Social Icons

Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2015

Καταθέτουν μηνύσεις για «έναν Πύργο χωρίς σκουπίδια»

Ο δήμαρχος του Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, στην τοποθέτησή του, μίλησε για τα όσα έγιναν στο ραντεβού που είχαν οι φορείς στην Αθήνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Βούτση και επεσήμανε την «συλλογικότητα» που πρέπει να υπάρξει μεταξύ όλων των εμπλεκομένων αλλά και των δημοτών, προκειμένου το ζήτημα των σκουπιδιών να γίνει παρελθόν για τον δήμο του Πύργου. Παράλληλα έκανε αναφορά για τις ενέργειες της δημοτικής αρχής, στο ζήτημα κυρίως της «επιθετικής» ανακύκλωσης και κατέθεσε στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου, όλα τα έγγραφα και τις αποφάσεις που δόθηκαν και στον υπουργό, στο ραντεβού της περασμένης Τρίτης.

Ευθύνες στην Περιφέρεια

Ο κ. Λιατσής από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, έριξε ξεκάθαρες ευθύνες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον περιφερειάρχη, Απόστολο Κατσιφάρα, για την στάση που κρατά στο ζήτημα των σκουπιδιών του δήμου Πύργου αναφέροντας το χαρακτηριστικό παράδειγμα της Τρίπολης, που προχώρησε, όπως είπε, σε υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την διαχείριση των απορριμμάτων.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μας θεωρεί ξένο σώμα», είπε συγκεκριμένα ο κ. Λιατσής και κάλεσε όλους τους φορείς να συμμετάσχουν στην σύσκεψη της ΠΕΔ που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο στον Πύργο και στην οποία ο δήμος του Πύργου θα λάβει συμμετοχή με συγκεκριμένο αίτημα στήριξης στο σοβαρό αυτό θέμα.

Επίσης ο δήμαρχος του Πύργου, ανέφερε πως όσοι προσπαθούν να εναντιωθούν στον δήμο για το ζήτημα των σκουπιδιών και δεν δείχνουν διάθεση συνεργασίας, τότε, όπως επεσήμανε, «θα είναι δακτυλοδεικτούμενοι και κοινωνικά μη αποδεκτοί».

Πρόταση της δημοτικής αρχής Πύργου, ήταν να ζητήσει ο δήμος Πύργου, την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – κάτι αντίστοιχο που συνέβη με τον δήμο της Τρίπολης – αλλά και να ζητηθεί να υποδείξει η Περιφέρεια οικόπεδο για την εναπόθεση των δεματοποιημένων απορριμμάτων – μέθοδο που ετοιμάζεται να καταφύγει ο δήμος του Πύργου – ως άμεση λύση του προβλήματος.

Αποφάσισαν κινητοποιήσεις
Με κινητοποιήσεις, μηνυτήρια αναφορά για υποβάθμιση του περιβάλλοντος και έκθεση πολιτών σε κίνδυνο και κατάθεση εξωδίκου για την απαλλαγή των δημοτών από τα δημοτικά τέλη, αναμένεται να απαντήσουν τις επόμενες ημέρες οι εκπρόσωποι της επιτροπής αγώνα «για ένα Πύργο χωρίς σκουπίδια», που βρέθηκαν χθες στη συνεδρίαση. Σε ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι τόνισαν την «πλήρη ανυπαρξία του δήμου και την παντελή έλλειψη σχεδίου και οργανογράμματος» για το ζήτημα διαχείρισης των απορριμμάτων και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Έντονες αντιπαραθέσεις

Αρκετά έντονες ήταν οι αντιπαραθέσεις που υπήρξαν μεταξύ του επικεφαλής της παράταξης «ΑναΣΑ», Τάκη Αντωνακόπουλου και του δημάρχου Πύργου, Γαβρίλη Λιατσή, με τον πρώτο να ρίχνει ευθύνες στην δημοτική αρχή για «κάκιστη διαχείριση πολιτικού κρίσιμου χρόνου» ως προς το ζήτημα διαχείρισης των απορριμμάτων ενώ ο κ. Αντωνακόπουλος κατηγόρησε επίσης την δημοτική αρχή Πύργου, για μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση της πρότασης δεματοποίησης που η παράταξή του υποστήριζε όλο αυτό το διάστημα.
Ο κ. Αντωνακόπουλος, ζήτησε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου να δημιουργηθεί επιτροπή σωτηρίας της πόλης από τους φορείς αλλά και την παρέμβαση της δικαιοσύνης λόγω του αυξημένου κινδύνου που αντιμετωπίζει η δημόσια υγεία το τελευταίο διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κατεπείγουσα συνεδρίαση κράτησε έως αργά τη νύχτα με τους επικεφαλής των παρατάξεων να τοποθετούνται και να καταθέτουν τις προτάσεις τους για την άμεση επίλυση του ζητήματος των σκουπιδιών ωστόσο εκείνο που θα επιδιώξει η δημοτική αρχή Πύργου είναι να θέσει προς συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης στη σημερινή συνεδρίαση που θα γίνει στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας το θέμα των απορριμμάτων καθώς και το ερχόμενο Σάββατο στην συνεδρίαση της ΠΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Blogger Templates