Social Icons

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015

Ξεκινά σήμερα η καταβολή των προνομιακών επιδομάτων στους δικαιούχους της Ηλείας

Από σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων, με τον αριθμό του ποσού που θα καταβληθεί στην Ηλεία να ανέρχεται σε 1.423.634,88 ευρώ και θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων του Νομού, οι οποίοι θα λάβουν χρήματα, για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2015.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας του δήμου Πύργου, τα προνοιακά επιδόματα θα πιστώνονται από σήμερα στους λογαριασμούς των δικαιούχων και αφορούν τους δύο πρώτους μήνες του 2015, ενώ όπως τόνισε η κ. Αγγελακοπούλου, η διαδικασία προχωρά κανονικά με την υπηρεσία της Πρόνοιας να προσπαθεί για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη καταβολή των χρημάτων στους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Το παραπάνω ποσό πρόκειται να δοθεί συγκεκριμένα σε 1.757 δικαιούχους από τους οποίους 242 άτομα λαμβάνουν επίδομα τυφλότητας, 74 άτομα επίδομα κωφού, 260 άτομα επίδομα για διανοητική υστέρηση, 137 άτομα επίδομα για μεσογειακή αναιμία – aids και αιμορροφιλία, 796 άτομα λαμβάνουν επίδομα βαριάς αναπηρίας, 4 άτομα που ανήκουν στην κατηγορία των σπαστικών, 10 άτομα λαμβάνουν επίδομα ανασφάλιστων παραπληγικών, 36 άτομα επίδομα παραπληγικών δημοσίου, 133 άτομα θα πάρουν επίδομα για προβλήματα κίνησης και τέλος σε 65 παιδιά δίδεται επίδομα παιδικής προστασίας.

Έκκληση βοήθειας για τον μικρό Γιαννάκη που πρέπει να χειρουργηθεί

Ο μικρός Γιαννάκης από τα Μπαρακίτικα Καλλιθέας του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων είναι ένα πραγματικό «αγγελούδι» γεμάτο ενέργεια και όρεξη για ζωή. Όμως εδώ και ένα χρόνο η μοίρα του έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι. Ο Γιαννάκης έχασε την ακοή του και σταδιακά από τότε, ως φυσική συνέπεια, έχασε και την ομιλία του, χωρίς ωστόσο κανείς να γνωρίζει τα ακριβή αίτια, με τους γιατρούς να ρίχνουν την ευθύνη ίσως σε κάποιο εμβόλιο ή σε κάποιο υψηλό πυρετό που μπορεί να προκάλεσε στο παιδί σοβαρές βλάβες. 
Από τότε η οικογένεια του μικρού αγοριού ξεκίνησε έναν τιτάνιο αγώνα με τα λιγοστά μέσα που διαθέτει για την αποκατάσταση του προβλήματος, που τελικά δεν αποδεικνύεται καθόλου εύκολη διαδικασία.
Το πρόβλημα του μικρού Γιαννάκη εντοπίζεται στο ακουστικό νεύρο και η μόνη ελπίδα να ξανακούσει είναι η άμεση επέμβασή του με την τοποθέτηση ειδικού κοχλιακού εμφυτεύματος και στα δύο του αφτιά και μάλιστα άμεσα, αφού αν το παιδί μεγαλώσει κι άλλο, θα είναι πολύ δύσκολο ο οργανισμός του να δεχτεί τα εμφυτεύματα, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι γιατροί.
Οι γονείς του μικρού παιδιού Κώστας και Αγγελική απευθύνουν δραματική έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει ώστε να χειρουργηθεί το συντομότερο ο μικρός γιος τους.
 «Δεν θυμάται να πει ούτε μαμά και μπαμπά» λέει με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας του παιδιού και μας εξηγεί την κατάσταση «Το ΙΚΑ μας καλύπτει τα έξοδα μόνο του ενός μοσχεύματος, ενώ το παιδί χρειάζεται δύο, με το κόστος- μαζί με τα έξοδα νοσηλείας, μετακίνησης και θεραπείας- να αγγίξουν ίσως και τις 30.000 ευρώ, ποσό απαγορευτικό για εμάς που είμαστε άνεργοι. Μόνο εγώ ασχολούμαι πότε-πότε με κάποιες αγροτικές εργασίες» τονίζει  ο πατέρας του μικρού Κώστας Σπυρόπουλος, που πρέπει να φροντίζει και τη σύζυγό του, Αγγελική,  που σε λίγους μήνες θα φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το τηλέφωνο επικοινωνίας, για όποιον επιθυμεί να βοηθήσει, είναι το 6984055686 και ο λογαριασμός τραπέζης (ΠΕΙΡΑΙΩΣ) 6324 - 010034 - 797 (Μπαραμπούτης Νικόλαος).

