Social Icons

Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

Έχασε τη μάχη ο 16χρονος Σπύρος Κεχαγιάς που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Πύργου

«Χαμογελαστός και καλοσυνάτος. Ένα εξαιρετικό παιδί. Και μαθητής…άριστος». Αυτός ήταν, σύμφωνα με τους φίλους και εκπαιδευτικούς του, ο 16χρονος Σπύρος Κεχαγιάς από τη Γαστούνη, που κατέληξε χθες το μεσημέρι, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Πύργου, όπου εισήχθη την Κυριακή με συμπτώματα βαριάς πνευμονίας.
   Ο μαθητής αφού αρχικά επισκέφθηκε ιδιώτη γιατρό της περιοχής, στην πορεία μεταφέρθηκε από τους γονείς του στο Νοσοκομείο του Πύργου. Οι γιατροί παίρνοντας στα χέρια τους τηνακτινογραφία και τις εργαστηριακές εξετάσεις του παιδιού, διαπίστωσαν την κρισιμότητα της κατάστασης και αμέσως διασωλήνωσαν τον 16χρονο μαθητή και τον εισήγαγαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, κάνοντας ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να τον κρατήσουν στη ζωή. Η κατάστασή του - σύμφωνα με πληροφορίες από τον ιατρικό κύκλο - ήταν «βαριά» και ιδιαίτερα κρίσιμη, όταν εισήχθη στο Νοσοκομείο, αλλά ήλπιζαν και προσεύχονταν, ότι ο νεανικός οργανισμός του, θα αντέξει και θα ανακάμψει. Δυστυχώς, όλοι διαψεύστηκαν και πολύ περισσότερο  οι γονείς και τα αδέλφια του Σπύρου, που δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι είχε φτάσει η ώρα για να «φύγει» από κοντά τους…Χθες το μεσημέρι, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία και στις 12:30 το μεσημέρι, κατέληξε.
Κανονικά στο σχολείο…
   Την προηγούμενη εβδομάδα ο Σπύρος πήγε κανονικά στο σχολείο του, το 1ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, όπου φοιτούσε στη Β΄ τάξη, στο τμήμα Ηλεκτρολόγων. Ήταν άριστος μαθητής, ο απουσιολόγος της τάξης και δεν έλειπε συχνά. Την Παρασκευή μάλιστα, με το τέλος του μαθήματος, τα παιδιά, αποχαιρετίστηκαν και «ανανέωσαν» το ραντεβού στα θρανία για τη Δευτέρα. Αλλά ο Σπύρος, δεν πήγε και δυστυχώς…το θρανίο του θα παραμείνει άδειο μέχρι το τέλος της χρονιάς.
   Η είδηση του θανάτου έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο σχολείο, που βυθίστηκε στο πένθος. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ένα τόσο ζωντανό και καλοσυνάτο παιδί, θα φύγει τόσο ξαφνικά και άδικα από τη ζωή. Από τη μια στιγμή στην άλλη…πριν προλάβει κανείς να συνειδητοποιήσει καλά - καλά τι συνέβη.
Προσβλήθηκε από ανθεκτικό σταφυλόκοκκο;
   Από το Νοσοκομείο του Πύργου δεν υπήρχε καμία επίσημη ανακοίνωση για τα αίτια του θανάτου του 16χρονου μαθητή. Οι πληροφορίες για προσβολή του από μεταλλαγμένο στέλεχος της νέαςγρίπης H3N2, δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Καλά πληροφορημένες πηγές ωστόσο, μιλούν για προσβολή του άτυχου  μαθητή από ανθεκτικό στέλεχος σταφυλόκοκκου, που προκάλεσε μεγάλη ζημιά στους πνεύμονές του, με αποτέλεσμα τη ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης της υγείας τους και τελικά, το θάνατό του. Ωστόσο, τα ακριβή αίτια, θα αποσαφηνιστούν από τα αποτελέσματα της εξέτασης του εργαστηριακού υλικού και επιχρίσματος που εστάλη στο Ινστιτούτο «Παστέρ».
Σήμερα το τελευταίο αντίο
   Οι γονείς του Σπύρου, Δημήτρης και Ελένη, τα αδέλφια του Τάκης και Στέφανος, οι θείοι, τα εξαδέλφια, οι γιαγιάδες του, οι συμμαθητές και φίλοι, οι εκπαιδευτικοί του και όλοι όσοι γνώριζαν το γελαστό παιδί, θα τον αποχαιρετίσουν για πάντα σήμερα, στις 11:00 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γαστούνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Blogger Templates