Social Icons

Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015

Ένταση και αποχωρήσεις στη συνέλευση για το «λουκέτο» στα ΕΛΤΑ Ανδραβίδας

Την εντατικοποίηση των προσπαθειών και των παρεμβάσεων προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να ανατραπεί η απόφαση της Διοίκησης των ΕΛΤΑ για την εκχώρηση των υπηρεσιών του υποκαταστήματος της Ανδραβίδας σε ιδιώτη, αποφάσισε η Λαϊκή Συνέλευση που συγκάλεσε την Κυριακή το πρωί ο Εμπορικός Σύλλογος Ανδραβίδας και από την οποία δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι αντεγκλήσεις ανάμεσα στους κατοίκους και της φορείς της πόλης με τους εκπροσώπους της Πολιτείας και της Δημοτικής Αρχής!
Προς στιγμήν, οι αιρετοί εκπρόσωποι της Ανδραβίδας αποχώρησαν από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ωστόσο, το ψήφισμα που εκδόθηκε από τη Συνέλευση ήταν ομόφωνο.

«Οικοδεσπότες» στη συνέλευση ήταν ο πρόεδρος και η γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Ανδραβίδας κ.κ. Κώστας Μητρόπουλος και Βάσω Καραλάγα, ενώ πρώτος στο βήμα του ομιλητή ανέβηκε ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ ο οποίος τόνισε:
«Το ίδιο έχει γίνει στο Τραγανό, στην Κυλλήνη, τα Καβάσιλα και το Νιοχώρι, αλλά δεν μπορεί να γίνει και στην Ανδραβίδα. Η Ανδραβίδα δεν είναι ένα μικρό χωριό, είναι η μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη του δήμου και εξυπηρετεί και τα γύρω χωριά. Εγείρονται κάποια ερωτήματα. Με ποιες προϋποθέσεις θα περάσει η υπηρεσία σε ιδιώτη; Τι θα γίνει με τις συντάξεις; Το υποκατάστημα της Ανδραβίδας είναι μια μεγάλη και πλήρης υπηρεσία και η μετάβασή της σε ιδιώτη μπορεί να φέρει την υποβάθμισή της. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι μπορούμε όχι για να μην ιδιωτικοποιηθεί το υποκατάστημα, αλλά να ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό και να αναβαθμιστεί».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος κ. Λάμπης Δημόπουλος τόνισε: «Το υποκατάστημα μέχρι τις 11 παραμένει κλειστό καθώς η μοναδική υπάλληλος μοιράζει αλληλογραφίες. Τις πρώτες μέρες δε κάθε μήνα που υπάρχουν οι συντάξεις δεν γίνεται διανομή. Η ενίσχυσή του με προσωπικό είναι αναγκαία».

«Πάμε για πάγωμα…»

Τη βεβαιότητά του ότι η απόφαση των ΕΛΤΑ μπορεί προσωρινά τουλάχιστον να «παγώσει» εξέφρασε ο βουλευτής κ. Μάκης Μπαλαούρας ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Θα έπρεπε να έχουμε κινηθεί νωρίτερα. Είναι και αυτό μια μνημονιακή απόφαση με την Διοίκηση του ΕΛΤΑ να βλέπει ότι έτσι γλιτώνει 30.000 – 35.000 ευρώ το χρόνο. Επικοινώνησα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΤΑ ο οποίος είναι ο Κώστας Μελαχρινός, σύντροφος και φίλος από τα χρόνια του ΚΚΕ Εσωτερικού. Του είπα ότι πρόκειται για το χωριό μου, για την μεγαλύτερη πόλη της περιοχής και όχι δεν έπρεπε να υπάρχει τέτοια αντιμετώπιση. Του ζήτησα να αναστείλει την απόφαση και να συναντηθούμε τη Δευτέρα. Σαν δεδομένο πάντως για την ώρα θεωρούμε το πάγωμα. Κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση ξέρω ότι έχει κάνει και η κα. Σαλτάρη».