Κινητοποιείται η τοπική κοινωνία
Το περιστατικό του μικρού Γιαννάκη δεν έχει αφήσει ασυγκίνητη την τοπική κοινωνία που ψάχνει τρόπους να βοηθήσει όσο μπορεί. Χθες, στο δημαρχείο της Φιγαλείας πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη για το θέμα παρουσία του Δημάρχου Ζαχάρως-Φιγαλείας Ν.Φάμελου του προέδρου του Δ.Δ.Νέας Φιγαλείας κ.Κουτσούνη, του προέδρου του εκκλησιαστικού συμβουλίου Νέας Φιγαλείας π.Αναστάσιου, της προέδρου του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Λυκείου Νέας Φιγαλείας, της τοπικής συμβούλου Νέας Φιγαλείας κας Κατσάμπουλα και του ενεργού πολίτη και συντάκτη του ΦΙΓΑΛΕΙΑ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, Θάνου Χουλιάρα ο οποίος δημοσιοποίησε και το θέμα. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να οριστεί μια άτυπη επιτροπή με σκοπό να μαζευτεί ένα χρηματικό ποσό από όλους τους ενδιαφερόμενους κατοίκους και καταστηματάρχες της Νέας Φιγαλείας για να διατεθεί στην οικογένεια. Μάλιστα θα πραγματοποιηθεί ανήμερα της 25ης Μαρτίου και από την Εκκλησία της Νέας Φιγαλείας κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση. Και στην Κρέστενα ωστόσο έχει ξεκινήσει προσπάθεια  μέσω των παιδιών Ultras του Ξενοφών.

Κοινή γραμμή με Περιφέρεια για τα έργα στο Λιμάνι Κατακόλου

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα, είχε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, Λεωνίδας Βαρουξής, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η πορεία εξέλιξης των εργασιών στο Λιμένα.
Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα, είχε την περασμένη Δευτέρα, το πρωί, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, Λεωνίδας Βαρουξής κατά τη διάρκεια της οποίας εξετάσθηκε η πορεία υλοποίησης των προγραμματισμένων έργων που γίνονται στο χερσαίο χώρο του Κατακόλου.
Η συνάντηση έγινε παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων τόσο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όσο και του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου και σε αυτή αναλύθηκαν διεξοδικά οι παράμετροι και οι διαδικασίες για την ταχεία και αποτελεσματική ωρίμανση του σχεδιασμού, έτσι ώστε τα έργα του Λιμένα Κατακόλου να αποτελέσουν, όπως αναφέρθηκε, τον προπομπό των δημοπρατήσεων κατά την έναρξη του νέου ΕΣΠΑ.

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, Λεωνίδας Βαρουξής, τόνισε την σημασία των έργων στην νέα αναπτυξιακή προοπτική του λιμένα και την βούληση να μην χαθεί χρόνος και πόροι που θα καταστήσουν το Λιμάνι Κατακόλου πυλώνα και μοχλό τουριστικής αναβάθμισης της Δυτικής Ελλάδας και κυρίως της Ηλείας
Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, επεσήμανε την σημασία του Κατακόλου στην αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας και ανέφερε ότι θα αναλάβει άμεσα την πρωτοβουλία για την ολοκλήρωση των διαδικασιών (των ήδη ενταγμένων έργων στο νέο ΕΣΠΑ), έτσι ώστε πολύ σύντομα το «όραμα αυτό», όπως χαρακτηριστικά είπε, να φτάσει στην ολοκλήρωση του.
Ο κ. Βαρουξής ευχαρίστησε τον κ. Κατσιφάρα για το ενδιαφέρον και την στήριξη του, για την ολοκλήρωση του μεγάλου στόχου του νέου συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου, που δεν είναι άλλος από την δημιουργία, όπως επεσήμανε, ενός λιμένα με παγκόσμια εμβέλεια στον τομέα του τουρισμού.

Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015

Μακριά από τη νίκη Δόξα και ΠΑΟΒ - Νίκη τίτλου για τον Πανελευσινιακό

Νίκη τίτλου σημείωσε ο Πανελευσινιακός επί του Παναργειακού στο Άργος με 0-2, αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα για την άνοδο στη Β΄Εθνική.

Ο ΠΑΟ Βάρδας αντέδρασε με καθυστέρηση στην Καλαμάτα και δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα με 2-1 (σχετικό ρεπορτάζ)
Το σκορ της ημέρας πέτυχε ο Παναρκαδικός με 7-0 επί του Μανδραϊκού.
Δόξα και Ζακυνθιακός μοιράστηκαν βαθμούς (σχετικό ρεπορτάζ) ενώ στο «κόλπο» της παραμονής μπήκε ο Ερμής Κιβερίου νικώντας 0-1 τη Μαγούλα και εκμεταλλευόμενος το «Χ» της Αχαϊκής με τον ΠΑΟ Λουτρακίου.

Γ Εθνική

Τα αποτελέσματα στον 3ο Όμιλο (21η αγωνιστική

Αχαϊκή-ΑΟ Λουτράκι 1-1 (79΄Αποσκίτης-50΄Χατζηστάμου)
Καλαμάτα-ΠΑΟ Βάρδας 2-1 (Ηλιόπουλος 34’, 37 – Βραχνής 90’)
Παναρκαδικός-Μανδραϊκός 7-0 (17', 65' Τριμπόνιας, 48' Καδάς, 51' Δήμος, 59' Κώτσιρας, 75' Mέλος, 87' Πότια)
Παναργειακός-Πανελευσινιακός 0-2 (Δουκάκης 71, Ρόττα αυτ. 79’)
Αστέρας Μαγούλας-Ερμής Κιβερίου  0-1 (45΄Καλυβόπουλος)
Δόξα Μανολάδας-Ζακυνθιακός  0-0

Η βαθμολογία σε 21 αγώνες
Πανελευσινιακός  39-11 46
Παναργειακός      37-12 43
Καλαμάτα             24-13 37
Αιολικός               29-15 37
Λουτράκι              17-7  33
Δόξα Ν. Μαν.       24-16 33
Παναρκαδικός      32-23 30
Ζακυνθιακός         28-29 26
Βύζας                   24-15 25
ΠΑΟ Βάρδας          24-28 24
Αχαϊκή                  23-34 21
Ερμής Κιβ.           15-22 20
Αστέρας Μαγ.      16-34 12
Μανδραϊκός          9-33  8
Κύμη                   1-48  -29
* Η Κύμη έχει 14 μηδενισμούς και -30 βαθμούς
* O Βύζας Μεγάρων έχει -5 β. με απόφαση της ΠΕ / Football League

Επόμενη αγωνιστική (22η) – Κυριακή 15/3
ΠΑΟ Βάρδας – Παναργειακός
Ερμής Κιβερίου – Δόξα Ν.Μ.
Αιολικός – Βύζας Μεγάρων
Καλαμάτα – Αχαϊκή
ΠΑΟ Λουτρακίου – Παναρκαδικός
Πανελευσινιακός – Αστέρας Μαγούλας
Μανδραϊκός – Κύμη 3-0 ά.α.
Ρεπό: Ζακυνθιακός

