανουαρίου και αμέσως ενημερώσαμε τον πρόεδρο, ο οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε το δημαρχείο. Ήρθε εδώ ο αντιδήμαρχος, αλλά από εκεί και πέρα, δεν είδαμε κανέναν άλλο να έρθει, να δει, να κάνει κάτι. Έχουν ήδη πέσει 2-3 αυτοκίνητα και ευτυχώς δεν είχαμε θύματα. Αλλά, έτσι όπως έχει γίνει ο δρόμος, αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να περάσει ούτε πεζός. Αν κάποιος το επιχειρήσει, χωρίς να γνωρίζει το πρόβλημα, δε θα βγει στην άλλη πλευρά…», εξηγεί ο κ.Αναστόπουλος.
Ενημερώσαμε εγγράφως…
   Για το πρόβλημα ενημερώθηκε ο αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργακόπουλος, ο οποίος, αν και δεν είναι θέμα που άπτεται των αρμοδιοτήτων του, μερίμνησε καθ’ ότι ζει στον Πλάτανο και το γνωρίζει από πρώτο χέρι. «Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε πρόβλημα σε αυτή την περιοχή, αλλά είναι η πρώτη φορά που το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλης έκτασης. Ο εν λόγω δρόμος, κάτω από τον οποίο διέρχεται ο αγωγός του Ερυμάνθου, δεν αποκαταστάθηκε ποτέ σωστά, μετά την ολοκλήρωση του έργου. Είχαμε στείλει μάλιστα και σχετικά έγγραφα γι’ αυτό, αλλά, λόγω της μη ανταπόκρισης, προσπαθούμε να κάνουμε εμείς μια σχετική συντήρηση. Ενημερώθηκα για το πρόβλημα στις 5 Ιανουαρίου και σε επικοινωνία που είχα με τον Δ/ντη της ΔΕΥΑ Α.Ο κ.Σαρακιώτη, έστειλε έγγραφο στο Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο τονίζοντας την ανάγκη άμεσης παρέμβασης. Προ 10ημέρου, βούλιαξε ένα αυτοκίνητο και ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα. Την επόμενη ημέρα λοιπόν, αφού τοποθετήσαμε απαγορευτικές κορδέλες στην περιοχή, στείλαμε εκ νέου έγγραφο, αλλά μέχρι τώρα δεν είχαμε καμία ενημέρωση και πολύ περισσότερο καμία παρέμβαση», εξηγεί ο κ.Γεωργακόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Blogger Templates