Social Icons

Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

Βαρθολομιό
Την ταμειακή μηχανή που περιείχε το ποσό των 100 ευρώ καθώς και το συρτάρι με τα φορολογικά στοιχεία της επιχείρησης, αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες από κατάστημα τροφίμων στο Βαρθολομιό. Οι άγνωστοι εισήλθαν στο χώρο του μίνι μάρκετ αφού έσπασαν τον υαλοπίνακα της κεντρικής πόρτας εισόδου.
Καβάσιλα
Τα χαρτόνια που συσκευάζουν τα φρούτα, ξύλινους τάκους και σανίδες καθώς και είκοσι παράθυρα σιδήρου συνολικής αξίας 5 χιλ. ευρώ, αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες από εργοστάσιο συσκευασίας φρούτων στα Καβάσιλα. Οι άγνωστοι εισήλθαν στο χώρο του εργοστασίου από αφύλακτο, σύμφωνα με πληροφορίες, σημείο ενώ κατά την παραμονή τους στο χώρο προκάλεσαν σημαντικές φθορές και σε αρκετά παράθυρα της επιχείρησης.
Λεχαινά
Τον σταθμό του ΟΤΕ Λεχαινών, που βρίσκεται στη θέση Βυτινέικα Νεοχωρίου Κυλλήνης έβαλαν στόχο άγνωστοι δράστες οι οποίοι παραβίασαν παράθυρο και εισήλθαν στο χώρο. Οι δράστες κατάφεραν να αφαιρέσουν από την δεξαμενή του σταθμού 100 λίτρα πετρέλαιο θέρμανσης ενώ από τον περιβάλλοντα χώρο αφαίρεσαν και δέκα φρεάτια μεταλλικά. Η συνολική αξία των προϊόντων ανέρχεται στα 1.100 ευρώ περίπου. 

Διαμάχη ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ για τη γραμμή Πάτρα - Πύργος

Είκοσι χρόνια σχεδόν μετά το τελεσίγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για διακοπή της κοινοτικής χρηματοδότησης, εάν δεν δημιουργούνταν μία νέα εταιρία για τα συγχρηματοδοτούμενασιδηροδρομικά πρόζεκτ, που οδήγησε στη συγκρότηση της ΕΡΓΟΣΕ και τον αποκλεισμό του ΟΣΕαπό τα μεγάλα έργα, λόγω σωρείας σκανδάλων, ο ΟΣΕ επιχειρεί να πάρει την ρεβάνς, εν μέσω εκλογών.
 
Το αποτέλεσμα είναι η ατμόσφαιρα μεταξύ των δύο φορέων να είναι για μία ακόμη φορά τεταμένη.
 
Σύμφωνα με επιστολή του πρόεδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, κ. Παναγιώτη Θεοφανόπουλου με ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 2015, προς τον εκτελούντα χρέη επικεφαλής της ΕΡΓΟΣΕ, κ. Μιχάλη Βαρελά, που αποκαλύπτει η ηλεκτρονική έκδοση του «Βήματος», ο ΟΣΕ ζητεί να αντικαταστήσει την ΕΡΓΟΣΕ στην μελέτη της διέλευσης της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Κιάτο - Πάτρα, μέσα από την Αχαϊκή πρωτεύουσα.
 
Σε επιστολή με θέμα «Σχεδιασμός διέλευσης της σιδηροδρομικής γραμμής εντός της πόλεως των Πατρών», αναφέρεται ότι «στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ΟΣΕ αναφορικά με τον στρατηγικό σχεδιασμό της εθνικής σιδηροδρομικής υποδομής, το θέμα της χάρατξης της σιδηροδρομικής γραμμής από την Χ.Θ. 123 (περιοχή Ρίου) έως το Λιμένα Πατρών και την σύνδεση με τη σιδηροδρομική γραμμή προς Πύργο εμπίπτει στις αρμοδιότητες του ΟΣΕ».
 
«Κατόπιν τούτου, ο ΟΣΕ θα διαχειριστεί το ανωτέρω θέμα συνολικά και συνακόλουθα θα έχει την ευθύνη της προκήρυξης της σχετικής μελέτης "Προμελέτη χάραξης και τροποποίηση περιβαλλοντικών όρων από Χ.Θ. 123+500 (Περιοχή Ρίου) έως Νέο Λιμένα Πατρών και σύνδεση με τη γραμμή προς Πύργο» σημειώνεται.
 
«Για την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος παρακαλούμε να μας αποστείλετε τη σχετική με την προαναφερθείσα μελέτη, τεκμηρίωση που διαθέτει η ΕΡΓΟΣΕ, καθώς επίσης και την αλληλογραφία, σχέδια μελέτες κλπ που αφορούν στο θέμα αυτό» αναφέρεται.
 