Ένταση και αποχωρήσεις στη συνέλευση για το «λουκέτο» στα ΕΛΤΑ Ανδραβίδας

Την εντατικοποίηση των προσπαθειών και των παρεμβάσεων προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να ανατραπεί η απόφαση της Διοίκησης των ΕΛΤΑ για την εκχώρηση των υπηρεσιών του υποκαταστήματος της Ανδραβίδας σε ιδιώτη, αποφάσισε η Λαϊκή Συνέλευση που συγκάλεσε την Κυριακή το πρωί ο Εμπορικός Σύλλογος Ανδραβίδας και από την οποία δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι αντεγκλήσεις ανάμεσα στους κατοίκους και της φορείς της πόλης με τους εκπροσώπους της Πολιτείας και της Δημοτικής Αρχής!
Προς στιγμήν, οι αιρετοί εκπρόσωποι της Ανδραβίδας αποχώρησαν από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ωστόσο, το ψήφισμα που εκδόθηκε από τη Συνέλευση ήταν ομόφωνο.

«Οικοδεσπότες» στη συνέλευση ήταν ο πρόεδρος και η γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Ανδραβίδας κ.κ. Κώστας Μητρόπουλος και Βάσω Καραλάγα, ενώ πρώτος στο βήμα του ομιλητή ανέβηκε ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ ο οποίος τόνισε:
«Το ίδιο έχει γίνει στο Τραγανό, στην Κυλλήνη, τα Καβάσιλα και το Νιοχώρι, αλλά δεν μπορεί να γίνει και στην Ανδραβίδα. Η Ανδραβίδα δεν είναι ένα μικρό χωριό, είναι η μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη του δήμου και εξυπηρετεί και τα γύρω χωριά. Εγείρονται κάποια ερωτήματα. Με ποιες προϋποθέσεις θα περάσει η υπηρεσία σε ιδιώτη; Τι θα γίνει με τις συντάξεις; Το υποκατάστημα της Ανδραβίδας είναι μια μεγάλη και πλήρης υπηρεσία και η μετάβασή της σε ιδιώτη μπορεί να φέρει την υποβάθμισή της. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι μπορούμε όχι για να μην ιδιωτικοποιηθεί το υποκατάστημα, αλλά να ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό και να αναβαθμιστεί».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος κ. Λάμπης Δημόπουλος τόνισε: «Το υποκατάστημα μέχρι τις 11 παραμένει κλειστό καθώς η μοναδική υπάλληλος μοιράζει αλληλογραφίες. Τις πρώτες μέρες δε κάθε μήνα που υπάρχουν οι συντάξεις δεν γίνεται διανομή. Η ενίσχυσή του με προσωπικό είναι αναγκαία».

«Πάμε για πάγωμα…»

Τη βεβαιότητά του ότι η απόφαση των ΕΛΤΑ μπορεί προσωρινά τουλάχιστον να «παγώσει» εξέφρασε ο βουλευτής κ. Μάκης Μπαλαούρας ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Θα έπρεπε να έχουμε κινηθεί νωρίτερα. Είναι και αυτό μια μνημονιακή απόφαση με την Διοίκηση του ΕΛΤΑ να βλέπει ότι έτσι γλιτώνει 30.000 – 35.000 ευρώ το χρόνο. Επικοινώνησα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΤΑ ο οποίος είναι ο Κώστας Μελαχρινός, σύντροφος και φίλος από τα χρόνια του ΚΚΕ Εσωτερικού. Του είπα ότι πρόκειται για το χωριό μου, για την μεγαλύτερη πόλη της περιοχής και όχι δεν έπρεπε να υπάρχει τέτοια αντιμετώπιση. Του ζήτησα να αναστείλει την απόφαση και να συναντηθούμε τη Δευτέρα. Σαν δεδομένο πάντως για την ώρα θεωρούμε το πάγωμα. Κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση ξέρω ότι έχει κάνει και η κα. Σαλτάρη».

Από την πλευρά του ο βουλευτής κ. Γιάννης Κουτσούκος είπε: «Εγώ είμαι ΠΑΣΟΚ και δεν γνωρίζω από παλιά τον κ. Μελαχρινό. Πρέπει όμως να επισκεφτούμε τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ και να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε το θέμα. Να γίνει μια αντιπροσωπεία από τους βουλευτές, φορείς του δήμου και της πόλης. Η προκήρυξη μπορεί να ανασταλεί».  

Και η ένταση… δεν άργησε!

