Social Icons

Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015

Απ. Κατσιφάρας: «Ανησυχούμε για το πρόγραμμα δακοκτονίας»

Τον κίνδυνο να καθυστερήσει η έναρξη και η αποτελεσματική υλοποίηση του Προγράμματος Δακοκτονίας στην Δυτική Ελλάδα το τρέχον έτος 2015, αν τυχόν δεν εκδοθεί εγκαίρως η σχετική Κ.Υ.Α., επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας στον αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.
Στην επιστολή του ο κ. Κατσιφάρας ζητά από τον αναπληρωτή Υπουργό να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες και η έκδοση των Αποφάσεων για την πρόσληψη του έκτακτου προσωπικού όπως γίνεται κάθε χρόνο για το πρόγραμμα αυτό, ειδάλλως υπάρχει ο κίνδυνος να αποτύχει το πρόγραμμα και έτσι ως συνέπεια να υπάρχει απώλεια ελαιοπαραγωγής και ποιοτική υποβάθμιση του προϊόντος.
Αναλυτικά στην επιστολή του προς τον κ. Αποστόλου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδαςσημειώνει:
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Θα ήθελα να σας συγχαρώ για την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων και να σας ευχηθώ κάθε επιτυχία στο έργο σας.
Με την επιστολή μου αυτή, θα ήθελα να σας θέσω ένα ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα, που αφορά την προστασία της ελαιοπαραγωγής της χώρας μας αλλά και ειδικότερα της Δυτική Ελλάδας. Πρόκειται για το Πρόγραμμα Δακοκτονίας.
Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας υλοποιούν τους διαγωνισμούς των δολωματικών ψεκασμών,  (δημοσιεύσεις προκήρυξης, διεξαγωγή διαγωνισμών, εγκρίσεις νομιμότητας κ.α.), διαδικασίες ιδιαίτερα χρονοβόρες. Προκειμένου να ξεκινήσουν έγκαιρα οι διαδικασίες αυτές, απαιτείται η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), η οποία αφορά την έγκριση και χορήγηση πιστώσεων στις Περιφερειακές Ενότητες των ελαιοπαραγωγικών περιοχών, για την εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος για το έτος 2015.
Ενδεχόμενη καθυστέρηση στην έκδοση της ΚΥΑ, είναι πιθανό να οδηγήσει σε καθυστέρηση και πιθανή αποτυχία του προγράμματος, έχοντας σαν συνέπεια απώλεια ελαιοπαραγωγής και ποιοτική υποβάθμιση του προϊόντος.
Παράλληλα, απαιτείται και η έγκαιρη έκδοση των Αποφάσεων για την πρόσληψη του έκτακτου προσωπικού που προσλαμβάνεται κάθε χρόνο για το πρόγραμμα αυτό.
Κύριε Υπουργέ,
Εκτιμώ ότι θα είναι ιδιαίτερα σημαντική η παρέμβασή σας, για την έκδοση των διοικητικών πράξεων που απαιτούνται, προκειμένου το Πρόγραμμα Δακοκτονίας 2015 να ξεκινήσει έγκαιρα»

Επίσημα η πρόταση για Ογκολογική Μονάδα

Επισήμως κατατέθηκε στο Υπουργείο Υγείας η πρόταση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κ. Βασίλη Δημόπουλου για λειτουργία σε πρώτη φάση Ογκολογικής μονάδας και εν συνεχεία Ογκολογικού Κέντρου στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των καρκινοπαθών της Ηλείας.
Όπως ανέφερε στην εφημερίδα ‘Πατρίς’ ο κ. Δημόπουλος, ο οποίος βρέθηκε χθες στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, με αυτό τον τρόπο θα επιτευχθεί η αναβάθμιση του Νοσοκομείου και παράλληλα θα δοθεί λύση σε ένα μείζον θέμα που ταλαιπωρεί δεκάδες καρκινοπαθείς σε καθημερινή βάση.
Η πρόταση του κ. Δημόπουλου υποβλήθηκε στο Υπουργείο μαζί με τα πεπραγμένα για τα Νοσοκομεία της Ηλείας, καθώς επίσης καταγράφηκαν και οι ελλείψεις που παρουσιάζονται σε προσωπικό.

Σε ετοιμότητα
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας, απευθυνόμενος στο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, ευχαρίστησε άπαντες για το έργο που προσφέρουν στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας και ευχήθηκε να μην υπάρξουν προβλήματα στην πορεία.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων κ. Βασίλης Μιχαλόπουλος κάλεσε όλο το προσωπικό σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν όποια δυσκολία κάνει την εμφάνισή της στην πορεία, αν και ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος και εξέφρασε την πεποίθηση ότι πέρασαν τα πιο δύσκολα…
Ο κ. Μιχαλόπουλος στάθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελούν όλοι οι εργαζόμενοι στις αντίξοες αυτές εποχές και τόνισε ότι είναι ο παράγοντας που στέκεται το Νοσοκομείο στα πόδια του.
«Όσες δυσκολίες και να έρθουν, θεωρώ ότι τα πιο δύσκολα τα περάσαμε. Ήταν τραγικές, ανάποδες και απαξιωτικές συνθήκες για όλους. Να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όποια δυσκολία» είπε χαρακτηριστικά.
Το μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων κ. Σωκράτης Γιαννόπουλος, αναφέρθηκε στην περίπτωση του γιατρού που τέθηκε από το Υπουργείο σε αργία, έκανε λόγο για τρομοκρατία, φόβο και ανασφάλεια και ζήτησε από τον διοικητή να προστατεύσει το προσωπικό από όποιον βάλει εναντίον του.
Την πίτα ευλόγησε ο ιερέας π. Γεώργιος Μπαλκάμος και τυχερή του φλουριού ήταν η προϊσταμένη νοσηλευτικής υπηρεσίας κα Αθανασία Πετροπούλου που κέρδισε πέντε ρεπό, ενώ σε όλο το προσωπικό ο διοικητής έδωσε τέσσερα ρεπό.
 
Blogger Templates