Από την πλευρά του ο βουλευτής κ. Γιάννης Κουτσούκος είπε: «Εγώ είμαι ΠΑΣΟΚ και δεν γνωρίζω από παλιά τον κ. Μελαχρινό. Πρέπει όμως να επισκεφτούμε τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ και να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε το θέμα. Να γίνει μια αντιπροσωπεία από τους βουλευτές, φορείς του δήμου και της πόλης. Η προκήρυξη μπορεί να ανασταλεί».  

Και η ένταση… δεν άργησε!

Η «στιχομυθία» ανάμεσα στον κ. Μπαλαούρα και τον κ. Κουτσούκο για τη γνωριμία τους ή όχι με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ πυροδότησε έντονες αντιδράσεις από την πλευρά κατοίκου της περιοχής, που επιτέθηκε φραστικά στους δύο βουλευτές τονίζοντας ότι χρειάζονται παρεμβάσεις και όχι πολιτικός λόγος.

Τη «σκυτάλη» παρέλαβε και ο συντονιστής του Ομίλου Προβληματισμού και Παρέμβασης Ανδραβίδας κ. Γιώργος Χονδρός, ο οποίος ζήτησε ευθύνες τόσο από τις προηγούμενες όσο και από τη σημερινή Δημοτική Αρχή Ανδραβίδας – Κυλλήνης για την υποβάθμιση του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ.

Η αντίδραση από την πλευρά τόσο των δύο βουλευτών όσο και του δημάρχου κ. Ναμπίλ Μοράντήταν αμεσότατες με τις εντάσεις και τις αντεγκλήσεις να οξύνονται, ενώ οι αιρετοί εκπρόσωποι της Ανδραβίδας αποχώρησαν από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ειρηνική… συνέχεια!

Όταν τα «πνεύματα» ηρέμησαν η Λαϊκή Συνέλευση συνεχίστηκε με τον επιχειρηματία κ. Δημήτρη Μαυράκη να προτείνει να συνταχθεί οικονομοτεχνική μελέτη για τη βιωσιμότητα του υποκαταστήματος της Ανδραβίδας και να σταλεί στη Διοίκηση των ΕΛΤΑ.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Μίγκος πρότεινε να ενταθούν οι προσπάθειες για την ενίσχυση του υποκαταστήματος της Ανδραβίδας με προσωπικό, ενώ ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Τάκης Λαϊνάς επεσήμανε ότι σε άλλες περιοχές που έχει γίνει ιδιωτικοποίηση παρατηρείται και υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

«Στη Νέα Μανωλάδα τώρα που δεν έχουμε ταχυδρομείο έχουμε γυρίσει στο μεσαίωνα» είπε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ανδρέας Χαμουζάς και συνέχισε: «Έρχεται ένα παιδί από το Λάππα που δεν ξέρει κανέναν και αφήνει την αλληλογραφία και τους λογαριασμούς στο καφενείο. Πότε τα βρίσκουμε και τα παίρνουμε, πότε χάνονται».

Τέλος, η δημοτική σύμβουλος της παράταξης Λαϊνά κα Αλέκα Καρδιανού πρότεινε να γίνει φάκελος με όλη την υπόθεση και να σταλεί στην Διοίκηση των ΕΛΤΑ, ενώ η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ανδραβίδας κα Ζωή Καραβανά τόνισε ότι στην χθεσινή συνεδρίασή του, το Τοπικό Συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα το οποίο θα σταλεί στην Διοίκηση των ΕΛΤΑ.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης: ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Σοφιανόπουλος, η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος κα Άννα Γεωργιοπούλου Κοντόγιωρα, ο επικεφαλής και η δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ.κ. Ανδρέας Κορομηλάς και Νεόφυτος Παπαδόπουλος, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Γιάννης Θεοδωρόπουλος, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Blogger Templates