Social Icons

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πρόταση Γιάννη Αργυρόπουλου για άμεση αποκομιδή σκουπιδιών

Η κατάσταση με τα σκουπίδια στην πόλη και τα τοπικά διαμερίσματα του δήμου Πύργου έχει ξεφύγει πλέον από τα όρια κάθε λογικής. Οι τεράστιοι όγκοι των απορριμμάτων αποτελούν εστίες πολλαπλών μολύνσεων που απειλούν άμεσα την υγεία χιλιάδων συμπολιτών μας.  Η Δημοτική Αρχή «αμήχανη» δείχνει να έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, ενώ οι θεσμοθετημένοι φορείς από την Πολιτεία (Κυβέρνηση, Βουλευτές, Περιφέρεια, Εισαγγελία, ΦΟΔΣΑ) έχουν επιλέξει το ρόλο του… Πόντιου Πιλάτου στο δράμα που ζουν τους τελευταίους μήνες οι πολίτες του Πύργου.
Η άμεση αποκομιδή και απομακρυνσή τους αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Η πρόταση της παραταξής μας είναι στα πλαίσια της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που βρίσκεται ο δήμος μας έως τις 2 Απριλίου, να εκδοθεί απόφαση της Περιφέρειας για προσωρινή και ασφαλή εναπόθεση σε οικόπεδο που θα υποδείξει ο δήμος Πύργου. Μέχρι τότε θα έχουν ολοκληρωθεί η διαδικασίες για τη μίσθωση οικοπέδου όπου θα φυλάσσονται τα δέματα που θα δεματοποοιούνται στα Κονιδέικα του δήμου Ήλιδας, σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αν και η θέση μας είναι ότι δεν θα πρέπει να δημιουργήσουμε νέα «Ποτόκια».
 Παράλληλα θα πρέπει να υποβάλλει ξανά ο δήμος Πύργου μέσω του ΦΟΔΣΑ το φάκελο για την αδειοδότηση της προσωρινής διαχείρισης στον «Οσία Ξένη»
Τέλος θυμίζουμε την πρόσφατη προτασή μας, μετά την επιχορήγηση του δήμου Πύργου με 500.000 ευρώ, από το υπουργείο Εσωτερικών για την οποία μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει δυστυχώς καμιά απάντηση:

1. Συνάντηση το συντομότερο δυνατόν με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου 
Περιβάλλοντος προκειμένου  να επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη η πρόθεση της 
κυβέρνησης για ματαίωση  κατασκευής του εργοστασίου μέσω ΣΔΙΤ στην 
«Τριανταφυλλιά»
2. Προκήρυξη διαγωνισμού για εναλλακτικό ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης, που θα διασφαλίζει την προστασία την προστασία του περιβάλλοντος και το μικρότερο δυνατό οικονομικό κόστος για το δήμο και τους δημότες.

Η παραταξή μας είναι διατεθειμένη να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις στην επίλυση αυτού του «καυτού» προβλήματος. Για μας αυτή την ώρα χρειάζονται δράση, πρωτοβουλίες και ενότητα. Η απόδοση των ευθυνών θα γίνει όταν θα έχουμε απαλλαγεί από τον εφιάλτη των σκουπιδιών.

Γιάννης Αργυρόπουλος
Επικεφαλής παράταξης «ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» στο δήμο Πύργου
Αντιπρόεδρος ΦΟΔΣΑ νομού Ηλείας

Ουσιαστικές παρεμβάσεις στο έργο βιοκλιματικής ανάπλασης στην Αμαλιάδα

Αναγκαίες τροποποιήσεις, προκειμένου να λειτουργήσει επ’ ωφελεία των πολιτών το έργο της Βιοκλιματικής Ανάπλασης στην Αμαλιάδα, τέθηκαν επί τάπητος χθες το μεσημέρι στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο, υπό τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο.
Η συγκεκριμένη σύσκεψη συγκλήθηκε στα πλαίσια υλοποίησης της απόφασης που είχε ληφθεί στην ανοιχτή σύσκεψη- ενημέρωση που είχε διοργανώσει ο δήμος Ήλιδας με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών του δήμου, όπου και είχαν καταγραφεί προβλήματα και προτάσεις αναφορικά με το έργο της Βιοκλιματικής Ανάπλασης.
Προβλήματα τα οποία έγιναν αντιληπτά κατά την εκτέλεση του έργου, γι’ αυτό και ο δήμος κατέγραψε όλες τις προτάσεις που έγιναν και χθες υποβλήθηκαν στο μελετητή προκειμένου να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις στη μελέτη και κατ’ επέκταση κατά την εκτέλεση των εργασιών.

Επί τάπητος
Γι’ αυτό άλλωστε στη χθεσινή σύσκεψη παρευρέθηκε ο μελετητής του έργου ο καθηγητής του ΕΜΠ κ. Ματθαίος Παπαβασιλείου, ο αντιδήμαρχος έργων κ. Σπύρος Τζουλέκης, ο Γενικός Γραμματέας του δήμου κ. Λυκούργος Πολυχρονόπουλος, από την τεχνική υπηρεσία του δήμου η αρχιτέκτονας- μηχανικός επιβλέπουσα του έργου κα Μαργαρίτα Πίπιλα και οι εκπρόσωποι της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας.
Ουσιαστικά τέθηκαν επί τάπητος όλα τα προβλήματα και οι παρενέργειες που προκαλούν κάποιες παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης, κυρίως σε ότι αφορά το πάρκο Μπελογιάννη με το στένεμα των δρόμων και την έλλειψη χώρων στάθμευσης.
Αυτό που επιχειρείται δηλαδή σε αυτή τη φάση είναι, χωρίς να υπάρξει τροποποίηση της μελέτης αφού αυτό όχι μόνο δεν είναι εφικτό αλλά και απαγορευτικό από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα, να γίνουν ορισμένες παρεμβάσεις- διορθώσεις, έτσι ώστε το έργο να έχει θετικά αποτελέσματα και για την πόλη και για τους δημότες.
«Αναζητήθηκαν και δρομολογήθηκαν, σε συνεργασία με το μελετητή, τους επιβλέποντες και τον ανάδοχο του εν λόγω έργου, όλες εκείνες οι λύσεις που θα ελαχιστοποιήσουν τα προβλήματα που αναδείχθηκαν κατά την υλοποίησή του, χωρίς ωστόσο να τεθεί σε κίνδυνο τόσο η ολοκλήρωσή του όσο και η συνέχιση της απρόσκοπτης χρηματοδότησής του, γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν ολέθριο και καταστροφικό για το δήμο» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χριστοδουλόπουλος.
Όπως ανέφερε ο κ. Χριστοδουλόπουλος πολλά από τα προβλήματα που εστίασε ο δήμος Ήλιδας έγιναν κατανοητά και οι προτάσεις του αποδεκτές από το μελετητή, ενώ ορισμένα άλλα ζητήματα είναι ακόμη υπό συζήτηση.  Οι παρεμβάσεις αφορούν κυρίως το πάρκο Μπελογιάννη, προκειμένου να διευκολύνονται τα λεωφορεία και τα ταξί, αλλά και η στάθμευση οχημάτων για περιπτώσεις ανάγκης, όπως ασθενοφόρα και πυροσβεστικά. Ο ίδιος πάντως εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα επιτευχθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις.
 
Blogger Templates