Social Icons

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣLIFESTYLESEXYΓΥΝΑΙΚΑΥΓΕΙΑΓΕΥΣΕΙΣΠΕΡΙΕΡΓΑΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΗΛΕΙΑ Πρωτοβουλία για να μην “χαθεί” η Ολυμπία Οδός

Πρωτοβουλία αναλαμβάνει ο δήμος Ήλιδας για τη δημοπράτηση του έργου κατασκευής της «Ολυμπίας Οδού» στις 31Μαρτίου, μετά τη χθεσινοβραδινή απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου να χαθεί δια παντός το έργο για την Ηλεία εάν προχωρήσει η διαδικασία μέσω της κατάτμησης του νέου αυτοκινητόδρομου.
Με δεδομένο ότι πλέον ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και δεν υπάρχουν περιθώρια, αποφασίστηκε από σήμερα να προχωρήσουν οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να κινητοποιηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και το αργότερο το πρωί της Δευτέρας να βρεθούν σύσσωμοι, βουλευτές, Δήμαρχοι, Περιφερειάρχης, σύμβουλοι και φορείς στο γραφείο του Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργου Σταθάκη, προκειμένου να απαιτήσουν την διενέργεια της δημοπράτησης του έργου στις 31 Μαρτίου, βάζοντας τέλος σε όποια σενάρια θέλουν την κατάτμησή του, που θα σηματοδοτήσει και το τέλος κατασκευής του.

Ο κίνδυνος
Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος κατά την διάρκεια της συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, ενημέρωσε το Σώμα για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε το περασμένο Σάββατο στην Ηλεία, με μοναδικό θέμα την κατασκευή της «Ολυμπίας Οδού». Αν και όπως είπε το έργο έχει προγραμματιστεί να δημοπρατηθεί στις 31 Μαρτίου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνει κατάτμηση και ουσιαστικά θα σπάσει σε 7 τμήματα, με την αιτιολογία ότι έχει κατατεθεί προδικαστική αγωγή από μία εταιρεία για τον τρόπο που συντάχθηκε ο προϋπολογισμός του έργου. «Εάν το έργο δεν δημοπρατηθεί τώρα, δεν θα δημοπρατηθεί ούτε σε ένα χρόνο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε το Σώμα για την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και την προσπάθεια του Περιφερειάρχη να κλείσει ραντεβού με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Χρήστο Σπίρτζη.

Αιχμές

Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιάννης Λυμπέρης κάλεσε το Δήμαρχο και το Σώμα να υπάρξει άμεση αντίδραση από το δήμο, καθώς προέβλεψε ότι κινδυνεύει με κατάργηση το έργο, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη για το νομό χωρίς αυτοκινητόδρομο. «Η κατάτμηση είναι η σκόνη που ρίχνουν για να θολώσουν το τοπίο και να καταργηθεί το έργο» ανέφερε ο κ. Λυμπέρης, ο οποίος στην τοποθέτησή του άφησε αιχμές και για τα όσα διαμείφθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Με μεγάλη έκπληξη παρακολούθησα τη νωθρή τοποθέτηση των περιφερειακών παραγόντων. Μόνο ο Μητροπολίτης Ηλείας έθεσε το θέμα στη σωστή του διάσταση. Απορώ με τους Ηλείους που δεν έχουμε πάει ακόμη στο Σταθάκη να του πούμε να σταματήσει τα παραμύθια, γιατί προσπαθούν να πάρουν τα χρήματα που έδωσε η Ε.Ε. για να τα πάνε αλλού. Η παράταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου που πρόσκειται στην κυβέρνηση, δεν ήρθε καν στη συνεδρίαση. Αυτό είναι κατάπτυστο είναι προσβολή για την Ηλεία».
Ο κ. Λυμπέρης είπε ότι εάν δεν υπάρξουν τώρα κινήσεις και φθάσει η 31η Μαρτίου, τότε το έργο θα ‘χαιρετήσει’ την Ηλεία και κάλεσε το Δήμαρχο να αναλάβει τη διαδικασία να γίνουν τώρα οι απαιτούμενες κινήσεις.
Ο κ. Χριστοδουλόπουλος υπεραμύνθηκε της δικής του τοποθέτησης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, συμφώνησε ωστόσο απόλυτα να ληφθεί απόφαση και να κινηθεί άμεσα η διαδικασία (σήμερα κιόλας)μέσω της ΠΕΔ και της ΚΕΔΕ να υπάρξει συνάντηση με τον Υπουργό και να απαιτηθεί να γίνει η δημοπράτηση του έργου κανονικά στις 31 Μαρτίου.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Αναστάσιος Σμέρος έκανε λόγο για σκανδαλώδη σύμβαση και χαρακτήρισε θεατρινισμούς τις διεκδικήσεις, ενώ τόνισε ότι εάν εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις, τότε αυτές θα προηγηθούν της δημοπράτησης του έργου και διαφώνησε με την ψήφιση του θέματος.
Αντίθετος εμφανίστηκε και ο επικεφαλής της ‘Λαϊκής Συσπείρωσης’ κ. Άγγελος Κολόσακας, ο οποίος έθεσε θέμα διαδικασιών αναφορικά με το σχεδιασμό και την εκπόνηση του έργου.
Τελικά το Συμβούλιο αποφάσισε την ανάληψη πρωτοβουλίας και από σήμερα ξεκινούν οι επαφές προκειμένου αύριο το πρωί ή το αργότερο τη Δευτέρα, να γίνει η συνάντηση με τον Υπουργό.

Τα υπόλοιπα θέματα
Σε ότι αφορά τη συζήτηση προ ημερησίας διάταξης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ενημέρωσε το Σώμα για το σοβαρότατο πρόβλημα με τις καθιζήσεις στην Ανάληψη και όπως έκανε γνωστό ολοκληρώθηκε χθες και η Τρίτη γεώτρηση και σε μία εβδομάδα περίπου θα δοθούν τα αποτελέσματα και είπε ότι θα προταθούν προσωρινά μέτρα για να σταματήσει το φαινόμενο, καθώς αναμένεται και η γεωτεχνική μελέτη.
Σχετικά με το διυλιστήριο πόσιμου νερού, όπου παραμένει σε εκκρεμότητα η κατασκευή του αγωγού στο τμήμα που περνά επάνω από τη γέφυρα του υπερχειλιστή, ο κ. Χριστοδουλόπουλος ενημέρωσε ότι με χθεσινή του απόφαση το συμβούλιο έργων της Περιφέρειας δηλώνει αναρμόδιο να εγκρίνει τη μελέτη στατικότητας και μετά τις επαφές που είχε ενημερώθηκε ότι θα δοθεί άδεια από την Περιφέρεια διέλευσης του αγωγού, εφόσον εγκρίνει η τεχνική υπηρεσία του δήμου τη σχετική μελέτη, γι’ αυτό και κάλεσε το Σώμα να ψηφίσει τη σχετική απόφαση.
Κάτι που έγινε, αν και κατά την τοποθέτησή του ο κ. Λυμπέρης άφησε αιχμές ότι εάν δεν υπήρξαν παρεμβάσεις κατά την προεκλογική περίοδο τότε το έργο θα είχε γίνει και είπε ότι ο ίδιος από την πλευρά του δεν έκανε καμία καταγγελία, αντιθέτως έχει δηλώσει ότι πρέπει να προχωρήσει το έργο.
Να σημειωθεί ότι η χθεσινή συνεδρίαση ήταν διπλή και στην πρώτη ειδική συνεδρίαση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το Ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης του δήμου Ήλιδας οικονομικού έτους 2015, ενώ η τακτική συνεδρίαση συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Blogger Templates