Η είδηση της επιστολής προκάλεσε αναστάτωση στα γραφεία της ΕΡΓΟΣΕ, τα στελέχη της οποίας διακρίνουν μία σταθερή προσήλωση του ΟΣΕ στον στόχο της επιστροφής του στις μελέτες και τις κατασκευές των μεγάλων έργων του σιδηρόδρομου.
 
Μάλιστα, όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που είναι νωπή η δήλωση του επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι «θα διαμορφώσουμε τον Οργανισμό Σιδηρόδρομων Ελλάδας ως ενιαία επιχείρηση, θα σταματήσουμε δηλαδή τον κατατεμαχισμό και θα τον ανασυγκροτήσουμε ως Δημόσιο Οργανισμό», που αναπόφευκτα δημιούργησε αναστάτωση στους σιδηροδρομικούς φορείς.
 
Άλλωστε, είχε προηγηθεί το επεισόδιο της δημόσιας υποστήριξης των προτάσεων του ΟΣΕ, αντί της ΕΡΓΟΣΕ, για την επέκταση του προαστιακού προς το Λαύριο από τον υπουργό Υποδομών, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη που οδήγησε τελικά σε ανταλλαγή ανακοινώσεων και εν τέλει στην πυροσβεστικού χαρακτήρα παρέμβαση του ίδιου του υπουργού.
 
Τα τελευταία χρόνια οι δύο εταιρίες ερίζουν για την μοίρα των έργων του σιδηρόδρομου, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τον εκσυγχρονισμό και την συντήρηση του προαστιακού δικτύου της Αθήνας, τα νέα έργα της Πελοποννήσου και την χρηματοδότησή τους, αλλά και τις μελέτες στο εθνικό δίκτυο.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η διέλευση της νεάς γραμμής από την Πάτρα αποτελεί ιδιαίτερα δύσκολο θέμα, καθώς η αρχική μελέτη που προέβλεπε υπογειοποίηση, είχε προϋπολογισμό περίπου 800 εκατ. ευρώ, ενώ οι προτεινόμενες οικονομικότερες λύσεις είναι τεχνικά ιδιαίτερα σύνθετες

Νέα προθεσμία 20 ημερών για τα σκουπίδια στην «ΑΓΡΟΤΕΚ»

Προθεσμία 20 ημερών, για την απομάκρυνση της υπολειπόμενης ποσότητας των αστικών απορριμμάτων από το χώρο της πρώην «Αγροτέκ», την πλήρη αποκατάσταση και διαμόρφωση του χώρου για την απομάκρυνση του κινητών αντικειμένων που βρίσκονται εντός του χώρου, έδωσε στον Δήμο Πύργου, η Διοίκηση του Νοσοκομείου Πύργου.
   Όπως είναι γνωστό, τα απορριμματοφόρα του δήμου έχουν ξεκινήσει την αποκομιδή των απορριμμάτων που για καιρό παρέμεναν αμάζευτα στους δρόμους και στις γειτονιές του Πύργου, μεταφέροντάς τα στο χώρο της ΑΓΡΟΤΕΚ απ’ όπου γίνεται και η μεταφόρτωσή τους με προορισμό το ΧΥΤΑ Βλαχομάντρας Ναυπάκτου.
Το αίτημα και η αποδοχή
   Ο Δήμος Πύργου, με επιστολή που υπογράφει ο δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής, προς τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ηλείας Βασίλη Δημόπουλο, ενημερώνει ότι ο δήμος έχει προβεί στην άμεση απομάκρυνση μεγάλων ποσοτήτων απορριμμάτων και στην - κατά το μεγαλύτερο μέρος - αποκατάσταση του χώρου, με μηχανήματα του δήμου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. Με την ίδια επιστολή, με ημερομηνία 21-1-15 και την ένδειξη «ΕΠΕΙΓΟΝ», ο δήμαρχος Πύργου, ζητά από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου προθεσμία 20 ημερών, για την ολοκληρωτική απομάκρυνση των απορριμμάτων που παραμένουν στο χώρο και για την πλήρη αποκατάσταση και διαμόρφωση του χώρου.
   Το αίτημα, συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου, το  μεσημέρι της Τετάρτης 21 Ιανουαρίου και ομόφωνα αποφασίστηκε η αποδοχή του αιτήματος του κ. Λιατσή για προθεσμία 20 ημερών. Στην ίδια απόφαση, διευκρινίζεται ότι, απογορεύεται η εναπόθεση και παραμονή αστικών στερεών αποβλήτων εντός του χώρου της πρώην «Αγροτέκ» καθώς και η υλοποίηση των νόμιμων ενεργειών - από πλευράς του Δ.Σ του Γ.Ν Ηλείας - με την παρέλευση της προθεσμίας των 20 ημερών. Επίσης, ζητήθηκε η ενημέρωση του Διοικητή κ. Δημόπουλου, από τον δήμο Πύργου, για την κυριότητα των πάσης φύσεως κινητών αντικειμένων που βρίσκονται στον χώρο.
 
Blogger Templates