Η «στιχομυθία» ανάμεσα στον κ. Μπαλαούρα και τον κ. Κουτσούκο για τη γνωριμία τους ή όχι με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ πυροδότησε έντονες αντιδράσεις από την πλευρά κατοίκου της περιοχής, που επιτέθηκε φραστικά στους δύο βουλευτές τονίζοντας ότι χρειάζονται παρεμβάσεις και όχι πολιτικός λόγος.

Τη «σκυτάλη» παρέλαβε και ο συντονιστής του Ομίλου Προβληματισμού και Παρέμβασης Ανδραβίδας κ. Γιώργος Χονδρός, ο οποίος ζήτησε ευθύνες τόσο από τις προηγούμενες όσο και από τη σημερινή Δημοτική Αρχή Ανδραβίδας – Κυλλήνης για την υποβάθμιση του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ.

Η αντίδραση από την πλευρά τόσο των δύο βουλευτών όσο και του δημάρχου κ. Ναμπίλ Μοράντήταν αμεσότατες με τις εντάσεις και τις αντεγκλήσεις να οξύνονται, ενώ οι αιρετοί εκπρόσωποι της Ανδραβίδας αποχώρησαν από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ειρηνική… συνέχεια!

Όταν τα «πνεύματα» ηρέμησαν η Λαϊκή Συνέλευση συνεχίστηκε με τον επιχειρηματία κ. Δημήτρη Μαυράκη να προτείνει να συνταχθεί οικονομοτεχνική μελέτη για τη βιωσιμότητα του υποκαταστήματος της Ανδραβίδας και να σταλεί στη Διοίκηση των ΕΛΤΑ.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Μίγκος πρότεινε να ενταθούν οι προσπάθειες για την ενίσχυση του υποκαταστήματος της Ανδραβίδας με προσωπικό, ενώ ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Τάκης Λαϊνάς επεσήμανε ότι σε άλλες περιοχές που έχει γίνει ιδιωτικοποίηση παρατηρείται και υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

«Στη Νέα Μανωλάδα τώρα που δεν έχουμε ταχυδρομείο έχουμε γυρίσει στο μεσαίωνα» είπε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ανδρέας Χαμουζάς και συνέχισε: «Έρχεται ένα παιδί από το Λάππα που δεν ξέρει κανέναν και αφήνει την αλληλογραφία και τους λογαριασμούς στο καφενείο. Πότε τα βρίσκουμε και τα παίρνουμε, πότε χάνονται».

Τέλος, η δημοτική σύμβουλος της παράταξης Λαϊνά κα Αλέκα Καρδιανού πρότεινε να γίνει φάκελος με όλη την υπόθεση και να σταλεί στην Διοίκηση των ΕΛΤΑ, ενώ η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ανδραβίδας κα Ζωή Καραβανά τόνισε ότι στην χθεσινή συνεδρίασή του, το Τοπικό Συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα το οποίο θα σταλεί στην Διοίκηση των ΕΛΤΑ.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης: ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Σοφιανόπουλος, η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος κα Άννα Γεωργιοπούλου Κοντόγιωρα, ο επικεφαλής και η δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ.κ. Ανδρέας Κορομηλάς και Νεόφυτος Παπαδόπουλος, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Γιάννης Θεοδωρόπουλος, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων κ.ά.

Σε απόγνωση 54χρονος που δικαιούται αλλά δεν λαμβάνει αναπηρική σύνταξη

 «Η απόγνωση μ’ έφερε μέχρι εδώ, δεν ξέρω τι να κάνω…» λέει ο 54χρονος Φώτης Σούφης από το Καταρράχι, και τα μάτια του βουρκώνουν μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίς» για την περιπέτεια της υγείας του, για τον ακρωτηριασμό του ποδιού του από το 2008 και για το γεγονός ότι, αναίτια, από τον περασμένο Ιούνιο, δεν έχει λάβει την αναπηρική σύνταξη που δικαιούται, για να ζήσει…

