Social Icons

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

Συντονισμένη δράση για την εξέλιξη των λιμενικών έργων

Συντονισμένη δράση ανέλαβαν από κοινού Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου, οι εκπρόσωποι των οποίων συναντήθηκαν χθες το μεσημέρι στο Κατάκολο, με αντικείμενο την εξέλιξη των λιμενικών έργων που εκτελούνται.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος συνοδευόμενος από τον Δ/ντη των τεχνικών του υπηρεσιών, Μιχάλη Καλογερόπουλο καθώς και τους επιβλέποντες μηχανικούς, Κατερίνα Αρκουμάνη και Φώτη Χριστοδουλόπουλο, συνομίλησε με τον πρόεδρο του Δ.Λ.Τ. Πύργου, Λεωνίδα Βαρουξή καθώς και μέλη της διοίκησης, τον αντιπρόεδρο. Δ. Αντωνόπουλο και τα μέλη Ευαγγελία Λουκοπουλου και Γεράσιμο Ρομποτή.

Θέματα της σύσκεψης ήταν τα εκτελούμενα έργα στο λιμάνι, η κτιριακή ανάπλαση του χερσαίου χώρου και ο σχεδιασμός τα οποία έγιναν παρουσία και του επιβλέποντα μηχανικού της κατασκευάστριας εταιρείας «Κάστωρ», εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου, που ξεκινά επίσημα τον ερχόμενο μήνα.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την τύχη του έργου της κτιριακής ανάπλασης για δημοπράτηση του έργου μέσα στην Άνοιξη. Με δεδομένο, ότι το λιμάνι Κατακολου βάλλεται από ανταγωνιστικά λιμάνια που παρέχουν ολοκληρωμένο δίκτυο υποδομών και με επίσης μεγάλο μειονέκτημα την πτωτική τάση του τουρισμού σε ολόκληρη την χώρα, όπως αυτή έχει καταγραφεί από την Ένωση ταξιδιωτικών πρακτόρων, ο κ Βαρουξής τόνισε πως «παρέλαβα έναν μύθο που ουδόλως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» αναφερόμενος στο λιμάνι Κατακόλου και συνέχισε «Αν συνεχίσω μόνος δε θα επιτύχω για αυτό σας καλώ σε εγρήγορση και σε ενιαίο θεσμικό μέτωπο συνεργασίας για να βελτιώσουμε τις δυσμενείς συνθήκες και να διασφαλίσουμε τα έργα που θα θωρακίσουν το λιμάνι Κατακολου έως ενός εκ των πιο σύγχρονων της Ελλάδας» ανέφερε στον κ. Γεωργιόπουλο και ευχαρίστησε δημόσια τον περιφερειάρχη Δ.Ε. Α. Κατσιφαρα ο οποίος σε πρόσφατο ραντεβού τους ανέλαβε και προσωπικά την δρομολόγηση της διαδικασίας που εκκρεμεί ώστε να προχωρήσει το έργο της ανάπλασης μέσα στους επόμενους μήνες του τρέχοντος έτους.

«Θα ξεπεραστούν οι καθυστερήσεις»

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιοπουλος από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι οι όποιες καθυστερήσεις έγιναν στο θέμα της δημοπράτησης της κτιριακής ανάπλασης θα ξεπεραστούν με συντονισμένη δράση αφού η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει χαρακτηρίσει τα έργα που αφορούν στο Κατάκολο «εμπροστοβαρή» τόσο στην εκτέλεση όσο και στην χρηματοδότηση τους από το ΕΣΠΑ και συναφή προγράμματα, που προβλέπεται να το διαδεχθούν.
Μέλημα, όπως επισημάνθηκε, είναι να ρυθμιστούν οι τεχνικές δυσκολίες που ανέκυψαν λογω του φετινού σφοδρού Χειμώνα κατά την εκτέλεση της επέκτασης του κρηπιδώματος και του προσήνεμου μωλου όσο και του εγκιβωτισμού που υπολείπεται με τα ακρόποδα στην κεντρική προβλήτα, εφόσον υπήρξε εκτεταμένη ζημιά μετά την ανεμοθύελλα στο υλικό του έργου και σημειώθηκε καθυστέρηση.
Ο κ. Παπαλουκάς από την εταιρεία «Κάστωρ», που παραβρέθηκε και συνομίλησε με τα τεχνικά στελέχη της Δ/νσης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, διαβεβαίωσε ότι θα παραδώσουν και τα δυο έργα έγκαιρα και ότι μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχει ήδη διαμορφωθεί στο μεγαλύτερο μέρος της η  σημερινή εργολαβία.

Να σημειωθεί πως αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος λιμενικού ταμείου, έδωσαν χθες τα χέρια σε ό,τι αφορά την προώθηση των υποδομών ασφαλείας και αισθητικής ανάπλασης στο λιμάνι Κατακολου και της γενικότερης ολοκληρωμένης χωρικής επένδυσης που προωθεί η Περιφερειακή Ενότητα, για την τουριστική αναβάθμιση περιοχών της Ηλείας, όπου το Κατάκολο μαζί με την Αρχαία Ολυμπία θα έχουν δεσπόζουσα θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Blogger Templates