Τα προβλήματα ξεκίνησαν το 2008, όταν λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, οι γιατροί αναγκάστηκαν να του ακρωτηριάσουν το αριστερό πόδι, στο ύψος της κνήμης. «Μου είπαν οι γιατροί ότι έπαθα θρόμβωση και ο μόνος τρόπος να σωθώ, ήταν να μου κόψουν το πόδι. Ήταν το καλύτερο που μπορούσαν να κάνουν. Δεν είχα άλλη επιλογή», λέει ο 54χρονος, που από τότε ξεκίνησε να παίρνει αναπηρική σύνταξη από τον ΟΓΑ, 533 ευρώ όλα κι όλα.
«Με αυτά συντηρούμαστε εγώ και η γυναίκα μου, και καλύπτουμε τις υποχρεώσεις μας… που δεν καλύπτονται βέβαια, αλλά δε γίνεται αλλιώς. Σκεφτόμαστε ότι υπάρχουν και χειρότερα. Τώρα όμως, δεν παίρνω ούτε αυτά…και δεν ξέρω τι να κάνω. Δεν μπορώ να δουλέψω για να ζήσουμε..», λέει ο Φώτης Σούφης, ζητώντας από τους αρμόδιους μια εξήγηση.

Χωρίς σύνταξη από την 1η Ιουνίου

Από τον περασμένο Ιούνιο σταμάτησε η καταβολή της σύνταξής του, προκειμένου να εξεταστεί από την Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Κάτι που έγινε τελικά στις 19 Σεπτεμβρίου.

Διαπιστώθηκε «Ακρωτηριασμός αριστερού κάτω άκρου στο ύψος της κνήμης (από τον 6ο του 2008) και Περιφερειακή Αποφρακτική Αγγειοπάθεια - Ήπιες τροφικές αλλοιώσεις δέρματος και ονύχων δεξιού κάτω άκρου».

Προκύπτει έτσι, ότι το συνολικό ποσοστό αναπηρίας του ανέρχεται σε 67% κατά ιατρική πρόβλεψη. Κι ενώ η γνωμάτευση του κοινοποιήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 2014, έχουν περάσει ήδη 5 μήνες από τότε, και δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ στα χέρια του.

«Περίμενα ότι σε 1-2 μήνες θα πάρω τα χρήματα μου, όπως συνέβαινε κάθε φορά που περνούσα από την Επιτροπή. Τώρα, έχουν περάσει 5 μήνες και, ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Πως θα ζήσω; Ένας που περπατάει, θα ψάξει στο δρόμο να βρει ένα ευρώ να πάρει ένα κομμάτι ψωμί να επιβιώσει. Εγώ τι να κάνω; Να πάω να κλέψω και να σκοτώσω για να ζήσω;», λέει και τα μάτια του γεμίζουν και πάλι δάκρυα.

«Με πνίγει το δίκιο…»
   Αν και η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, όπως λέει, αφού η σύζυγός του δεν εργάζεται και το παιδί του, προσπαθεί με τα μεροκάματα να ζήσει κι αυτό τη δική του οικογένεια, τα προβλήματα δε σταματούν στην εξασφάλιση ενός πιάτου φαγητού. «Έχω πρόβλημα και το άλλο πόδι. Δεν έχω τα χρήματα για να πάω στους γιατρούς, να μου πουν τι να κάνω. Φοβάμαι, με τα προβλήματα που έχουν ξεκινήσει, ότι θα χάσω και το άλλο μου πόδι», λέει, ο κ.Φώτης, ζητώντας από τους αρμόδιους, έστω μια εξήγηση «…Με πνίγει το δίκαιο. Δε ζητάω τίποτα παραπάνω από αυτό που δικαιούμαι. Να μου δώσουν αυτά τα χρήματα που πρέπει να πάρω για να μπορέσω να ζήσω αξιοπρεπώς».

Κανείς δεν «απαντάει»
   Απάντηση ωστόσο, δεν υπάρχει, για ποιο λόγο, μολονότι ο Φώτης Σούφης δικαιούται τη σύνταξη, δεν την έχει λάβει ακόμα, αφού τα τηλέφωνα του ΟΓΑ στην κεντρική υπηρεσία της Πάτρας χτυπούν, αλλά κανείς δεν απαντάει.
 
Blogger Templates